Orchidea87 Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) Stoję na rozdrożu, nie wiem czy bycie z partnerem ma sens czy czas żebyśmy się rozstali.. nie czuję się adorowana i wydaje mi się, że jemu na mnie nie zależy (choć on deklaruje inaczej). Mam wrażenie, że jest ze mną z wyrachowania, tylko dlatego żeby nie był sam. Piszę w 3 os.l.poj., bo tak mi łatwiej. Talia Shadowscapes Tarot Źródło rozkładu: Agnieszka Świrska "Zaproszenie do Tarota" Ogólna atmosfera, nastrój panujący w związku – Król buław – duża energia seksualna, związek jest żywy, dużo się w nim dzieje On Zewnętrzna postawa partnera – 4 puchary – apatia, przygnębienie, brak inicjatywy, znudzenie Jego zachowanie wobec partnerki – 5 buław – pokazuje, jaki wysiłek wkłada w bycie z nią, jak się dla niej poświęca.. a może chce ją zdominować? Uczucia partnera względem niej – 9 mieczy – boi się że partnerka go zostawi? Zastanawia się co czuje do niej. W każdy, razie miłości tu nie widzę.. To, co wpływa na partnera z zewnątrz – Sprawiedliwość – osądy innych ludzi na temat ich związku a może wyrachowanie? Formalne sprawy do załatwienia. Przyszłość związku po stronie partnera – Pustelnik – on chce być sam, nie widzę chęci na stworzenie czegoś trwalszego. Chce być niezależny. Ja Zewnętrzna postawa partnerki – Rydwan – to ona wnosi więcej do tego związku, dodaje mu energii, wychodzi z inicjatywą (a może też rozgląda się za kimś innym, chce się wyrwać z tego związku) Jej zachowanie wobec partnera – 3 monety – chce nauczyć go współpracy Uczucia partnerki względem niego – Rycerz buław – dużo namiętności, płomienne uczucie (a może powoli się wypala?) To, co wpływa na partnerkę z zewnątrz – Kochankowie – konieczność wyboru; zostać z nim czy się rozstać. Niepewna przyszłość dotycząca całego życia. Przyszłość związku po stronie partnerki – Królowa buław – bardziej romans niż stały związek z jej strony, ona czuje że inicjatywa należy do niej Edytowane 28 Maja 2013 przez Orchidea87 Cytuj
alathea Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) Ogólna atmosfera, nastrój panujący w związku – Król buław nie wiem, dlaczego odnosisz wrazenie, ze pan jest malo aktywny... tu widac, ze glownie on dziala (byc moze jednak nie tak, jakbys sobie tego zyczyla?) czytajac Twoj opis mialam wlasnie odczucie, ze on niezbyt dokladnie odpowiada na sygnaly, ktore mu wysylasz, ze troche chcesz go wstawic w pewien swoj wzorzec moze byc jeszcze jedna opcja - ktos nowy sie pojawil, kto na Ciebie dziala... On Zewnętrzna postawa partnera – 4 puchary chyba zmeczony obecna sytuacja, moze znudzony troche, tak, jakby mu pwooli rece opadaly Jego zachowanie wobec partnerki – 5 buław nie ma konkretnego kierunku dzialania, probuje na roznych "frontach" z Toba sie komunikowac... czy czesto sie klocicie? nie mowie o ostrej klotni, ale takich troszke przepychankach slownych Uczucia partnera względem niej – 9 mieczy no, taka zalamka, witki mu opadaja, moze byc blisko poddania sie, konca - ze juz mu sie nie bedzie chcialo - w zasadzie nie wierzy w powodzenie swoich dzialan/ sens tej relacji To, co wpływa na partnera z zewnątrz – Sprawiedliwość to, ze nie widzi efektu swoich dzialan w relacji, a jesli sprawy prawne stoja Wam na przeszkodzie - to jest mozliwa i taka interpretacja, ale nie widac tu koniecznosci podjecia decyzji z jego strony Kochankowie pojawili sie u Ciebie Przyszłość związku po stronie partnera – Pustelnik czuje sie osamotniony w zwiazku, byc moze wybierze tez te samotnosc fizycznie (jako odsuniecie sie od Ciebie, wyjscie z relacji) choc definitywnego, takiego wyraznie zazanczonego konca nie widze - to raczej bylby proces niz kwestia jedengo spotkania Ja Zewnętrzna postawa partnerki – Rydwan zastanawiasz sie, czy nie zerwac - tak piszesz, ale Rydwan wskazuje, ze chcesz ciagnac to dalej, moze troszke na sile a moze tylko na swoich warunkach jest tze pytaniee, czy on jest jedynym panem w Twoim zyciu, moze pojawil sie jeszczwe ktos ? Rydwan nieraz pokazuje, ze juz cos sie dzieje - moze to byc w tle opisywanej relacji np. jakis nowy pan, ktory Cie adoruje i podoba Ci sie Jej zachowanie wobec partnera – 3 monety heh... tu mam skojarzenia z psem Pawlowa, jakbys go chciala metoda roznych bodzcow cos uzyskac od niego, okreslone zachowanie, troszke tez chlod emocjonalny takie rozwazanie cos-za cos, co ma malo wspolnego z miloscia, pozytywnych pucharow w rozkladzie jak na lekarstwo (=brak); moze tez jeszcze ktos na horyzoncie jakis pan)? Uczucia partnerki względem niego – Rycerz buław duzo gwaltownych emocji widac... taki rodzaj walki o niego, o jego uwage - a jednoczesnie watpliwosci, czy to jest "To" To, co wpływa na partnerkę z zewnątrz – Kochankowie byc moze ta koniecznosc wyboru powoduje, ze checsz z jego strony barzdo jasnych deklaracji - tak, aby one Cie przekonaly, ulatwily /uzasadnily podjecie decyzji byc moze Ty masz wiecej do stracenia niz on Przyszłość związku po stronie partnerki – Królowa buław mysl, ze tak jak piszesz bedziesz bardziej aktywna Krol bulaw jest na poczatku, zakladajac, ze reprezentuje on pana, o ktorym piszesz - to wyglada na to, ze Wasze relacje barzdiej sie wyrownaja, bedziesz miala mniejsze poczucie niedosytu w relacji niepokojacy jets Pustelnik vs Krolowa kijow - bo to moze pokazywac tez, ze on sie odsunie, a Ty bedziesz musiala mocniej walczyc o niego jesli w Twoim zyciu nie ma w tej chwili innego mezczyzny, to Krol bulaw reprezentuje tego pana z rozkladu jesli jest jeszcze ktos, z kim jestes zwiazana lub niedawno sie pojawil - to moze oznaczac, ze pozostaniesz z ta druga osoba w wyniku podjetej decyzji (para Krol-Krolowa) Edytowane 29 Maja 2013 przez alathea Cytuj
iridos Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 a czy temperamenty sexualne was nie dzielą aby?tu jakby inne potencjały w tej materii były Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 29 Maja 2013 Maestro Napisano 29 Maja 2013 On Zewnętrzna postawa partnera – 4 puchary – jest znudzony, sam za bardzo nie wie czego chce, nie dostrzega tego,co ma koło siebie Jego zachowanie wobec partnerki – 5 buław – może jest trochę nieporozumień, być może jednak na swój sposób walczy o Ciebie? Uczucia partnera względem niej – 9 mieczy – on ma strasznie dużo obaw i lęków To, co wpływa na partnera z zewnątrz – Sprawiedliwość – zasady, możliwe, że jest w relacji, bo uważa, że skoro się podjął stworzyć związek, to powinien w nim być Przyszłość związku po stronie partnera – Pustelnik - jakby chciał się oddalić.. Ja Zewnętrzna postawa partnerki – Rydwan –walczy o związek Jej zachowanie wobec partnera – 3 monety – widać próby poprawy relacji, poprawiania jej Uczucia partnerki względem niego – Rycerz buław – silna namiętność To, co wpływa na partnerkę z zewnątrz – Kochankowie –zastanawianie się, czy być w tej relacji, czy odejść Przyszłość związku po stronie partnerki – Królowa buław – wie, że musi wziąć sprawy w swoje ręce, żeby to ciągnąć Cytuj
Orchidea87 Napisano 29 Maja 2013 Autor Napisano 29 Maja 2013 Ogólna atmosfera, nastrój panujący w związku – Król buławnie wiem, dlaczego odnosisz wrazenie, ze pan jest malo aktywny... tu widac, ze glownie on dziala (byc moze jednak nie tak, jakbys sobie tego zyczyla?) czytajac Twoj opis mialam wlasnie odczucie, ze on niezbyt dokladnie odpowiada na sygnaly, ktore mu wysylasz, ze troche chcesz go wstawic w pewien swoj wzorzec On Jego zachowanie wobec partnerki – 5 buław nie ma konkretnego kierunku dzialania, probuje na roznych "frontach" z Toba sie komunikowac... czy czesto sie klocicie? nie mowie o ostrej klotni, ale takich troszke przepychankach slownych Ja Zewnętrzna postawa partnerki – Rydwan zastanawiasz sie, czy nie zerwac - tak piszesz, ale Rydwan wskazuje, ze chcesz ciagnac to dalej, moze troszke na sile a moze tylko na swoich warunkach Jej zachowanie wobec partnera – 3 monety heh... tu mam skojarzenia z psem Pawlowa, jakbys go chciala metoda roznych bodzcow cos uzyskac od niego, okreslone zachowanie, troszke tez chlod emocjonalny takie rozwazanie cos-za cos, co ma malo wspolnego z miloscia, pozytywnych pucharow w rozkladzie jak na lekarstwo (=brak); moze tez jeszcze ktos na horyzoncie jakis pan)? Uczucia partnerki względem niego – Rycerz buław duzo gwaltownych emocji widac... taki rodzaj walki o niego, o jego uwage - a jednoczesnie watpliwosci, czy to jest "To" To, co wpływa na partnerkę z zewnątrz – Kochankowie byc moze ta koniecznosc wyboru powoduje, ze checsz z jego strony barzdo jasnych deklaracji - tak, aby one Cie przekonaly, ulatwily /uzasadnily podjecie decyzji byc moze Ty masz wiecej do stracenia niz on QUOTE] Król buław - Nie ma nikogo nowego koło mnie, ale zauważyłam, że zaczęłam się rozglądać za innymi mężczyznami :/ On działa wtedy kiedy jemu jest to na rękę, ja wspieram go bardziej niż on mnie(moim zdaniem). Oczywiście - mam jakieśtam oczekiwania wobec swojego partnera.. ale on ma też oczekiwania wobec mnie. 5 buław - Jeszcze się tak naprawdę nie pokłóciliśmy, ale często przekomarzamy się, więc przepychanki słowne - jak najbardziej. 3 monety - tak, jestem bardziej zdystansowana jeśli chodzi o deklaracje słowne,ale pracujemy nad tym. Między nami jest mało "czułych słówek", trochę mi tego brakuje. Za mało flirtu jak na mój gust,ale poza tym jest w miarę ok. Rydwan/Rycerz buław/Kochankowie - mam się do niego wprowadzić, chcę tego, ale jednocześnie mam wątpliwości, bo nie jestem pewna swoich uczuć do niego, i rzeczywiście to ja mam więcej do stracenia Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) Ogólna atmosfera, nastrój panujący w związku – Król buław Wydaje mi sie, ze tu chodzi o to, ze to pan nadaje ton tej relacji. I wiele w niej tak naprawde od niego zalezy. Niekoniecznie jest to wskazowka jego temperamentu. On Zewnętrzna postawa partnera – 4 puchary – No wie, co ma i w zasadzie nie wie co z tym za bardzo robi, badz nie ma ochoty robic czegokolwiek... badz jedno i drugie. Jego zachowanie wobec partnerki – 5 buław – Czuje, ze jego wysilki ida na marne. Duzo energii i checi ma. Nic z tego jednak nie wynika. Czuje sie, ze witki opadaja (4 Kielichow). Uczucia partnera względem niej – 9 mieczy – Duzo mysli, duzo zamartwia sie. Chyba nalezy do ludzi, ktorzy widza problemy tam, gdzie ich nie ma. Rozdziabuje kazdy wlos na czworo. To, co wpływa na partnera z zewnątrz – Sprawiedliwość – Byc moze podpowiedzi zyczliwych, ktorzy staraja sie "pomoc" i doradzaja. Przyszłość związku po stronie partnera – Pustelnik – No bedzies sie zastanawial, co dalej i byc moze czy to cos dla niego. Widac u niego taki punkt, gdzie w zasadzie sam nie wie, czego chce i czy tego chce. Takze moze sie na jakis czas (przynajmniej wewnetrznie) wycofac, zeby przemyslec co nieco, poukladac sobie. Ja Zewnętrzna postawa partnerki – Rydwan – Nie lubisz sytuacji niejasnych. Woz albo przewoz. Chcesz jasno, klarownie i lubisz konkretne dzialania. Tu i teraz. Jej zachowanie wobec partnera – 3 monety – Starasz sie do niego zblizyc. Pokonac te przepasc, ktora odczuwasz, ze sie miedzy Wami tworzy. Uczucia partnerki względem niego – Rycerz buław – Uczucie i tez pociaga Cie jako mezczyzna bardzo. Przyszłość związku po stronie partnerki – Królowa buław – U niego wyszedl Eremita... u Ciebie Krolowa Bulaw. Ja tu widze tak, ze on bedzie sie nieco wycofywal do swojej nory a Ty bedziesz go wyciagala z niej za uszy. Przynajmniej przez jakis czas. Inicjatywa bedzie lezala po Twojej stronie. On chyba taki nieco nieruchawy jest. Jak nim nie potrzesniesz to zamrze w bezruchu. A... pytanie jeszcze... Czy pan nie jest numerologiczne 9? Edytowane 29 Maja 2013 przez SacralNirvana Cytuj
Orchidea87 Napisano 29 Maja 2013 Autor Napisano 29 Maja 2013 a czy temperamenty sexualne was nie dzielą aby?tu jakby inne potencjały w tej materii były Możliwe, już kiedyś się nad tym zastanawiałam. Ostatnio jest ok. Ja - znak ognisty, on - ziemski. Cytuj
iridos Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 no właśnie wyczuwa się brak ognia lecących iskier a ty chyba masz jeszcze jakąś "męską"alternatyw :)ta relacja generalnie nie daje cie pełni satysfakcji to nie TO po kartach wróżę jednak rozstanie Cytuj
Orchidea87 Napisano 29 Maja 2013 Autor Napisano 29 Maja 2013 Ogólna atmosfera, nastrój panujący w związku – Król buławWydaje mi sie, ze tu chodzi o to, ze to pan nadaje ton tej relacji. I wiele w niej tak naprawde od niego zalezy. Niekoniecznie jest to wskazowka jego temperamentu. U niego wyszedl Eremita... u Ciebie Krolowa Bulaw. Ja tu widze tak, ze on bedzie sie nieco wycofywal do swojej nory a Ty bedziesz go wyciagala z niej za uszy. Przynajmniej przez jakis czas. Inicjatywa bedzie lezala po Twojej stronie. On chyba taki nieco nieruchawy jest. Jak nim nie potrzesniesz to zamrze w bezruchu. A... pytanie jeszcze... Czy pan nie jest numerologiczne 9? On jest 9 numerologiczną Teraz już trochę przystopował, ale na początku chciał mnie ustawiać po swojemu, "wychowywać". Ostatnio właśnie wyciągam go za uszy, bo tylko by w domu siedział Cytuj
iridos Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 bo to jakby nie było pustelnicza wibracja on potrzebuje swojej własnej przestrzeni życiowej w którą nikt mu wchodzić nie będzie 9 albo trzeba zaakceptować ze wszystkimi wadami zaletami albo odpuścić zmienić na dłuższą metę sie nie da tak z obserwacji moich a ty 3?5? 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) Możliwe, już kiedyś się nad tym zastanawiałam. Ostatnio jest ok. Ja - znak ognisty, on - ziemski. Moze jeszcze Panna? Mam znajomego numerologiczna 9 i Panne w dodatku zodiakalna. Zawsze wychodzi w Eremicie. Zreszta numerologiczna 9 to Tarotowo Eremita wlasnie (i panna zodiakalna tez)... Reszta jak juz Iridos opisala. Pan bedzie sie zawsze wycofywal, jak poczuje taka potrzebe. To mozna albo zaakceptowac albo pojsc swoja droga. Moze byc ciezko Krolowa Bulaw kontra Eremita... ale nie znaczy, ze niemozliwe. Edytowane 29 Maja 2013 przez SacralNirvana dopisek 1 Cytuj
Orchidea87 Napisano 29 Maja 2013 Autor Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) no właśnie wyczuwa się brak ognia lecących iskier a ty chyba masz jeszcze jakąś "męską"alternatyw :)ta relacja generalnie nie daje cie pełni satysfakcji to nie TO po kartach wróżę jednak rozstanie Właśnie, brakuje mi iskrzenia! Gdyby nie to, to byłoby prawie idealnie,możemy rozmawiać godzinami... Alternatywy nie mam, a przynajmniej nie zauważam, ale dobrze czuję się w męskim towarzystwie Ja - 4 Lew, On - 9 Koziorożec Edytowane 29 Maja 2013 przez Orchidea87 Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 Nie lubie interpretowac smutnych kart:( On Zewnętrzna postawa partnera – 4 puchary – Sam tak naprawde nie wie co zrobic. Czuje sie zagubiony, zastanawia sie coz robic. Z jednej strny czuje przywiazanie a z drugiej jakis bol , chlod i zastanawia sie nad odejsciem. Jego zachowanie wobec partnerki – 5 buław – Jakby sie zawiesil, ani w jedna, ani w druga strone Przy okazji znalazlam W tym układzie są dwa żywioły przeciwstawne do siebie: woda i ogień. Pasywny i aktywny. Puchary opowiadają o wewnętrznej naturze sytuacji. Niechęć (4 pucharów) do zmian i działania (5 buław) Niechęć do rywalizacji, aktywności. Uczucia partnera względem niej – 9 mieczy – Cos mu chyba lezy na sercu, cos co go boli i nie pozwala ruszyc dalej. To, co wpływa na partnera z zewnątrz – Sprawiedliwość – Potrzeba postepowania fair i swoje wlasny zasady moralne Przyszłość związku po stronie partnera – Pustelnik – Wyciszenie sie, wstrzymanie. Cos go ewidentnie boli. Musicie pogadac szczerze. Ja Zewnętrzna postawa partnerki – Rydwan – Determinacja w dzialaniu (ratowaniu zwiazu w tym przypadku) Jej zachowanie wobec partnera – 3 monety – Radosne, pogodne, wesole..ale czy to dobra karta? Ta karta pokazuje MI cos niezobowiazujacego, cos co dopiero sie zaczyna... Jest zabawa, ale w zwiazku musza tez glebsze uczucia hmm.. Uczucia partnerki względem niego – Rycerz buław – Plomienne:P To, co wpływa na partnerkę z zewnątrz – Kochankowie – Koniecznosc wyboru Przyszłość związku po stronie partnerki – Królowa buław – Masz wladze, od Ciebie zalezy jak sie potoczy ten zwiazek. Jesli zawalczysz to bedziecie razem. Cytuj
iridos Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 Właśnie, brakuje mi iskrzenia! Gdyby nie to, to byłoby prawie idealnie,możemy rozmawiać godzinami... Alternatywy nie mam, a przynajmniej nie zauważam, ale dobrze czuję się w męskim towarzystwie Ja - 4 Lew, On - 9 Koziorożec i on bardziej na przyjaciela niz kochanka pasuje Cytuj
Orchidea87 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 Weryfikacja. Od czasu tego rozkładu byliśmy ze sobą ponad 2 miesiące. Rozstaliśmy się z mojej inicjatywy, nie czułam jego zaangażowania, on twierdził że mojego też nie było widać-ale to ja starałam się stworzyć miłą atmosferę między nami i wspierać go. Mimo że zależało mi na nim, to nie potrafię żyć w tak pesymistycznym nastroju jaki on roztacza wokół siebie. Krół buław to faktycznie mógł być on - bo cały czas wszystko kręciło się wokół jego osoby, jego problemy i jego zdanie były najważniejsze. Teoretycznie mamy "zostać przyjaciółmi" przynajmniej na razie. Wciąż się ze sobą komunikujemy i spotkaliśmy się parę razy po rozstaniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi