Maestro Inez2503 Napisano 29 Kwietnia 2013 Maestro Napisano 29 Kwietnia 2013 Na mój związek małżeński... 1.Energia związku Kapłan - wszystko poprawnie, z zasadami 2.Komunikacja w związku Słońce - jesteśmy dla siebie mili i szczerzy, mówię co mi się nie podoba i mi nie pasuje 3.Silne strony związku Wisielec - chyba jego trwałość i niezmienność, mąż nie dzieli się ze mną swoimi sprawami (nigdy tego nie robił), to i ja milczę.. 4.Słabe strony związku Księżyc - tajemnice 5.Realia związku Sprawiedliwość albo się z niego rozliczymy, albo będzie dalej poprawny 6.Namietność w związku Gwiazda - jest uczucie ze strony męża, z mojej na pewno przywiązanie 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa wiele zależy ode mnie jak ja pokieruję związkiem Cytuj
Erza Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 a to z samych AW? 1.Energia związku Kapłan związek małżeński zawarty przed Bogiem, wśród obecności świadków i rodziny, tradycyjny układ i podział ról 2.Komunikacja w związku Słońce dobrze się dogadujecie, potraficie się porozumieć w codziennych sprawach, a także względem wychowania dziecka 3.Silne strony związku Wisielec pomimo różnic i wzajemnych różnych oczekiwań potraficie przeczekać te momenty nieporozumień 4.Słabe strony związku Księżyc tajemnice, tych najskrytszych pragnień sobie jednak nie mówicie, nie otwieracie przed sobą duszy 5.Realia związku Sprawiedliwość jest taki, na ile oboje się staracie, żeby był 6.Namiętność w związku Gwiazda jest jeszcze wzajemna fascynacja, ale tu już bardziej życie tym, co było na początku małżeństwa 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa dużo w tej relacji zależy od Ciebie, od Twoich pragnień i jak tym wszystkim pokierujesz, może być naprawdę fajnie, jeśli tylko dostrzeżesz to, co masz tuż blisko przy sobie Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Maestro Napisano 29 Kwietnia 2013 a to z samych AW? 1.Energia związku Kapłan związek małżeński zawarty przed Bogiem, wśród obecności świadków i rodziny, tradycyjny układ i podział ról 2.Komunikacja w związku Słońce dobrze się dogadujecie, potraficie się porozumieć w codziennych sprawach, a także względem wychowania dziecka 3.Silne strony związku Wisielec pomimo różnic i wzajemnych różnych oczekiwań potraficie przeczekać te momenty nieporozumień 4.Słabe strony związku Księżyc tajemnice, tych najskrytszych pragnień sobie jednak nie mówicie, nie otwieracie przed sobą duszy 5.Realia związku Sprawiedliwość jest taki, na ile oboje się staracie, żeby był 6.Namiętność w związku Gwiazda jest jeszcze wzajemna fascynacja, ale tu już bardziej życie tym, co było na początku małżeństwa 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa dużo w tej relacji zależy od Ciebie, od Twoich pragnień i jak tym wszystkim pokierujesz, może być naprawdę fajnie, jeśli tylko dostrzeżesz to, co masz tuż blisko przy sobie Rozkład z samych AW:) Cytuj
Gość ANEZ Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 1,Energia związku Kapłan - związek zawarty wg zasad chrześcijańkich. 2.Komunikacja w związku Słońce - nie ma z tym problemu co znajduje potwierdzenie w tym co napisałaś 3.Silne strony związku Wisielec - cierpliwość, przeczekanie tego co może przynieść rozłam, powiedziałabym nawet poświęcenie dla dobra rodziny, bo przecież nikt w pełni nie jest szczęśliwy. 4.Słabe strony związku Księżyc - niby razem ale osobno, każde z Was ze swoim wnętrzem o którym nie potraficie wspólnie rozmawiać. 5.Realia związku Sprawiedliwość - moim zdaniem on zbliża się ku końcowi, trzeba w końcu uczciwie podjąć decyzje i rozliczyć się z dotychczasowego życia. 6.Namiętność w związku Gwiazda - jest uczucie jak sama piszesz ale tylko z jednej strony, jest również nadzieja. 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa - jest w Tobie, Ty możesz zmienić Wasz związek co będzie trudne bo jak sama twierdzisz że jest tylko przywiązanie i właśnie jest ten Wisielec, może czas przyniesie zmiany. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Maestro Napisano 29 Kwietnia 2013 1,Energia związku Kapłan - związek zawarty wg zasad chrześcijańkich. 2.Komunikacja w związku Słońce - nie ma z tym problemu co znajduje potwierdzenie w tym co napisałaś 3.Silne strony związku Wisielec - cierpliwość, przeczekanie tego co może przynieść rozłam, powiedziałabym nawet poświęcenie dla dobra rodziny, bo przecież nikt w pełni nie jest szczęśliwy. 4.Słabe strony związku Księżyc - niby razem ale osobno, każde z Was ze swoim wnętrzem o którym nie potraficie wspólnie rozmawiać. 5.Realia związku Sprawiedliwość - moim zdaniem on zbliża się ku końcowi, trzeba w końcu uczciwie podjąć decyzje i rozliczyć się z dotychczasowego życia. 6.Namiętność w związku Gwiazda - jest uczucie jak sama piszesz ale tylko z jednej strony, jest również nadzieja. 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa - jest w Tobie, Ty możesz zmienić Wasz związek co będzie trudne bo jak sama twierdzisz że jest tylko przywiązanie i właśnie jest ten Wisielec, może czas przyniesie zmiany. Dziękuję Ci ANEZ, jak zwykle trafnie:) Cytuj
Geranium Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 1.Energia związku Kapłan - macie wiele jasno określonych zasad i raczej nie sprawia Wam problemu respektowanie ich, związek scalają tradycyjne wartości i ukierunkowanie na dobro wspólne. 2.Komunikacja w związku Słońce - wszelkie problemy potraficie sobie wyjaśnić i dojść do porozumienia, to jedna z Waszych lepszych stron w relacji, umiecie się wzajemnie słuchać i być równymi partnerami 3.Silne strony związku Wisielec - zdecydowanie stabilizacja, nie ma u Was szczególnej tendencji do huśtawek, zmiennych nastrojów, niekontrolowanych wybuchów 4.Słabe strony związku Księżyc - pomimo ogólnego potencjału i tego, że na ogół (wg karty słońce) potraficie rozwiązywać konflikty, to są sprawy, które być może z wygody albo żeby mieć święty spokój, pomijacie i ukrywacie 5.Realia związku Sprawiedliwość - uważam, że należałoby wprowadzić w niego trochę więcej energii, kreatywności i pomysłu 6.Namietność w związku Gwiazda - tu chyba wszystko tak jak być powinnno, sama piszesz, że może z Twojej strony bardziej przyzwyczajenie, ale nie ma iskry, której nie można na nowo rozniecić, Gwiazda na pewno zapewnia taką możliwość 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa - przyszłość tego związku jakby opiera się na Twojej kobiecej energii, jesteś kobietą wg mnie decyzyjną i potrafisz przyjmować na siebie obowiązki, wyzwania, inicjatywy, masz w sobie siłę, która potrafi zmotywować męża i 'zasilić' go swoją energią, więc tak jak sama słusznie zauważyłaś, los tego związku w dużej mierze leży w Twoich rękach Cytuj
werka81 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) 1.Energia związku Kapłan -małżeństwo oparte na tradycji , jasno ustalonych zasadach i wzajemnym szacunku. 2.Komunikacja w związku Słońce - j.w. ,wszystko jasno przedstawione, nie ma miedzy wami żadnych niedomówień ,oboje szanujecie swoje zdanie i potraficie dojść do kompromisów. 3.Silne strony związku Wisielec - według mnie spokój, jeśli macie jakieś problemy to nie rozwiązujecie ich pod wpływem negatywnych emocji. Potraficie to przeczekać,opanować i rozwiązać na spokojnie bez zbędnych nerwów. 4.Słabe strony związku Księżyc - to że nie czujesz się w nim szczęśliwa ? ale ukrywasz to przed mężem bo nie chcesz go zranić... nie wiem ,tak mi to jakoś przyszło na myśl.. 5.Realia związku Sprawiedliwość - wiesz że z Twojej strony małżeństwo opiera się na rozsądku i przywiązaniu a nie na miłości. Męczy Cię to i chciałabyś to zmienić. Druga moja myśl jest taka że za mało w waszym związku jest spontaniczności i zabawy,wszystko macie poukładane,zaplanowane i przemyślane...i przez to popadliście w rutynę ... 6.Namietność w związku Gwiazda -według mnie jeszcze nic straconego,piszesz że mąż Cię kocha...może w głowie sama masz taką "iskierkę" że warto dać mu szansę i popracować nad waszym małżeństwem. 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa - tu nic nie dodam ponad to co już zostało napisane...wszystko w Twoich rękach. Edytowane 1 Maja 2013 przez werka81 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 1 Maja 2013 Autor Maestro Napisano 1 Maja 2013 1.Energia związku Kapłan -małżeństwo oparte na tradycji , jasno ustalonych zasadach i wzajemnym szacunku. 2.Komunikacja w związku Słońce - j.w. ,wszystko jasno przedstawione, nie ma miedzy wami żadnych niedomówień ,oboje szanujecie swoje zdanie i potraficie dojść do kompromisów. 3.Silne strony związku Wisielec - według mnie spokój, jeśli macie jakieś problemy to nie rozwiązujecie ich pod wpływem negatywnych emocji. Potraficie to przeczekać,opanować i rozwiązać na spokojnie bez zbędnych nerwów. 4.Słabe strony związku Księżyc - to że nie czujesz się w nim szczęśliwa ? ale ukrywasz to przed mężem bo nie chcesz go zranić... nie wiem ,tak mi to jakoś przyszło na myśl.. 5.Realia związku Sprawiedliwość - wiesz że z Twojej strony małżeństwo opiera się na rozsądku i przywiązaniu a nie na miłości. Męczy Cię to i chciałabyś to zmienić. Druga moja myśl jest taka że za mało w waszym związku jest spontaniczności i zabawy,wszystko macie poukładane,zaplanowane i przemyślane...i przez to popadliście w rutynę ... 6.Namietność w związku Gwiazda -według mnie jeszcze nic straconego,piszesz że mąż Cię kocha...to może warto dać mu szansę i popracować nad waszym małżeństwem. 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa - tu nic nie dodam ponad to co już zostało napisane...wszystko w Twoich rękach. 4.Słabe strony związku Księżyc - to że nie czujesz się w nim szczęśliwa ? ale ukrywasz to przed mężem bo nie chcesz go zranić... nie wiem ,tak mi to jakoś przyszło na myśl.. 100% prawdy, mam wszystko i ...nie mam nic... Cytuj
werka81 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 mam wszystko i ...nie mam nic... i dlatego podjęcie decyzji jest takie trudne... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 1 Maja 2013 Autor Maestro Napisano 1 Maja 2013 i dlatego podjęcie decyzji jest takie trudne... Masz rację... Cytuj
werka81 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Mocną stroną waszego związku jest Wisielec...kluczem do przyszłości -Ty sama...więc tak naprawdę możesz odłożyć tą najtrudniejszą decyzję "na później" i w tym czasie sprawdzić czy rzeczywiście uda Ci się poprawić sytuację miedzy wami... Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 1.Energia związku Kapłan - Jest między wami troska, przywiązanie, oddanie, jak to w małżeństwie. Jednak tylko dlatego, że tak musi być, a nie dlatego, że tak chcecie i czujecie i pragniecie. To takie przywiązanie i troszka z poczucia obowiązku, a nie z potrzeby serca. 2.Komunikacja w związku Słońce - Relacje takie pozytywne, ciepłe, ale też bardziej przyjacielskie i partnerskie niż romantyczne. Słońce może też mówić o egoiźnie jednej ze stron. 3.Silne strony związku Wisielec - Silną stroną jest to, że jesteście ze sobą już od dawna, łączy was przywiązanie. Być może to też wasz czas kryzysu, oddalenia, zawieszenia, który wam jednak na dobre wyjdzie. 4.Słabe strony związku Księżyc - Tajemnice, niedopowiedzenia, za dużo przed sobą ukrywacie. 5.Realia związku Sprawiedliwość - Związek głównie "na papierze", może brakować ognia i zwyczajnie miłości, łączą was sprawy codzienne, formalności. 6.Namiętność w związku Gwiazda - Gwiazda mało namiętna jest... ale ładnie prognozuje na przyszłość- być może poza tym oddaniem i wzajemnym przywiązaniem da się jednak zainwestować więcej energii i coś spróbować uratować? Jest dużo nadziei w Gwieździe, ale ona nigdy nie daje nic od razu. 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa No jesteś jego kobietą życia i ty będziesz decydować, co dalej, ty tutaj rozdajesz karty. Cytuj
Caliel Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) 1.Energia związku Kapłan Kaplan to udzial sil wyzszych, sacrum... On nie jest Twoim slubnym aby? No i ogolnie to tez taka pieczec, zobowiazanie, ktore sie podjelo, a zostalo ono ceremonialnie i przez sily wyzsze zaakceptowane. A moze i strzezone;) W kazdym badz razie to dobra karta, ale jest ryzyko, ze ciezko sie od czegos takiego uwolnic. Tzw geas, czy wota, czy przysiegi - skladane w obliczu spoleczenstwa, bostw, itp sa silniejsze i mocniej wiazace. Ogolnie - sorry za oftop - widac silne wiezi, sformalizowanie, zobowiazania, sztywne ramy i zasady... 2.Komunikacja w związku Słońce Chyba najwazniejsze sa dzieci... Komunikacja ok, ale patrzac na dalsze karty, bardziej to taka zlota klatka... Skupiacie sie na innych sprawach, namietnosc drzemie, a pociecha jest to ze nie wygasla jeszcze. Rutyna, obowiazki, codziennosc troche spatynowaly namietnosc i uczucie. Sa cieple relacje, przyjacielskie, partnerskie... ale diabelskiej iskry troche brak. Moze jest nawet nuda, poczucie bycia pod kloszem.. Taka szklarnia dla roslin, gdzie jest niby idealnie, ale duszno i ciezko wytrzymac. 3.Silne strony związku Wisielec Dla mnie to tez umiejetnosc poswiecania sie, to najsilniejsza karta mowiaca o ofiarach i wyrzeczeniach jednej osoby dla drugiej. Dla spolecznosci, dla rodziny.. Ale tez karta ucieczki, moze tez ucieczki w poswiecanie sie, ze strachu przed konsekwencjami. Wisielec zawsze mowi o odpowiedzialnosci, ktora sie zbiera, jak woda w kielichu, az w koncu przebierze i trzeba bedzie sie odpowiedzialnosci podjac. Ktores z Was moze tlumic swoje emocje, leki, ból - za pomoca alkoholu, ucieczki w inny swiat itp itd ale to tylko luzna sugestia, bardziej mysle o tym co wyzej - sila zwiazku jest umiejetnosc stawania na glowie, poswiecenia dla dobra. 4.Słabe strony związku Księżyc Ale tez skrywana zazdrosc i podejrzenia... Leki podswiadome lub nieuswiadomomione.. Ale dla mnie Ksiezyc mowi o lekach i zazdrosci, chorych. 5.Realia związku Sprawiedliwość Ile wlozycie tyle bedziecie miec, ale to zimna karta. Mowi w polaczeniu z pozostalymi, ze jestescie glownie formalnie, przez zobowiazania, ktorych sie podjeliscie, a ktore sa pilnowane przez spoleczenstwo, czy kogos. Pragmatyzm i racjonalizacja. 6.Namietność w związku Gwiazda Dla mnie Gwiazda niestety zawsze mowi o jednostronnym uczuciu. Ale daje tez nadzieje na lepsze relacje, jednak za duzo sobie bym nie obiecywal. Mnie ta karta zawsze rozczarowywala, to karta duchowa, nie cielesna, wiec moze wskazywac na jakis konflikt, blokady w tym rejonie. Chyba wasze pozycie seksualne przestalo Was satysfakcjonowac, marzycie o czyms innym. Moze o Kims innym. 7.Klucz do przyszłości związku Cesarzowa Tu bardziej mysle o tym, ze rozwiazanie kryje sie w Tobie. Przyjdzie samo, w czasie ktory bedzie na to wyznaczony. Obawiam sie jednak, ze patrzac na karty sklaniasz sie ku rozwodowi, separacji, i sprobowania szczescia z kim innym, niekoniecznie w zwiazku. Mysle, ze powinnas zastanowic sie, czego tak naprawde oczekujesz od kogos, czego pragniesz. Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2013 przez Caliel 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Maja 2013 Autor Maestro Napisano 3 Maja 2013 Odniosę się do tego co pisał Solar: 5.Realia związku SprawiedliwośćIle wlozycie tyle bedziecie miec, ale to zimna karta. Mowi w polaczeniu z pozostalymi, ze jestescie glownie formalnie, przez zobowiazania, ktorych sie podjeliscie, a ktore sa pilnowane przez spoleczenstwo, czy kogos. Pragmatyzm i racjonalizacja. Nie jesteśmy ze sobą głownie z powodu zobowiązań..Aż tak źle nie jest:) 6.Namietność w związku GwiazdaDla mnie Gwiazda niestety zawsze mowi o jednostronnym uczuciu. Ale daje tez nadzieje na lepsze relacje, jednak za duzo sobie bym nie obiecywal. Mnie ta karta zawsze rozczarowywala, to karta duchowa, nie cielesna, wiec moze wskazywac na jakis konflikt, blokady w tym rejonie. Chyba wasze pozycie seksualne przestalo Was satysfakcjonowac, marzycie o czyms innym. Moze o Kims innym. Mozliwe,że są blokady, ale u mnie... Co do tych marzeń, to coraz mniej,zdecydowanie mniej..)) Coraz bardziej wiem,czego chcę Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 5 Maja 2013 Autor Maestro Napisano 5 Maja 2013 Nawiażę do jednego punktu: 6.Namiętność w związku Gwiazda Przyszło mi do głowy, że nadal jestem dla męża najładniejsza ze wszystkich, stąd pewnie tez ta karta:) Cytuj
werka81 Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 pewnie jesteś spełnieniem jego marzeń :serduszka_na: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi