Skocz do zawartości

Moja praca

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

W pracy u mnie nadchodzą nieuchronne zmiany..Odchodzi koleżanka, mam nowe pracownice pod sobą, jedna z nich niepokorna jak diabli, muszę ustawić ją do pionu i wiem,że będzie ciężko.A nie chcę sięgać po ostateczne środki, typu rozmowa z szefem. Położyłam karty do końca roku z zapytaniem jak mi się potoczy w pracy?

Przełożenie 7 denarów 9 buław Sprawiedliwość - karty pokazały sytuację obecną, przygotowuje się (mam chwilowo urlop) do ostrożnego wprowadzenia nowych zasad współpracy

To jest 6 mieczy - nowy etap nadchodzi nieuchronnie

Krzyżuje się Pustelnik - czuję się w tym wszystkim osamotniona, bo wiem, że wiele zależy ode mnie,wiem też, że jak zrobię się bardziej stanowcza i wymagająca to na pewno zbyt lubiana nie będę

Jaźń/Nastawienie 3 buław - widzę przed sobą perspektywy na coś nowego

Świadomość Paź Buław - nie wiem..albo ta młoda dziewczyna, która się buntuje (po 2 miesiącach pracy zaczyna warunki stawiać jakby nie wiadomo kim była), albo chodzi o to, że ja mam zacząć wyrażać jasno swoje myśli

Podświadomość 8 mieczy - boję się, że nie dam rady

Mija 10 mieczy - radykalna zmiana

Nadchodzi Wisielec - sytuacja obróci się o 180 stopni...

Obawy 4 mieczy - że odejdę (mam skojarzenie z Wisielcem mówiące o tym, że mogę zajść w ciażę,stąd te zmiany)

Nadzieje Cesarz - że utrzymam grunt pod nogami

Otoczenie 8 buław - bardzo kontaktowe

Wynik do końca 2013 r. Rycerz Kielichów 9 buław Sąd suma Sąd

i bądź tu madra...Karty mało "pracowe",może po okresie niepewności wszystko wróci do normy?? Albo faktycznie ciąża, bo w podsumach i Głupiec i Księzyc i Cesarzowa..

Napisano

Inezko Aniołku - zmiany nieuchronne na gruncie zawodowym, wiele niewiadomych, to wszystko razem złożone zdaje się być sytuacją nie do przeskoczenia.

Otóż w tej sytuacji - musisz być stanowcza, wymagająca, a nawet chłodna ale sprawiedliwa wobec nowych pracownic, one będą Cię próbowały na ile mogą sobie przy Tobie pozwolić - a Twoim zadaniem jest jasne zakreślenie granic - dystans musisz pokazać na początku.

Owszem będziesz z tym problemem samotna - jak nie chcesz zgłaszać komuś wyższemu stanowiskiem

Ale poradzisz sobie z tą nową sytuacją - cesarz Ci to gwarantuje - pokażesz kto tu rządzi

A "królewny" widząc Twoją niezłomną postawę zajmą się tym czym powinny.

Ale trochę to potrwa - zanim nastąpią miany - Twoja szarpanina i nerwy tu wychodzą.

A co do ciąży - niewykluczona

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
Inezko Aniołku - zmiany nieuchronne na gruncie zawodowym, wiele niewiadomych, to wszystko razem złożone zdaje się być sytuacją nie do przeskoczenia.

Otóż w tej sytuacji - musisz być stanowcza, wymagająca, a nawet chłodna ale sprawiedliwa wobec nowych pracownic, one będą Cię próbowały na ile mogą sobie przy Tobie pozwolić - a Twoim zadaniem jest jasne zakreślenie granic - dystans musisz pokazać na początku.

Owszem będziesz z tym problemem samotna - jak nie chcesz zgłaszać komuś wyższemu stanowiskiem

Ale poradzisz sobie z tą nową sytuacją - cesarz Ci to gwarantuje - pokażesz kto tu rządzi

A "królewny" widząc Twoją niezłomną postawę zajmą się tym czym powinny.

Ale trochę to potrwa - zanim nastąpią miany - Twoja szarpanina i nerwy tu wychodzą.

A co do ciąży - niewykluczona

Dziękuję Kędry:)

Istotnie sytuacja robi się nieciekawa, odchodzi druga osoba ze sprawdzonego składu. Ja, mimo,że sprawuję nad nimi funkcję kierowniczą wprowadziłam stosunki koleżeńskie i było ok. Nowe dziewczyny są jednak dużo młodsze i tu się to nie sprawdzi. Jedna jest ok, widać, ze się stara, ale druga cwana jak mało kto. Już na mnie naskoczyła, bo jej się grafik nie podobał, powiedziałam jej parę słów i ucięłam rozmowę. W odwecie zaczęła drugą przeciwko mnie podburzać. Ja naprawdę nie chcę sporów, chcę, żeby była miła atmosfera, bo inaczej się wtedy pracuje.. Zresztą w poprzednich dwóch pracach przeszłam szkołę życia i wiem co znaczą przyjazne stosunki w miejscu pracy..

Napisano

Postaw na uprzejmość, ale stanowczość, emocjonalnym chłodem jak powieje przez jakis czas to nikomu nie zaszkodzi - niech wiedzą że twarda z Ciebie sztuka - choć w środku może Cię skręcać z nerwów - nam to.

• Maestro
Napisano
Postaw na uprzejmość, ale stanowczość, emocjonalnym chłodem jak powieje przez jakis czas to nikomu nie zaszkodzi - niech wiedzą że twarda z Ciebie sztuka - choć w środku może Cię skręcać z nerwów - nam to.

Zawsze jestem uprzejma,ale chyba jednak za bardzo:) Emocjonalny chłód mi się przyda, to prawda:)