Skocz do zawartości

dla koleżanki - psycholog - bardzo ważne

Erza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

moja dobra koleżanka nie radzi sobie od jakiegoś czasu ze swoimi problemami, nikt z bliskich już jej nie potrafi pomóc, postanowiła więc udać się do psychologa, ale ma dylemat, którego wybrać - nie mówiłam jej jeszcze jakie karty wyszły, w zasadzie to ja sama nie wiem jak je odczytać

pomocy!

jak potoczy się terapia jeśli wybierze panią psycholog?

Cesarzowa, Kapłan, 10 mieczy (dołożone Koło) ---> suma Kochankowie

nie wiem, powiedziałabym, że dość szybko upora się ze swoimi problemami (10 mieczy) i te problemy się zakończą, trafi na dobrą psycholożkę, która jej wyłoży co i jak

jak potoczy się terapia, jeśli wybierze pana psychologa?

Król monet, Kochankowie, As buław, Śmierć ---> suma Gwiazda/Sprawka

i tu też niby dobrze, facet zna się na rzeczy, znajdą porozumienie (Kochankowie) i terapia też pójdzie szybko (Śmierć)

dodam, że koleżanka rozważa panią, bo jej gabinet znajduje się niedaleko miejsca zamieszkania pewnego pana... i jest droższa

pan psycholog natomiast jest tańszy, ale ona ma obawy, żeby mówić o swoich problemach z mężczyzną

o tyle u babki widać Koło, to mam wrażenie, że jednak jej problemy mogą z czasem powrócić, o tyle u faceta widzę to tak, że koniec problemów (Śmierć) - ustawi ją

jak to widzicie?

Gość Daffne
Napisano

powinna wybrać Pana...psychologa, gdyżwdiać tu jego dobre podejście, w kazdym razie skuteczne na problemy koleżanki. Niepewność i jakieś trudności uczuciowe koleżanki Pan postara się rozłożyć na czynniki pierwsze,odnaleźć powód i zmienić diametralnie schamaty myslowe (śmierć) co sprawi, że na nowo sie narodzi, a pzrynajmniej tak będzie czuła no i suma wskazuje na pozytywne nastawieniei dalszą pracę nad sobą.

babeczki nawet nie opisuję bo będzie dla koleżanki nieskuteczna i szkoda kasy.

Napisano

ja tez stawialabym na Pana, bo wydaje mi sie, ze problemy kolezanki sa zwiazane z mezczyznami i Pan powie jej z meskiego punktu widzenia pewne rzeczy i to dla niej bedzie bardziej wiarygodne :)

Napisano

Dziękuję Daff :*

też mi się wydaje, że facet lepszy w sumie jest Sprawka, więc ona sobie dalej już będzie umiała radzić sama

a u babki są Kochankowie, więc z czasem znowu może mieć wątpliwości

Napisano
ja tez stawialabym na Pana, bo wydaje mi sie, ze problemy kolezanki sa zwiazane z mezczyznami i Pan powie jej z meskiego punktu widzenia pewne rzeczy i to dla niej bedzie bardziej wiarygodne :)

poza tym ten "pan" jej spadł niejako z nieba, w firmie, w której pracuje ktoś o nim wspomniał, babkę natomiast ona wynalazła sobie sama

dzięki Trida :*

Gość ANEZ
Napisano

Zdecydowanie mężczyzna, konkretny, lepszy kontakt a wtedy lepsze i szybsze efekty.

• Maestro
Napisano

Mnie się wydaje, że pani psycholog może mieć za silną osobowość, może być zbyt apodyktyczna, może być dość bierna podczas sesji (psycholog czy psychoterapeuta powinien umieć naprowadzić pacjenta na dany temat stosując odpowiednie pytania, tak żeby pacjent mógł się otworzyć).

Natomiast pan może być jednak lepszy, w tych kochankach może zadawać pytania naprowadzające na właściwy tok (nie wiem jak to wyrazić, żeby było zrozumiałe..),ostatnia karta mówi o transformacji Twojej koleżanki, widać u niej zmianę podejścia do problemów:)

Napisano

Uważam podobnie jak inni

Pan zdecydowanie tu lepiej wypada

Zna się na swoim fachu - no i wychodzi skuteczność -a o to chyba chodzi - w tej śmierci widzę powolne zmiany, ale takie gruntowne, do samej podszewki - po których powróci jej nadzieja na lepszą przyszłosć a sprawiedliwość zdaje sie to potwierdzać

Napisano
Mnie się wydaje, że pani psycholog może mieć za silną osobowość, może być zbyt apodyktyczna, może być dość bierna podczas sesji (psycholog czy psychoterapeuta powinien umieć naprowadzić pacjenta na dany temat stosując odpowiednie pytania, tak żeby pacjent mógł się otworzyć).

Natomiast pan może być jednak lepszy, w tych kochankach może zadawać pytania naprowadzające na właściwy tok (nie wiem jak to wyrazić, żeby było zrozumiałe..),ostatnia karta mówi o transformacji Twojej koleżanki, widać u niej zmianę podejścia do problemów:)

Dziękuję Inez, no właśnie tak mi się ta Cesarzowa skojarzyła z jakąś "starą szkołą"

Król monetowy też wie, co robi, ale chyba jest bardziej elastyczny i wybierze lepsze metody pracy :)

Napisano
Uważam podobnie jak inni

Pan zdecydowanie tu lepiej wypada

Zna się na swoim fachu - no i wychodzi skuteczność -a o to chyba chodzi - w tej śmierci widzę powolne zmiany, ale takie gruntowne, do samej podszewki - po których powróci jej nadzieja na lepszą przyszłosć a sprawiedliwość zdaje sie to potwierdzać

Dzięki Kochana :)

to już mogę powiedzieć koleżance, że lepiej wypadł pan. :)

Dam znać kogo wybrała i jak jej idzie. :)

Napisano

uwazam,ze pan psycholog bedzie skuteczniejszy i efekty terapi doprowadza kolezanke

do lepszego zrozumienia siebie i sytuacji w jakiej sie znalazla.Ten terapeuta wzbudzi

w niej wieksze zaufanie a poza tym program terapi bedzie bardziej dynamiczny.

Pani psycholog to kobieta zdecydowanie zbyt konserwatywna w terapi dla pani kolezanki

poza tym uwazam,ze metody jej leczenia wcale nie wzbudza zachwytu u kolezanki.

Problem moze ponownie powrocic.

Napisano

Kochana

czego sie nie robi dlaniesmiertelnosci:hahahaha:naturalnie to jest zart!

To ja bardzo dziekuje.:serduszka:

Napisano

tu mi się nie podoba to koło fortuny... poza tym, jakaś taka się wydaje konserwatywna i zamknięta....

Ciepły, uczuciowy, pełny energii mężczyzna, da jej nadzieję i zdecydowanie poprowadzi w kierunku zmiany.

Napisano

Zdecydowanie Pan. Będzie miał i lepsze podejście i nie będzie to droga na skróty, o czym świadczy koło u pani - zmiana szybka, ale chwilowa, Twoja koleżanka powinna zmienić kategorie oceniania tego wszystkiego - iść do pani, bo mieszka blisko kogoś? Bez sensu. Przed Panem będzie tylko z początku problem z otworzeniem się, ale z każdym spotkaniem kolejnym sama będzie czuła, że to był dobry wybór. W końcu u pana jest śmierć, a więc diametralna zmiana (jeśli teraz jest źle, to wiadomo, że zmiana na lepsze). Poleć jej pana :)

Napisano

tu mi się nie podoba to koło fortuny... poza tym, jakaś taka się wydaje konserwatywna i zamknięta....

Ciepły, uczuciowy, pełny energii mężczyzna, da jej nadzieję i zdecydowanie poprowadzi w kierunku zmiany.

Dziękuję :) też mam wrażenie, że ta babka taka ciężka może być, mi się jeszcze potem skojarzył ten Kapłan z lekami, że musiałaby by coś brać.

Napisano
Zdecydowanie Pan. Będzie miał i lepsze podejście i nie będzie to droga na skróty, o czym świadczy koło u pani - zmiana szybka, ale chwilowa, Twoja koleżanka powinna zmienić kategorie oceniania tego wszystkiego - iść do pani, bo mieszka blisko kogoś? Bez sensu. Przed Panem będzie tylko z początku problem z otworzeniem się, ale z każdym spotkaniem kolejnym sama będzie czuła, że to był dobry wybór. W końcu u pana jest śmierć, a więc diametralna zmiana (jeśli teraz jest źle, to wiadomo, że zmiana na lepsze). Poleć jej pana :)

zaczęłyśmy się śmiać, że jej motywacja już się do leczenia na nadaje :zeby:

jutro się z nią widzę, także jeszcze pogadamy co i jak :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Weryfikuję

otóż koleżanka nie namyśliła się jeszcze do kogo pójdzie i raczej w najbliższym czasie się nie wybierze, pewne sprawy jej się same poukładały i póki co jest dobrze :)

Napisano

ha ha a mialam właśnie napisać,że Pani sama nie potrafi sie zdecydować i w sumie z góry bardziej psychicznie nastawia sie na Pana bo na Panią pod wzgledem psychicznym(Kapłan-własnie wartości,przekonania) jest zamknieta(10 mieczy)

Gość alles-in1
Napisano

Kolezanka powinna wybrac Pana. Powodzenia!