Skocz do zawartości

Jak potoczy się relacja z Panem? CELT

czarodziejkaMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Spotykałam się z zajętym Panem. Pan od 4 lat nie miał odpowiednich relacji z żoną, od kiedy Go zdradziła. 4 miesiące temu wszedł w silny związek emocjonalny ze mną (praktycznie 24h na dobę razem, spotkania sms, telefony po 20 na dobę), po wcześniejszej przyjacielskiej relacji. Gdy "Trójkąt" ujrzał światło dzienne, wtedy zapewniał mnie o swoich uczuciach do mnie. Żona się wyprowadziła i szaleje. Ja jestem spokojna. Pan po rozmowach ze mną zdecydował, że pójdzie na terapię. Aktualnie pozostanie sam. Mamy ograniczony, choć ciepły kontakt. Ja zajmuję się budowaniem siebie, On zajmuje się budowaniem siebie.

Jak potoczy się moja relacja z Panem? Rozkład - celt.

1) 9 kielichów - (sytuacja wyjściowa) - nie mam zielonego pojęcia, jest ok, ale nie wszystko jest widoczne dla mnie?

2) 6 buław - (impuls dodatkowy) - oboje staramy się zrozumieć co się wydarzyło w naszym życiu, świadomi problemu, chcemy go rozwiązać.

3) 7 denarów - (świadomy stan rzeczy) - to że należy czekać na efekty pracy (terapia u psychologa).

4) 10 mieczy - (nieuświadomiona strona sprawy) - skończył się pewien etap w życiu do którego nie będzie powrotu.

5) świat - (najbliższa przeszłość) - byliśmy dla siebie całym światem?

6) 7 buław - (najbliższa przyszłość) - walka z przeciwnościami losu, z ludźmi przeciwnymi naszej relacji?

7) as denarów - (nastawienie do problematyki) - Tą sytuację postrzegam jako szansę, aby każde z nas zbudowało siebie, ponaprawiało to co było złe, poukładało, by móc z czystą kartą kontynuować znajomość.

8) - pustelnik - (otoczenie) - osoby z otoczenia nie mają wpływu na naszą relację.

9) - 4 kielichy - (nadzieje lub obawy) - obawa przed huśtawką emocjonalną, obawa, że to nas przerośnie na tyle, że będziemy mieli wszystkiego dość.

10) królowa kielichów - (dalsza przyszłość) - ciepła relacja, ale czy będziemy razem?

• Maestro
Napisano

Widać, że tworzycie luźną relację uczuciową w tej 9 kielichów,dodatkowa siła 6 buław podkreśla romansowy charakter relacji, ale i zwiastuje sukces dla Ciebie:)Wiesz,że potrzeba Wam czasu,cierpliwości,podświadomie oczyszczasz się,zajmujesz sobą, naprawa siebie. Nadchodzi dość nerwowy okres, takie zmagania, być może jego zona będzie Wam utrudniać. Ta relacja to dla Ciebie szansa na więcej, na coś poważniejszego..Otoczenie powoduje, że się od siebie izolujecie, każde z Was potrzebuje czasu na przemyślenia..Tak, jak piszesz boisz się,że będziecie mieli dość,albo on w obliczu tej całej sytuacji odejdzie,bo się wykończy.W wyniku pokazana jest kobieta, która jest zaangażowana emocjonalnie..Szkoda,że nie dołożyłaś ze 2 kart więcej..

Napisano (edytowane)

1) 9 kielichów - (sytuacja wyjściowa) - Razem jesteście szczęśliwi, ale nie spełnieni w tym związku... Jest bliskość, rozwój uczuć, ale nie ma pełni szczęści, czyli stałego związku, bo jeszcze są pewne przeszkody. Pan musi też emocjonalnie odpocząć od tej sytuacji. Hm, 9 Kielichów może też mówić o murze emocjonalnym pana, wynikającym ze zdrady...z problemem ponownego zaufania... Moim zdaniem to bardzo dobra decyzja, że zgodził się na terapię.

2) 6 buław - (impuls dodatkowy) - Jesteście zdecydowani, jeśli chodzi o kierunek tej relacji, wiecie, do czego dążycie, macie jasno określony cel i skutecznie go realizujecie :)

3) 7 denarów - (świadomy stan rzeczy) - to że należy czekać na efekty pracy (terapia u psychologa). - Na razie relacja jest w zawieszeniu, musicie poczekać, aż aktualne działania przyniosą efekty...

4) 10 mieczy - (nieuświadomiona strona sprawy) - Pan jest przybity tą sytuacją, z tą 9 Kielichów - pan jest obciążony i emocjonalnie i psychicznie, musi te emocje przepracować, aby wreszcie zamknąć etap małżeństwa... Ja go widzę w rozsypce :( Stąd też ta 7 Denarów, trochę czasu mu zajmie poradzenie sobie z tym wszystkim... :/

5) świat - (najbliższa przeszłość) - Mieszkacie daleko od siebie? Bo ta karta może też mówić o oddaleniu. Poza tym, budowanie trwałej przyjaźni, relacji o silnych fundamentach...

6) 7 buław - (najbliższa przyszłość) - walka z przeciwnościami losu, z ludźmi przeciwnymi naszej relacji? - bronienie Waszych racji, może być faktycznie tak, że będziecie mieć pod górkę ze względu na żonę pana...

7) as denarów - (nastawienie do problematyki) - Chcesz tę relację kontynuować, widzisz w niej potencjał na ładny i stabilny związek.

8) - pustelnik - (otoczenie) - Na razie jesteście oddaleni od siebie.

9) - 4 kielichy - (nadzieje lub obawy) - obawa przed huśtawką emocjonalną, obawa, że to nas przerośnie na tyle, że będziemy mieli wszystkiego dość. - że przestaniecie dostrzegać pozytywne aspekty tej relacji, ogarnie Was znużenie, bezsilność...i w efekcie oddalenie.

10) królowa kielichów - (dalsza przyszłość) - Nie określiłaś przedziału czasowego, więc w sumie to nie wiadomo, czy karty pokazują stan za rok, czy za 5 lat ;) Ja bym powiedziała, że na teraz sytuacja zmierza do takiego stanu rzeczy, w którym będziesz bardzo emocja lnie podchodzić do całej sprawy, będziesz czuła potrzebę oparcia i poczucia wsparcia ze strony pana... Wydaje mi się, że na razie pan sam musi poukładać swoje emocje, bo ma je roztrojone (tak widzę te karty, Ty wiesz lepiej, czy to może być prawda), dlatego przed Tobą czas tęsknoty za tym co było, powrotu do wspólnych chwil...rozmyślania, niezdecydowania, czy chcesz czekać, czy szukasz właśnie tego... Jak dla mnie karty nic więcej nie pokazały. Pan teraz potrzebuje Twoje wsparcia i ciepła i w Kielichowej będziesz mu go udzielać. Dużo zależy od Twojego podejścia do tej sytuacji, czy będziesz chciała być przy panu i czekać, aż będzie gotowy zaangażować się tak naprawdę w nowy związek. Tak to widzę.

Edytowane przez maddie88
  • Lubię to! 1
Napisano

Ja w tych 9 kielichach na obecnej sytuacji widzę trochę coś innego. Często w moich rozkładach pozytywna karta w sytuacji, która pozytywna do końca nie jest, oznacza to, że dana relacja nie wyjdzie poza nic, co już było. Jednak nadziei można upatrywać w 6 buławach i 7 denarach, mówiących o czekaniu na efekty podjętej decyzji i pracy (w tym przypadku terapia Pana i ogarnięcie byłego związku). Co do tych 9 kieli to jeszcze można rozumieć pozytywniej, czyli że będzie dobrze, ale raczej nie widzę związku formalnego, czyli drugiego małżeństwa (nie wiem nawet, czy Ty sama byś tego chciała). Królowa kielichów na końcu to trochę mało, ja na wynik zazwyczaj ciągnę 3 karty, chyba że wyjdzie coś naprawdę wymownego. Na pewno nie ma ryzyka, że się to rozejdzie po kościach, ale powtórzyłabym rozkład za jakiś czas, powiedzmy 2 miesiące :)

Napisano

królowa pucharów w wyniku to kobieta napełniona emocjami ale niespełniona przy wyjściowej 9 puch to dobrze jest jak jest tu nie widać żeby relacja wyszła poza ramy inne niż dotychczas chyba ze rozstanie nie wiem na jaki czas ale masz tam do wywalczenia nowa szanse tyle ze facet chyba jeszcze nie jest gotowy

no i fakt jedna karta w wyniku mało i jakie ramy czasowe określiłaś?

powiem tak potencjał moze byc ale zwieńczenia pozytywnego jeszcze nie widać

Napisano

1) 9 kielichów - (sytuacja wyjściowa)

każde w swoim świecie, tak jak piszesz, on odnajduje siebie na terapii, Ty czekasz z nadzieją, że będzie między Wami dobrze; 9 kielichów jest zadowoleniem z tego, co się ma, ale też czekaniem na dopełnienie, na ten 10 kielich, w tym przypadku powiedziałabym, że czekacie na spełnienie

2) 6 buław - (impuls dodatkowy)

oboje macie świadomość, że więcej zrobić się nie da, teraz każde z Was musi samo uporać się z tym, co było, odbudować swoje światy, aby moc stworzyć jeden wspólny

3) 7 denarów - (świadomy stan rzeczy)

okres wytężonej pracy, wyciągania brudów, cieni, które siedzą w człowieku i trzeba ten bałagan posprzątać; tutaj ważna jest cierpliwość i wytrwałość

4) 10 mieczy - (nieuświadomiona strona sprawy)

pewien stan rzeczy się zakończył, jednak leczenie się z tego może być bardzo długotrwałym procesem, on się musi otworzyć, a przy tym jednocześnie pozwolić umrzeć staremu życiu, aby mogło narodzić się nowe

5) świat - (najbliższa przeszłość)

każde z Was wywędrowało w swój własny świat, on na terapię, Ty czekasz; tutaj znowu jest podkreślenie końca pewnego rozdziału w Waszym życiu

6) 7 buław - (najbliższa przyszłość)

mieszanie się osób trzecich, niekoniecznie kogoś kto Wam życzy źle, ale np. lekarza, który może zalecić chwilowe odsunięcie się pana od Ciebie w celach leczniczych (np. w celu uświadomienia sobie przez niego, ile dla niego znaczysz)

7) as denarów (nastawienie do problematyki)

widzisz szansę na poprawę, wiesz, że jemu terapia pomoże, że po tym wszystkim stanie się pewnym siebie człowiekiem

8) - pustelnik - (otoczenie)

zostałaś z tym wszystkim sama

9) - 4 kielichy - (nadzieje lub obawy)

obje możecie bać się tego, że po jego terapii nie będzie do czego wracać, albo że on ją przerwie

10) królowa kielichów - (dalsza przyszłość)

jedna karta to za mało... na dzień dzisiejszy powiedziałabym, że Ty także będzie uzdrawiać się z emocji, które ta znajomość w Tobie budzi, nawet jeszcze długo po tym jak on zakończy terapię