Skocz do zawartości

Dwa następne egzaminy

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Mam pod koniec maja 2 egzaminy...Spytałam kart jak mi pójdą?

Jak mi pójdzie egzamin z Rewizji Ksiąg Rach.?

Pustelnik 2 mieczy 6 mieczy 3 kielichów suma Siła, HB Sad/Kapłanka

widać samodzielne myślenie,a na końcu radość ze zdanego egzaminu

Jak mi pójdzie egzamin z podatków?

7 buław giermek monet Królowa Monet Cesarz suma Mag, HB Sprawiedliwość/Kapłanka

nerwowo będzie,widać, że będę pomagała koleżance, ale na końcu dopnę celu

Napisano

Obydwa egzaminy pójdą pomyślnie chociaż nie obędzie się bez nerwów, wykazania się no i analitycznego myślenia.

W tym magu - być może trochę "pokombinujesz" i okażesz się bardzo pomocna dla innych.

Finał pozytywny

• Maestro
Napisano
Obydwa egzaminy pójdą pomyślnie chociaż nie obędzie się bez nerwów, wykazania się no i analitycznego myślenia.

W tym magu - być może trochę "pokombinujesz" i okażesz się bardzo pomocna dla innych.

Finał pozytywny

Cieszyłabym się bardzo, bo to 2 z 6, które mi jeszcze pozostały i wydają się być do przejscia..Boję się ostatniej czwórki:))

Napisano

chyba dużo czasu spędzisz, aby się do niego przygotować, tak do końca nie będziesz pewna, jak Ci poszło, aż do momentu ogłoszenia wyników - z wynik pozytywny, będzie co oblewać :)

świetne rezultaty, myślę, że będziesz jedną z kilku osób, której ten egzamin pójdzie najlepiej :)

powodzenia! :*

Napisano

Jak mi pójdzie egzamin z Rewizji Ksiąg Rach.? (Sama nazwa przedmiotu mnie zmroziła:hahahaha:)

dużo główkowania będzie, analitycznego myślenia, ale też duże zadowolenie. Zdasz myślę, że na 4 co najmniej.

możesz mieć jakieś drobne problemy na początku egzaminu, ale liczyć potrafisz:-) więc dasz radę i też będziesz zadowolona.

• 3 tygodnie później...
  • Maestro
Napisano

nerwowo będzie,widać, że będę pomagała koleżance, ale na końcu dopnę celu

Miałam dzis oba... Z rewizji raczej ok, umiałam i powinnam zaliczyć, natomiast z podatków porażka...Tzn.pytania nie dość, że szczegółowe, to bardzo podchwytliwe, podzieleni byliśmy na 4 rzędy,babka łaziła między ławkami...Nie wiem..jak zaliczyłam to będzie cud...

Jak beda wyniki to oczywiście podam;)

• Maestro
Napisano

Mam wynik, babka w szalonym tempie sprawdziła:) Dostałam 3, ale to i tak cud zważywszy, że pytania były szalenie podchwytliwe...

Gość Daffne
Napisano

sporo wkuwania czeka zdaje się. chyba, że jesteś już w trakcie nauki na niego. Do egzaminu z początku podejdziesz jak kot do kąpieli, ale będzie zaliczone :))

Ten również będzie zaliczony, ale bardziej będzie potrzebna wiedza dość obszerna bo może być ciężko ściągnąć czy lać wodę...na egzaminie z Rewizji Ksiąg prędzej gdzieś coś może się udac podglądnąć czy zerknąć dzięki czemu ocena może być wyższa niż z podatków.

4 , 4,5 obstawiam egzamin z rewizji ksiąg

3, 3,5 z podatków

eh też to zdawałam jakieś 7 lat temu...podatki były straszne haha

• Maestro
Napisano

sporo wkuwania czeka zdaje się. chyba, że jesteś już w trakcie nauki na niego. Do egzaminu z początku podejdziesz jak kot do kąpieli, ale będzie zaliczone :))

Ten również będzie zaliczony, ale bardziej będzie potrzebna wiedza dość obszerna bo może być ciężko ściągnąć czy lać wodę...na egzaminie z Rewizji Ksiąg prędzej gdzieś coś może się udac podglądnąć czy zerknąć dzięki czemu ocena może być wyższa niż z podatków.

4 , 4,5 obstawiam egzamin z rewizji ksiąg

3, 3,5 z podatków

eh też to zdawałam jakieś 7 lat temu...podatki były straszne haha

Dobrze piszesz:) Podatki na 3 zaliczyłam, ale babka dała pytania szczegółowe. Tzn. mogliśmy korzystać z ustaw przy szukaniu odpowiedzi, ale naprawdę trzeba było się dokładnie wczytać. Przykładowe pytanie: Amortyzacji podatkowej nie podlegają a) łodzie, B) prawa własności gruntów, c) maszyny - to było jedno z najłatwiejszych pytań;). Co do Rewizji to uczyłam się więcej, łatwiej mi było, wynik bedzie za tydzień:)

Ładnie zgadlaś:)

Gość Daffne
Napisano

chyba obstawiałabym łodzie bo to zdaje się podlega innym ustawom, ale co ja tam pamiętam...xD

ciekawa jestem tego drugiego teraz ^^

Dziękuje za weryfikacje :)

• Maestro
Napisano
chyba obstawiałabym łodzie bo to zdaje się podlega innym ustawom, ale co ja tam pamiętam...xD

ciekawa jestem tego drugiego teraz ^^

Dziękuje za weryfikacje :)

Wiesz co, w pierwszej chwili tez tak pomyślałam,ale chodzi o prawa własności użytkowania gruntów (art.22c pkt. 1 Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych):)

Gość Daffne
Napisano

no to do bani ze mnie księgowa :hahahaha:

dobrze, że nie pracuje w swoim zawodznie :D

• Maestro
Napisano
no to do bani ze mnie księgowa :hahahaha:

dobrze, że nie pracuje w swoim zawodznie :D

Te ustawy ciągle się zmieniają:lol: Spoko:))) Dlatego nawet nam mówią : nie uczcie się ustaw podatkowych, bo one się ciągle zmieniają,tylko nauczcie się z nich korzystać:)

• 2 tygodnie później...
  • Maestro
Napisano

Rewizja zaliczona, wprawdzie na 3,5 zaledwie, co mnie wkurzyło, no ale nadal do przodu bez żadnych egzaminów poprawkowych:)