Skocz do zawartości

Warsztat - celt z weryfikacją po 9 czerwca

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

za tydzień wybieram się na pewien warsztat, który jest związany z rozwojem osobistym...

Rozłożyłam karty na pytanie: jak wpłynie na mnie uczestnictwo w tym warsztacie?

Karty RW, ułożenie proste

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – królowa pucharów – jestem przewrażliwiona w tym temacie….

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane – XIV umiarkowanie – i nie potrafię sama siebie ocenić obiektywnie….

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – król denarów – chciałabym zdobytą wiedzę wykorzystać w praktyce

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII rydwan – jestem w trakcie zmian…

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. – 8 mieczy – wydaje mi się, że już nic w sobie nie mogę odkryć

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 4 mieczy- będę coś analizować i nad czym mędrkować

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może – rycerz pucharów – no znów wychodzi moja zbytnia emocjonalność….

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca)- as buław – tu widać, że niby jakiś potencjał we mnie jest…

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę- 7 buław – wiem, że mam się nie poddawać i realizować to, co sobie wymyśliłam

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: 3 puchary, dobrane: 7 mieczy, 2 buławy, rycerz buław – pierwsza główna karta mówi, że będę zadowolona z tego warsztatu, a dalsze hm… tu jakbym znalazła wyjaśnienie dla swoich irracjonalnych przekona, może znajdę dwie jakieś opcje dla ciebie, i buławowy mówi o tym, że będę działać, a nie leżeć….

DZiękuję bardzo:-)

Napisano

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – królowa pucharów

Starasz sie szukac roznych wyjsc z sytuacji intuicyjnie. Bazujesz na swoim wyczuciu i takim wewnetrznym rozeznaniu.

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane – XIV umiarkowanie

Trudno Ci wyposrodkowac swoje marzenia z tym, co jest realnie do zrealizowania. Chcialabys wiele, ale czujesz sie ograniczona w swoich mozliwosciach i to powoduje, ze momentami rece Ci opadaja.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – król denarów

Jestes osoba praktyczna, chcialabys cos robic konkretnego. Nie chcesz, aby Twoja wiedza i umiejetnosci sie marnowaly.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII rydwan

Byc moze wycofanie sie w pewnym senie. Czasem moze brakowalo Ci wytrwalosci w dzialaniach. Rozpoczynalas cos i potem ni huhu dalej.

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. – 8 mieczy

Do tej pory mialas czesto jak po grudzie i to w Tobie tkwi mocno i ma wplyw na postrzeganie obecnej sytuacji. Wazne, abys jednak spojrzala na to rozsadnie i z dystansem. Wyszla poza swoje wlasne wymysly i po prostu zaczela dzialac.

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 4 mieczy

Mozliwe, ze bedziesz potrzebowala chwile, aby sobie wszystko na spokojno poukladac. Taki maly przystanek na zebranie sil na dalsza podroz.

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może – rycerz pucharów

Chcialabys znalesc zloty srodek. Aby Twoja wiedza mogla zostac wykorzystana na rowni z Twoja intuicja. Zebys mogla czerpac ze wszystkich swoich mozliwosci a praca, zeby byla nie tylko praca a i przyjemnoscia.

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca)- as buław

Wspiera Cie, widzi Twoje mozliwosci i potencjal.

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę- 7 buław

Boisz sie, ze bedzie to nadal walka z wiatrakami, ze wiecej bedzie po drodze trudow niz plonow. Z drugiej strony masz nadzieje, ze Twoje zaparcie sie oplaci i wyjdziesz z tego zwyciesko.

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: 3 puchary, dobrane: 7 mieczy, 2 buławy, rycerz buław –--> III Cesarzowa, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Warsztat bedzie bardzo udany i bedziesz bardzo zadowolona z niego. Jednak... zrozumiesz, ze cos, co robilas teraz tak i tak, musisz zmienic. Po prostu niektore rzeczy zobaczysz duzo jasniej. Zaczniesz po nim rozwazac, co i jak zmienic, co zrobic. Mozesz poczuc sie tym wszystkim na poczatek przytloczona i poczuc lek przed zmianami, ale po chwilach przemyslen poczujesz ulge i zapal, aby dokonac u siebie konkretnych zmian, zeby stac sie ogolnie bardziej skuteczna np.

• Lubię to! 1
Napisano

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII rydwan

Byc moze wycofanie sie w pewnym senie. Czasem moze brakowalo Ci wytrwalosci w dzialaniach. Rozpoczynalas cos i potem ni huhu dalej.

noooo... i ni hu hu:-)))) trafnie to ujęłaś:-)

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: 3 puchary, dobrane: 7 mieczy, 2 buławy, rycerz buław –--> III Cesarzowa, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Warsztat bedzie bardzo udany i bedziesz bardzo zadowolona z niego. Jednak... zrozumiesz, ze cos, co robilas teraz tak i tak, musisz zmienic. Po prostu niektore rzeczy zobaczysz duzo jasniej. Zaczniesz po nim rozwazac, co i jak zmienic, co zrobic. Mozesz poczuc sie tym wszystkim na poczatek przytloczona i poczuc lek przed zmianami, ale po chwilach przemyslen poczujesz ulge i zapal, aby dokonac u siebie konkretnych zmian, zeby stac sie ogolnie bardziej skuteczna np.

dokładnie tak, chciałabym być bardziej skuteczna, bo coś jest nie halo w tych moich działaniach....

Sacral, dziękuję, bardzo trafna analiza! jak zwykle:-)

Napisano

W urodzinowym tez Ci wyszlo, ze to bedzie rok zmian i weryfikacji skutecznosci Twoich dzialan, niektore rzeczy bedziesz musiala nieco inaczej ukierunkowac. To moze pierwszy krok do tych zmian. Powodzenia Iwus... :_okok:

Napisano
W urodzinowym tez Ci wyszlo, ze to bedzie rok zmian i weryfikacji skutecznosci Twoich dzialan, niektore rzeczy bedziesz musiala nieco inaczej ukierunkowac. To moze pierwszy krok do tych zmian. Powodzenia Iwus... :_okok:

BARDZO CI DZIĘKUJĘ:bukiet:

Napisano
Iwi jutro ci zrobię :)))

A to ja czekam w takim razie:-)

Napisano
pmietam, pamiętam :)))

a to ja nie wątpię:-)

ja dopiero do kompa się dobrałam:-P

Napisano

Przepraszam, ze tak Cie przetrzymałam :))

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – królowa pucharów –chwiejna jesteś raz chcesz raz nie, czasem za emocjonalnie podchodzisz

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane – XIV umiarkowanie –a no własnie niezdecydowanie i to, ze nie możesz pogodzić ognia z wodą

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – król denarów – albo to co piszesz albo to, że chcesz być równa w wiedzy i zarabianiu kasy jak facet

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII rydwan – może pewien pęd? uganianie się i rozjeżdżane planów. nie chcesz już być na rozdrożu

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. – 8 mieczy – karta wielkiej wiedzy i uczenia się

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 4 mieczy- utkniesz nie bedziesz wiedziała jak to wykorzystać. Będziesz potrzebować czasu dla siebie

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może – rycerz pucharów – no właśnie to karta marzeń ale jakbyś była za "miekka" żeby coś zrobić ale tylko tak myślisz, ze jesteś.

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca)- as buław – tu widać, że niby jakiś potencjał we mnie jest… - poczułaś impuls do działania

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę- 7 buław – to że możesz i masz na tyle siły, żeby zawalczyć i wyjść z inicjatywą

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: 3 puchary, dobrane: 7 mieczy, 2 buławy, rycerz buław – ukończysz, będziesz zadowolona i zaczniesz kombinować w związku z uzyskaną wiedza :))

Napisano
Przepraszam, ze tak Cie przetrzymałam :))

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – królowa pucharów –chwiejna jesteś raz chcesz raz nie, czasem za emocjonalnie podchodzisz

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane – XIV umiarkowanie –a no własnie niezdecydowanie i to, ze nie możesz pogodzić ognia z wodą

noooooo..... i to chyba właśnie wynika z tych błędnych przekonań o sobie samej....

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – król denarów – albo to co piszesz albo to, że chcesz być równa w wiedzy i zarabianiu kasy jak facet

hm... ciekawe... a tak to ja nie myślałam nigdy....

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII rydwan – może pewien pęd? uganianie się i rozjeżdżane planów. nie chcesz już być na rozdrożu

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. – 8 mieczy – karta wielkiej wiedzy i uczenia się

noooooo....

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 4 mieczy- utkniesz nie bedziesz wiedziała jak to wykorzystać. Będziesz potrzebować czasu dla siebie

no właśnie teraz mam już wrażenie, że utknęłam, dlatego idę na ten warsztat, bo ciągle zaczynam nie od tej strony co trzeba. muszę zmienić całkowicie front... tylko nie bardzo wiem jak....

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może – rycerz pucharów – no właśnie to karta marzeń ale jakbyś była za "miekka" żeby coś zrobić ale tylko tak myślisz, ze jesteś.

tak, myślę, że jestem zbyt wrażliwa....

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca)- as buław – tu widać, że niby jakiś potencjał we mnie jest… - poczułaś impuls do działania

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę- 7 buław – to że możesz i masz na tyle siły, żeby zawalczyć i wyjść z inicjatywą

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: 3 puchary, dobrane: 7 mieczy, 2 buławy, rycerz buław – ukończysz, będziesz zadowolona i zaczniesz kombinować w związku z uzyskaną wiedza :))

na pewno dam znać, czy to szkolenie coś mi pomogło - w sensie czy podpowiedziało, jak przekuć to co wartościowe we mnie w działanie...

Napisano

WERYFIKACJA

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – królowa pucharów – jestem przewrażliwiona w tym temacie….

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane – XIV umiarkowanie – i nie potrafię sama siebie ocenić obiektywnie….

Na początku mieliśmy ćwiczenie polegające na opowiedzeniu swoich 5 sukcesów, ja miałam 3, pierwszy o fobii związanej z wodą, co mnie tak bardzo poruszyło, że się popłakałam na forum....

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – król denarów – chciałabym zdobytą wiedzę wykorzystać w praktyce[/color]

opowiadanie o sukcesach uświadomiło mi, że potrafię być być konsekwenta, natomiast to, że słyszałam, że mam słomiany zapał to jest to przekonanie innych o mnie.....

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII rydwan – jestem w trakcie zmian…
to są właśnie te zmiany, które potrafiłam wprowadzić w życie dzięki determinacji i konsekwencji

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. – 8 mieczy – wydaje mi się, że już nic w sobie nie mogę odkryć

nie widziałam swoich zalet takich jak samozaparcie i to co wyżej napisałam.... i uważałam, że moja wrażliwość, to moja pięta achillesowa....

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 4 mieczy- będę coś analizować i nad czym mędrkować

potrzebuję odrobinę czasu, aby poukładać sobie wszystko w głowie i przygotować się dobrze do realizacji celu...

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może – rycerz pucharów – no znów wychodzi moja zbytnia emocjonalność….
tak, podeszłam emocjonalnie do tematu jak to ja... później emocje przerabiam na czyn....

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca)- as buław – tu widać, że niby jakiś potencjał we mnie jest…

no tu z siostrą dogadałyśmy się co do wspólnych planów zawodowych

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę- 7 buław – wiem, że mam się nie poddawać i realizować to, co sobie wymyśliłam

teraz wiem, że mam bardzo ważne cechy, które pomagają odnieść sukces, tzn. pomagają dojść do wyznaczonego celu

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: 3 puchary, dobrane: 7 mieczy, 2 buławy, rycerz buław – pierwsza główna karta mówi, że będę zadowolona z tego warsztatu, a dalsze hm… tu jakbym znalazła wyjaśnienie dla swoich irracjonalnych przekona, może znajdę dwie jakieś opcje dla ciebie, i buławowy mówi o tym, że będę działać, a nie leżeć….
tak, jestem zadowolona:-) myślę, że 7 mieczy pokazało moje mylne podejście do moich mocnych stron, 2 mieczy - dogadanie się z moją siostrą, rycerz buław - przyszłe działanie

dziękuję wszystkim za pomoc, teraz mogę przejść do realizacji planów wg małych kroczków, nie muszę już nigdzie szukać czego chcę, już znalazłam, nie muszę kończyć żadnej szkoły, mogę wszystko zacząć realizować teraz.