Skocz do zawartości

Co daje taka wizualizacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zawsze przed snem (zanim zasne) myślę sobie o różnych rzeczach, najczęściej o jakiejś przygodzie albo że jestem "Bogiem" i wszystkie dziewczyny chcą mnie mieć :P Zawsze wygląda to tak: zaczynam wyobrażać sobie coś (z otwartymi oczami), po chwili zaczynam czuć, później wszystkie ruchy w mojej wyobraźni przechodzą na moje mięśnie w rzeczywistości (jak biegam to czuje aż to w nogach) i na sam koniec wszystko widzę (nadal z otwartymi oczami). To jakby przerzucić obraz z wyobraźni na moje oczy, wszystko widzę normalnie, lecz jak poruszę specjalnie nogą (mięsniami a nie "umysłem") to to wszystko znika.

Tak robię od małego, ale dopiero teraz się nad tym zastanawiałem.. czy takie coś mi coś daje? Czy to jest prawdziwa wizualizacja?

Napisano

A widzisz, żeby dawała? Hm. Skoro pytasz, to na pewno nic nie daję, mimo, że to robisz. hehe

Napisano

Wizualizacja daje dużo,gdy wiesz jak się nią posłużyć to jest tylko narzędzie :D Skoro nie masz efektów to robisz to źle bez odpowiedniego nastawienia umysłu (gnoza) :D

• 2 miesiące temu...
Napisano
....najczęściej o jakiejś przygodzie albo że jestem "Bogiem" i wszystkie dziewczyny chcą mnie mieć :P

Nic dodać, nic ująć - podtekst erotyczny się kłania. Za erotyzm odpowiedzialna jest na poziomie astralnym druga główna czakra (płciowa). Ta sama czakra odpowiada również za twórczość i między innymi u artystów jest ona nadzwyczajnie rozwinęta. Gdybyś funkcję tej czakry przesunął podczas medytacji z erotyzmu na twórczość, osiągnął byś wizualizację twórczą.

......... lecz jak poruszę specjalnie nogą (mięsniami a nie "umysłem") to to wszystko znika....

Tak ma być. Całkowite rozluźnienie sprzyja wizualizacji. Jest to podstawa w ćwiczeniach Doskonalenia Umysłu. Swoją drogą - relaksację masz opanowaną całkiem przyzwoicie.

• 5 lat później...
Napisano

Dobrze to robisz ale źle wykorzystujesz :) Wykorzystać znaczy zadziałać a więc możesz się udać w podróż duchem w nocy gdy ciało twe śpi do dowolnego punktu we wszechświecie (a tam wszechświat :) do dowolnego ducha wcielonego - rozumiesz? :)