Skocz do zawartości

Zrozumieć drugą osobę

Geranium

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Większość moich rozkładów dotyczy pewnego Pana, z którym się spotykam, ale nie jest to związek, bo tak jakby docieramy się na nowo po rozstaniu. Jest naprawdę skomplikowaną osobowością, postanowiłam wreszcie go zrozumieć i zrobiłam rozkład:

1) Jaki jest - 3 kielichy - lubi luz, zabawę i spontan

2) Jaki nie może być - 10 buław - nie chce brać na siebie więcej niż może unieść, przemawia przez niego wygodnictwo i egoizm, jest dobrym człowiekiem, ale leniwym

3) To, co ma - 7 buław - jakiś swój indywidualny pogląd na rzeczywistość, którego nie rozumie wielu ludzi wokół i co przysparza mu problemów

4) To, czego nie ma - koło fortuny - tu mam problem, bo koło fortuny kojarzy mi się z huśtawką i chwiejnością, a to jest pozycja, czego nie ma... uważam, że on jest właśnie bardzo chwiejny, więc nie wiem, jak interpretować tę kartę. Może brak umiejętności wprowadzenia jakiejś zmiany w życie? A właściwie wprowadza je, ale to nigdy nie jest "to" albo jest krótkotrwałe

5) To, co myśli - księżyc - żyje jakąś iluzją, buja w obłokach, oczekuje od świata i ludzi nierealnych wrażeń

6) O czym nie może myśleć - 8 denarów - o zaangażowaniu się w budowanie swojej przyszłości już teraz, bardzo tego chce, wie, że to potrzebne, ale odpiera to i się tego boi

7) Co czuje - Król Buław - uważa, że jest autorytetem, ma pewną władzę, kontrolę w życiu, a przynajmniej tak mu się wydaje, lubi, gdy jest po jego myśli

8) Czego nie czuje - Paź Kielichów - nie odnajduje się w roztkliwianiu się nad sobą i okazywaniu zbytniej emocjonalności, uważa to za słabość, unika tego i gromadzi w sobie

9) Ważne przesłanie - 2 kielichy - powinien właśnie skupić się bardziej na swojej duchowości i odblokować emocjonalnie, jest w nim pragnienie miłości, stałości, ale przeważa strach przed porażką i "klatką"

• Maestro
Napisano

1) Jaki jest - 3 kielichy - lubi się bawić, imprezować, śmiać się,cieszyć się życiem jednym słowem

2) Jaki nie może być - 10 buław - na pewno nie jest człowiekiem męczącym, takim który ciąży drugiej osobie, ale też chyba nie umie być człowiekiem odpowiedzialnym

3) To, co ma - 7 buław - ma wolę walki o swoje, jest zdeterminowany,gdy pragnie coś osiągnąć

4) To, czego nie ma - koło fortuny - a może nie ma możliwości wpływu na swój los, może nie potrafi wykorzystywać szans, jakie los mu daje?

5) To, co myśli - księżyc - karmi się złudzeniami,ma jakieś nierealne wyobrażenia o życiu

6) O czym nie może myśleć - 8 denarów - nie jest chyba zbyt skrupulatny,możliwe, że nie lubi się angażować zanadto (vide 3 kielichów i 10 buław)

7) Co czuje - Król Buław - myśli, że jest macho, super facetem i w ogóle

8) Czego nie czuje - Paź Kielichów - mam wrażenie, że brakuje mu takiej zwykłej ludzkiej wrażliwosci

9) Ważne przesłanie - 2 kielichy - jeżeli to dla niego, to powinien nauczyć się otwarcia na drugiego człowieka, ma zauważyć drugą osobę, jej potrzeby,pragnienia

Napisano

No on ma taką postawę "co to nie on" i choć faktycznie jest bardzo utalentowany, to jednak irytuje, ale wiem, że też ma swoje kompleksy, jak każdy chyba człowiek i myślę, że to po części taka powłoczka. Z tym brakiem wrażliwości strzeliłaś w dziesiątkę, ale mam wrażenie, że to również skorupa, bo kiedyś naprawdę się przede mną otworzył i było wspaniale. Wiem, że potrzebuje na to czasu, bo przecież każdy człowiek kiedyś dojrzewa do różnych spraw :) Ja natomiast nigdy bym się nie spodziewała po sobie takiej wyrozumiałości i cierpliwości w stosunku do niego xD Dziękuję :)

Napisano

1) Jaki jest - 3 kielichy -beztroski,towarzyski ,lubiący swobodę z zabawę.

2) Jaki nie może być - 10 buław -nie angażuje się i nie bierze odpowiedzialności za coś, co mogłoby go w jakiś sposób ograniczać .

3) To, co ma - 7 buław-determinacja ,gotowość do walki o to czego pragnie.

4) To, czego nie ma - koło fortuny - ja bym powiedziała że nie pozwala sobie na jakieś nagłe zmiany np. planów, wszystko musi być tak jak on sobie zaplanuje.

5) To, co myśli - księżyc - na jakieś tajemnice ,ukryte sprawy ...

6) O czym nie może myśleć - 8 denarów - o angażowaniu się w jakieś długoterminowe plany,relacje...wymagające poświęcenie z jego strony.

7) Co czuje - Król Buław - dominujący ,zdecydowany ,pewny siebie i swojego uroku osobistego.

8) Czego nie czuje - Paź Kielichów-tak sobie pomyślałam że może on uważa okazywanie uczuć za mało męskie ...nie pokazuje swojej wrażliwości na zewnątrz i to właśnie ukrywa (księżyc)

9) Ważne przesłanie - 2 kielichy-przestać myśleć tylko o sobie ,okazać uczucia i zaufanie osobie na której mu zależy. I tak mi się jeszcze pomyślało,że powinien sobie uświadomić że okazując uczucia wcale nie stanie się mniej męski...