kala86 Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 Miałam sen, byłam gdzieś na wycieczce ze zmarłym już daaawno dziadkiem. Zwiedzaliśmy jakieś zagraniczne miasteczko. Robiłam zdjęcia. I w pewnym momencie upadł mi aparat i pękł. W pobliżu był kościół kościół św Mikołaja... hmm.. co to może znaczyć? i drugi.. śniła mi sie jakaś wycieczka ze studiów,jechaliśmy samochodem, wypadliśmy z samochodu który ja prowadziłam.. i na koniec widziałam mężczyznę którego kocham i naszego wspólnego kolegę obserwującyhch mnie...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patsy Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 Miałam sen, byłam gdzieś na wycieczce ze zmarłym już daaawno dziadkiem. Zwiedzaliśmy jakieś zagraniczne miasteczko. Robiłam zdjęcia. I w pewnym momencie upadł mi aparat i pękł. W pobliżu był kościół kościół św Mikołaja... hmm.. co to może znaczyć? i drugi.. śniła mi sie jakaś wycieczka ze studiów,jechaliśmy samochodem, wypadliśmy z samochodu który ja prowadziłam.. i na koniec widziałam mężczyznę którego kocham i naszego wspólnego kolegę obserwującyhch mnie...?? Witam Robienie zdjec,to chec zatrzymania wspomnien,drogocennych dla nas chwil.Apart Ci spadl i pekl...moze nie do konca udalo Ci sie zachowac w pamieci wlasnie te mysli?A moze dziadek daje Ci jakas wskazowke co powinnas zrobic.Widzisz-zmarli snia sie nam po to,ze chca nas zazwyczaj ostrzec(przynajmniej ja tak mam w przypadku mojej babci).Co do kosciola...symbol duchowosci,spokoju,wiary i ufnosci...ale nie wiem jak to w calosc polaczyc... Drugi sen-prowadzenie samochodu przez Ciebie,to znak,ze sama jestes w stanie prowadzic swoje zycie,ale nagle wypadliscie(tzn kto-cala wycieczka ze studiow?)z niego...a jak maja sie Twoje relacje z mezczyzna ktorego kochasz a tym kolega?wiecej szczegolow:) to na tyle na razie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kala86 Posted February 20, 2009 Author Share Posted February 20, 2009 WitamDrugi sen-prowadzenie samochodu przez Ciebie,to znak,ze sama jestes w stanie prowadzic swoje zycie,ale nagle wypadliscie(tzn kto-cala wycieczka ze studiow?)z niego...a jak maja sie Twoje relacje z mezczyzna ktorego kochasz a tym kolega? nie pamiętam kto dokładnie siedział w tym samochodzie,wydaje mi się ze były tam dwie koleżanki, to był nasz stary samochód sprzed kilkunastu lat... a relacje z tym mężczyzną którego kocham są nie fajne. prawie nie rozmawiamy. a temu drugiemu koledze podomam się. ten sen był dziwny, bo najpierw śniły mi się wakacje z tymi dwiema kolezankami a później ni stąd ni z owąt pojawili się oni... dziękuję za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
kala86 Posted February 20, 2009 Author Share Posted February 20, 2009 Witamprowadzenie samochodu przez Ciebie,to znak,ze sama jestes w stanie prowadzic swoje zycie,ale nagle wypadliscie(tzn kto-cala wycieczka ze studiow?)z niego... chodziło mi o to że wypadliśmy z zakrętu. ja prowadziłam. ja i chyba dwie koleżanki w śordku:) przepraszam źle się wyraziłam Link to comment Share on other sites More sharing options...
marilynka7 Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 Zdjecia- moga swiadczyc o Twoim sentymentaliźmie. Tak mi sie wydaje. Moze sie czegos boisz? Chodzi o to, ze starasz sie o czyms zapomniec,cos wyrzucic z pamieci,ale podswiadomie pozostawienie za soba spalonych mostow nie jest prosta rzecza. Odwoluje sie tutaj do sytuacji z aparatem. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoopy222 Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Kala86 Jak już wypowiedziała się wyżej Patsy Aparat symbolizuje wspomnienia, chęć zatrzymania pewnych wydarzeń w swojej pamięci. W Twoim śnie aparat upada. Starsi ludzie szczególnie nieżyjący już bliscy ujawniaja się w naszych snach jako ostrzeżenie przed czymś, bądź też są symbolem mądrości i doświadczenia. Ja rozumiem Twój sen jako ostrzeżenie...Twój dziadek jak sama wspomniałaś zmarł dawno, więc Twoje wspomnienia o nim stają się coraz mniej wyraźne. Według mnie Twój dziadek chciał Ci sie "przypomnieć", wyraźnie ostrzega Cie przed tym że możesz o nim z biegiem czasu zapomniec a on tego nie chce. Jestem początkująca także nie jestem pewna czy dobrze to zrozumiałam. W kazdym razie gdyby mi sie cos takiego przysniło zinterppretowałabym to własnie w ten sposob. Pozdrawiam ciepło Link to comment Share on other sites More sharing options...
kala86 Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 dziękuję za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts