Skocz do zawartości

Powracające Denary

JustiWa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam prośbę o pomoc w interpretacji.

We wróżbie z 3 kart (co było, co jest, co będzie) wychodzą mi regularnie na drugim miejscu (co jest) w pozycji prostej Denary (As, Szóstka), czyli generalnie polepszenie sytuacji materialnej. A jest fatalnie. Nie mam pracy i nie mogę jej znaleźć. Wiem, że karty mówią o możliwości, a nie pewności, ale zapewniam, że oczy mam bardzo szeroko otwarte i nie widać żadnych możliwości.

Dziś wyszedł mi:

Demon (odwrócony) - przeszłość: fatalnie (szczera prawda)

Szóstka Denarów (prosta) - teraz: możliwość uzyskania pomocy, polepszenie sytuacji finansowej, otrzymanie wsparcia,

As Buław (prosty) - dobrze rokuje, początek czegoś nowego, pozytywnego, przypływ dobrej energii, realizacja planów.

Czy połączenie szóstki denarów z asem buław to w końcu poprawa finansów, czy wręcz przeciwnie demon blokuje te denary? Czy to wsparcie to "otrzymywanie pieniędzy" czy zarobię je sama, znajdę w końcu pracę i nie będę na niczyjej łasce?

Moje pytanie dotyczyło generalnie finansów.

dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Gość Daffne
Napisano

Witaj :)

Twoje karty rozumiałabym jako zmaganie się z sferą finansów nie od dziś, co przynosiło wiele niepewności i nerwów oraz irytacji. Drugą kartę rozumiałabym jako radę by starać się na spokojnie podejść do sfery zawodowej. 6 monet wskazuje radę by dokonać szczerego rozliczenia z sobą w kontekście zarabiania bowiem 6 monet wskazuje na zrównowazone dawanie od siebie i branie od innych, a więc należy zwrócić uwagę czy zabiegając o konkretną pracę masz odpowiednie kwalifikacje, poszukać w sobie powodów dla ktorych w konkretne miejsce pracy nie przyjmują...jak już dojdzie się do własnych słabości,niwelować pracą nad sobą, ewentualnie odpowiednie kursy i wówczas as buław, jako szansa na pracę się pojawić powinna dzięki Twoim podjętym działaniom. Odwaga i wyjście z inicjatywą do pracodawców, wysyłanie CV i ogolnie działanie. Wówczas coś na pewno się trafi.

Powodzenia :)

Gość PannaDorotka
Napisano

ja rozumiem te karty tak:

masz szanse na polepszenie syt. finansowej, jednak ta przeszłość mocno rzutuje na obecny i przyszły stan. Chodzi głównie o Twoje nastawienie- o negatywne myślenie, pułapkę, w którą sama wpadasz. Być może obsesyjnie myślisz o tej sytuacji, czujesz się wręcz zniewolona- ale nie przez gorszy okres finansowy, a zniewolona swoim stresem, nerwami, bezradnością. Diabeł to taka karta, która mówi, że można z tej wewnętrznej niewoli się wyrwać, ale samemu nie widzi się możliwości i nowych opcji.

6 denarów tutaj sugeruje, abyś nie bała się prosić o pomoc. W moim odczuciu może również sugerować, że musisz z siebie dać więcej, aby móc coś nowego otrzymać- zainwestować więcej czasu, energii, środków, aby dostać coś w zamian. As buław pięknie wróży na przyszłość- nowy początek, nowe możliwości, potencjał :)

z podsum wychodzi ci Kapłan i Koło.

W Kapłanie widzę wsparcie jakiegoś mężczyzny- mentora, doradcy. Może to podpowiedź, abyś właśnie u niego szukała pomocy lub rady :) Koło sugeruje, że sytuacja niebawem się zmieni :)

powodzenia :)

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)
Dziś wyszedł mi:

Demon (odwrócony) -

Szóstka Denarów (prosta) -

As Buław (prosty) -

Potrzebna jest zmiana sposobu myślenia o pracy i pieniądzach, masz jakieś wzorce które Cie podświadomie blokują.

Do tego w Karcie Diabła widzę uzależnienie finansowe - czyli jak napisałaś bycie na czyjejś łasce i o tym dalej mówi 6 denarów - to dzielenie się pieniądzmi.

As buław to inicjatywa ale też męska energia - albo cały czas jesteś zablokowana przez partnera i zależna od niego finansowo albo musisz poszukać pracy/ kontaktów z jakimś mężczyzną który ci tę prace załatwi.

Samo nic nie przyjdzie - Diabeł mocna trzyma i potrzeba czasu żebyś się z tego wyrwała. Brak kart mówiących o zmianie sytuacji - Wieży.Koła fortuny czy np. mieczy, które odcinają przeszłość. Czyli nic się nie zadzieje dopóki sama nie weżniesz spraw w swoje ręce.

6 denarów może pokazywać konieczność podjęcia jakiś kursów, konieczność nauczenia się czegoś od kogoś, albo pożyczenia od kogoś pieniędzy i założenia czegoś może małego ale swojego .

Umiesz szyć, czy nie ma tam zapotrzebowania na krawcową, stylistkę, albo robienie rękodzieła - coś co dajesz i zaraz otrzymujesz pieniądze. Nie za duże ale tak żebyś miała na podstawowe sprawy i to też pokazuje 6 den.

Edytowane przez SooYoung
Napisano

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Czy ten diabeł to może być mój eks (niedługo sprawa w sądzie, zdradzał i zostawił w obrzydliwy sposób, po latach złożyłam pozew, musiałam zebrać siły, wyjść z depresji, ale cały czas dręczy mnie psychicznie), który mnie blokuje?

A as buław to ktoś z kim teraz jestem (poznałam go już po rozstaniu, nie ma nic wspólnego z tamtym), ta męska, dobra energia? Ten Kapłan dający wsparcie?

Niestety jestem finansowo zależna od obu...

Arachnea - rzeczywiście skończyłam Liceum Plastyczne (rękodzieło), ale od czasu studiów nic nie robiłam w tym kierunku, moja praca zawodowa związana była z zarządzaniem, czyli ta 6 buław pokazuje, że powinnam wrócić do tego?

Panna Dorotka - "Być może obsesyjnie myślisz o tej sytuacji, czujesz się wręcz zniewolona- ale nie przez gorszy okres finansowy, a zniewolona swoim stresem, nerwami, bezradnością. Diabeł to taka karta, która mówi, że można z tej wewnętrznej niewoli się wyrwać, ale samemu nie widzi się możliwości i nowych opcji" - bezbłędna diagnoza tego co czuję. Obsesyjnie o tym myślę, a bezradność i brak wpływu na sytuację mnie wykańcza. Mam nadzieję, że Koło to zapowiedź zmian na lepsze :).

Daffne - wysyłam cv, mnóstwo, próbowałam też się przekwalifikować - wszystko jak na razie bezskutecznie.

Jeszcze raz dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi i pozdrawiam

Gość Daffne
Napisano

w razie trudności z rozkładem pisz a pomożemy na ile możemy :)

a byłym sie nie przejmuj bo nie warto takim człowiekiem w ogóle myśli sobie zaprzątać...dasz radę, tylko uwierz w siebie - potrafisz! :)

powodzenia i szczęścia Ci życzę co by się zaczęło układać :buziak:

Napisano

Dziękuję.

Uczę się powoli, tarocistki zawsze mówiły mi, że powinnam zacząć sama wróżyć bo mam do tego predyspozycje, więc próbuję na sobie :).

Eks niestety męczy, dręczy i spokoju nie daje choć minęło ładnych parę lat. Dlatego praca jest tak ważna żeby się od niego uniezależnić chociaż finansowo, a pomimo wysiłków sukcesów brak.

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)
Czy ten diabeł to może być mój eks (niedługo sprawa w sądzie, zdradzał i zostawił w obrzydliwy sposób, po latach złożyłam pozew, musiałam zebrać siły, wyjść z depresji, ale cały czas dręczy mnie psychicznie), który mnie blokuje?

A as buław to ktoś z kim teraz jestem (poznałam go już po rozstaniu, nie ma nic wspólnego z tamtym), ta męska, dobra energia? Ten Kapłan dający wsparcie?

Niestety jestem finansowo zależna od obu...

Arachnea - rzeczywiście skończyłam Liceum Plastyczne (rękodzieło), ale od czasu studiów nic nie robiłam w tym kierunku, moja praca zawodowa związana była z zarządzaniem, czyli ta 6 buław pokazuje, że powinnam wrócić do tego?

Tak to widać w kartach -> Ex jako Diabeł trzymający na Tobie swoją łapę i nie dający Ci iść nową drogą. I bardzo męcząca, toksyczna relacja.

Nowy partner -> energia asa buław, ale to też działanie samo w sobie, czyli Twoja energia i chęć do życia, do realizowania się i tutaj nie możesz tylko i wyłącznie polegać na nowym partnerze.

Jeśli masz skłonność do zawierzania swojego życia innym, np. właśnie partnerowi, to niestety doprowadza do marazmu w Twoim życiu. Korzystniej będzie kiedy sama staniesz na nogi.

Nie za bardzo patrzę na podsumy, ale w Kapłanie widzę bardziej nauczyciela albo terapeutę i dopiero kontakt z taką osobą pozwoli Ci zmienić swoje życie. Kiedy usamodzielnisz się emocjonalnie to za tym pójdzie i samodzielność finansowa.

6 denarów pasuje na rękodzieło i pomyśl może powinnaś iść w tym kierunku, wykorzystać swoje umiejętności, talent i potencjał. Na początku mogą to być małe rzeczy, ale możesz je sprzedać w internecie, albo założyć bloga, pisać o tym co robisz i w ten sposób też zdobywać klientów.

Pozdrawiam

Edytowane przez SooYoung