Skocz do zawartości

Duży czy mały zakład pracy

Elżbieta.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie; na pytanie - jaki to będzie zakład pracy, duży czy mały, wyszły mi takie karty i kompletnie nie wiem jak interpretować.

9 Kieli.... Rycerz Mieczy.... 4 Kielichy

Bardzo proszę o pomoc.

Napisano
Jak w temacie; na pytanie - jaki to będzie zakład pracy, duży czy mały, wyszły mi takie karty i kompletnie nie wiem jak interpretować.

9 Kieli.... Rycerz Mieczy.... 4 Kielichy

Bardzo proszę o pomoc.

9 kieli mówi o zawężeniu w relacjach, często może wskazywać tzw "kliczkę" tzn - nie każdy ma dostęp do nas - a więc w odp. na pyt. to mały zakład.

Niepokojący jest trochę Rycerz M. - ktoś może być nieco konfliktowy, domagający się uwagi - na tę osobę trzeba będzie uważać, ale jeśli zachowasz

postawę /jest ok i się nie mieszam/ to wejdziesz w układ "kliki' i nie będzie problemu.

• Lubię to! 1
Napisano

9 Kielichow, Rycerz Mieczy, 4 Kielichow ---> XVIII Ksiezyc, HB XIII Smierc i IV Cesarz

Maly zaklad. Niezbyt zorganizowany. Mozliwe, ze bardzo chaotycznie prowadzacy. Moze panowac tam nerwowa atmosfera. Takie geste powietrze moze nieraz byc. Po podsumach tez widac, ze mozesz tam czuc sie niepewnie, a i Twoje wyobrazenia legna zupelnie w gruzach. Cos, czego sie ewidentnie nie spodziewasz.

Bedziesz musial sie tam umiec zaaranzowac, zeby moc tam tkwic i odczuwac zadowolenie.

• Lubię to! 1
Gość Konsuela
Napisano (edytowane)

Nie wiem za brdzo o co chodzi w pytaniu, czy szukasz pracy i pytasz jaki to bedzie zaklad?

raczej maly zaklad...i jak patrze na te karty to przypomina mi sie takie powiedzonko: Kto ma miekkie serce ten musi miec twarda d**e. Nie wychodz od razu z sercem na dloni, nie badz zbyt 'goscinny' emocjonalnie ( 9 kiel ) bo bedziesz zraniony (ryce mieczy) emocjonalnie i sie naburmuszysz, zniechecisz do kontaktow z tamtejszymi ludzmi ( 4 kiel)

Edytowane przez Konsuela
Gość Konsuela
Napisano

A jaka branza ? gastronomia / restauracja? ( 9 kielichow)- (moim dwom znajomym, ktorzy maja restauracje to ciagle jako sygnifikator 9 kiel wychodzi.)

Napisano

Nie, chłopak jest informatykiem i szuka nowej, dobrze płatnej pracy i takie karty mi wyszły.

Napisano

Piszesz SZUKA pracy!!

Na co więc były stawiane karty??? ---- na jakieś tam ogłoszenie w gazecie? aby wyczaić co to za firma??

-- ja właściwie nie mam nic przeciw takim pytaniom/choć polemizowałabym - /

Napisano (edytowane)

Po prostu w obecnej pracy za mało zarabia. Chciał iść na kurs, bardzo drogi. Wyszło mi,że nic z tego,że będzie miał inną pracę.

Postawiłam na jaki to zakład i takie karty mi wyszły.

To jest syn mojej kuzynki, za którym nie przepadam i tym samym, karty na niego zwykle jakieś dziwne.

Możecie sprawdzić, czy ten pomysł z kursem jest dobrym pomysłem.

Edytowane przez Elie-1
Napisano

Wiesz co Eziaku, przeczytaj raz jeszcze swój pierwszy post, jakie było twoje pytanie i na co były stawiane karty??

Jakżeby prościej/łatwiej byłoby SPRECYZOWAĆ - o co tak na prawdę chodzi?? opisując sytuację, problem??

Gość PannaDorotka
Napisano

Ja w rycerzu bym jednak widziała potrzebę doskonalenia zawodowego, czyli ten kurs, podnoszenie kwalifikacji... inwestowanie w siebie i zadbanie o siebie (9 kielichów).

Napisano

moim zdaniem własnie duzy zakład albo średni, raczej nie mały.

Napisano

W sumie pasuje, tylko 4 Kielichy psują układ.U Banzhafa jako cel - nowy sens życia.Teraz pasuje.

Pytanie swoje,karty swoje.

Napisano

9 Kielichow, Rycerz Mieczy, 4 Kielichow ---> XVIII Ksiezyc

Nie wiem, czy zakład będzie duży czy mały, ale na pytanie "jaki" ja widzę, że taki hermetyczny, gdzie panuje dość nieprzyjazna atmosfera i każdy sobie rzepkę skrobie, pełno tajemnic, ponuractwo...

• Maestro
Napisano

Myslę, że mało ciekawy, pracownicy to imprezowicze, duzo tu chaosu, może byc ktoś narwany i kłótliwy, w tej 4 kielichów widac duże zniechęcenie do tego miejsca i poszukiwania czegoś nowego

Napisano

postaw celta na sprawy zawodowe będzie widać czy kurs czy etat

rozumiem on cie o te karty prosił?

gdybać co do wielkości zakładu nie będę bo pytanie nieadekwatne do syt

Napisano

Nie mogę stawiać na niego kart, chociaż pozwolenie oczywiście mam. W jego przypadku, wychodzą mi bzdury, takie jak wyżej.

Pytanie dotyczyło kursu- okazuje się,że w rezultacie będzie dokształcał się sam- indywidualnie, na własną rękę, ponieważ kurs jest za drogi.

Pozostaje w obecnej pracy, w której (jego zdaniem)jest nie doceniany i ma zbyt niskie zarobki w stosunku do wykształcenia.

Dziękuję za pomoc. Temat zakończony.

Gość Daffne
Napisano

sądzę, że mały zakład pracy, z liczbą pracowników w biurze niewielką, właściciel może cenić sobie bystrych i sprytnych pracowników.

Napisano
właściciel może cenić sobie bystrych i sprytnych pracowników.

Tak, tylko trzeba spełniać ten warunek.Poza tym; bystrzy i sprytni nie mają kłopotów z pracą i zarobkami.Nawet bezpośrednio po ukończeniu nauki.

Gość Daffne
Napisano
Poza tym; bystrzy i sprytni nie mają kłopotów z pracą i zarobkami.Nawet bezpośrednio po ukończeniu nauki.

hm też tacy mogą mieć kłopoty z pracą, gdyż mogą za bardzo się cenić, zbyt kombinować lub być aroganccy, czego w pracy się nie lubi...dlatego ważne jest by osoba była pogodna (9 kielichów),inteligentna (rycerz mieczy), ale też potrafiła współpracować w grupie pozwalając się wykazać innym(4 kielichy). Szefosto takich ludzi chce i ważne by Owy Pan umiał zrobić dobre wrażenie na rozmowie.

Gość Konsuela
Napisano

a ja dzis widze to tak: On (rycerz)wpadnie na integracyjna impreze firmowa (9 kielichow) i skonczy sie to dla niego kacem (4 kielichow) ;-)