Geranium Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Kumpla zostawiła dziewczyna w styczniu, nie mają kontaktu, złożyła mu tylko życzenia z okazji świąt wielkanocnych, podziękował, na tym koniec. On ją dalej kocha, ale też poznał nową i ma dylemat. Z jednej strony dawne uczucie jest bardzo silne, ale tak naprawdę nawet nie wiadomo, czy jest na co czekać, a z drugiej chciałby dać szanse nowemu, ale trochę się boi, żeby to nie przeszkodziło w ewentualnej odbudowie związku z tamtą. Zrobiłam rozkład na niego i obie te dziewczyny: On + była = Jak potoczy się relacja w ciągu 2 miesięcy- Królowa buław, 8 denarów, 7 denarów, 5 mieczy, wieża- wygląda na to, że pani wyjdzie z inicjatywą odnowienia kontaktu, coś jej się uroi, jakaś tęsknotka, być może inny związek jej nie wypali, ale to będzie chwilowy impuls, który szybko się wypali i relacja runie z hukiem. Ciężko mi nawet powiedzieć, czy się zejdą, bardziej to widzę jako takie niegramotne próby zbliżenia się, które przysporzą mu jeszcze więcej rozczarowania. Dlaczego to się posypie- 8 buław, 2 denary - z braku konkretnego działania i jakichś większych uczuć, zbyt dużo podchodów, a niewiele znaczących kroków i deklaracji. Jak przedstawiają się szanse ich bycia razem na przyszłość nieokreśloną (kolega zdesperowany i chce znać każdą możliwość xD)- Paź mieczy, głupiec, cesarzowa - wydaje mi się, że możliwość będzie, ale oboje musieliby akurat być samotni i jakby wstrzelić się w swój czas wzajemnie, zgrać, coś na zasadzie spontanicznego spotkania i takiego nagłego ognia, który nagle może zapłonąć, ale oczywiście nie musi. Dziewczyna jest młodsza od niego i moim zdaniem musi się zwyczajnie wyszumieć, bo właściwie nie miała powodu do odejścia, miała przy nim wszystko, a może i nawet zbyt dużo i zwyczajnie nie doceniła. Co musiałby zrobić, aby ta szansa się w przyszłości pojawiła- As denarów, wiara, 5 denarów- Chyba czekać, robić swoje, nie zważać na nic innego, a gdy pojawi się wcześniej opisana sposobność, zacząć działać i chyba też niestety 'żebrać o uczucia' że tak powiem. Ale efekt mógłby być zadowalający, bo to chyba taki typ kobiety, która wymaga poświęceń. 2) On + nowa (ruda) = Jak potoczy się relacja do końca wakacji- Moc, arcykapłanka, 10 mieczy - nawiąże się jakiś romans gorący, być może nawet związek, ale szybko to niestety padnie. Powód rozpadu- głupiec, 2 puchary, król denarów - to będzie trochę taki spontaniczny krok z ich strony o związku bądź romansie, żadne z nich tak naprawdę nie przejawia jakichś głębszych uczuć, dla kolegi to jest chyba troszkę forma zapomnienia o poprzedniej, a dla pani sama nie wiem, nie znam jej zupełnie (bo mowa o innym koledze niż ostatnio). Co da się coś zrobić, żeby z rudą się udało- 4 miecze, 8 denarów, as denarów - nie wiem sama, z jednej strony zatrzymać się na chwilę, skupić chyba na sobie, odpocząć i zastanowić, czy to jest faktycznie uczucie, czy tylko desperacka próba odcięcia się od przeszłości, która powinna nastąpić w pojedynkę i bardziej wewnętrznie moim zdaniem, a nie metodą klina. Czy jest możliwy związek między nimi- cesarz, 5 denarów, diabeł - ja tu widzę chyba mimo wszystko bardziej romansowe nastawienie, pan jest władczy, będzie trochę chciał rządzić, być może niesłusznie mścić się na niej ze względu na dawne porzucenie, no i ten diabeł to chyba nastawienie czysto fizyczne, nie widzę tu miłości i spełnienia. Podsumowując oba rozkłady, chyba i tu i tu klapa, z tymże z blondi łączy go przeszłość i uczucia, które moim zdaniem będzie można rozbudzić w odpowiednim momencie, ale do tego długa droga i niewykluczone, że mu się zmieni i odechce On mnie spytał, co ja mam mu doradzić, nie chcę decyzji podejmować za niego, ale może któreś z Was się odważy mi zasugerować, która znajomość wydaje się korzystniejsza? Cytuj
Trida Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 On + była = Jak potoczy się relacja w ciągu 2 miesięcy- Królowa buław, 8 denarów, 7 denarów, 5 mieczy, wieża no kolezanka sie odezwie z wielka nadzieja ale długo ta sielanka nie potrwa, coś się zacznie kreować miedzy nimi ale nie wiem, czy u niej sie ktos nie pojawi i to bedzie dla niej skakanie z kwiatka na kwiatek. Wydaje mi sie, ze ona traktuje Twojego kolege jako cos w rodzaju 'z braku laku' Dlaczego to się posypie-8 buław, 2 denary takie ecie pecie... Niby chca ale sie boja, bo moze sie znów posypac i stawiam raczej na strach walsnie przed tym, ze juz raz sie rozstali a nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki ale by chcieli ale czy wypada... Takie krecenie... Jak przedstawiają się szanse ich bycia razem na przyszłość nieokreśloną (kolega zdesperowany i chce znać każdą możliwość xD)- Paź mieczy, głupiec, cesarzowa no jest szansa ale to wg mnie zalezy bardziej od Pani, kogo wybierze... Że sa szanse, jakies poczatki, podchody ale decyzja bedzie nalezala do dziewczyny. a co za tym idzie - mega zabieganie, tu randeczka, tu wyjazd, komplementy etc etc Co musiałby zrobić, aby ta szansa się w przyszłości pojawiła- As denarów, wiara, 5 denarów jak wspomniałam wyzej - w denarach widze zabieganie, niespodzienki, prezenciki... Żebranie o uczucia... On bedzie musiał ja zapewniac jaka to ona wspaniała... (w ogóle jakas taka prózna ta dziewczyna mi sie wydaje i materialistka ale nie che oceniac nie znajac ) 2) On + nowa (ruda) =Jak potoczy się relacja do końca wakacji- Moc, arcykapłanka, 10 mieczy bedzie fajnie, miło ale na płaszczyźnie bardziej fizycznej... wydaje mi sie, ze nie beda mieli o czym za bardzo ze soba rozmawiac i to szybko zgaśnie... Wypali sie Powód rozpadu-głupiec, 2 puchary, król denarów za szybka decyzja... nie poznaja sie dobrze a wejda w zwiazek. Co nagle to po diable jak to sie mówi gdyby troche wolniej do tego podchodzili to mieliby szanse wg mnie (która jest w królu denarów). Za szybka decyzja... Za szybka chca odkryc wszystkie karty nie pozostawiajac nutki tajemnicy i pan moze troche za bardzo chciec zapchac dziure po byłej niestety :/ Co da się coś zrobić, żeby z rudą się udało-4 miecze, 8 denarów, as denarów odciac sie od byłej, od przeszłosci, nie spieszyc sie z niczym, pracowac nad tym zwiazkiem, nie konsumowac go od razu. Dac mu czas zeby sie rozwinał. Ale powoli a stabilnie. Czy jest możliwy związek między nimi-cesarz, 5 denarów, diabełł cóż... średnio... raczej seks, nawet nie romansik - kilka spotkać w wiadomym celu i tyle... pan chce zapchac sobie kimś pamiec po byłej - nie ładnie. Podsumowując oba rozkłady, chyba i tu i tu klapa, z tymże z blondi łączy go przeszłość i uczucia, które moim zdaniem będzie można rozbudzić w odpowiednim momencie, ale do tego długa droga i niewykluczone, że mu się zmieni i odechce On mnie spytał, co ja mam mu doradzić, nie chcę decyzji podejmować za niego, ale może któreś z Was się odważy mi zasugerować, która znajomość wydaje się korzystniejsza? szczerze... ja bym rzuciła jeszcze karty na intencje byłej. Bo uczucia etc to jedno ale materializm to drugie... Bo powrót jest mozliwy ale czy to nie bedzie jak napisalam wczesniej 'z braku laku'? Cytuj
Geranium Napisano 27 Maja 2013 Autor Napisano 27 Maja 2013 Dziękuję serdecznie, Trida Dorzucę Karty i wstawię na wzajemną pomoc, zerkniesz w wolnej chwili? :> Cytuj
Trida Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Dorzucę Karty i wstawię na wzajemną pomoc, zerkniesz w wolnej chwili? :> jak najbardziej jak mozesz rzuc mi linkiem na pw, bo zcasami mi sie wszystkie nowe tematy nie wyswietlaja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi