Skocz do zawartości

No to i moje schematy

Gość ANEZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1.Główny temat - Paz mieczy Królowa kielichów - powinnam pogłębiać wiedzę, wykorzystywać intuicję, zajmować się ezoteryką.

2.Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadomy - Mag - jest wiele we mnie możliwości o których mogę nie wiedzieć.

3.Czynniki zewnętrzne , których jestem świadoma 8 buław - chyba zbyt szybkie tempo narzuciłam sobie w życiu.

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję Rycerz kielichów 5 mieczy - naprawdę nie wiem, ale może chodzi żeby nie walczyć

w życiu, zwolnić tempo?

6.Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę Rycerz mieczy, Papież, Cesarzowa - cierpliwie z entuzjazmem dążyć do celu.

• Maestro
Napisano

1.Główny temat - Paz mieczy Królowa kielichów -widać, że jesteś dociekliwa, lubisz się uczyć, zdobywać wiedzę, ale jesteś tez ciepłą i wrażliwą kobietą, która przede wszystkim czuje

2.Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadomy - Mag - masz wiele atutów, możliwości i talentów, które powinnaś odkryć i wykorzystać

3.Czynniki zewnętrzne , których jestem świadoma 8 buław - chyba za mocno rozpraszasz energię, może jesteś czasem zbyt energiczna, zbyt szybka?

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję Rycerz kielichów 5 mieczy - wejdź w glebię swojej duszy, zatrzymaj się na moment, zanim sięgniesz po to czego pragniesz

6.Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę Rycerz mieczy, Papież, Cesarzowa - pójdziesz jak burza i widać, że poczujesz się naprawdę spełniona, w tych kartach jest i madrośc i stabilizacja i spełniona kobieta

Tak na marginesie, to zauważyłam, że każda z nas w pkt. 2 ma kartę z AW:)

Napisano

1.Główny temat - Paz mieczy Królowa kielichów

moze jetses troche zbyt uczuciowa, latwo sie angazujesz emocjonalnie w rozne sprawy

gdzie czasem bardziej by sie przydalo rozumowe podejscie

2.Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadomy - Mag

jest ktos, prawdopodobnie mezczyzna, ktory ma/mial ogromny wplyw na Ciebie, to jak myslisz, jak sie zachowujesz

3.Czynniki zewnętrzne , których jestem świadoma 8 buław

latwo Cie zapalic do dzialania, jestes poddatna na bodzce zewnetrzne, czula na to, co sie dzieje

czasem wystarczy rzucic haslo - i juz jestes

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję Rycerz kielichów 5 mieczy

mniej emocji w dzialaniu

6.Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę Rycerz mieczy, Papież, Cesarzowa

oczyszczajaca, uczciwa rozmowa ze soba sama, ustalenie priorytetow

bo moze jest ich za duzo naraz

i wiara w siebie

Napisano
1.Główny temat - Paz mieczy Królowa kielichów - powinnam pogłębiać wiedzę, wykorzystywać intuicję, zajmować się ezoteryką.

2.Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadomy - Mag - jest wiele we mnie możliwości o których mogę nie wiedzieć.

3.Czynniki zewnętrzne , których jestem świadoma 8 buław - chyba zbyt szybkie tempo narzuciłam sobie w życiu.

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję Rycerz kielichów 5 mieczy - naprawdę nie wiem, ale może chodzi żeby nie walczyć

w życiu, zwolnić tempo?

6.Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę Rycerz mieczy, Papież, Cesarzowa - cierpliwie z entuzjazmem dążyć do celu.

Moja Droga

1. Głowny temat - jesteś bardzo uczuciową, wrażliwą kobietą - masz doskonałą intuicje potrafisz wczuwać się w sytuacje innych osób, potrafisz również przeczuwać, masz "dobrego nosa" - dlatego wykorzystaj swoje atuty aby jeszcze z większą ciekawością i dociekliwością zgłebiać tajniki metafizyki

2. Czynniki wewnętrzne ..- drzemie w Tobie potencjał maga - nic dziwnego skoro zajmujesz się tarotem, ale do końca masz nieuświadomione możliwości w tym zakresie - musisz je przebudzić..

3. Czynniki zewnętrzne - powiedziałabym, że żyjesz w ogromnym pośpiechu, otoczenie Ci sprzyja, dlatego idziesz do przodu jak burza.

4.5 - Rozwiązanie - zaprzestać walki czyli zamiast działać na zewnątrz podziałaj trochę wewnątrz siebie - dzieki temu zrównoważysz energie: męską (aktywną) z żeńska (pasywną).

6. Rozwiązanie ostateczne - iść naprzód - stagnacja nie jest wskazana, dzieki temu osiagniesz stabilizację, która sprawi, że poczujesz się jak cesarzowa.

Napisano

1.Główny temat - Paz mieczy Królowa kielichów ---> XVIII Ksiezyc

Nie wiem, czy uda mi sie to tak ujac, jak to czuje. Wydaje mi sie, ze swoja wrazliwosc, a i umiejetnosc w tym te ezo umiejetnosci, wynikajace wlasnie z tej wrazliwosci, a takze intuicji, nie wykorzystujesz w pelni. Masz ten swoj potencjal, ale powinnas czasem odwazyc sie wkroczyc takze na tereny zacienione, w ktorych poruszalabys sie moze wlasnie czerpiac wtedy wylacznie z intuicji. Paz Mieczy jawi mi sie tu przy Krolowej Kielichow, jako ten, ktory wprawdzie duzo chce, ale i intelektualnie ogranicza to, co moglaby osiagnac Krolowa Kielichow. Jest wyrywny, ale i za duzo tu mysli. Przy sprawach czysto intelektualnych - ok. Przy sprawach ezo, gdzie glowna role gra intuicja... moze w pewnym stopniu blokowac. W podsumie masz Ksiezyc. To wlasnie to poruszanie sie po omacku a takze wnikniecie w to, co ukryte, niejawne... swiat duchow, takze swiat umarlych, swiat z przeszlosci... a praktycznie umiejetnosc polaczenia tego. Swobodna wedrowka pomiedzy tymi dwoma swiatami. Trzeba jednak porzucic wszelkie leki i na calego wejsc tam... zanurzyc sie cala soba.

Jak wyzej. Potencjal ezoteryczny... przyhamowany nieco... niedostrzeganie caloksztaltu a takze wielu swoich wlasnych mozliwosci, umiejetnosci. A masz je na wyciagniecie reki.

3.Czynniki zewnętrzne , których jestem świadoma 8 buław - chyba zbyt szybkie tempo narzuciłam sobie w życiu.jhf

No wlasnie. I tu mamy. Jak w tym Paziu Mieczy. Ogromny intelekt. 1001 mysli na minute a kazda wspanialym pomslem. Czego tu brak, dzialania na kazde z nich. Takze wlasnie... przypatrzyc sie temu, co tam sie gniezdzi w Twoje glowie i przefiltrowac. Co z tego wszystkiego jest realnie do zrealizowania a co zaprzata mnie tak, ze nie moge sie realizowac w innych przestrzeniach (np. mysle za duzo, podczas gdy powinnam wiecej czuc, wiecej postrzegac pozaintelektualnie). Mozliwe, ze tym sposobem otworza sie przed Toba drogi i mozliwosci, ktore na ten czas teraz stoja jeszcze zamkniete.

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję Rycerz kielichów 5 mieczy ---> XVIII Ksiezyc; HB V Papiez

Jak to sie ladnie uklada w calosc. Rycerz Kielichow to takze ten, ktory laczy w jedna calosc intelekt z intuicja. Dziala wyposrodkowujac te 2 rzeczy. 5 Mieczy to mozliwe, ze sieganie po wiedze wlasnie te rozumowa. Tu masz bardzo ladnie (znowu) w podsumie Ksiezyc... a takze teraz Papieza. Ksiezyc to znowu zacheta do drogi szamana... zyjac tu i teraz... zanurzasz sie w swiecie duchow, po drugiej stronie Ksiezyca... w ktory wiekszosc ludzi nie ma wgladu. Jest ciemno czasem. Nie wszystko da sie przewidziec a jedynym Twoim kierunkowskazem, jestes Ty i Twoje wnetrze (Ksiezyc ---> Eremita). Papiez z kolei wskazuje na to, abys umiala wyjsc poza to, co juz wiesz. Wiedza jest wspaniala, ale przywiazanie do niej, moze sprawiac, ze przestaniesz sie rozwijac. Tu elastycznosc. Korzystac z tego, co juz masz, ale patrzec tez glebiej... w siebie.

6.Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę Rycerz mieczy, Papież, Cesarzowa ---> XV Diabel; HB VIII Sprawiedliwosc

Ostatecznie uda Ci sie w pelni uwolnic swoj potencjal. Intelektualnie siegniesz po swoja wiedze, ale w Cesarzowej widac ten luz. O ile Papiez i nawet Rycerz Mieczy, szarpia sie z ta swoja madroscia i wiedza, o tyle Cesarzowa juz, siedzi na swoim tronie i po prostu to, co ma to jej. Stale takze wzrasta w tym, przeciez jest plodna. Przy okazji Cesarzowa to nie tylko madrosc, ale wlasnie kierowanie sie miloscia, ktora ona daje i ktora do niej wraca, to ogromna kreatywanosc takze i bogactwo na kazdym poziomie.

Takze wydaje mi sie, ze uda Ci sie odnalesc w sobie to wszystko, za czym teraz gonisz, w taki sposob, ze bedziesz umiala z tego korzystac tak po prostu. Bez tego calego trudu i szarpania sie, ktore jeszcze w tej chwili Tobie towarzysza.

Takze tu radosc i spelnienie nie tylko na poziomie ezo, ale rowniez w zyciu, bo jedno podarza za drugim.

Gość Daffne
Napisano

- przepracowanie emocji,odnoszę wrażenie, że czasem rodzi się w Tobie wewnętrzny bunt emocjonalny budzący pragnienie uczuć, potrzebę kochania tą niezaspokojoną. Budzi się niespodzianie i dudni we wnętrzu szukając ujścia i zrealizowania. Istnieje ryzyko wymykania się spod kontroli,dlatego ważne by panować nad podszeptami i filtrować własne myśli, co myślę, że czasem czynisz. O tyle to istotne, że żonglujesz życiem wedle własnych pragnień (mag) a Twoje myśli często wprowadzają w ruch wydarzenia dokonując ich materializacji. Dlatego bardzo ważne jest to o czym myślisz.

- nie jesteś świadoma swych możliwości dużych, potrafisz osiągać to co chcesz, ponieważ posiadasz wszelkie zdolności i odpowiednią odwagę by dopiąć swego. W każdej sferze mogłabyś osiągać swoje cele...wystarczy tylko idea i działanie,ktore zresztą jest Twoim żywiołem :)

- czynniki zewnętrzne mobilizują do działania bo tyle dostrzegasz piękna życiowego, że aż chce się robić rózne rzeczy ktore niejako mogą być tez dla Ciebie przyjemnym wyzwaniem pobudzającym emocje i adrenalinkę :)

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję Rycerz kielichów 5 mieczy->Księżyc

- odrzucić krótkotrwałe budzące się w Tobie emocje wynikające z podszeptów wnętrza...uczucia troszkę są Twoją słabością, dlatego wazne by filtrować mysli i dopuszczać umysł dla równowagi ogólnej, która wówczas podpowie w co warto poświęcać energię,a co powinno się odrzucić, gdyż Kielich Serca powinien być oddawany w odpowiednie ręce...komuś kto doceni. Rycerz kielichów świadczy o romantycznej naturze, ale zważając na punkt 1 możesz miewać ciche pragnienia...które chce się zrealizować mimo, iż wie się, że to bezowocne na dłużą metę.

6.Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę Rycerz mieczy, Papież, Cesarzowa

- wiele mozliwości, wiele tez kłębi się pomysłów...dokładając romantyczność natury i pragnienia emocjonalno-uczuciowe trzeba filtrować i to dość szybko,jednak rycerz wskazuje na kalkulacje chłodną racjonalną ktora pozwoli dostrzec to co istotne, ważne i dające spełnienie :))

Napisano

myślę, że na pewnym etapie swojego życia dużo poświęciłaś dla dzieci, z czegoś zrezygnowałaś wtedy, bo byłaś im potrzebna, lecz to ciągle w Tobie gdzieś żyło i teraz jest pora na realizację tego

posiadasz ogromną wiedzę i intuicję, życiową mądrość, ale z tego nie korzystasz w pełni, tutaj połączyłabym Maga z Paziem, Paź to wiedza rozumowa, książkowa, logika, natomiast Mag to praktyczne wykorzystanie tej wiedzy, Mag kojarzy mi się z takim alchemikiem, który próbuje w końcu odnaleźć filozoficzny kamień, łączy w sobie zarówno wiedzę życiową, logiczną, z tym, co bardziej intuicyjne, duchowe, metafizyczne - co w tym przypadku reprezentuje wyżej Królowa kielichów - to czysta emocja, ocean uczuć

masz spory potencjał, a także możliwości ku temu, ale być może tego, co chciałabyś robić jest za dużo i chciałabyś mieć to na szybko i na już; w tym miejscu warto jest się zastanowić co naprawdę Cię pasjonuje i daje Ci szczęście i to rozwijać

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję Rycerz kielichów 5 mieczy

pozwolić intuicji nieco pomieszać szyki rozumowi, poświęć nieco więcej czasu na takie zajęcia jak medytację (czy to z Tarotem czy sama ze sobą), spróbuj na chwilę odciąć intelekt i myślenie, że to, co robisz jest nielogiczne

6. Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę Rycerz mieczy, Papież, Cesarzowa

znajdziesz w sobie równowagę, wypracujesz w sobie nowy schemat, ale tym razem już właściwy, będziesz korzystać ze swojej kobiecej mądrości (także intuicji), trzymając w ryzach intelektualne i nieco chaotyczne wędrówki Rycerza, oraz stałość i niezmienność poglądów Kapłana; Cesarzowa nada tu nowej jakości w Twoim myśleniu i działaniu - ona zarówno korzysta z rozumu jak i intuicji, to jest kobieta, która łączy w sobie cechy ziemskie i boskie (bo jakby nie patrzeć istnieje w historii pogląd, że władza cesarska została dana z góry, od bogów)