Skocz do zawartości

Czy będę zadowolona na studiach dot. dalekiego wschodu w tym roku?

Farfalla209

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Śmierć XIII . Papież V (O) . Paź Pucharów (O)

To będzie dla mnie przełomowe i wniesie dużo nowego (pewnie chodzi o kontakty z ludźmi i bardziej dynamiczny tryb życia, bardziej rozrywkowy - tęsknię za tym, a póki co od czasów liceum nieco osiadłam.. praca, dom, mieszkanie z partnerem itd..), ale patrząc po tym odwróconym papieżu ewidentnie nie będzie mi się chciało uczyć i będę chciała to zakończyć sądząc, że to nie ma sensu :(? Raz na wozie raz pod wozem, jakbym raz miała się cieszyć, a innym razem mieć dosyć tego...

Czy byłabym bardziej zadowolona studiując od razu psychologię?? (Na którą chciałam się wybrać po tych studiach dalekowschodnich)?

Kapłanka II . Diabeł XV (O) . Cesarzowa III (O)

Niby to jest znacznie bliższe moim zainteresowaniom i duszy, ale jakoś nie widzę tutaj radosnego studiowania.. Może najlepiej jakbym jednak w ogóle nie studiowała ;).

Edytowane przez Farfalla209
Napisano

Śmierć XIII . Papież V (O) . Paź Pucharów (O) ---> X Kolo Fortuny, HB V Papiez

Na pewno widac tu powazne zmiany zachodzace w Tobie. Co wazne jest... wydaje mi sie, ze zupelnie inaczej wyobrazasz sobie teraz ten kierunek niz on faktycznie w praktyce bedzie. Takze tu moze dojsc do Twojego rozczarowania, jezeli nie porzucisz swoich wyobrazen na ten temat i nie staniesz sie bardziej otwarta po prostu na nowe.

Nie wolno Ci tu sie nastawiac na cokolwiek, bo bedzie zupelnie inaczej niz na te chwile to widzisz. Jezeli podejdziesz do tego z zupelna otwartoscia i spontanicznie, to mozesz czerpac z tego kierunku duzo dobrego i czuc sie wzbogacona. Jezeli nie, no to kierunek nie dla Ciebie, mozesz bowiem poczuc rozczarowanie.

Co do psychologii natomiast...

Kapłanka II . Diabeł XV (O) . Cesarzowa III (O) ---> XX Sad, HB XX Sad i II Kaplanka

Psychologia moze byc dla Ciebie kierunkiem, ktory skonfrontuje Ciebie rowniez z sama soba. Z jednej strony masz szanse poczuc sie tu jak ryba w wodzie, z drugiej zaczna wychodzic rowniez Twoje cienie, i bedzie potrzeba im stawic czola.

Wazne, aby tu tez podejsc otwarcie do wszystkiego, czego bedziesz sie uczyc, ale i nie zrazac sie i nie popadac w stagnacje. Ufac sobie, ufac temu, co sie dzieje, swojej intuicji... i nie poddawac sie.

Takze moim zdaniem oba kierunki sa bardzo bardzo i postawia przed Toba rozne wyzwania, kazdy z tych kierunkow inne.

Pierwszy zmusi Cie do porzucienia utartych stereotypow myslowych i wyobrazen i wyjscia z pelna otwartoscia. Drugi zetknie Cie z Twoimi tzw. demonkami... zakamarkami psychiki byc moze nie do konca uswiadomionymi, ktore ma kazdy z nas i ktore wylaza na wierzch podczas pracy nad soba...

• Lubię to! 1
Napisano

1. XIII +(o)V +(o)Paz Kielichow-----------> HB/ XVIII--IX

No wiesz mam takie wrazenie,ze na te studia to chcesz isc ze wzgledu na

intensywniejsze zycie towazyskie a nie z powodu nauki.

Sily miasz na tyle i ten kierunek zmienilby zasadniczo twoje kwestie

podejscia do wiary-zwatpienie w dogmat.Moim jednak zdaniem tam nie

bedziesz sie dalej uczyc zmienisz albo uczelnie albo kierunek,bedziesz

rozczarowana.Widac tu tez twoje mazenia,ktorych moim zdaniem nie

zrealizujesz.

2. II + (o)XV +(o)III------------> HB/ XX , II

Mimo iz rodzina cieszylaby sie i starala ci sie pomoc,te studia sa jakby tu

powiedziec,raczej towarzyska pulapka dla ciebie.W swerze towarzyskiej

bedzie sie tak duzo dzialo,ze nie bedziesz miala czasu na nauke.Twoja

atrakcyjnosc moze sprawic ci klopoty.

Moja sentencja nie wiem jak silny masz charakter i jak bardzo jestes dojzala,

ale ja odradzalaby studia.

:serduszka:

• 4 miesiące temu...
Napisano

WERYFIKACJA:

Wybrałam ostatecznie psychologię z czego się bardzo cieszę, mimo, że studia dot. dalekiego wschodu nadal mnie pociągają, no ale nie da się wszystkiego na raz.

Na razie nie widać, by towarzystwo było zbytnio imprezowe, wręcz przeciwnie osoby z którymi trzymam są dość mocno nastawione na naukę i bardzo inteligentne i posiadają już pewną wiedzę i duże zainteresowanie tematem.

Więc jestem bardzo zadowolona i czuję, że podążam właściwą drogą zgodnie ze swoją duszą (te kapłanki). Diabełek mi często wychodzi i zaczynam go teraz trochę inaczej rozumieć, trochę podobnie do karty Siła / Żądza... Jako takie ujarzmienie siebie, ale też zgodność ze swoją bardzo wewnętrzną naturą. No ale te karty i tak wydają się być odrobinę z czapy :). Może po prostu wskazały, że chcę zrobić coś na odwrót niż powinnam chcąc zostawić sobie psychologię na później. No nie wiem :).

Dzięki za intepretacje :)

• 9 miesięcy temu...
Napisano

WERYFIKACJA II

Po pół roku porzuciłam tą psychologię mimo zainteresowania nią, wciągnęła mnie praca i wizja szybkiego rozwoju zawodowego i duży nakład czasu na rozwijanie umiejętności do pracy, po pracy.