Skocz do zawartości

Sen o dziecku

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Miałam dzis sen,który siedzi w mojej głowie...

Otóż nagle w tym śnie okazało się, że miesiac temu jakieś nieznane mi w realu małżeństwo dało mi na przechowanie swoje malutkie dziecko, na jeden miesiąc. Ja jakoś sobie nagle o tym dziecku przypomniałam. Nie wiem co się z nim przez ten miesiąc działo. To był chłopczyk, miał lekkie ciemne włoski..Wzięłam go na ręce, był nagi, ale w śnie mnie to nie dziwiło. Chciałam go położyć na podłogę, żeby raczkował, ale okazało się, że jest za mały, pomyślałam : ach, on ma dopiero 2 miesiące...Wziełam go na ręce i poszłam szukać jego rodziców. Byłam na innym osiedlu, w mojej aglomeracji, de facto osiedle jest znacznie oddalone od mojego domu..Nie pamiętałam w jakim bloku mieszkali jego rodzice. Pełno szarych bloków, jakieś wzgórki, zima na dworze poza tym/ Weszłam do jakiegos budynku, w zasadzie to był jakis jakby hangar, miał 3 drzwi,każde z innej strony, takie ciezki, żelazne, wygięte, zniszczone...Uchyliłam jedne, ale tam siedział jakiś prawnik i prowadził jakieś postępowanie sądowe...Potem weszłam z tym dzieckiem na górkę, była na niej zielona trawa.Na dole stali jacyś mężczyźni, którzy mnie zaczepiali...Postanowiłam wrócić z dzieckiem do domu i zastanowić się co dalej...

S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu Kapłanka - nie wiem, chodzi może tu o moją troskliwośc, intuicję, matczyność, a może tajemnice,sekrety?

1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? 6 kielichów paź mieczy suma Mag - może chodzi tu o kogoś z przeszłości, z kim nie moge się dogadać...

2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 4 buław Księżyc Rycerz Denarów suma Gwiazda/Siła- możliwe, że tak, w RYcerzu Denarów zawsze objawia mi się jeden mężczyzna, dość ważny jeszcze, choć już coraz mniej

3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Król Kielichów 6 buław 5 buław suma Słońce/Koło/Mag jakiś mężczyzna dopnie celu, może będzie między nami szarpanina słowna

4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? As Mieczy Słońce suma Sad- generalnie podejmuje się wielu wyzwań i skupiam na sobie, na swoim szczęściu

5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? Sąd Ost.9 denarów suma Gwiazda - obym drugi raz w ciazy nie była...

6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 7 denarów Diabeł suma Koło/Mag- nie wiem, coś tu się cierpliwie rozwija

7-przed czym ostrzega sen? Świat 8 denarów suma Gwiazda- nie wiem, przed odejściem z pracy?

8-do czego zachęca sen?. Umiarkowanie 7 buław suma Swiat/Cesarzowa- do opanowania emocji

Napisano

Inezko Kochana

Jakieś nieznane małżeństwo daje Ci dziecko na przechowanie - może w Tobie zaczynają pojawiać się nowe priorytety, moze jakaś prawda, jakieś sprawy dotąd ukrywane zaczynają wychodzić na jaw, może jakieś nowa część Twojej psychiki domaga się Twojego zainteresowania - a Ty tego nie zauważasz, tylko inni otwierają Ci oczy na pewne rzeczy.

Sprawa jest głęboka i poważna- dziecko jest nagie - czyli trzeba się obnażyć, może pokazać swoją nową osobę innym ludziom, inne oczekiwania, takie prawdziwe, bez udawania (karta sąd).

Jakieś zmiany, które się w Tobie dokonują nie mają na razie Twojej aprobaty, czegoś nie możesz zaakceptować, przyzwyczaić się, dojrzeć do nich - dlatego szukasz rodziców dziecka, aby im go oddać - na dworze jest zima - jeszcze w Tobie coś jest skute lodem, myślę, mogą to być sprawy zawodowe i osobiste (bardziej na uczucia bym tu kładła nacisk) - a ten hangar i prawnik - nauczyć się postępować uczciwie, nikomu nie szkodzić - czy Ty aby nie myślisz o rozwodzie ze swoim mężem - tak mi się skojarzyło - jeszcze nie dopuszczasz tego do siebie - stąd zima, ale w końcu z dzieckiem docierasz na górę pełną zielonej trawy- a to już wiosna, odrodzenie, inne perspektywy - w kazdym razie sen prospektywnie przygotowuje Cię na zmiany, które teraz zamarznięte drzemią w Tobie - ale zima nie trwa wiecznie i trzeba będzie podjąć decyzję.

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
Inezko Kochana

Jakieś nieznane małżeństwo daje Ci dziecko na przechowanie - może w Tobie zaczynają pojawiać się nowe priorytety, moze jakaś prawda, jakieś sprawy dotąd ukrywane zaczynają wychodzić na jaw, może jakieś nowa część Twojej psychiki domaga się Twojego zainteresowania - a Ty tego nie zauważasz, tylko inni otwierają Ci oczy na pewne rzeczy.

Sprawa jest głęboka i poważna- dziecko jest nagie - czyli trzeba się obnażyć, może pokazać swoją nową osobę innym ludziom, inne oczekiwania, takie prawdziwe, bez udawania (karta sąd).

Jakieś zmiany, które się w Tobie dokonują nie mają na razie Twojej aprobaty, czegoś nie możesz zaakceptować, przyzwyczaić się, dojrzeć do nich - dlatego szukasz rodziców dziecka, aby im go oddać - na dworze jest zima - jeszcze w Tobie coś jest skute lodem, myślę, mogą to być sprawy zawodowe i osobiste (bardziej na uczucia bym tu kładła nacisk) - a ten hangar i prawnik - nauczyć się postępować uczciwie, nikomu nie szkodzić - czy Ty aby nie myślisz o rozwodzie ze swoim mężem - tak mi się skojarzyło - jeszcze nie dopuszczasz tego do siebie - stąd zima, ale w końcu z dzieckiem docierasz na górę pełną zielonej trawy- a to już wiosna, odrodzenie, inne perspektywy - w kazdym razie sen prospektywnie przygotowuje Cię na zmiany, które teraz zamarznięte drzemią w Tobie - ale zima nie trwa wiecznie i trzeba będzie podjąć decyzję.

Wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć:)

Co do rozwodu,to na razie nie myślę o tym..Choć miałam takie plany. Na razie nie jest źle, mąż zauważył, że za dużo na siebie biorę i trochę bardziej mi pomaga,nie wiem na ile...W kazdym razie ja jestem tak potwornie zmęczona, ze pewne sprawy odsunęłam - ale podświadomość pamięta:))

Napisano

S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu Kapłanka - nie wyłożyłaś wszystkich kart... coś zakrywasz... masz tajemnicę, coś, czego jeszcze sobie nie uświadomiłaś....

1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? 6 kielichów paź mieczy suma Mag - moim zdaniem jest to związane z przeszłością, twoją rodziną i dzieckiem,

2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 4 buław Księżyc Rycerz Denarów suma Gwiazda/Siła- ma związek z Twoim domem, może iluzją, którą trzymasz w sobie na temat swojej rodziny/domu/partnera - Gwiazda/Siła mówią, że znajdziesz w sobie siłę i nadzieję, aby wyłożyć wszystkie karty na stół....

3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Król Kielichów 6 buław 5 buław suma Słońce/Koło/Mag - możliwe, że na decyzję, na Twoje zachowanie będzie miał mężczyzna, który tknie w Ciebie siłę do zmian i uruchomi koło.....

4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? As Mieczy Słońce suma Sad- myślę, że teraz jesteś skoncentrowana na nauce i jesteś przemęczona.... masz za dużo na sobie... ale Sąd mówi, że przyjdzie czas rozliczenia wszystkiego w sobie....

5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? Sąd Ost.9 denarów suma Gwiazda - tutaj tego tak nie odbieram, raczej po prostu widzę sprawę sądową....

6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 7 denarów Diabeł suma Koło/Mag- potrzebny jest czas, aby wyjść ze współuzależnienia i uświadomić sobie swoją samodzielność

7-przed czym ostrzega sen? Świat 8 denarów suma Gwiazda- nie wiem, przed odejściem z pracy? - aby nie bać się zmiany...bo przygotowanie się do nich to praca długoterminowa....

8-do czego zachęca sen?. Umiarkowanie 7 buław suma Swiat/Cesarzowa- do opanowania emocji - tak

noooo... ciekawy sen... ciekawy...

kiedyś ktoś mi powiedział, że każde narodzenie się dziecka to ponowne otwarcie energetyczne dla matki... tutaj co prawda narodzin dziecka w śnie nie było.... ale tak mi się jakoś to skojarzyło... i jeszcze przyszło mi na myśl, że bardzo te "narodziny" tego czegoś nowego bardzo spychasz....

• Maestro
Napisano
S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu Kapłanka - nie wyłożyłaś wszystkich kart... coś zakrywasz... masz tajemnicę, coś, czego jeszcze sobie nie uświadomiłaś....

1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? 6 kielichów paź mieczy suma Mag - moim zdaniem jest to związane z przeszłością, twoją rodziną i dzieckiem,

2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 4 buław Księżyc Rycerz Denarów suma Gwiazda/Siła- ma związek z Twoim domem, może iluzją, którą trzymasz w sobie na temat swojej rodziny/domu/partnera - Gwiazda/Siła mówią, że znajdziesz w sobie siłę i nadzieję, aby wyłożyć wszystkie karty na stół....

3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Król Kielichów 6 buław 5 buław suma Słońce/Koło/Mag - możliwe, że na decyzję, na Twoje zachowanie będzie miał mężczyzna, który tknie w Ciebie siłę do zmian i uruchomi koło.....

4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? As Mieczy Słońce suma Sad- myślę, że teraz jesteś skoncentrowana na nauce i jesteś przemęczona.... masz za dużo na sobie... ale Sąd mówi, że przyjdzie czas rozliczenia wszystkiego w sobie....

5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? Sąd Ost.9 denarów suma Gwiazda - tutaj tego tak nie odbieram, raczej po prostu widzę sprawę sądową....

6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 7 denarów Diabeł suma Koło/Mag- potrzebny jest czas, aby wyjść ze współuzależnienia i uświadomić sobie swoją samodzielność

7-przed czym ostrzega sen? Świat 8 denarów suma Gwiazda- nie wiem, przed odejściem z pracy? - aby nie bać się zmiany...bo przygotowanie się do nich to praca długoterminowa....

8-do czego zachęca sen?. Umiarkowanie 7 buław suma Swiat/Cesarzowa- do opanowania emocji - tak

noooo... ciekawy sen... ciekawy...

kiedyś ktoś mi powiedział, że każde narodzenie się dziecka to ponowne otwarcie energetyczne dla matki... tutaj co prawda narodzin dziecka w śnie nie było.... ale tak mi się jakoś to skojarzyło... i jeszcze przyszło mi na myśl, że bardzo te "narodziny" tego czegoś nowego bardzo spychasz....

Bardzo mnie to ciekawi..Ja miewam sny o narodzinach dziecka czasem, ale ten mnie zaskoczył, mocno utkwił mi w pamięci...

Napisano
S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu Kapłanka - nie wiem, chodzi może tu o moją troskliwośc, intuicję, matczyność, a może tajemnice,sekrety?

Kaplanka to wewnetrzne czucie siebie, kontakt ze soba, ale rowniez swiadomosc lona. Nie wiem. Taka mysl, ze moze jednak gdzies tam podswiadomie nie mialabys nic przeciwko temu, zeby byc matka jeszcze raz.

1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? 6 kielichów paź mieczy suma Mag - może chodzi tu o kogoś z przeszłości, z kim nie moge się dogadać...

Mitu wychodzi z podsumu Glupiec (6 Kielichow czyli 16 plus Paz Mieczy czyli 6 = 22)... z HB VI Kochankowie.

Tu kojarzy mi sie, jakby to jednak mialo cos wspolnego z jakas rozmowa, ktora odbyla sie w przeszlosci. Byc moze wlasnie o dziecku albo cos w tym temacie. Z podsumu wynika, ze wyszlo to jakby nagle i znikad z Twojej podswiadomosci, takze z potrzeby serca. Takze ladnie mi to pasuje do tej Kaplanki wyzej. Kontakt ze swoim wnetrzem.

2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 4 buław Księżyc Rycerz Denarów suma Gwiazda/Siła- możliwe, że tak, w RYcerzu Denarów zawsze objawia mi się jeden mężczyzna, dość ważny jeszcze, choć już coraz mniej

Z HB XXII Glupiec i IV Cesarz.

Skojarzylo mi sie, jakby tu miala sie pojawic ciaza z kims, kogo juz znasz. Znajomosc moze nie do konca na razie powazna, czy formalna, a ciaza niekoniecznie planowana, raczej nawet nie. Rycerz Monet wskazuje na relacje, ktora juz istnieje, a ktora by dzieki tej ciazy jeszcze nabrala swiezosci, ewentualnie odzyla. Podsum HB sugeruje wlasnie taki czas choasu przed Toba, jakby w wyniku niego mialo sie wyklarowac cos dla Ciebie bardziej stabilnego. Moze stabilizacja jakiejs znajomosci teraz jeszcze dosc chaotycznej.

3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Król Kielichów 6 buław 5 buław suma Słońce/Koło/Mag jakiś mężczyzna dopnie celu, może będzie między nami szarpanina słowna

Tak, tu moze chodzic o mezczyzne, ktory sobie Ciebie nie odpusci i bedzie o Ciebie walczyl. Dosc mocno nawet. Szarpaniana jak szarpnina, bardziej tu widze brak ochoty, aby odpuscic, bedzie chcial postawic na swoim. Co mozesz ze swojej strony zrobic. Patrzec, obserwowac i byc przede wszystkim rozwazna w tym, co robisz. Na wszystko przyjdzie czas i wszystko w swoim czasie. Jak to mowil Seung Sahn "na wiosne trawa sama rosnie". I tak tu bedzie. Dzialani tylko jezeli bedzie taka koniecznosc.

4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? As Mieczy Słońce suma Sad- generalnie podejmuje się wielu wyzwań i skupiam na sobie, na swoim szczęściu

Przede wszystkim zrozumialas, ze czas nadszedl teraz, aby zajac sie swoim zyciem na biezaco. Tak, jakbys nagle stracila ochote do badania swojej przyszlosci a po prostu zostala osadzona w swoim tu i teraz i cos nakazywalo Ci zadbac o kazda Twoja teraz chwile zycia, o porzadek w niej i wlasne szczescie. Takze nie boj sie, ze nic nie zaplanujesz. Zyj chwila i ufaj, ze bedzie dobrze.

Tak na marginesie. Ostatno duzo ludzi doswiadcza takiego stanu. To jest dosc ciekawe.

5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? Sąd Ost.9 denarów suma Gwiazda - obym drugi raz w ciazy nie była...

Tez pomyslalas o ciazy? ;) Tu kto wie, kto wie... ;) W kazdy razie powinnas zajac sie soba, zadbac o siebie i docenic to, co masz w sobie. Uczcziwie... zobaczyc jak bardzo jestes cenna osoba.

6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 7 denarów Diabeł suma Koło/Mag- nie wiem, coś tu się cierpliwie rozwija

A z HB XXII Glupiec i II IV Cesarz. ;)

Cuz... Na wszystko przyjdzie czas. I na droge Twojego serca tez. Ja bym tu jeszcze powiedziala, ze bardzo mozliwe, ze pewne sprawy sa Ci karmicznie przewidziane, wiec kto wie czy nie jeszcze jedno dziecko. Diabel, Kolo... dla mnie to jednak dzialania nie do konca kontrolowane przez Ciebie, na ktore nie masz/nie bedziesz miala wplywu. Cos Ci jeszcze powiem Inezko.

Tu masz motyw, ze dziecko Ci daja ludzie... ja opowiem Ci tak offtopowo, co mi sie snilo tuz przed porodem. Jak bylam w ciazy. Snilo mi sie, ze nagle znalazlam dziecko w torbie. Nie wiedzialam skad, gdzie i kiedy. I co? Moja srednia, ktorej to dotyczylo, urodzila sie nagle podczas badania usg.

Takze dla mnie takie cos by wskazywalo na cos, co przyjdzie z nienacka, czego sie nie spodziewasz. Wiec cos Cie jeszcze zaskoczy. Kto wie czy jednak nie ta druga ciaza? Nagle... w najmniej oczekiwanym momencie, jakby ktos Ci to dziecko tu dal... podrzucil.

7-przed czym ostrzega sen? Świat 8 denarów suma Gwiazda- nie wiem, przed odejściem z pracy?

Przed zbyt pochopnym szukaniem sobie miejsca gdzie indziej. Kurcze... mi sie kojarzy to troche tak, jakbys miala sie zajac czyms, co juz jest. Relacja, ktora juz istnieje... nie wiem, zebys nie szukala szczescia gdzies daleko, bo czeka Cie duzo pracy, podczas gdy masz mozliwosci tuz pod nosem a podstawy sa juz postawione... bez tego rozpoczynania wszystkiego od poczatku. Tylko taka mysl... Szczegolnie w kontekscie wyzej Rycerza Monet, ktory zazwyczaj pokazuje mi relacje juz istniejace, ale potrzebujace ozywienia, jak to Crowley o tej karcie mowi "nowe soki w stare galezie".

8-do czego zachęca sen?. Umiarkowanie 7 buław suma Swiat/Cesarzowa- do opanowania emocji

Do wyjscia na przeciw, zawalczenia o swoje, kierowania sie intuicja i odnalezenia sie juz tu, gdzie jestes obecnie. Caly czas widze tu dbanie o swoje dotychczasowe zycie... dopieszczanie go, usuwanie wszystkich mozliwych przeszkod i czego, kogo sie da i czerpaniu z tego najlepszego, co sie da.

• Maestro
Napisano
Przede wszystkim zrozumialas, ze czas nadszedl teraz, aby zajac sie swoim zyciem na biezaco. Tak, jakbys nagle stracila ochote do badania swojej przyszlosci a po prostu zostala osadzona w swoim tu i teraz i cos nakazywalo Ci zadbac o kazda Twoja teraz chwile zycia, o porzadek w niej i wlasne szczescie. Takze nie boj sie, ze nic nie zaplanujesz. Zyj chwila i ufaj, ze bedzie dobrze.

Wiesz, że masz rację? Ostatnio doszłam do tego, ze nie interesuje mnie już, co będzie i jak...Zdaję się całkowicie na los, nie zamierzam mu pomagać:) Co ma byc to będzie:)