zakretka23 Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Witam Szukam lektora języka angielskiego ..chodzę do pewnego chłopaka, ale on jest dla mnie dość sztywny i nie potrafi mnie zachęcić. Jestem typowym umysłem ścisłym i nauka języka jest dla mnie prawdziwym wyzwaniem ,a spotkania z korepetytorem dość stresujące. Obecny Jakim jest nauczycielem - VIII Siła, 3 buław, As mieczy - działa za bardzo zachowawczo, tak na siłę, za bardzo skupia się na nowym materiale, co będzie dalej, zamiast utrwalać zdobytą wiedzę Moja satysfakcja - Kapłanka, Rydwan 10 mieczy - stawia mi wysoko poprzeczkę, bardzo szybkie tempo i dużo słówek, często mam ochotę się poddać, gdyż nie widzę efektów Kasia Jaką jest nauczycielką- XVII Gwiazda, 7 pucharów, Giermek mieczy - hehehe mam nadziej, że nie na wiecznym kacu taki żart ..osoba bardzo kreatywna stawiałaby na komunikacje Moja satysfakcja - 9 mieczy, XVI Wieża, XIX Słońce - pozbyłabym się przy niej stresu i lęku przed mówieniem Ania Jaką jest nauczycielką- 2 monety, XIV Umiarkowanie, Rycerz mieczy - nauczanie w formie zabawy, bardzo cierpliwa i konsekwentna osoba Moja satysfakcja -XXII Głupiec, 10 monet, Rycerz kielichów - byłby to luźne rozmowy, raczej nauka mówienia z poznanym kolesiem w pubie Irena Jaką jest nauczycielką- As monet, 5 mieczy, 8 monet - wymagająca nauczycielka, która dużo wymaga i potrafi skrytykować Moja satysfakcja - 8 mieczy, III Cesarzowa, 2 puchary - na początku nie mogłabym przy niej wydukać słowa, później jednak poczułabym się pewnie i bardzo fajnie by się nam współpracowało Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Obecny Jakim jest nauczycielem - VIII Siła, 3 buław, As mieczy ---> XII Wisielec, HB XII Wisielec On tu idzie z nauka bardzo na zywiol, liczac na to, ze z czasem zalapiesz o co mu chodzi. Z podsumu widac, ze ten styl nauczania zupelnie do Ciebie nie pasuje. Nie potrafi z Ciebie wydobyc potencjalu i go wykorzystac. Moja satysfakcja - Kapłanka, Rydwan 10 mieczy ---> XIX Slonce; HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag No widac, ze starasz sie, wykorzystac te wiedze, ktora Ci przekazuje, ale roznie to z tym jest. Podsum radzi, abys sie nie spinala i dzialala w miare swoich mozliwosci, na luzie, inaczej bedzie wrecz odwrotny efekt. Nauka ma Ci sprawiac rowniez radosc. Kasia Jaką jest nauczycielką- XVII Gwiazda, 7 pucharów, Giermek mieczy ---> XVIII Ksiezyc; HB VI Kochankowie Tu nauka bylaby taka w duzej mierze intuicyjna. Byc moze duzo roznych pogadanek, aranzwoania roznych zyciowych sytuacji. Mozliwe tez, ze lubilaby Cie od czasu do czasu rzucic na gleboka wode i zobaczyc, jak sobie poradzisz. Tu misialabys po prostu bardziej intuicyjnie dzialac, praca z intuicja bylaby, nie tylko sucha, jak do tej pory, wiedza. Moja satysfakcja - 9 mieczy, XVI Wieża, XIX Słońce ---> 0 Glupiec; HB XXII Glupiec No na pewno byloby duzo bardziej na luzie, ale tez byloby dosc chaotycznie. Nauczylabys sie, owszem, ale tu tez efekty bylyby widoczne dopiero z czasem. Poczatek to raczej radosny chaos. Luz blus... z czasem mozliwe efekty tego. Ania Jaką jest nauczycielką- 2 monety, XIV Umiarkowanie, Rycerz mieczy ---> XI Sprawiedliwosc; HB XVI Wieza i VII Rydwan No tu byloby takie zmienne, tak, jakby ona stosowala dwa rozne sposoby nauczynia. Raz w formie byc moze rozmow gdzies w wiekszym gronie (nie wiem, tak mi sie skojarzylo) innym razem konkretnie ty i ona. W kazdym razie ta forma nauczania moze byc dla Ciebie nieco duszaca i nie przynosic takich efektow, jakbys tego chciala. Moja satysfakcja -XXII Głupiec, 10 monet, Rycerz kielichów ---> XI Sprawiedliwosc; HB V Papiez No, ogolnie widac, ze chlonelabys te wiedze bardzo, musialabys siegac zarowno do wiedzy, a tu chyba jej troche bys nalapala i laczyc ja z intuicja. Jednak i tu widac, ze zastanawialabys sie, czy nie mogloby tego byc wiecej, lepiej. Irena Jaką jest nauczycielką- As monet, 5 mieczy, 8 monet ---> XII Wisielec; HB XIV Umiarkowanie No tu widac, ze jak ma jakis cel to podusi i bedzie kazala sie przylozyc stosownie. Zapewne tez ma w zanadrzu sporo wiedzy, sporo njusow, takze nie powinno byc nudno. Na pewno tez prosto, aby do celu. Takze bardzo konkretnie. Nie rozdrabnia sie, ale tez nie szarzuje. Kroczek po kroczku. Moja satysfakcja - 8 mieczy, III Cesarzowa, 2 puchary ---> I Mag; HB XIII Smiec i IV Cesarz Tu w tych 8 mieczach widac, ze bedziesz musiala przywoic bardzo, bardzo duza ilosc materialu, takze sporo nauki byloby. Co sie pokrywa z jej metodyka pracy (8 Monet). Widac w Cesarzowej Twoje zadowolenie i bardzo ladna wspolprace z nia (2 Kielichow). Ogolnie tu trzeba byloby postawic na konkretna prace i no... bylyby konkretne zmiany u Ciebie. Takze ja tu stawialabym na ostatnia... z tej calej czworki. Czyli Irene. Ewentualnie na druga, czyli Kasie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi