Geranium Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Mój przyjaciel ma problemy ze zdrowiem (zespół jelita drażliwego), ostatnio wylądował w szpitalu z tego powodu , już jest lepiej, ale boi się, że może mieć jeszcze podobne ataki. Jest kierowcą i spowodował wypadek, bo stracił przytomność, także to dla niego niebezpieczne. Poprosił mnie o karty i spytał, jak będzie wyglądał jego stan zdrowia przez najbliższe miesiące-> 6 buław, koło fortuny, 5 denarów, 3 kielichy- pomyślałam, że przez pewien okres będzie mu się wydawało, że przezwyciężył chorobę, będzie dobrze i nie będzie się odzywała, ale to chwilowe polepszenie i będą takie wahania, może nic poważnego mu nie grozi konkretnie od strony choroby, pod warunkiem, że nie złapie go atak właśnie podczas jazdy. Te 3 kielichy nie wiem jak rozumieć, może jako przestrogę, że nie powinien pić? Bo on lubi sobie wypić, a to raczej zdrowiu nie sprzyja. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 No właśni problemem jest tu o alkohol, oczywiście zależy ile wypije. Nie rozumiem za bardzo o jaki atak chodzi bo zespół jelita drażliwego nie daje takich ataków żeby spowodować wypadek. Chyba że brał jakieś leki i niestety potem pił alkohol, no to wtedy mógł nastąpić nagły skurcz ale... ? Przypuszczam że jest tu jeszcze coś i dobrze by było gdyby kolega się przebadał, - 5 den mówi o stracie czyli lepiej zawczasu sprawdzić jak funkcjonuje cały układ pokarmowy. Tej choroby się nie przezwycięża, to choroba o podłożu psychosomatycznym, więc można ja tylko zaleczyć a dzięki lekom i odpowiedniej diecie zminimalizować dyskomfort (dlatego też nie powinno się nadużywać alkoholu) 6 buław, koło fortuny, 5 denarów, 3 kielichy Po początkowej poprawie (to chyba wpływ pobytu w szpitalu), znowu się pogorszy, właśnie za sprawą alkoholu. Jak tak patrzę na 5 den to "widzę" jakiś zabieg, (usuwanie czegoś, lub stratę,) dlatego dobrze by było żeby przebadał cały układ pokarmowy. Cytuj
Geranium Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 Może atak to złe słowo, on miał ostatnio problemy z dziewczyną, a wiadomo, że stres nie sprzyja i po prostu zasłabł za kierownicą, wtedy trafił do szpitala. Dziękuję za pomoc Cytuj
Gość Daffne Napisano 18 Maja 2013 Napisano 18 Maja 2013 (edytowane) niestety problemy z żołądkiem będą nadal być może z powodu złej diety czy nieregularnego trybu życia oraz stresów... istotne by pan wprowadził regularne odżywianie się, zwracał uwagę na to co je (unikając ostrego, kalorycznego czy chemii) by nie męczyć żołądka i unikać stresu jeśli takowy ma miejsce ponieważ ataki będą nawracać ( koło fortuny) w nieoczekiwanych momentach. Edytowane 18 Maja 2013 przez Daffne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi