Skocz do zawartości

Celt na pasję

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam

zgodnie z podpowiedzią postanowiłam rozłożyć celta na pasję, tzn. jak moja pasja zrealizuje się do końca sierpnia 2013 roku?

RW ułożenie proste

Będę wdzięczna za komentarze...

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – 3 denary – myślę, że zaczynam się rozwijać w dobrym kierunku

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane – 10 kielichów – mój mąż jak najbardziej mnie wspiera i to mi pomaga…

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – 4 puchary dobrane: IV cesarz– jestem rozczarowana życiem zawodowym, nie czuję spełnienia w pracy biurowej, ale mam dzięki niej jakąś stabilizację finansową….

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – 3 miecze – znów rozczarowanie…

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. – 2 denary – nie wiem dlaczego się tutaj pokazały 2 denary, tak jak bym się wahała, ale ja wiem, że to akurat mnie pasjonuje… natomiast nie wiem, czy to ma sens, czy odbiór będzie właściwy….

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – diabełek dobrane: rycerz pucharów – no tu to ja nie wiem, jak mam to ugryźć….

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może – 10 buław – trochę jestem przeciążona i mam poczucie totalnego braku czasu… bo prawda jest taka, że aby rozwijać swoją pasję musiałabym mieć więcej czasu, a żeby mieć więcej czasu to wypadałoby zrezygnować z pracy, ale nie mogę, bo mam dwa kredyty…..

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca)- paź denarów – wszystko jest w powijakach, więc i reakcja taka jak na początek….

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę- paź mieczy – no ja uczę się przy tej okazji wielu rzeczy, bo spotykają mnie zupełnie nowe sytuacje….

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: XII wisielec – dobrane: as buław, as mieczy, III cesarzowa, 2 puchary (dobrałam jeszcze tą 2 pucharów, bo tyle asów było, że coś za dużo takich ogólnych….) i jeszcze dalej pociągnęłam karty - Gwiazda i królowa mieczy – no tak.. wisielec przytrzymuje, potencjał w asach jest, cesarzowa to pewnie ja, a 2 puchary jakieś porozumienia.... no może jednak coś i będzie z tego...

dziękuję

Edytowane przez Iwka78
uzupełnienie
Gość Daffne
Napisano (edytowane)

Masz swoją pasję, którą pragniesz wcielić w życie, rozwijać i czerpać z niej korzyści finansowe jesli będzie taka możliwość w myśl zasady, że nie ma nic lepszego od wykonywana pracy, którą sie kocha i z pasją.

Na przyszłosci masz diabełka i rycerza pucharów, ktore mówią, że bardzo silnie pragniesz rozwijać swoją pasję. Diabeł to duża forma zaangażowania i nawet próby "przebijania głową muru" jeśli zajedzie potrzeba po to by robić to co się Kocha (rycerz kielichów) i tak też będziesz mierzyć się z wcielaniem pasji w życie...próbach zarobkowania na niej i realizacji planów.

Wynik wskazuje, że czas i wytrwałość jest potrzebna, a pojawienie się pewnych możliwości dadzą Ci szanse na ich realizacje. Powinnaś je wykorzystać bo będziesz dzięki temu zadowolona:)))

Edytowane przez Daffne
Gość Konsuela
Napisano

A ta pasja , to cos zwiazanego ze sztuka? 3 den

jesli to fotografia to Wisielec jest tutaj swietna wrozba.

Twoje obawy: paz mieczy- zbytnio boisz sie krytyki.

Napisano
A ta pasja , to cos zwiazanego ze sztuka? 3 den

jesli to fotografia to Wisielec jest tutaj swietna wrozba.

Twoje obawy: paz mieczy- zbytnio boisz sie krytyki.

tak, z szeroko rozumianą sztuką...

a fotografię na pewno też będę przy tym rozwijać...

już bardziej czas przeszły, ale jeszcze nad tym pracuję, bo mam świadomość, że nie jest jeszcze tak jak bym chciała...

więc 3 x tak:-)

bardzo ładnie odczytujesz karty:-)

Napisano

1-moze byc efekt Twojej pracy włożonej w rozwój, ale mozesz miec tez watpliowsci czy dobrze robisz, ze sie temu poswiecasz

2-tak,mąż

3-nie masz satysfakcji z obecnego życia, czujesz, że siedząc z zalozonymi rękami nie będziesz szczesliwa

4-w przeszlosci jak kazdy dostalas kilka bolesnych lekcji

5-nie wiesz czy to da efekt taki jakbys chciala, obawiasz sie

6-hmm-moze bedziesz chciala szybko cos osiagnac? isc na skroty?

7-przerasta Cię to

8-czekają na rozwój z ciekawością

9-rozwijasz się

10-po tym okresie braku satysfakcji w zyciu zawodowym, rozpoczynassz nowy etap, duzo pracy Cię czeka, ale bedziesz usatysfakcjonowana i szczesliwa.

Napisano
Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – 3 denary – myślę, że zaczynam się rozwijać w dobrym kierunku

Masz ciagla potrzebe rozwoju. Nie wystarcza Ci to, co juz jest. Chcesz ciagle isc dalej, wyzej, wspinac sie, rozszerzac na nowe i lepsze.

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane – 10 kielichów – mój mąż jak najbardziej mnie wspiera i to mi pomaga…

Dostrzegasz, ze znalazlas sie w punkcie zycia, gdzie po prostu nie mozna juz usiasc i okazywac zadowolenie. Jw. Nie wystarcza Ci to i chcesz pojsc ostro do przodu. Spelniac sie, szukac nowych drog wyrazania siebie.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – 4 puchary dobrane: IV cesarz– jestem rozczarowana życiem zawodowym, nie czuję spełnienia w pracy biurowej, ale mam dzięki niej jakąś stabilizację finansową….

Popadlas w taka stagnacje. Masz jak to sie mowi te podstawy, ale nie wystarczaja Ci one. To wszystko powoduje, ze gnusniejesz. Zdajesz sobie sprawe, ze nie wykorzystujesz swoich wszystkich mozliwosci, bo nie masz ku temu zbytnio okazji. Twoj zawod teraz wykonywany jest z racji tego, co podpowiada Ci rozsadek, czysta kalkulacja. Tak trzeba, bo zycie tego wymaga. Koszty, stabilizacja jako taka, ale dusisz sie tam.

Powinnas na to spojrzec z dystansem i rozwazyc, co Ci to daje. Przed Toba droga troche tak przez ciemnosc, wyborow, ktore wniosa w Twoje zycie duze zachwianie Twojego poczucia bezpieczenstwa. Ale nie ma innej drogi z tego. Bezpieczenstwo i stabilizacja w Twoim przypadku oznaczaja na ten moment marazm i stagnacje. Ruszenie do przodu oznacza porzucenie tych bezpiecznych ram i narazenie sie na stapanie po ciemku, na czuja. Musisz sama rozwazyc, na ile sie to opaca i na ile masz odwagi i sily, aby to zrobic.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – 3 miecze – znów rozczarowanie…

No przede wszystkim bolesne rozpoznanie sytuacji, ze niedobrze Ci tak jak jest. Widzisz, ze tkwisz w martwym punkcie a terazniejsza sytuacja jest dla Ciebie niszczaca wrecz. Masz potrzebe rozwoju. Nie rozwijajac sie, czujesz sie, jakbys umierala.

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. – 2 denary – nie wiem dlaczego się tutaj pokazały 2 denary, tak jak bym się wahała, ale ja wiem, że to akurat mnie pasjonuje… natomiast nie wiem, czy to ma sens, czy odbiór będzie właściwy….

Rozwazasz konkretne zmiany w swoim zyciu. Wiesz, ze sa one nieuniknione. Zycie musi wywrocic sie o 180°... wiesz, ze predzej czy pozniej tak sie stanie.

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – diabełek dobrane: rycerz pucharów – no tu to ja nie wiem, jak mam to ugryźć….

Tu przede wszystkim wyjscie poza swoje leki i pojscie za glosem rownowagi. Powyzej w podsumie wychodzila Ci Sprawiedliwosc. Sprawiedliwosc, czyli rownowaga, wyrownanie dwoch biegunow tez, u mnie na karcie jest Waga... Tu bedziesz musiala pogodzic w tym Rycku Kielichow glos rozsadku z pragnieniem wnetrza i znalesc wreszcie wyjscie z tej sytuacji, wyjsc poza swoje leki w Diable i to, co nie pozwala Ci wyjsc poza terazniejsze zgnusnienie i marazm i siedzenie na miejscu tam, gdzie Ci niedobrze. W koncu i tak bedziesz musiala pojsc za glosem swojego serca i zaczniesz dzialac tak, jak ono Ci podpowiada. Twoje pragnienia, ktore sa wewnatrz Ciebie nie dadza juz dluzej sie tlamsic.

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może – 10 buław – trochę jestem przeciążona i mam poczucie totalnego braku czasu… bo prawda jest taka, że aby rozwijać swoją pasję musiałabym mieć więcej czasu, a żeby mieć więcej czasu to wypadałoby zrezygnować z pracy, ale nie mogę, bo mam dwa kredyty…..

Tak, duzo jest na Twoich ramionach i w zasadzie nie wiesz, jak sobie z tym poradzisz. Chcialabys i to i to. Nie da sie wszystkiego udzwignac na raz. Wazne, abys umiala spojrzec na wszystko trzezwo i robila rzeczywiscie tylko to, co jest Tobie potrzebne. Uwaznie spojrz na to wszystko i zastanow sie, co z tego mozesz odlozyc na bok, a co rzeczywiscie musisz dzwigac. Nic ponadto, co trzeba... :)

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca)- paź denarów – wszystko jest w powijakach, więc i reakcja taka jak na początek….

No ja bym tu powiedziala, ze w otoczeniu masz wsparcie i mozesz na nich liczyc. Maz zdaje sobie sprawe, ze musisz stale sie jeszcze rozwijac, ze to wymaga czasu od Ciebie i wysilku i wspiera Cie swoja bliskosci i byciem po prostu przy Tobie.

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę- paź mieczy – no ja uczę się przy tej okazji wielu rzeczy, bo spotykają mnie zupełnie nowe sytuacje….

Chcesz sie uwolnic z dotychczasowych kajdankow, zrzucic je i pognac calkiem do przodu. Totalna wolnosc, robisz to, czego pragniesz, rozwijasz sie intelektualnie. Jest super. A... i wywalczysz to, na czym Ci zalezy. Jestes asertywna. Tak chcialabys, aby bylo.

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: XII wisielec – dobrane: as buław, as mieczy, III cesarzowa, 2 puchary (dobrałam jeszcze tą 2 pucharów, bo tyle asów było, że coś za dużo takich ogólnych….) i jeszcze dalej pociągnęłam karty - Gwiazda i królowa mieczy – no tak.. wisielec przytrzymuje, potencjał w asach jest, cesarzowa to pewnie ja, a 2 puchary jakieś porozumienia.... no może jednak coś i będzie z tego...

Mozliwa Twoja samodzielnosc. :) i wspolpraca z kims konkretnym, z kim bedzie Ci sie dobrze pracowalo. Wisielec jest samodzielny, sam sobie szefem. Dalsze karty mowia o poczatku czegos, Twoim zadowoleniu i wspolpracy z jakas osoba.

Podsum HB jest IX Eremita. Zastanow sie konkretnie, czego chcesz i potem realizuj to stanowczo, bez ogladania sie na innych. Badz na serio z sama soba. Badz sobie wierna. Wszystko w Twoich rekach.

• Lubię to! 1
Napisano

Mozliwa Twoja samodzielnosc. :) i wspolpraca z kims konkretnym, z kim bedzie Ci sie dobrze pracowalo. Wisielec jest samodzielny, sam sobie szefem. Dalsze karty mowia o poczatku czegos, Twoim zadowoleniu i wspolpracy z jakas osoba.

Podsum HB jest IX Eremita. Zastanow sie konkretnie, czego chcesz i potem realizuj to stanowczo, bez ogladania sie na innych. Badz na serio z sama soba. Badz sobie wierna. Wszystko w Twoich rekach.

Ciekawe jest to, że kolejny raz pojawia się jakaś współpraca z kartach...

A ja nikogo nie mam nawet na oku....

hm... ciekawe....

DZięki wielkie!

Napisano

Nie masz nikogo na oku, bo moze nie jestes (jeszcze) gotowa na wspolprace. Mozliwe, ze na razie centralizujesz to wokol wlasnej osoby, swoj widok na dzialanie czy sukces.

2 Kielichow to przeciez zarowno wspolpraca... jak i wskazowka na poczatek tej wspolpracy. ;)

Jak wiadomo, w 2 Kielichow nastepuje dopiero otwieranie sie na "na przeciw". Takze tu tez moze wskazywac to na odkrycie tej potrzeby w Tobie i dostrzeganie wlasnie jej, jak i osob(y), ktrora/ktore wchodzilyby tu w rachube. Dla mnie udana wspolpraca pojawilaby sie tu dalej w 3 Kielichach. Czyli juz ewidentnie konkretna wymiana w obie strony.

A w 2 Kielichach smialo mozna tu wlasnie widziec te poczatki, czyli dostrzeganie potrzeby posiadania wspolpracownika, ewentualnie kogos z kim moznaby te wymiane uskuteczniac i wlasnie byc moze dostrzeganie konkretnej osoby, ktora spelnialaby te warunki, ostatecznie tez otwarcie sie na nia i rozpoczecie tej wspolpracy. Tu inne karty tez takie poczatkowe sa... takze nie dziwi fakt, ze JESZCZE nie dostrzegasz czegos. Na wszystko przyjdzie odpowiednia pora. Jak przyjdzie odpowiedni czas to i "na przeciw" do wspolpracy sie znajdzie.

Napisano
Nie masz nikogo na oku, bo moze nie jestes (jeszcze) gotowa na wspolprace. Mozliwe, ze na razie centralizujesz to wokol wlasnej osoby, swoj widok na dzialanie czy sukces.

2 Kielichow to przeciez zarowno wspolpraca... jak i wskazowka na poczatek tej wspolpracy. ;)

Jak wiadomo, w 2 Kielichow nastepuje dopiero otwieranie sie na "na przeciw". Takze tu tez moze wskazywac to na odkrycie tej potrzeby w Tobie i dostrzeganie wlasnie jej, jak i osob(y), ktrora/ktore wchodzilyby tu w rachube. Dla mnie udana wspolpraca pojawilaby sie tu dalej w 3 Kielichach. Czyli juz ewidentnie konkretna wymiana w obie strony.

A w 2 Kielichach smialo mozna tu wlasnie widziec te poczatki, czyli dostrzeganie potrzeby posiadania wspolpracownika, ewentualnie kogos z kim moznaby te wymiane uskuteczniac i wlasnie byc moze dostrzeganie konkretnej osoby, ktora spelnialaby te warunki, ostatecznie tez otwarcie sie na nia i rozpoczecie tej wspolpracy. Tu inne karty tez takie poczatkowe sa... takze nie dziwi fakt, ze JESZCZE nie dostrzegasz czegos. Na wszystko przyjdzie odpowiednia pora. Jak przyjdzie odpowiedni czas to i "na przeciw" do wspolpracy sie znajdzie.

dzięki kochana:-)