Skocz do zawartości

Jaka będzie reakcja pana, na to,że się upomnę o pieniądze?

duo70

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Pan zalega mi z wypłatą pieniędzy. Trochę się boję upomnieć bo nie chcę znowu nieporozumień.Dzisiaj chcę się zapytać wprost, kiedy to zrobi.

Jaka będzie reakcja pana na to że upomnę się o pieniądze?

5 BUŁAW AS PUCHARÓW 6 MONET GŁUPIEC 9 MONET=RYDWAN

Będzie bardzo zmieszany i chyba zaskoczony lekko ,nie będzie zbyt dobrze nastawiony, będzie próbował bronić swoich racji.Ale może wyjdzie z propozycją jakiejś pomocy finansowej, zachowa się jak trzeba? i może przyjedzie i da mi te pieniądze

Tak mi się to wszystko skojarzyło. Bardzo będę wdzięczna za pomoc

Pozdrawiam

Gość madzia_k6
Napisano

Pan to raczej nie będzie się spodziewał tego iż poprosisz o to co Ci sie należy.

jakaś wybuchowa rozmowa się kroi?

Ogólnie to mysle iż dostaniesz pieniążki, ale na początku nie wszystkie. Późnij Pan zaskoczy niespodziewanym zwrotem. Jakaś pomoc z jego strony.

P.S. Ja się dopiero uczę :)

Napisano

myślę, że gość będzie dyskutował na temat płatności... wykręcał się, że on sam nie ma i może też użalać się nad sobą, jaki on biedny.... ale myślę, że wypłaci...

Napisano

Pan to raczej nie będzie się spodziewał tego iż poprosisz o to co Ci sie należy.

jakaś wybuchowa rozmowa się kroi?

Ogólnie to mysle iż dostaniesz pieniążki, ale na początku nie wszystkie. Późnij Pan zaskoczy niespodziewanym zwrotem. Jakaś pomoc z jego strony.

P.S. Ja się dopiero uczę :)

Nieszkodzi, że się dopiero uczysz. Ja też :)

Napisano

Ja mysle raczej, ze bedzie chcial jechac na Twoim wspolczuciu bardziej. Pewno opowie Ci jakas historyjke, jak to mu ciezko itd. i bedzie liczyl na Twoje zrozumienie. Tu w 6 Monetach nie upatrywalabym jego pomocnej reki a raczej wyczkiwania z Twojej strony zrozumienia i wyczucia, cierpliwosci. Podsum jasno mowi. Dzialaj, ale w sposob zdecydowany. Bez wahania. Chcesz kasy to stawiaj sprawy jasno, bo pan cwany i w nieciekawej sytuacji finansowej. Moze motac i probowac Cie jakos udobruchac, ewentualnie zdobyc Twoje zrozumienie dla jego sytuacji. Pytanie, czy Ci to sluzy i czy jestes w stanie takie cos zaakceptowac. Jezeli nie to nie godz sie na to.

Napisano
Ja mysle raczej, ze bedzie chcial jechac na Twoim wspolczuciu bardziej. Pewno opowie Ci jakas historyjke, jak to mu ciezko itd. i bedzie liczyl na Twoje zrozumienie. Tu w 6 Monetach nie upatrywalabym jego pomocnej reki a raczej wyczkiwania z Twojej strony zrozumienia i wyczucia, cierpliwosci. Podsum jasno mowi. Dzialaj, ale w sposob zdecydowany. Bez wahania. Chcesz kasy to stawiaj sprawy jasno, bo pan cwany i w nieciekawej sytuacji finansowej. Moze motac i probowac Cie jakos udobruchac, ewentualnie zdobyc Twoje zrozumienie dla jego sytuacji. Pytanie, czy Ci to sluzy i czy jestes w stanie takie cos zaakceptowac. Jezeli nie to nie godz sie na to.

Wysłałam maila do pana z zapytaniem, czy mi wypłaci? Odpisał, że tak i przelew zrobi z konta firmowego bo prywatnych pieniędzy nie ma. Zobaczymy czy dotrzyma słowa. Dam znać jak kasa będzie na moim koncie

Napisano

A więc, pan wypłacił mi te pieniądze. Nawet ze mną nie dyskutował i nie próbował tłumaczyć się, że nie ma i pewnie był zaskoczony moją prośbą. Faktycznie miał mały problem i zastanawiał się skąd wziąć te pieniądze ale znalazł rozwiązanie :)

Dziękuję wszystkim za pomoc.

pozdrawiam