Skocz do zawartości

Partnerski dla kumpla

Geranium

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kumpel jest z dziewczyną od niedawna, to była bardzo spontaniczna decyzja o związku i poprosił mnie o taki trochę nietypowy partnerski, jak się rozwinie ich relacja w ciągu 2 miesięcy. Ma pewne wątpliwości i chyba Karty to potwierdziły, ale zobaczcie sami:

Ustaliłam z Kartami, że każda kolejna to będzie następny tydzień, razem 8 tygodni, czyli 8 Kart:

2 puchary, 3 denary, 6 mieczy, głupiec -

Pierwszy miesiąc chyba minie im pozytywnie na poznawaniu się, zauroczeniu, pracy nad związkiem, aczkolwiek bez większego zaangażowania i planów.

5 denarów, królowa buław, 5 pucharów, 5 mieczy -

I tutaj niestety w drugim widzę gwałtowną zmianę, jakby się trochę minęli w swoich oczekiwaniach, utrata nadziei, chwilowa poprawa, ale potem rozczarowanie, chyba związek zakończy się prawie tak szybko, jak się zaczął. I jeszcze w tych 5 pucharach pomyślałam, że może pojawić się tęsknota do byłej dziewczyny, z którą łączyła go głęboka więź, bo to jest dla mnie takie rozpamiętywanie przeszłości, co świetnie pasuje do jego sytuacji.

Wspomnę jeszcze, że kolega jest ogólnie życiowo niezdecydowany, ma jeszcze niepodokańczane sprawy z przeszłości i mam wrażenie, że trochę uciekł w tę relację tak "na łeb, na szyję", mimo że krótko się znają, chciałabym mu pomóc, bo znamy się od podstawówki, a widzę, że go gubi ta chwiejność i pochopność w podejmowaniu decyzji.

Edytowane przez Geranium
Napisano

2 puchary, 3 denary, 6 mieczy, głupiec

standardowa sielanka na początku, plany itd itd ale wydaje mi sie, ze zajdzie taka sytuacja hmm...

oni maja jakies wyobrazenie o zwiazku i 'nagle' jedno z nich zrobi cos na co drugie zareaguje - ale jak to.

PRZYKŁAD - Powiedzmy, ze Pan jest wegetarianinem i nie bedzie okazji, zeby pani sie przyznała do jedzenia miesa i 'niechacy' to wyjdzie i zacznie sie zastanawianie, jakies wyrzuty mogą być. Glupiec tutaj wskazuje wg mnie karte 'aco ja zroibiłem, taki bład ale spróbuje to pzretrwac, sprobujmy jakos z tym zyc' (wiem, dziwny przykład ale jedyny jaki mi na mysl teraz przyszedł hehe :P)

5 denarów, królowa buław, 5 pucharów, 5 mieczy

no i od naszej 6 mieczy zacznie sie odcinanie, które tutaj slicznie widac w 5 denarów - takie zebranie o cuzucie sie zacznie, o rozmowy, o próbę załagodzenia. Niestety ale pan się moze zaiweźć na pani jeszcze bardziej...

jeja.. nie lubie podawać złych wiadomości ale z tych kart nic dobrego nie wynika jak dla mnie :(

Napisano
standardowa sielanka na początku, plany itd itd ale wydaje mi sie, ze zajdzie taka sytuacja hmm...

oni maja jakies wyobrazenie o zwiazku i 'nagle' jedno z nich zrobi cos na co drugie zareaguje - ale jak to.

PRZYKŁAD - Powiedzmy, ze Pan jest wegetarianinem i nie bedzie okazji, zeby pani sie przyznała do jedzenia miesa i 'niechacy' to wyjdzie i zacznie sie zastanawianie, jakies wyrzuty mogą być. Glupiec tutaj wskazuje wg mnie karte 'aco ja zroibiłem, taki bład ale spróbuje to pzretrwac, sprobujmy jakos z tym zyc' (wiem, dziwny przykład ale jedyny jaki mi na mysl teraz przyszedł hehe :P)

no i od naszej 6 mieczy zacznie sie odcinanie, które tutaj slicznie widac w 5 denarów - takie zebranie o cuzucie sie zacznie, o rozmowy, o próbę załagodzenia. Niestety ale pan się moze zaiweźć na pani jeszcze bardziej...

jeja.. nie lubie podawać złych wiadomości ale z tych kart nic dobrego nie wynika jak dla mnie :(

No ja też nie lubię, zwłaszcza bliskim osobom :( Ale on pytając mnie, już był świadom tego, że się pośpieszył troszkę, więc może nie przyjmie tego tak źle, dziękuję :)

Napisano

Pan trochę tak z braku laku wszedł w ten związek - początkowo będzie fajnie, potem okaże się, że jednak obecna dziewczyna za bardzo nie przypomina tej poprzedniej i relacja zacznie się sypac.

Pan będzie niewątpliwie tęsknił do tego co było kiedyś, jest to nawet jakaś forma żałoby za tym co było. Piątka mieczy też nie wróży dobrze - cała ta relacja może się skończyć sporą kłótnią i spektakularnym rozstaniem.

Napisano

Niestety, do miesiąca będzie pozamiatane. Żadnej głębi i na tak kruchych fundamentach raczej sie nie utrzyma relacja.

Napisano

Nawet do miesiąca, powiadasz... no to słabo. Dziękuję :)

Gość Daffne
Napisano

Zgadzam się z Raffard'em i Davisa relacja jak szybko i pochopnie się zaczęła tak samo szybko może się zakończyć z tą różnicą, że zakończenie może okazać się dotkliwsze dla Pani, gdyż może poczuć się wręcz oszukana lub wykorzystana. Do 5 tyodni może być pozamiatane na dzień dzisiejszy.

Napisano

Pierwszy miesiąc będzie zarazem ostatnim, 6 Mieczy zwiastuje odejście jednej ze stron a drugi miesiąc to już tylko obraz nędzy i rozpaczy .

Pozdrawiam.

• Maestro
Napisano

Z początku miło i romantycznie,ale nagle chyba zrozumieją, że to jednak nie to, nastanie między nimi obojętność.Wydaje mi się, że on będzie chciał się z nią przespać (5 monet przy królowej buław pokazuje mi w przypadku mężczyzny ogromna potrzebę bliskości fizycznej z kobietą), ale rozczaruje się, zawiedzie, bo : albo ona odmówi, albo się zgodzi, z tym że okaże się, że to i tak nie to..

Napisano

Sypiają ze sobą xD Więc interpretowałabym to w ten sposób, że to się zwyczajnie wypali, albo on zacznie ją porównywać nagle, bo wiem z opowieści, że z eks było super, nie wiem właściwie czemu im nie wyszło, on ją kochał, ale ona zaborcza strasznie była, potem jak się ogarnęła, to on naodwalał, poszedł do tej nowej i tak się nie zgrali, ale jest superlaska i uważam, że fajnie do siebie pasowali i ja bym ten rozkład kminiła w kierunku tęsknoty za przeszłością. A wiem też, że dziewczyna nadal go kocha (znamy się i mamy czasem kontakt).

Dziękuję jeszcze raz za zainteresowanie i pomoc :)