SacralNirvana Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Wiec zaczne od poczatku. Kiedys juz pisalam, ze poszukuje sangi. Moj dobry znajomy - X - (netowy) jest adeptem zen. Sluzy mi zawsze pomoca itd. w roznych problemach, pytaniach. Ja osobiscie znalazlam tu sange, ale czasowo nie jestem w stanie tam bywac. Teraz z kolei rozmawialam z innym znajomym - Y -, rowniez adept zen, ktory jest w tej samej sandze z tamtym moim znajomym. I jego pomysl jest nastepujacy. Zebym poprosila tego mojego znajomego - X - (nr 1), zeby pogadal z Roshi, zeby wziela mnie do sangi netowo, na odleglosc, bez mozliwosci bycia tam fizycznie, jako ze takiej mozliwosci teraz nie mam. Sama nie wiem. Propozycja jak dla mnie swietna. Pytanie, jakie to ma szanse na realizacje. Wiec moje pytania. 1. Jak X zareaguje na taka propozycje (zeby pogadal z Roshi o wzieciu mnie do sangi)? Paz Monet, As Mieczy, 10 Bulaw ---> V Papiez; HB XI Pasja i II Kaplanka Wydaje mi sie, ze nie bedzie chcial. Musialabym sie ostro naprzekonywac go i to z nieznanym efektem. Co z tego ostatecznie wyniknie dla mnie (w kontekscie jego wstawienia sie za mna)? XVII Gwiazda, 10 Mieczy, 8 Monet ---> I Mag, HB VIII Sprawiedliwosc No raczej nici z tego bedzie. Bede musiala nadal chyba dzialac i szukac u siebie i we wlasnym zakresie. Cos mi sie z tych kart nie widzi, zeby X zareagowal na te propozycje przychylnie. Podejrzewam, ze albo odmowi od razu albo da mi 1001 powodow, dla ktorych nie moze tak zrobic. Hmm... Moze ktos rzucic na to okiem? PS. Mialo byc we Wzajemnej, nie wiem, jakim cudem wcieplam to tutaj. Ogolnie oba punkty do zweryfikowania. Jak zareaguje, tzn. co da mi odczuc, co odpowie (nie, co pomysli)? I dalej tez do zweryfikowania. Z gory dziekuje. Oczywiscie mozna przeniesc do Wzajemnej. Edytowane 4 Maja 2013 przez SacralNirvana Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 4 Maja 2013 Maestro Napisano 4 Maja 2013 1. Jak X zareaguje na taka propozycje (zeby pogadal z Roshi o wzieciu mnie do sangi)? Paz Monet, As Mieczy, 10 Bulaw ---> V Papiez; HB XI Pasja i II Kaplanka wysłucha z uwagą, ale jej nie przyjmie, powie, że to za duży problem, żę za duża odpowiedzialność, że naprawdę nie widzi możliwości na coś takiego.. Co z tego ostatecznie wyniknie dla mnie (w kontekscie jego wstawienia sie za mna)? XVII Gwiazda, 10 Mieczy, 8 Monet ---> I Mag, HB VIII Sprawiedliwosc nadzieja zostanie pogrzebana i trzeba będzie poszukac innej mozliwości,albo sama skupisz się na pracy nad sobą itp. Cytuj
SacralNirvana Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Wiesz, w zasadzie to prosba dotyczy tego, zeby przekazal to dla Roshi a to ona powinna podjac decyzje. Tu chyba widze, ze nawet nie bedzie chcial tego zrobic. Hmm... Tak czy inaczej zapytam, co mi szkodzi. Jak bede wiedziala... to oczywiscie zweryfikuje. Dzieki Inez. Tak skojarzylo mi sie, ze moze to takze znaczyc tyle, ze moj zapal zgasi tym, ze przynaleznosc do sangi to kawal duzej roboty i kopa pracy i praktykowania i czy sobie dam rade... Hmm... Regularnosc itp. Cytuj
Kędry Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 1. Jak X zareaguje na taka propozycje (zeby pogadal z Roshi o wzieciu mnie do sangi)? Paz Monet, As Mieczy, 10 Bulaw ---> V Papiez; HB XI Pasja i II Kaplanka Po wstępnych pertraktacjach dojdzie do wniosku że to zbyt duże obciążenie - ktoś bardzo sztywo będzie się trzymał swoich zasad i nie wychyli się poza nie Co z tego ostatecznie wyniknie dla mnie (w kontekscie jego wstawienia sie za mna)? XVII Gwiazda, 10 Mieczy, 8 Monet ---> I Mag, HB VIII Sprawiedliwosc Twoje wielkie nadzieje i chęć zgłębiania wiedzy legną w gruzach, pomimo chęci przeważą jakieś inne czynniki - ktoś obiektywnie oceni tą propozycję Mi osobiście wydaje się, że główny powód jest taki, że osobiście, namacalnie nie możesz należeć - netowo to nie wiem czy juz takie same rezulaty - (takie moje luźne spostrzeżenia ) Cytuj
SacralNirvana Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Hmm... napisalam do niego. Jeszcze dodatkowo pociagnelam karty na "co konkretnie mi odpowie?" 10 Bulaw, Krol Kielichow, Rycerz Monet ---> XVI Wieza; HB X Kolo Fortuny I tu tez zonk... Wydaje mi sie, ze odpisze uprzejmie, ze zrobi, co w jego mocy, ze sprawdzi... ale ogolnie chyba tak nie ten tego... Hmm... Nic... teraz tylko czekac, co konkretnie na pisze. To tez zweryfikuje. Cytuj
Kędry Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Chyba nic konkretnie nie powie - ot takie ogólne tłumaczenie się - Twoja propozycja jest dla niego bardzo przytłaczająca - w tym kole fortuny to pokusiłabym się o stwierdzenie, że być może powie Ci, że nie jesteś jeszcze gotowa, że los sam zdecyduje o tym Cytuj
SacralNirvana Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Na zasadzie, ze jak bede gotowa to mistrz sam sie znadzie... Kto wie. Dzieki Kedry. I tak wypada czekac na odpowiedz tylko... Cytuj
SacralNirvana Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Weryfikacja pierwszej czesci: Zgodzil sie! Stwierdzil, ze lepszy nauczyciel na odleglosc niz zaden... Reszte zweryfikuje, jak bede miala mozliwosc... Sam tez ma jednego Roshi z USA na odleglosc wlasnie... Czyli da sie... Do jutra mam mu dac odpowiedz... czy chce tego. Cytuj
Iwka78 Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 1. Jak X zareaguje na taka propozycje (zeby pogadal z Roshi o wzieciu mnie do sangi)? Paz Monet, As Mieczy, 10 Bulaw ---> V Papiez; HB XI Pasja i II Kaplanka moim zdaniem się zgodzi, jesteś inteligentna i radzisz sobie dobrze z problemami, poza tym w podsumie piękne karty - papież, pasja i kapłanka:-) Co z tego ostatecznie wyniknie dla mnie (w kontekscie jego wstawienia sie za mna)? XVII Gwiazda, 10 Mieczy, 8 Monet ---> I Mag, HB VIII Sprawiedliwosc są duże nadzieje na odrodzenie i przede wszystkim zmiana sposobu myślenia, dużo pracy nad sobą, będziesz się wszechstronnie rozwijać, a na pewno w taki sposób jaki Ci odpowiada. Nie wiem z czym się to wiążę, bo się nie znam na tym, ale kojarzy mi się to tak jakbyś miała taką zmianę materialną tzn. nie jest to praca tylko z energiami, czy jakieś medytacje, tylko taka praca namacalna, w której coś fizycznie się robi... sorki, ale nie umiem tego nazwać:-) to tak jak przekładanie papierków:-)))))) 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 6 Maja 2013 Autor Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) To nauczycielka w tradycji zen. Czyli trafilas Iwus z ta praca. Praktyki zenowskie to nie tylko zazen, ale i praktyka poklonow np. (min. 108), praktyki nocne itd. Takze rowniez zaangazowanie fizyczne w to. I tak, dosc ciezka praca nad soba. Juz wyslalam do niego swoje dane i moj przekaz do Roshi a on wyslal je (nie zastal osobiscie), takze teraz pisal, ze bedziemy tego pilnowac. I on i ten drugi znajomy bardzo sa za tym. Takze mam ich wsparcie. Dzieki Iwus. Edytowane 6 Maja 2013 przez SacralNirvana literowka Cytuj
SacralNirvana Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 Wiec tu weryfikuje dalsza czesc rozkladu. Co z tego ostatecznie wyniknie dla mnie (w kontekscie jego wstawienia sie za mna)? XVII Gwiazda, 10 Mieczy, 8 Monet ---> I Mag, HB VIII Sprawiedliwosc Wiec... X wstawil sie za mna u Roshi. Kazal mi napisac przeslanie do niej, ktore wyslal. Roshi odezwala sie do mnie z zapytaniem, jakie mam oczekiwania. Napisalam. W odpowiedzi wyznaczyla X, zeby mnie prowadzil przez 3 m-ce w praktykach. Mam konkretny plan. Po 3. m-cach mam termin na rozmowe przez Skype, bedzie potem spotkanie w PL... na ktorym bede mogla poprosic (jezeli dalej bede tego chciala) o wziecie mnie na adepta. Tak mniej wiecej. Takze karty ladnie wykazaly, ze przede mna teraz czas bardzo konkretnej pracy, codziennej, wytrwalej (8 Monet). Takze marzenie i myslenie skonczylo sie, trzeba sie ostro wziac za robote w tej kwestii. To, co wyniknelo ze wstawiennictwa za mna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi