Skocz do zawartości

odnowienie bliskiej relacji

Gość stagnacja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stagnacja
Napisano

Czy wrócimy do siebie?

1) Obecna sytuacja - papież

pozostaniemy w oficjalnych relacjach i ta sytuacja może się przeciągać dosyć długo albo już tak pozostać na stałe

2) Jaką postawę do sytuacji przybieram ja - słońce

przyjmuję bardzo optymistyczną postawię, jestem pełna nadzieji co do odbudowania bliskiej relacji i wierzę, że wszystko zmierza ku dobremu

3) Co powinnam zrobić, by mieć szansę - diabeł

powinnam wkraść sie na nowo w jego łaski niekoniecznie poprawnymi sposobami, kusić go, być bardziej zmysłowa, uwodzicielska, użyć swojej kobiecości

4) Jego postawa - kapłanka

on jakby czeka na odpowiedni moment aby zadziałać, jest gotowy poświęcić się dla tej sprawy, próbuje wyczuć odpowiednią chwile na zmianę, jest troskliwy i opiekuńczy, ma dobre nastawienie do sytuacji

5) Co on w związku z tym zamierza - śmierć głupiec

teraz myśli nad całkowitą zmianą i chce zacząć wszystko od nowa, jeszcze raz, chce zmienić swoje życie

6) Źródło problemu - gwiazda

brak perspektyw na ten związek, brak spełnienia, stracona szansa, możliwe, że on jest bardzo rozczarowany decyzją, którą podjął wcześniej o rozstaniu i chciałby na nowo wrócić do tego co było ale nie wie jak

7) Czy powrót ma sens - świat

powrót ma sens, być może byłby to teraz bardzo zgodny związek, może jesteśmy sobie przeznaczeni

8) Czy nasza bliska relacja sie odnowi do konca tego roku - cesarzowa

no możliwe, że właśnie dokładnie teraz, w tym czasie nasza relacja ma dużą sznase na odnowienie jeszcze przed końcem wiosny

Czy w miare dobrze to zinterpretowałam?

Gość SooYoung
Napisano

Sorry ale z tych kart wynika że Pan ma już w głowie inną kobietę - o tym mówią karty Kapłanka, Śmierć i Głupiec (ta karta mówi o kimś nowym), Gwiazda ( ktoś nowy, nowe uczucie, zauroczenie) i Cesarzowa

Każde z was ma już swój świat, tylko Ty jeszcze tego nie zauważasz, natomiast Twój eks już przeszedł zmianę -> Śmierć i Głupiec i rozpoczął nowy etap w swoim życiu.

Zależy od Twojego eksa, ale papież buduje relację na swoich warunkach (tak jak mu wygodnie).
Napisano

Widze to dokladnie jak Arachnea. Kazde z Was ma swoj wlasny Swiat juz. Zrodlem problemu sa i byly wasze rozmijajace sie ze soba wizje relacji, zwiazku, byc moze takze marzenia bez pokrycia, takie idealizowanie tego, co bylo, co przynioslo bol i cierpienie.

Ogolnie... powrot jest mozliwy i mozliwe jest tez Twoje zadowolenie, ale pan musialby tego chciec, bo Ty wiadomo chcesz. Czy bedzie chcial? Nie wiadomo.

Ciekawy jest podsum HB calego rozkladu. VIII Sprawiedliwosc...

Wskazuje ona na potrzebe spojrzenia na sprawe nieco z dystansem, ale i koniecznosc uczciwosci, wzgledem drugiej strony, wzgledem siebie.

Mozliwe, ze aby to wyjasnic dobrze byloby porozmawiac ze soba jeszcze, czy sa jakies szanse itd. W kazdym razie tu trzeba juz podejsc do sprawy metodycznie i odrzucic wszelkie mrzonki. Dokladnie ocenic, co jest... i na co mozna liczyc w przyszlosci.

Gość stagnacja
Napisano

dziękuje wam dziewczyny za pomoc

Każde z was ma już swój świat, tylko Ty jeszcze tego nie zauważasz, natomiast Twój eks już przeszedł zmianę -> Śmierć i Głupiec i rozpoczął nowy etap w swoim życiu.

w sumie tutaj raczej chodzi o niego bo ja jeszcze nie zdążyłam zbudować swojego świata, dla mnie to jeszcze za wcześnie

Ciekawy jest podsum HB calego rozkladu. VIII Sprawiedliwosc...

Wskazuje ona na potrzebe spojrzenia na sprawe nieco z dystansem, ale i koniecznosc uczciwosci, wzgledem drugiej strony, wzgledem siebie.

Mozliwe, ze aby to wyjasnic dobrze byloby porozmawiac ze soba jeszcze, czy sa jakies szanse itd. W kazdym razie tu trzeba juz podejsc do sprawy metodycznie i odrzucic wszelkie mrzonki. Dokladnie ocenic, co jest... i na co mozna liczyc w przyszlosci.

właśnie przeczuwam, że teraz nadszedł ten moment na wyjaśnienie sobie wszystkiego i albo ten powrót albo już ostateczne zamknięcie tematu a końcowa decyzja pewnie będzie zależeć od tego czy ma kogoś czy nie (ta Cesarzowa na końcu)

Napisano

Ja się podpinam pod tym, co piszą dziewczyny, z tym że widzę ewentualny pozytyw w głupcu, on nie planuje, nie zakłada nic z góry, jest otwarty na los, zatem nie jest ani na tak, ani na nie.

I teraz taka sprawa, nie wiem, czy mogę tak pod wątkiem z prośbą o pomoc w interpretacji, ale w końcu uczymy się wszyscy, to może ktoś odpowie. Bo ja się zastanawiam nad wynikiem, w którym widzicie inną kobietę, coś tu jest dla mnie niejasnego, bo to jakby inna odpowiedź na inne pytanie. Cesarzowa jest pozytywną kartą w odpowiedzi na wynik, skąd tu widać inną kobietę? Zrozumiałabym taką interpretację na przeszkodach, ale to jest wynik dotyczący ich dwojga, więc nie jestem pewna, czy powinno się w niego plątać osoby trzecie. Zainteresowałam się, bo znam rozkład dobrze i korzystam z niego czasem na swoje skomplikowane relacje z eksem i mnie wypadł kiedyś Król Kielichów, Królowa Buław i Sąd Ostateczny, każdy zgodził się, że królowie to my, a sąd pozytywne rozpatrzenie sprawy, nie było mowy o tym, że ci królowie to inni ludzie i wydaje mi się, że na wyniku właśnie chodzi o nich, jak możecie to wytłumaczcie mi to, bo czasem te wyniki są właśnie niejasne w odniesieniu do innych osób :) PS Właśnie trochę szkoda, że nie dobrałaś ze dwóch kart na koniec, ja nie umiem czytać z jednej, wynik to pewien ciąg zdarzeń, wpływów, powinny się pojawić ze 3 karty :)

• Maestro
Napisano

Ja odnośnie ostatniego punktu, który zinterpretuję inaczej.

ta karta mówi, że wszystko zależy od Ciebie, ja tu nie widzę innej kobiety, to Ty podejmiesz decyzję odnośnie tego, czy chcesz z nim być, czy też nie

Napisano (edytowane)
Czy wrócimy do siebie?

nie predko wg mnie... ta karta wskazuje raczej na relacje... z rozsądku.

2) Jaką postawę do sytuacji przybieram ja - słońce
no Ty masz nadzieje, widzisz perspektywy na przyszłosć

3) Co powinnam zrobić, by mieć szansę - diabeł
oj oj... pokłamać, powazelinować, podejsć go... "czystym" sposobem go nie zdobędziesz

4) Jego postawa - kapłanka
on wie o Tobie to, co chciał sie dowiedziec, uwaza, ze jestes fajna itd ale taka zimna jest ta jego postawa.

5) Co on w związku z tym zamierza - śmierć głupiec
na razie nic

6) Źródło problemu - gwiazda
jesmu jest tak na chwile obecna dobrze jak jest (sam, ew jakies spotkanka, randeczki ale nic trwałego)

świat to ostatnia karta Talii Tarota wiec jak dla mnie -w tym wypadku, niestety ale to, co mogliscie sobie dac to sobie daliscie. Moze za jakis czas.

tu mi sie nasuwa pytanie - czy Ty aby na pewno bedziesz chciala ;)

to raz a dwa - wszystko zalezy od Ciebie :)a przynajmniej wiekszosc ;) zebys zaprezentowała sie 'na nowo' w pozytywnym swietle ;)

Edytowane przez Trida
Napisano

Ja nie pisalam o innej kobiecie. Jedynie tyle, ze pan buduje swoj wlasny swiat. I ze w zasadzie na ten moment od niego zalezne jest, czy bedzie chcial czy nie, bo jak pisalam wyzej, autorka pytania (rozkladu)... jej widac, ze zalezy. Teraz reszta w rekach pana.

Tu ogolnie wskazana rozmowa jest, postawienie spraw jasno i wyjasnienie sobie, na bo mozna dalej liczyc itp.

Gość stagnacja
Napisano (edytowane)

no tak, mi teraz na tym zależy (wcześniej było odwrotnie:) a pan cały czas sie waha ale na razie sie zatrzymał w miejscu także wszystko sie potwierdza

PS Właśnie trochę szkoda, że nie dobrałaś ze dwóch kart na koniec, ja nie umiem czytać z jednej, wynik to pewien ciąg zdarzeń, wpływów, powinny się pojawić ze 3 karty :)

dopiero stawiam w tym pierwsze kroki i nie bardzo jeszcze wiem co do czego ale na przyszłość zapamiętam

tu mi sie nasuwa pytanie - czy Ty aby na pewno bedziesz chciala ;)

to raz a dwa - wszystko zalezy od Ciebie :)a przynajmniej wiekszosc ;) zebys zaprezentowała sie 'na nowo' w pozytywnym swietle ;)

no właśnie, to mógłby być już teraz związek bardziej z rozsądku chociaż wg mnie może nawet to lepiej w tym przypadku dlatego chciałabym jeszcze raz spróbować od nowa a pan ostatnio mi powiedział, że sie cały czas zastanawia i faktycznie na razie ani na tak ani na nie ale czuje, że on też może być podobnej myśli i może stąd cesarzowa czyli ta ostatnia decyzja należy do mnie w takim sensie jak tutaj żeby sie pokazać z lepszej strony bo wcześniej to troche przeze mnie sie posypało:)

Edytowane przez stagnacja
Napisano

Witaj Stagnacjo :)

Zrobiłaś rozkład z AW, co ma istotny wpływ na interpretację rozkładu, gdyż należy utrafić w sedno ich "przekazu" - dobrze wiesz, jak wiele mają znaczeń,

należy więc wyłapać tą "istotę" patrząc na CAŁY rozkład.

Szkoda, że nie podałaś info - czy jesteście wolni, czy też formalnie już z kimś związani - bo to jest ważne, chociażby patrząc na karty Cesarzowej czy Kapłana.

No, ale spójrzmy

1. na dzień dzisiejszy jest Kapłan - a to oznacza trzymanie się zasad moralnych, które są bardzo mocne - pomyśl, o jakie sprawy chodzi.

2. ty jesteś w Słońcu - pragniesz czuć radość w sercu, z radością witać kolejny dzień - założyłaś, że właśnie ON mógłby to sprawić - pomyśl,czy faktycznie

chodzi o NIEGO, czy też, po prostu POTRZEBUJESZ POCZUĆ ŻYCIE??? - zobaczmy dalej

3. aby mieś szanse u niego jest Diabeł - a więc kombinacje, podstęp. - można i tak, wielokrotnie zdobywamy coś pokrętną drogą, ale czy w ostatecznym

rozrachunku daje nam to zadowolenie i spełnienie?? - przy Diable niestety nie, a więc po dłuższym czasie doszłabyś zapewne do wniosku, że ZA TO -co zdobyłaś

- teraz/jakby się udało/ - to będziesz musiała zapłacić, no niestety tak to jest z tą kartą.

4.On w Kapłance - niewinny, nic nie robi i czeka /jak piszesz/ - a więc on cichutki i bezczynny a TY masz INICJOWAĆ?? - On wtedy zawsze będzie miał odpowiedź

- to TY chciałaś - ja spróbowałem, skorzystałem/jak to zwał/-nie znam sytuacji

5.Co on zamierza Śmierć/GŁupiec -

Stagnacjo

To ty chcesz odnowić znajomość/nie on/ - wyszedł więc w karcie Śmierci, bo uznał waszą relację za zakończoną, ale jeśli będziesz o niego zabiegała /Diabeł/

to zapewne będzie skłonny na jej odnowienie/Głupiec/ - ale nie liczyłabym na nic wielkiego, raczej na spontan, bez zobowiązań - ale to na twoje życzenie.

6.Źródło Gwiazda - ciągłe szukanie, szukanie w świecie rzeczywistym spełnienia tego, co sobie wyobrażamy - co niestety ciężko się urealnia w życiu.

7.Czy powrót ma sens-Świat- i tak i nie.

Powinniście się spotkać, aby do końca sobie wszystko powyjaśniać - i tu są dwie alternatywy

- po to, aby utracić złudzenia względem siebie, które czasem potrafią męczyć przez całe życie i poczuwszy, że nie jesteście już nic z siebie wykrzesać - po prostu się rozstać LUB TEZ

8.CESARZOWA - On sobie uzmysłowi, że jesteś KOBIETĄ jego życia i zacznie się nowy etap w waszym życiu, co PAPIEŻ może mówić, że on od zawsze cię traktował poważnie i chciał związku.

Kwestią ważną jest powód/przyczyna rozstania - bo Kapłan/Cesarzowa - obydwoje nie są skorzy do zabiegania o kogoś i mają swoje EGO, no ale to AW, a więc

trudno wyczuć wasze charaktery.

Pozdrawiam

• Lubię to! 1
Gość stagnacja
Napisano

bardzo dziękuje Niiwa, jaka piekna interpretacja, jakbyś znała dokładnie całą sprawe :)

Szkoda, że nie podałaś info - czy jesteście wolni, czy też formalnie już z kimś związani - bo to jest ważne, chociażby patrząc na karty Cesarzowej czy Kapłana.

z tego co mi wiadomo on miał tam jakaś znajomość, wiem też, że ciągle myśli i zastanawia się nad nami ale teraz jest zajęty innymi sprawami więc na razie jakby to nie jest jego priorytet

1. na dzień dzisiejszy jest Kapłan - a to oznacza trzymanie się zasad moralnych, które są bardzo mocne - pomyśl, o jakie sprawy chodzi.

ten pan jest ogólnie bardzo zasadniczym typem (raczej o to chodzi)

2. ty jesteś w Słońcu - pragniesz czuć radość w sercu, z radością witać kolejny dzień - założyłaś, że właśnie ON mógłby to sprawić - pomyśl,czy faktycznie

chodzi o NIEGO, czy też, po prostu POTRZEBUJESZ POCZUĆ ŻYCIE??? - zobaczmy dalej

w sumie i jedno i drugie bo on bardzo dobrze na mnie działał :) ogólnie to wielki optymista i teraz mi tego brakuje

3. aby mieś szanse u niego jest Diabeł - a więc kombinacje, podstęp. - można i tak, wielokrotnie zdobywamy coś pokrętną drogą, ale czy w ostatecznym

rozrachunku daje nam to zadowolenie i spełnienie?? - przy Diable niestety nie, a więc po dłuższym czasie doszłabyś zapewne do wniosku, że ZA TO -co zdobyłaś

- teraz/jakby się udało/ - to będziesz musiała zapłacić, no niestety tak to jest z tą kartą.

przy tym diable też sie rozczarowałam bo nie lubie tak kombinować więc nie wiem czy poszłabym tą drogą

4.On w Kapłance - niewinny, nic nie robi i czeka /jak piszesz/ - a więc on cichutki i bezczynny a TY masz INICJOWAĆ?? - On wtedy zawsze będzie miał odpowiedź

- to TY chciałaś - ja spróbowałem, skorzystałem/jak to zwał/-nie znam sytuacji

też sie zgadza, w zasadzie teraz jest bardzo ostrożny bo wcześniej zawiodłam nie przez zdrade tylko w innych kwestiach, teraz pan jest zdystansowany do całej sytuacji

5.Co on zamierza Śmierć/GŁupiec -

Stagnacjo

To ty chcesz odnowić znajomość/nie on/ - wyszedł więc w karcie Śmierci, bo uznał waszą relację za zakończoną, ale jeśli będziesz o niego zabiegała /Diabeł/

to zapewne będzie skłonny na jej odnowienie/Głupiec/ - ale nie liczyłabym na nic wielkiego, raczej na spontan, bez zobowiązań - ale to na twoje życzenie.

a on od wszystkiego potem umyje ręce gdyby nie wyszło, chyba warto jeszcze to przemyśleć

7.Czy powrót ma sens-Świat- i tak i nie.

Powinniście się spotkać, aby do końca sobie wszystko powyjaśniać - i tu są dwie alternatywy

- po to, aby utracić złudzenia względem siebie, które czasem potrafią męczyć przez całe życie i poczuwszy, że nie jesteście już nic z siebie wykrzesać - po prostu się rozstać LUB TEZ

8.CESARZOWA - On sobie uzmysłowi, że jesteś KOBIETĄ jego życia i zacznie się nowy etap w waszym życiu, co PAPIEŻ może mówić, że on od zawsze cię traktował poważnie i chciał związku.

dokładnie tak, ja od jakiegoś czasu czuje, że lepiej tak szczerze porozmawiać o wszystkim i coś razem ustalić tym bardziej, że właśnie to ostatnie sie zgadza bo na początku tak było, że on bardzo tego chciał ale potem strasznie sie zraził i teraz ja też mam już mieszane uczucia

Kwestią ważną jest powód/przyczyna rozstania - bo Kapłan/Cesarzowa - obydwoje nie są skorzy do zabiegania o kogoś i mają swoje EGO, no ale to AW, a więc

trudno wyczuć wasze charaktery.

no właśnie sęk w tym, że jesteśmy bardzo do siebie podobni tylko nas różni troche podejście do życia tzn ja mam bardziej luźne i troche tego nadużywałam to chyba najbardziej zaważyło no i on sie bardzo zraził, tak zostało jakby w pół slowa niedokończone

Napisano

Dziękuję Stagnacjo za odniesienie się do mojej interpretacji.

Każdy ma swoją skalę WARTOŚCI w życiu - uważam, że jest to chyba SEDNO, które warto wziąć pod uwagę w tej relacji.

Cesarzowa-Kapłan - no.. karty kartami, ale wnioskuję, że w tym jednak tkwi zasadniczy problem, - który na co dzień się nie ujawniał - a dopiero,gdy miały zapaść

jakieś decyzje.

Ty jako Cesarzowa lubisz wolność i swobodę, jesteś otwarta na wszelkie innowacje, ty po prostu Żyjesz tu i teraz i od razu pragniesz zmian, które mogą poprawić

relację z mężczyzną - działasz już i nie widzisz problemów, bo to jest dla ciebie aktualnie najważniejsze.

On jako Kapłan, dobrze wiesz, pomyślimy, zastanowimy się jak to by mogło wyglądać itd. - no niby ok bo chroni przed /no właśnie, to zależy, spora rozprawka/

Cesarzowa-Kapłan to może być wspaniała para - pod warunkiem, że faktycznie go kochasz i jesteś w stanie w jakiejś części przyjąć jego "morality'-nie do końca dla ciebie zrozumiałe - uszanować jego widzimisię,- uszanować jego filozofię życia -

"Staram się" poważnie traktować karty w Tarocie - a karta Kapłana u faceta ma /jak dla mnie/ mocny przekaz - jak będziesz nadawać z nim na tych samych falach to idealny, głęboki, duchowy związek - jeśli będziesz przeciw niemu, to /wg mnie oczywiście - tragedia/