Skocz do zawartości

Dieta

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakis czas temu mialam zamiar przejsc na RAW, czyli odzywianie sie tylko i wylacznie owocami, warzywami, surowymi... wtedy nie przeszlo, wymieklam po ok. 2 tygodniach. Teraz rozpoczelam na nowo... jest slonce, cieplo, swieze warzywa i owoce... ziola, wszelkie zielsko na wyciagniecie reki. Takze i ochota i mozliwosci sa.

Poczatek taki, ze mam kope energii i 3 kilo nawet w sposob niezamierzony spadlo na dol.

Jak bedzie dalej...

Jak bedzie sie realizowalo moje trwanie w tej diecie? - XXI Swiat, XII Wisielec, 7 Monet ---> XVIII Ksiezyc, HB IV Cesarz

Albo znowu zawisne i przestane... albo wykazuje, ze bede tu szla poprzez ciemno i straszno, ale wytrwale i uparcie. :hahahaha:

Jakie efekty mi ona przyniesie?

a) w ciagu m-ca? - IV Cesarz, Paz Kielichow, Paz Mieczy ---> II Kaplanka; HB IV Cesarz

He... nie mam pojecia. W kontekscie odzywiania... jako efekty. Hmm... moze ze efekty beda namacalne w tym Cesarzu. Bede sie czula mlodziej, energiczniej. Chyba dobrze bedzie.

B) do konca wakacji (czyli licze do konca sierpnia)? - 9 Kielichow, Krol Mieczy, Rycerz Monet ---> I Mag, HB IX Eremita

A tu to nie wiem... Chyba bede chciala ciagnac to poza wakacje... ?

Napisano

Będziesz otwarta na stosowanie diety - która całkowicie odmieni Twoje życie (wygląd zewnętrzny, samopoczucie) - łatwo nie będzie, czasamoi możesz mieć chwile zwątpienia - ale wytrwasz

Co przyniesie

a. odżyjesz, poczujesz się bardziej lekka, mniej przytłoczona - taka świeża

b. tutaj będą bardziej dalekosiężne plany i co za tym idzie stabilniejsze rezultaty - w tym magu to być może zmodyfikujesz stosowaną dietę i zdecydujesz się ją na dłużej wdrożyć

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje Kedry... :bukiet:

Ogolnie czuje, ze teraz jest duzo korzystniejszy czas na takie odzywianie. Automatycznie czlowiek siega po to, co swieze... i przychodzi teraz w sezonie.

Teraz sezon tez na duzo lesnych roslin... lakowych... pokrzywa, mniszek, itd... :)

Tylko siegac. :)

Napisano

Jak bedzie sie realizowalo moje trwanie w tej diecie? - XXI Swiat, XII Wisielec, 7 Monet ---> XVIII Ksiezyc, HB IV Cesarz

sama dieta w sobie jest zdrowa i dobra dla Ciebie; myślę, że uda Ci się w niej wytrwać, ale Wisielec i Cesarz sugerują, aby zachować dyscyplinę i czujność, aby nie poddać się pokusie i zwrócić do starych nawyków; 7 monet monet odczytywałabym jako wytrwałość, natomiast Księżyc jako coś co nie wiadomo do końca jak długo będzie trwało, wszystko zależy od Ciebie jako Cesarza jak to sobie ułożysz i na jak długo stanie się to Twoim "Światem"

Jakie efekty mi ona przyniesie?

a) w ciagu m-ca? - IV Cesarz, Paz Kielichow, Paz Mieczy ---> II Kaplanka; HB IV Cesarz

być może jeszcze parę kilo zejdzie, dodatkowo poprawi się Ci się stan skóry, będziesz wyglądać młodziej i promienniej; dieta ta wpłynie dobrze na Twoje samopoczucie, dostarczy Ci niezbędnych witamin, odżywi ciało

B) do konca wakacji (czyli licze do konca sierpnia)? - 9 Kielichow, Krol Mieczy, Rycerz Monet ---> I Mag, HB IX Eremita

tutaj widzę kontynuację diety, 9 kielichów odczytuje jako radość z tej diety, być może ona na tym etapie wakacyjnym po prostu wejdzie Ci w nawyk, stanie się rutyną, jednak mogą być momenty, kiedy trzeba będzie spojrzeć na siebie krytycznie (Król mieczy) i surowo ocenić swoje działania, czy aby na pewno jest zdrowo, czy coś nie uległo małej modyfikacji ;) mam wrażenie, że Ty zostaniesz na długo przy tym sposobie odżywania (Rycerz monet), bo jest Ci on właściwy (Mag) i jest to świadomy i przemyślany wybór (Pustelnik)

• Lubię to! 1
Napisano

Oczywiście że warto spróbować, ja sama się teraz oczyszczam naprzemiennie własnoręcznie przyrządzonymi sokami z owoców i warzyw, a także świeżą wodą brzozową.

Zbawienne efekty