Skocz do zawartości

Co przyniesie mi Nów Majowy

Gość ANEZ

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ANEZ
Napisano

1.Co trzeba odpuścić - Słońce, 9 buław, Cesarz - tempo życia, zwolnić, przypilnować tego co już jest.

2.Co trzymać jak najbliżej - Królowa kielichów, Rycerz kielichów, Kapłanka - jak widać emocje, wrażliwość, zajmować się ezoteryką, ostatnio prześladuje mnie karta Królowej kielichów .

3.Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 3 pentakli, As denarów, 4 buław - tak się zastanawiam, ale chyba mój dom bo pracę na pewien czas zawiesiłam, a może myśli o nowej drodze w moim życiu?

4.Jak świat wpływa na mnie 5 buław, 8 denarów, 2 denarów - myślę że mobilizująco, chcę walczyć, pracować.

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan, - spokój, bezpieczeństwo.

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław - czas aktywności, inaczej spojrzę na wiele spraw, stanę się bardziej aktywna.

7.Lekcja, którą musze wynieść z pierwszych 6 punktów - Wieża, 8 buław, Diabeł, Gwiazda - aż trzy Duże Arkana wyszły,

więc powinnam wyjść z obecnych struktur życia w których obecnie się znajduje, otworzyć się nowe z nadzieją i ufnością.

Napisano

1.Co trzeba odpuścić - Słońce, 9 buław, Cesarz - chyba jesteś przeciążona czymś... zdecydowanie jak sama napisałaś zwolnić tempo.

2.Co trzymać jak najbliżej - Królowa kielichów, Rycerz kielichów, Kapłanka - nie wiem, czy jest jakiś mężczyzna u Twojego boku, ale jeżeli tak, to zająć się też tą relacją, oprócz tego co sama napisałaś:-)

3.Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 3 pentakli, As denarów, 4 buław - dom=azyl jest teraz najważniejszy. 3 pentakle to też karta specjalisty w jakiejś dziedzinie, więc trzymać się swojego doświadczenia i wiedzy, nie tylko ezoterycznej.

4.Jak świat wpływa na mnie 5 buław, 8 denarów, 2 denarów - zmienne koleje losu.... popycha Cię do przodu, do próbowania swoich sił, do ciężkiej pracy, ale też masz chwile zwątpienia przez to... raz górka, raz dół....

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan, - spokój, bezpieczeństwo, cierpliwość, wyrozumiałość

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław - dwa razy jest 2 denarów w rozkładzie?

7.Lekcja, którą musze wynieść z pierwszych 6 punktów - Wieża, 8 buław, Diabeł, Gwiazda - przestać być negatywnie nastawiona, wziąć się w garść, działać

Gość Daffne
Napisano

1.Co trzeba odpuścić - Słońce, 9 buław, Cesarz

- odpuścić sobie brak ostrożności w ferworze zabawy i radowania się, trzeba zwrócić uwagę na partnera. Jesteś jak chodzące Słonko rozpromieniające ludzi wokół siebie, jednak należy nie rozpraszać swej energii za bardzo na innych, a koncertować się tu na partnerze bo może stać się przeczulony i wnikliwy.

2.Co trzymać jak najbliżej - Królowa kielichów, Rycerz kielichów, Kapłanka

- najbliżej siebie powinnaś trzymać stan zadowolenia wewnętrznego, zauroczenia,pozwalać sobie na adorowanie Ciebie, jednak w sposób mądry.

3.Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 3 pentakli, As denarów, 4 buław

- nabytkiem jest szansa na nowe znajomości, które mogą przynieść zadowolenie i radość

4.Jak świat wpływa na mnie 5 buław, 8 denarów, 2 denarów

- świat wpływa na Twój rozwój, ale też czasem bierzesz zbyt wiele na siebie i później cieżko z tego wybrnąć, pojawia się konieczność podjęcia decyzji i z czegoś trzeba zrezygnować. Świat więc wpływa korzystnie bo przynosi szereg możliwości, ale ważne te jak z nich korzystamy.

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan

- swoją wytrwałość, wierność, cierpliwość i wyrozumiałość, a przede wszystkim mądrość i lojalność wobec bliskich

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław

- będzie czas rozważań, nieco spokojniej w połowie miesiąca, jednakże pojawi się przystojny mężżczyzna być może syn, z którym trzeba będzie dojść do porozumienia lub coś załatwić gdyż meżczyzna będzie liczyć na aprobatę lub ulegnięcie jego propozycji.

7.Lekcja, którą musze wynieść z pierwszych 6 punktów - Wieża, 8 buław, Diabeł, Gwiazda

radą jest wyzwolenie w sobie umiejętności przetrwania choćby się waliło i paliło...potrafisz poradzić sobie niemal w każdej sytuacji, nawet jeśli coś jest skazane z góry na porażkę to i tak potrafisz doprowadzić do szczęśliwego dla Ciebie zakończenia. Tak więc siłą umysłu radzić sobie z każdą trudną sytuacją, nawet w najgorszych opałach szukać pozytywnych rozwiązań bo potrafisz :)

Gość ANEZ
Napisano
1.Co trzeba odpuścić - Słońce, 9 buław, Cesarz - chyba jesteś przeciążona czymś... zdecydowanie jak sama napisałaś zwolnić tempo.

2.Co trzymać jak najbliżej - Królowa kielichów, Rycerz kielichów, Kapłanka - nie wiem, czy jest jakiś mężczyzna u Twojego boku, ale jeżeli tak, to zająć się też tą relacją, oprócz tego co sama napisałaś:-)

3.Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 3 pentakli, As denarów, 4 buław - dom=azyl jest teraz najważniejszy. 3 pentakle to też karta specjalisty w jakiejś dziedzinie, więc trzymać się swojego doświadczenia i wiedzy, nie tylko ezoterycznej.

4.Jak świat wpływa na mnie 5 buław, 8 denarów, 2 denarów - zmienne koleje losu.... popycha Cię do przodu, do próbowania swoich sił, do ciężkiej pracy, ale też masz chwile zwątpienia przez to... raz górka, raz dół....

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan, - spokój, bezpieczeństwo, cierpliwość, wyrozumiałość

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław - dwa razy jest 2 denarów w rozkładzie?

7.Lekcja, którą musze wynieść z pierwszych 6 punktów - Wieża, 8 buław, Diabeł, Gwiazda - przestać być negatywnie nastawiona, wziąć się w garść, działać

2 denarów wyszła dwa razy bo do każdego punktu są tasowane karty.

• Maestro
Napisano

1.Co trzeba odpuścić - Słońce, 9 buław, Cesarz - poczucie wypalenia, przemęczenia, coś co nie pozwala cieszyć się ładną pogodą i wiosną

2.Co trzymać jak najbliżej - Królowa kielichów, Rycerz kielichów, Kapłanka - swoją wrażliwość, intuicję, uczucia,patrzenie sercem i słuchanie tego co mówi - mnie też Królowa Kielichów prześladuje:)

3.Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 3 pentakli, As denarów, 4 buław - budowanie swojego miejsca na ziemi

4.Jak świat wpływa na mnie 5 buław, 8 denarów, 2 denarów - każe Ci walczyć o swoje, zapewne chodzi tu pracę, masz w 5 buław konkurencję, być może przyjdzie Ci się z nią zmierzyć

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan, -cierpliwość, życie zgodne z zasadami

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław - podejmiesz się jakiegoś wyzwania, które da Ci siłę i energię

7.Lekcja, którą musze wynieść z pierwszych 6 punktów - Wieża, 8 buław, Diabeł, Gwiazda - aż trzy Duże Arkana wyszły,

nie bój się, że coś się zburzy, bo to da Ci nowy powiew wiatru, nową jakość w tworzeniu, w realizowaniu swoich planów

Napisano

1.Co trzeba odpuścić - Słońce, 9 buław, Cesarz -

Poczucie przemęczenia, napięcia psychicznego, jakiejś przesadnej odpowiedzialności - wyluzować trochę - nie być cały czas cesarzem.

2.Co trzymać jak najbliżej - Królowa kielichów, Rycerz kielichów, Kapłanka -

Swoją wrażliwość, uczuciowość- taką prawdziwą kobiecość. Używać intuicji i kierować się nią podczas podejmowania różnych decyzji i działań.

3.Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 3 pentakli, As denarów, 4 buław -

Niewykluczone, że na drodze zawodowej pojawią się nowe możliwości - przed Tobą rysuje się nowy etap, który da Ci zadowolenie

4.Jak świat wpływa na mnie 5 buław, 8 denarów, 2 denarów - zachęca Cię do skutecznego i systematycznego działania na polu zawodowym - masz pokazać swój profesjonalizm.

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan, - jesteś dla nich taką ostoją - oazą spokoju i bezpieczeństwa.

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław -

Może zapragniesz dokształcić się - zdobyć jakieś nowe kwalifikacje - coś wprowadzi równowagę w Twoim życiu.

Przyszłość należy do Ciebie - rozjaśnią ją piękna opiekuńcza gwiazda, a Twoim zadaniem jest dostrzec jej przewodnie światło, dlatego zburz to co Cie krępuje, ogranicza, blokuje.

Gość ANEZ
Napisano
1.Co trzeba odpuścić - Słońce, 9 buław, Cesarz -

Poczucie przemęczenia, napięcia psychicznego, jakiejś przesadnej odpowiedzialności - wyluzować trochę - nie być cały czas cesarzem.

2.Co trzymać jak najbliżej - Królowa kielichów, Rycerz kielichów, Kapłanka -

Swoją wrażliwość, uczuciowość- taką prawdziwą kobiecość. Używać intuicji i kierować się nią podczas podejmowania różnych decyzji i działań.

3.Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 3 pentakli, As denarów, 4 buław -

Niewykluczone, że na drodze zawodowej pojawią się nowe możliwości - przed Tobą rysuje się nowy etap, który da Ci zadowolenie

4.Jak świat wpływa na mnie 5 buław, 8 denarów, 2 denarów - zachęca Cię do skutecznego i systematycznego działania na polu zawodowym - masz pokazać swój profesjonalizm.

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan, - jesteś dla nich taką ostoją - oazą spokoju i bezpieczeństwa.

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław -

Może zapragniesz dokształcić się - zdobyć jakieś nowe kwalifikacje - coś wprowadzi równowagę w Twoim życiu.

Przyszłość należy do Ciebie - rozjaśnią ją piękna opiekuńcza gwiazda, a Twoim zadaniem jest dostrzec jej przewodnie światło, dlatego zburz to co Cie krępuje, ogranicza, blokuje.

Masz rację moja Droga, zwłaszcza pkt.1 to strzał w dziesiątkę! Dziękuje.:uscisk:

Napisano

zbyt dużo czasu poświęcasz innym, wszystkie ważne sprawy są na Twojej głowie (Cesarz), myślę też, że na wiele spraw patrzysz bardzo do przodu, chcąc wyprzedzić pewne sprawy na tyle, aby Cię nie zaskoczyły (9 buław) i właśnie to trzeba nieco odpuścić, pozwolić innym wykazywać się, a sobie pozwolić na patrzenie (Słońce) i ewentualną pomoc w trudnościach,

swoje uczucia i dobroć, niech one będą wyznacznikiem Twoich działań, poza tym, kieruj się intuicją, pierwszym wrażeniem, bo one w tym czasie będą niezawodne; sądzę, że wiele czasu w tym nowiu poświecisz rodzinie, będziesz kogoś wspierać, dodawać mu otuchy

trochę zmian chyba zaszło w Twoim życiu, albo niebawem zajdą, coś dotyczące dzieci ich usamodzielniania się, cieszysz się bardzo z tego, jesteś dumna, że dobrze je wychowałaś, że nie boją się tworzyć swoich światów/domostw

chyba trochę miesza Ci w planach, powodując pewne sytuacje w Twoim życiu wyzwala w Tobie elastyczność w działaniach, ale też i skrupulatność, wyzwala umiejętność doprowadzania ważnych zadań do końca

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan, - spokój, bezpieczeństwo.

6.Co zacznie się w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 2 denarów, As mieczy, Król buław

więcej samodzielności w działaniu, być może postanowisz wreszcie ruszyć z jakąś sprawą, która już długo chodziła Ci po głowie, rozważałaś "za i przeciw"

7.Lekcja, którą musze wynieść z pierwszych 6 punktów - Wieża, 8 buław, Diabeł, Gwiazda

pomimo tego, że pewne plany mogą się sypnąć lub jakaś osoba zawiodła, to jednak zachować elastyczność i z optymizmem patrzeć w przyszłość

udanego nowiu! :slonko:

Napisano
a ja myślę własnie odwrotnie. Abyś odpuściła sobie rzeczy które sprawiają,że odpuszczasz( 9 buław) i sprawiają,że masz poczucie ,że musisz przystopować i odstąpić od swoich zamierzonych planów(Cesarz) nie szukaj cienia w słoncu gdy fajnie Cie ogrzewa i sprzyja.

Ja myślę,że powinnaś trzymać jak najblizej to,że potrafisz konkretnie odróżniać swoje własne samopoczucie i stany emocjonalne z Królowej Kielichów zmierzasz w rycku w stronę Kapłanki i odwrotnie. Sytuacje w których potrafisz się kierować niezwykłym zmysłem intuicji,bezinteresownej kalkulacji a sytuacjami które wymagają okazania uczuć innym ludziom,potrzebującym,udzielenia wsparcia.

Ja myślę,że będziesz pracowała nad relacjami z najbliższym. Powoli,delikatnie i skutecznie co dobrze zaowocuje:)

Świat Cie pobudza,ale jednocześnie trochę widać w tym wszystkim wewn,irytacje a byc może walkę ze swoimi myślami. Pracujesz nad tym wszystkim,pojawiają się możliwości,zmierzasz dwóch kierunkach ale nie do końca wiesz czy własciwy obrałas. Myślę,że tutaj przejawia się wątek emocjonalny(buław) z wątkiem na temat pracy(denarki)

5.Co możesz i musisz dać innym 7 denarów, Kapłan
Możesz wykazać się swoją wiedzą,wysłuchać i doradzić w jakim kierunku moją iść,co mogą zrobić by się polepszyło. To tak jak w konfesjonalnie gdy ksiadz(kapłan) wysłu****e grzesznika(7 denarów) a potem daje mu rozgrzeszenie i pokute(7 denarów) to co muszą powiedzieć/zrobić.

myślę,że pozostaniesz przy wczesniej podjętej decyzji mimo wahania w 2 den. Buławowy swoje decyzji nie zmienia,trwa w niej zacięty.

7.Lekcja, którą musze wynieść z pierwszych 6 punktów - Wieża, 8 buław, Diabeł, Gwiazda -

Myślę,że pewne struktury w tobie muszę pęknąć byś mogła zacząć na nowo budować bo zgnitego jabła już nie naprawisz ,ono splesnieje. musisz zburzyc swoje ograniczenia a gwiazda obiecuje poprawe. mam wrazenia jakbyś się bała zastoju w swoim życiu i dlatego zyła w jednym wielkim pędzie:)
Gość ANEZ
Napisano
a ja myślę własnie odwrotnie. Abyś odpuściła sobie rzeczy które sprawiają,że odpuszczasz( 9 buław) i sprawiają,że masz poczucie ,że musisz przystopować i odstąpić od swoich zamierzonych planów(Cesarz) nie szukaj cienia w słoncu gdy fajnie Cie ogrzewa i sprzyja.

Ja myślę,że powinnaś trzymać jak najblizej to,że potrafisz konkretnie odróżniać swoje własne samopoczucie i stany emocjonalne z Królowej Kielichów zmierzasz w rycku w stronę Kapłanki i odwrotnie. Sytuacje w których potrafisz się kierować niezwykłym zmysłem intuicji,bezinteresownej kalkulacji a sytuacjami które wymagają okazania uczuć innym ludziom,potrzebującym,udzielenia wsparcia.

Ja myślę,że będziesz pracowała nad relacjami z najbliższym. Powoli,delikatnie i skutecznie co dobrze zaowocuje:)

Świat Cie pobudza,ale jednocześnie trochę widać w tym wszystkim wewn,irytacje a byc może walkę ze swoimi myślami. Pracujesz nad tym wszystkim,pojawiają się możliwości,zmierzasz dwóch kierunkach ale nie do końca wiesz czy własciwy obrałas. Myślę,że tutaj przejawia się wątek emocjonalny(buław) z wątkiem na temat pracy(denarki)

Możesz wykazać się swoją wiedzą,wysłuchać i doradzić w jakim kierunku moją iść,co mogą zrobić by się polepszyło. To tak jak w konfesjonalnie gdy ksiadz(kapłan) wysłu****e grzesznika(7 denarów) a potem daje mu rozgrzeszenie i pokute(7 denarów) to co muszą powiedzieć/zrobić.

myślę,że pozostaniesz przy wczesniej podjętej decyzji mimo wahania w 2 den. Buławowy swoje decyzji nie zmienia,trwa w niej zacięty.

Myślę,że pewne struktury w tobie muszę pęknąć byś mogła zacząć na nowo budować bo zgnitego jabła już nie naprawisz ,ono splesnieje. musisz zburzyc swoje ograniczenia a gwiazda obiecuje poprawe. mam wrazenia jakbyś się bała zastoju w swoim życiu i dlatego zyła w jednym wielkim pędzie:)

Dziekuję za ciekawą i godną zastanowienia się interpretacje:uscisk:

• 4 tygodnie później...
Napisano

WERYFIKACJA

Odniosę się tylko do pkt.1.

Co trzeba odpuścić Słońce, 9 buław, Cesarz - zwolnić tempo życia, przystopować , nie być cały czas tym Cesarzem , gdyż moje wypalenie, przemęczenie za bardzo dawało mi się we znaki. Taka była interpretacja wszystkich i to była prawda.

Zastosowałam się do rad i jestem jak nowonarodzona.

Jeszcze raz bardzo dziękuje.:hahahaha: