SacralNirvana Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Hmm... dzisiejszy sen... co tu duzo opowiadac. Coraz ciekawsze te moje sny. Dzis snil mi sie paw. Jego cialo bylo czarne. Jak smola. A jego piora cudownie biale i delikatne. Kiedy je rozposcieral stawaly sie jak delikatna mgla: biala nadal, ale juz z domieszka szarego. Wiedzialam, ze to swiat duchow... i z poczatku czulam niepokoj, ktory ustapil miejsca ciekawosci. Poruszalam sie miedzy duchami... Nie nawiazywalam z zadnym konkretnym kontaktu... ale czulam ich obecnosc i bylam tam po prostu. W tym snie... Signifikator snu - Krolowa Bulaw To chyba ja. Staje sie coraz pewniejsza, poznaje coraz bardziej swoja wartosc. Pozbywam sie roznych lekow. Transformuje. 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - Paz Kielichow + 4 Kielichow ---> VI Kochankowie; HB IV Cesarz W zasadzie chyba nie. Jest mysl i plan, zeby wyjsc z marazmu i stagnacji, ktore teraz dominuja moje zycie, ale jeszcze wszystko jest w zalazku i nie rozwija sie. Piekne fantazje bez pokrycia. Malo na razie konkretow i kierowania sie rzeczywiscie odruchami serca, postepowania w calkowicie wolny sposob kierujac sie uczuciami. Tak, jakbym tego pragnela w tym Paziu Kielichow. 4 Kielichy na razie trzymaja to wszystko w miejscu. 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - II Kaplanka + 9 Mieczy - XI Pasja; HB XI Pasja i II Kaplanka Tak, czuje, ze los cos dla mnie szykuje, ale nie do konca chce to przede mna odkryc. Czuje, ze na wszystko potrzeba czasu, ale meczy mnie to, chcialabym zajrzec za zaslone Kaplanki. 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - IX Eremita + Krolowa Kielichow ---> XXI Swiat; HB IX Eremita Praca ze soba, z moim wnetrzem, z intuicja i ezoteryka. Rzeczy, na ktorych powinnam sie na razie skupic. 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - 9 Kielichow + III Cesarzowa ---> 0 Glupiec; HB XII Wisielec i III Cesarzowa Jestem sama ze soba i powoli rozwazam otwarcie sie na nowe, ale to wszystko takie niepewne i na razie idzie nie tak, jak trzeba. Powinnam sobie dac wiecej luzu, mniej sie bac, na wiecej sobie pozwolic, czyli zupelnie inaczej niz do tej pory. 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - 6 Kielichow + XIII Smierc + XI Pasja ---> XVIII Ksiezyc; HB III Cesarzowa Ze przeszlosc jest za mna. To, co teraz to terazniejszosc i wszystko zalezy w zasadzie ode mnie, na ile sobie pozwole. Nie moge liczyc na to, ze wszystko bedzie jasne i gladko bedzie szlo. Musze jednak zaufac swojej intuicji i pozwolic sobie wejsc w swiat, ktorego nie znam, nowy lad. Mam spore szanse, by tu odnalesc siebie i swoje zadowolenie. 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - 4 Monet + 2 Mieczy + VI Kochankowie ---> 0 Glupiec; HB XII Wisielec i III Cesarzowa Tu znowu... powinnym wyjsc poza moje dotychczasowe leki, ale i przyzwyczajenia. Trzymam sie tego, co znam, tego co pewne... a powinnam wyjsc z tych 4 scian i podarzac za glosem serca. Pozwolic sobie na cos, czego nie do konca moge rozumowo przewidziec. 7. Przed czym ostrzega sen? - X Kolo Fortuny + 3 Kielichow ---> I Mag; HB XIII Smierc i IV Cesarz Zeby w tym wszystkim miec na uwadzie dzieci? Zeby byc rozwaznym i pamietac, ze sie wlasnie rozwodze? Ewentualnie zeby nie zamierac w stagnacji i pamietac, ze czeka mnie koniec dotychczasowego etapu zycia a rozpoczyna sie zupelnie nowy. Nieznany, ale konieczne jest moje dzialanie. Nie powinnam liczyc na to tylko, ze samo sie ulozy. 8. Do czego zacheca sen? - 7 Mieczy + XVIII Ksiezyc ---> III Cesarzowa; HB VII Rydwan Wyjsc poza swoje leki i konkretnie dzialac. Wejsc na niepewny lad, tam, gdzie jeszcze nie bylam i nie bac sie. Czerpac radosc z nowego i nieznanego. Pozwolic sobie byc tu... i brac to, co jest. Poznawac to, co nowe i przede mna. Nawet, jezeli to nieznane. Cytuj
Kędry Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Moja Droga Sen bardzo bogaty w symbolikę - przedstawia piękne połączenie przeciwieństw - które symbolizują kolory: czarny i biały (yin-yang). Oczyszczanie psychiki dobiega końca - powoli nadchodzi harmonia, która pozwoli wspiąć się wyżej w swoim duchowym rozwoju - przecież paw uchodzi za nieśmiertelnego ptaka - a jego rozpostarty ogon symbolizuje pełnię. Wznosząc się coraz wyżej po duchowej drabinie zaczniesz przenikać świat materii i świat ducha - wtedy wiele rzeczy zostanie przed Tobą odsłonięte - ale na to musisz być gotowa - takie są prawa metafizyki- wszystko ma swój czas: zasiew - wzrastanie- dojrzewanie, niczego nie da się przyśpieszyć ani pominąć. Być pawiem to być nieśmiertelną cząstka Wszechświata- pełną osobowością - która wie po co jest na ziemi Paw to również symbol zmartwychwstania i wiosny - odrodzenia, które dokonuje się w rytm przyrody - już wkrótce doświadczysz tego w realnym świecie Piękny sen 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Napisano 29 Kwietnia 2013 Tak, wlasnie czytalam, ze paw jest symbolem niesmiertelnosci i zmartwychstania... Ciekawe w tym snie bylo to, ze on wypelnial caly moj widok, wiec nie widzalam nic poza nim... zadnego innego tla, krajobrazu, tylko jego... Potem te piora, ktora wypelnily moja przestrzen i okazaly sie tym swiatem duchow... Dziekuje ogromnie Kedry. Piekna i bardzo cenna interpretacja... Cytuj
Kędry Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Paw - to Twoja osoba, dlatego nie widziałaś nic poza nim - ty masz wniknąć w siebie w swoje wnętrze - dostrzec swą wyjątkowość, nieśmiertelną cząstkę, która żyje ponadczasowo i jest nośnikiem przeszłych -teraźniejszych i przyszłych wydarzeń Masz być takim pięknym ptakiem ,który czuje swoją wartość i jest przekonany o swojej wyjątkowości Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Napisano 29 Kwietnia 2013 Ciekawe. Rozpoznac wlasna istote... siebie. Czym jestem... Dziekuje Kedry pieknie... Cytuj
Iwka78 Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Signifikator snu - Krolowa Bulaw wiesz czego chcesz i nie potrzebujesz już podpowiedzi z zewnątrz 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - Paz Kielichow + 4 Kielichow ---> VI Kochankowie; HB IV Cesarz Został wywołany emocjami, może to było związane z Twoimi dziećmi lub jakimś rozczarowaniem.... 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - II Kaplanka + 9 Mieczy - XI Pasja; HB XI Pasja i II Kaplanka Obstawiam, że tak... dotyczy to zmiany Twoich poglądów na tematy duchowe i ezoteryczne.... 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - IX Eremita + Krolowa Kielichow ---> XXI Swiat; HB IX Eremita będziesz się realizować w sferze wyższych uczuć, jeżeli sobie na to pozwolisz.... 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - 9 Kielichow + III Cesarzowa ---> 0 Glupiec; HB XII Wisielec i III Cesarzowa jesteś z siebie zadowolona jako kobieta, ale chciałabyś coś nowego zacząć, tylko nie wiesz chyba jak.... ale spokojnie- wisielec to takie dobre zatrzymanie... zaraz dojdziesz do tego nowego.... 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - 6 Kielichow + XIII Smierc + XI Pasja ---> XVIII Ksiezyc; HB III Cesarzowa przeszłość nie powinna wpływać na to co myślisz na temat swoich pasji. Do tej samej rzeki wchodzi się tylko raz. I to, że sięgasz po coś, to nie znaczy, że to jest dokładnie to samo, co przedtem... 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - 4 Monet + 2 Mieczy + VI Kochankowie ---> 0 Glupiec; HB XII Wisielec i III Cesarzowa boisz się dokonać wyboru, który chyba jest związany z domem... jakbyś się bała fizycznie wyjść poza dom... mam takie wrażenie jakbyś stała przed jakąś decyzją, która wymagałaby rozpoczęcia wszystkiego od nowa... 7. Przed czym ostrzega sen? - X Kolo Fortuny + 3 Kielichow ---> I Mag; HB XIII Smierc i IV Cesarz zmiany i to, co przynosi los nie zawsze jest złe - masz 3 kielichy... w podsumowaniu - Mag, śmierć i cesarz - jak dla mnie bardzo dobre karty... zaufaj troszeczkę sobie... masz inteligencję i wszystko, co potrzebne... wystarczy to wykorzystać.... 8. Do czego zacheca sen? - 7 Mieczy + XVIII Ksiezyc ---> III Cesarzowa; HB VII Rydwan szukać realnych rozwiązań, które są w Twojej głowie.... 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Napisano 29 Kwietnia 2013 Dzieki Iwus... Ciekawe to, co napisalas o tym wyjsciu poza dom. Tak, to prawda. Wiesz, do DE wyjechalam majac 20 lat... szukalam swojego miejsca na ziemi i je znalazlam: dom moj, rodzina... i to teraz czesciowo runelo. Niby wczesniej, ale sam fakt rozwodu przypieczetowuje to i wskazuje, ze co sie stalo to sie nie odstaje. Chcac nie chcac musze wyjsc poza to, co do tej pory wydawalo sie moimi czterema scianami, bezpiecznym miejscem, azylem. A wlasnie... nie spieszno mi z tym. Chociaz wiem i czuje, ze to konieczne. Jeszcze raz Ci dziekuje... Cytuj
Iwka78 Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Dzieki Iwus... Ciekawe to, co napisalas o tym wyjsciu poza dom. Tak, to prawda. Wiesz, do DE wyjechalam majac 20 lat... szukalam swojego miejsca na ziemi i je znalazlam: dom moj, rodzina... i to teraz czesciowo runelo. Niby wczesniej, ale sam fakt rozwodu przypieczetowuje to i wskazuje, ze co sie stalo to sie nie odstaje. Chcac nie chcac musze wyjsc poza to, co do tej pory wydawalo sie moimi czterema scianami, bezpiecznym miejscem, azylem. A wlasnie... nie spieszno mi z tym. Chociaz wiem i czuje, ze to konieczne. Jeszcze raz Ci dziekuje... niektóre zmiany potrzebują czasu.... więc daj go sobie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi