Skocz do zawartości

Zdrowie siostry

zakretka23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdrowie siostry

Postautor: zakretka ť 1 min temu

Moja siostra chorowała na endometrioze 4 stopnia z poważnym, żeby nie napisać drastycznym przebiegiem. Było zagrożenie życia, kilka operacji, wyłonienie stomi, usunięcie stomi itd. Oczywiście z powodu choroby prawdopodobnie nigdy nie będzie mogła mieć dzieci. Miała około 2 lat spokoju i teraz przy badaniu znowu coś tam wyryli przy prawym jajniku, ona oczywiście strasznie się denerwuje. W najbliższym czasie ma mieć rezonans i prawdopodobnie kolejną operacje. Poprosiła mnie o karty, sprawa wygląda następujaco.

Wynik rezonansu:

7 monet, 5 mieczy, IX Sprawiedliwość ..jakoś nie mogłam zatrzymać się na tych kartach i dociągnęłam II Kapłanke, 10 pucharów

Widać, że są zmiany, które cały czas powiększają się, rosną i wymagają inwazyjnego rozwiązania. Chociaż 5 mieczy i Sprawiedliwość może pokazywać samo badanie. Sprawiedliwość również pokazuje, że diagnoza będzie prawidłowa i leczenie również. Niestety...hmm Kapłanka i 10 pucharów ..nie wiem czy chodzi o hormony czy raczej sprawy związane z powiększeniem rodziny.

Przebieg choroby, ewentualnego leczenia

1. sytuacja obecna - As denarów - coś tam przy jajniku ..nie sądze by chodziło o płód

2. przeszkoda - 7 monet - narastanie tego czegoś

3. świadomość - 5 mieczy - obawy przed badaniem i ewentualnym zabiegiem

4. podświadomość - IX Sprawiedliwość - jak wyżej

5. przeszłość - VI Kochankowie - leczenie hormonalne

6. bliska przyszłość - 8 buław - szybkie działanie

7. nastawienie mojej siostry - XVIII Księżyc - bardzo się boj, nie śpi

8. otoczenie - 2 puchary - bardzo ją wspiera

9. nadzieje, lęki - XV Diabeł - obawia się, że wrócił stan zapalny

10. dalsza przyszłość - As pucharów (10 mieczy, Słońce, Umiarkowanie) - leczenie hormonalne ..nie wiem co oznacza 10 mieczy - narkoza ? dalej widze powrót do zdrowia

Rada - giermek buław - ma nie przegapić szansy ??

• Maestro
Napisano

10 mieczy oznacza zabieg, szybkie cięcie, po którym wróci do zdrowia i pełni sil.

Napisano

7 monet może oznaczać to co powinno być płynne zaczyna się odkładać.

Gość Konsuela
Napisano

przeszkoda 7 monet- dluzszy czas oczekiwania na poprawe.

Ale ona wyzdrowieje-( 10 mieczy koniec chorowania)

i powrot zdrowia do rownowagi- (XIV Uwmiarkowanie)

Gość Daffne
Napisano

Wynik rezonansu:

7 monet, 5 mieczy, IX Sprawiedliwość->Sprawiedliwość

myślę, że rezonans pokaże jakieś zmiany, które będą musiały byc leczone farmakologicznie albo operacyjnie w zależności od skuteczności leczenia lekami.

Przebieg choroby, ewentualnego leczenia

1. sytuacja obecna - As denarów

- as denarów może wskazywać na wykrycie zgrubienia bądź czegoś w obrębie jajników, może to być też forma stanu zapalnego samego jajnika, które również przybiera na karcie formę okrągłego denara. Jest to wykrycie pewnych dolegliwości, o których już wiadomo.

2. przeszkoda - 7 monet

- przeszkodą jest przeciągające sie w czasie leczenie, które może być uciążliwe. Trzeba będzie wykazać się cierpliwością.

3. świadomość - 5 mieczy

- jest świadomość, że coś dolega siostrze i muszą być podjęte kroki leczenia

4. podświadomość - IX Sprawiedliwość

- podświadomie spodziewacie się operacji, więc rozwiązania najpoważniejszego

5. przeszłość - VI Kochankowie

- w przeszłości było dość dobre zdrowie po poprzednim leczeniu, siostra jednak mogła odczuwać ciąglą niepewność, mieć obawy, że znów coś zacznie się komplikować zdrowotnie

6. bliska przyszłość - 8 buław

- będą podejmowane kroki, badania, chodzenie po lekarzach by poprawić sytuację zdrowotną

7. nastawienie mojej siostry - XVIII Księżyc

- nastaiwienie siostry jest dość negatywne, zasiały się w niej obawy i niepokoje oraz niepewność. Nie wie czego może się spodziewać i strach przez to sie potęguje. Przydałoby się wsparcie i dodawanie otuchy, ale jestem niemal pewna, że je ma :)

8. otoczenie - 2 puchary

- właśnie, jest wsparcie i pocieszanie by poprawić samopoczucie siostrze.

9. nadzieje, lęki - XV Diabeł

- lęki silne...myśli najczarniejsze, mroczne zwłaszcza w połączeniu z Księżycem rodzącym pesymistyczne mysli...zmagania będą ze strachem i obawami.

10. dalsza przyszłość - As pucharów (10 mieczy, Słońce, Umiarkowanie)

as kielichów wskazuje na dostrzeganie u Was szansy oraz siłę siostry by walczyć o zdrowie, zapewne to też zasługa bliskch ( 2kielichów). Po wszelkich badaniach, lekarz zdiagnozuje i wprowadzić formę leczenia (10 mieczy), które będzie przebiegać bardzo pomyślnie (słońce) i zdrowie ureguluje się :)

Z całego rozkładu wynika, że jeśli pomoże leczenie farmakologiczne to nie będzie potrzeby operowania. Jeśli znów okaże się, że to kwestia hormonów to tym bardziej leki i z czasem wyniki będą lepsze :)

Życz siostrze zdrowia :uscisk: