carolinosss Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Witam, Trzymana nie w niepewności przez mój obiekt westchnień postanowiłam postawić dokładny rozkład na związek, na to co jest między nami. Znamy się bardzo długo i teraz oboje jesteśmy singlami, bardzo świeżymi więc pewnie wpływy poprzednich związków są duże. Jest raz dobrze kiedy się spotykamy a potem Pan dzwoni, tęskni, myśli a za chwilę znika na 2 lub 3 dni bez słowa wyjaśnienia. Potem znowu dzwoni i wyjaśnia że miał problemy. Nie wiem czego on oczekuje, jakie są jego uczucia a zaczyna mnie to już doskwierać bo chciała bym czegoś poważniejszego z jego strony, a jak na razie to jest raz tak a raz siak. Jest to pierwsza moja samodzielna interpretacja więc bardzo bym prosiła o pomoc w interpretacji i wskazówki. Każda uwaga i opinia jest dla mnie cenna. 1.Karta główna- Jaką jest osobą 10 denarów (odwrócona) Wygląda że jest samotny, brakuje mu bliskich i rodziny. Czuje się niespełniony i możliwe że ma depresje. 2.Ostrzeżenie Mag (odwrócony) Możliwe kłamstwa i że mnie czaruje. Możliwe że też nie potrafi wyrazić swoich prawdziwych uczuć. Za dużo spraw na głowie. 3. Co robić 2 denarów Rozważyć dobrze za i przeciw, wybrać pomiędzy dwie opcje i zaprowadzić porządek w swoim życiu. Mówi że nie są już razem z poprzednia partnerką ale może ciągle się waha?A może to chodzi o mnie że nie mogę się zdecydować. 4. Obciążenia z przeszłości Sprawiedliwość Jakieś długi się za nim ciągną, sprawy sądowe a nawet prokurator i chyba mu to spędza sen z powiek. 5.Partnerzy z przeszłości 2 buław (odwrócona) Mam dwie osoby bliskie sercu i nie wiem kogo wybrać, ciągle się waham a na dodatek ulegam opinii innych. A on możliwe że też się waha i nie wiek kogo wybrać. 6.Co się teraz dzieje Diabeł (odwrócony) Jestem mocno uzależniona od tej osoby, bardzo mnie pociąga. Jest tu duża namiętność między nami kiedy się spotykamy. 7.Niespodzianka Paź mieczy (odwrócona) Kompromitacja i możliwość zranienia kogoś na skutek błędnej spekulacji? 8.Co się nie zmieni As mieczy Nadal będzie burzliwy okres w związku, raz jest kontakt a raz nie ma. 9.Karta osiągnięć Kapłanka(odwrócona) Papieżyca Chyba nie za bardzo osiągnę to co chce bo jestem za uległa. 10.Zyski i korzyści Księżyc Romans będzie trwał. Lepiej się poznamy jeżeli będziemy dążyć do celu. 11.To co się nie uda 2 puchary (odwrócone) Koniec przyjaźni i nieodwzajemnione uczucia 12.Wgląd na karty Królowa denarów (odwrócona) Zostanę porzucona, frustratką życiową? 13.Daleka przyszłość 5 buław (odwrócone) 1 buława 5 denarów Chyba jest tu niezgodność pragnień i dążeń. Każdy chce czegoś innego.Jednak jest szansa na ożywienie związku poprzez miłosne spotkania(1 buława). Ale istnieje realna perspektywa pójścia z torbami (5 denarów) - czyżby wciągnie mnie w jakieś jego długi. Czyli chyba nic z tego nie będzie? Chciała bym się mylić. Z góry dziękuje za pomoc w interpretacji. Cytuj
Trida Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Dam Ci dwie rady I - nie stawiaj sobie sama kart na uczucia, bo jest za duzy Twój emocjonalny wpływ (niestety) II - nie polecam stosowania kart odwróconych przy rozkładach na uczucia... Karty Ci wszystko powiedzą w pozycji prostej... Niestety ja interpretować nie będę, bo za dużo tu odwróconych a ja owych nie stosuję. Wychodzę z założenia, ze jak ma być znaczenie odwrócone to choćbym się BARDZo starała to mi tak wypadnie, nawet z 'prostej'talii. 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 5 Czerwca 2013 Maestro Napisano 5 Czerwca 2013 Nie stosuję odwróconych, zinterpretuję pozycję prostą.. 1.Karta główna- Jaką jest osobą 10 denarów jest osobą towarzyską, ma wielu znajomych, możliwe, że jest rodzinny, być może jego rodzina jest majętna, ja nie widzę, żeby mu czegoś brakowało 2.Ostrzeżenie Mag uważam, że powinnaś mieć oczy szeroko otwarte, bo on może ściemniać, czarować, prawić piękne słówka, które przyciągną Ciebie jak lep muchę.. 3. Co robić 2 denarów zastanowić się, czy chcesz tej znajomości, czego od niej oczekujesz, jeśli już to wchodzić w tę relację z rozsądkiem 4. Obciążenia z przeszłości Sprawiedliwość możliwe, że jakieś zobowiązania, niekoniecznie sprawy sądowe (choć wszystko jest możliwe), ale może długi u kogoś, może czegoś nie zakończył do końca, etc. 5.Partnerzy z przeszłości 2 buław partnerzy z przeszłości generalnie są przeszłością, tu nie widać, żeby ciągnęły się za Wami jakieś wielkie uczucia do nich, byli i się zmyli 6.Co się teraz dzieje Diabeł ponoć Diabeł odwrócony lepszy jest od Diabła w pozycji prostej, ale ja myslę, że mimo wszystko widać tu jakies ograniczenia w kontynuowaniu Waszej relacji, jest coś co każe być czujnym i ostroznym 7.Niespodzianka Paź mieczy być może okaże się, że on ma dziecko i płaci alimenty na nie (stąd Sprawiedliwość i potem Diabeł) 8.Co się nie zmieni As mieczy nadal kontakty beda chwilowe i rwane , na zasadzie impulsów 9.Karta osiągnięć Kapłanka dojrzejesz, zaczniesz rozsądnie mysleć 10.Zyski i korzyści Księżyc wiesz co, w połączeniu z Kapłanką, to TY się w Tarocie podciągniesz dzięki niemu:), a poza tym to Wasza relacja będzie ukryta, możesz odczuwać w niej samotność, mogą ponadto być niedopowiedzenia i tajemnice 11.To co się nie uda 2 puchary nie stworzycie relacji uczuciowej....;( 12.Wgląd na karty Królowa denarów uwierz w siebie, w swoją kobiecość, zadbaj o siebie, kup sobie jakieś fajne ubrania, zadbaj o sylwetkę, itp., rób jak najwięcej dla siebie i nie trać młodych lat na myślenie o facecie ...myśl o sobie... 13.Daleka przyszłość 5 buław As Buław 5 denarów niestety, nic się nie wydarzy, może być seks bez zobowiązań, być może zjawi się ktoś trzeci w tej relacji, 5 denarów to niestety braki... 1 Cytuj
carolinosss Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Napisano 5 Czerwca 2013 Zgadza się z nałogami - on lubi grać w ruletkę w kasynie, a z alkoholem również się nie ogranicza. Więc może być coś na rzeczy. I chociaż zależy mi na nim raczej odetnę się od niego skoro i tak nic poważniejszego z tego nie wyniknie bo nie chcę ciągle tkwić w takim niepewnym układzie. Dziękuje serdecznie za cenne uwagi. Cytuj
iridos Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 nie odwracam kart wiec tak krótko to wyjdziesz zubożona z tego zwiazku i chyba lepiej dla ciebie zebys sie nie angazowała w to Cytuj
carolinosss Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 Podoba mi się odpowiedź że zyski i korzyści jakie będę miał z tego związku to że chyba podciągnę się w Tarocie Cytuj
Gość Daffne Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 1.Karta główna- Jaką jest osobą 10 denarów (odwrócona) totalna negacja karty 10 monet może wskazywać na chaos, niepraktyczność, nieodpowiedzialność danej osoby, ponadto brak płynności finansowej, a może nawet zaciągnie długów z powodu braku ograniczeń...niestabilność życiowa ogólnie... 2.Ostrzeżenie Mag (odwrócony) ostrzeżenie wskazuje sposób postępowania oraz osobowość tego mężczyzny. Pan jest kłamczuchem i to bardzo wprawnym, co znaczy że potrafi kłamać bez mrugnięcia okiem, mag to świetny aktor potrafi więc wcielić się w rolę jaka dla niego najkorzystniejsza mając na celu zamierzony efekt. Wymówki, nieszczerość i lawirowanie, ale też wykorzystywanie uroku osobistego i flirtu by wyjść cało z opresji to domena negatywnej postawy Maga. Także zaznacza mi się nieumiejętność podejmowania decyzji...czasem może nie wiedzieć czego tak naprawdę chce oraz. 3. Co robić 2 denarów hm cóż można zrobić gdy ktoś sam sobie guzy nabija swoimi czynami...? Raczej nic, stać przyglądać się i czekać cierpliwie, aż Pan zmądrzeje... może trwać obok, trzymać rękę na pulsie i próbować z nim rozmawiać, jednak 2 monet to taki mały wisielec, który wskazuje na małą skuteczność przynajmniej w najbliższym czasie. 4. Obciążenia z przeszłości Sprawiedliwość no tak wszelkie sprawy, zobowiązania związane z dojrzałym odpowiedzialnym życiem, jeśli więc zaniedbał rachunki czy inne opłaty może mieć długi, postępująco patrząc komornika a nawet sprawę sądową, ogólnie rzecz biorąc konsekwencja własnych czynów... 5.Partnerzy z przeszłości 2 buław (odwrócona) negacja 2 buław...nie wiem o co w tym pytaniu chodzi, czy chodzi o Was jako partnerów w przeszłości, czy może dotyczy ten punkt przeszłych partnerów jacy w pewnym sensie mogą mieć wpływ na aktualne postępowanie. Z pewnością u Pana były jakieś przejscia...ktore wpłynęły na taką jego postawę...możliwe że rodzice byli zbyt tolerujący, bierni i niereagujący przyzwalajac mu na złe postępowanie co pozwoliło ukształtować się w taki sposób jego osobowość. Pan potrzebował mocnej ręki i stanowczości by nauczyć się odpowiedzialności...niestety...tego zabrakło... bo 2 buław w negacji koajrzy mi się jedynie z psioczeniem pod nosem i kwaśną miną jego bliskich, ale co najwazniejsze tolerowaniem jego postępowania za bardzo..i są konsekwencje... 6.Co się teraz dzieje Diabeł (odwrócony) ojej...toksyczność duża się pokazuje spowodowana postępowaniem Pana, który zachowuje się jak rozwydrzone duże dziecko, ktore mysli że wszystko mu wolno. Nietstety już za późno do dyscyplinę, ale może warto pomysleć o odwyku albo przymusowym odizolowaniu...to dość radykalne, ale taka postawa może być szkodliwa nie tylko dla niego samego, ale też dla jego bliskich, otoczenia. Także...myślę, że najlepszą dla niego pomocą będzie ostre i skuteczne podjęcie działań...by go podleczyć...ale jego wola również wazna...wstrząs by się Panu przydał.. 7.Niespodzianka Paź mieczy (odwrócona) nieprzyjemne słowa, epitety jakie usłyszysz pod swoim adresem. Pan jest tak rozhukany i rozpanoszony, że z łatwością może nieodpowiednio się zachować wiedząc, że i tak ujdzie mu to płazem bo wchodzi na głowę tym, ktorzy na to sobie pozwalają. Ważny tu więc szacunek do samej siebie, jeśli zaczniesz szanować siebie on również będzie musiał... 8.Co się nie zmieni As mieczy nie zmieni się ciągła próba dotarcia do Pana i jego negowanie czy bagatelizowanie spraw. Będą spięcia z powodu różnych wizji własnego życia. 9.Karta osiągnięć Kapłanka zbierzesz potrzebne Ci doświadczenia, staniesz się pewniejsza siebie, silniejsza wewnętrznie 10.Zyski i korzyści Księżyc Zyskiem może być ujawnienie się intuicji, przeczuć z powodu wcześniejszego wręcz wyczulenia na partnera i jego sprawianie kłopotów. Dodatkowo wyćwiczenie tarota być może xD 11.To co się nie uda 2 puchary nie uda się osiągnąć porozumienia głębszego, mogą być rozmowy, próby pojednania jednak najczęsciej będą to powierzchowne z Pana strony próby... 12.Wgląd na karty Królowa denarów nie kumam tej pozycji...ale po karcie wnioskuję, że w tej relacji to Ty jesteś niezwykle praktyczną i zaradną osobą, która mysli o wszystkim 13.Daleka przyszłość 5 buław As Buław 5 denarów daleka przyszłość pokazuje Twoją walkę...o ten związek, o dobro relacji...problem jednak w tym, że Pan...ogolnie ma to w poważaniu...i nie wygląda na to by w ogóle chciał innego życia...jeśli problem tkwi wyłącznie w nałogach to musiałby chcieć sie wyleczyc, jednak...jeśli problem tkwi głębiej, czyli nie tylko w nałogach, ale także w niedojrzałej osobowości...to niestety...choćby usunąć nałogi i tak będzie związek oparty o zupełnie inne wizje wspólnej przyszłości... Cytuj
carolinosss Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 1.Karta główna- Jaką jest osobą 10 denarów (odwrócona) totalna negacja karty 10 monet może wskazywać na chaos, niepraktyczność, nieodpowiedzialność danej osoby, ponadto brak płynności finansowej, a może nawet zaciągnie długów z powodu braku ograniczeń...niestabilność życiowa ogólnie... A wydawał się dość majętny, nawet ponadprzeciętnie majętny chociaż wiem że na chwilę obecną to ma problemy w pracy, a i również sprawy sądowe - sądzi się o duże odszkodowanie. 4. Obciążenia z przeszłości Sprawiedliwość no tak wszelkie sprawy, zobowiązania związane z dojrzałym odpowiedzialnym życiem, jeśli więc zaniedbał rachunki czy inne opłaty może mieć długi, postępująco patrząc komornika a nawet sprawę sądową, ogólnie rzecz biorąc konsekwencja własnych czynów... To pewnie o te sprawy sądowe które wiecznie się za nim ciągną z przeszłości. 5.Partnerzy z przeszłości 2 buław (odwrócona) negacja 2 buław...nie wiem o co w tym pytaniu chodzi, czy chodzi o Was jako partnerów w przeszłości, czy może dotyczy ten punkt przeszłych partnerów jacy w pewnym sensie mogą mieć wpływ na aktualne postępowanie. Z pewnością u Pana były jakieś przejscia...ktore wpłynęły na taką jego postawę...możliwe że rodzice byli zbyt tolerujący, bierni i niereagujący przyzwalajac mu na złe postępowanie co pozwoliło ukształtować się w taki sposób jego osobowość. Pan potrzebował mocnej ręki i stanowczości by nauczyć się odpowiedzialności...niestety...tego zabrakło... bo 2 buław w negacji koajrzy mi się jedynie z psioczeniem pod nosem i kwaśną miną jego bliskich, ale co najwazniejsze tolerowaniem jego postępowania za bardzo..i są konsekwencje... Zgadza się z tym pobłażaniem, bo nawet ja jestem dla niego pobłażliwa, aż za bardzo- jak się nie odezwie a potem zadzwoni ze skruchą to ja zawsze mówię że jest w porządku. 6.Co się teraz dzieje Diabeł (odwrócony)ojej...toksyczność duża się pokazuje spowodowana postępowaniem Pana, który zachowuje się jak rozwydrzone duże dziecko, ktore mysli że wszystko mu wolno. Nietstety już za późno do dyscyplinę, ale może warto pomysleć o odwyku albo przymusowym odizolowaniu...to dość radykalne, ale taka postawa może być szkodliwa nie tylko dla niego samego, ale też dla jego bliskich, otoczenia. Także...myślę, że najlepszą dla niego pomocą będzie ostre i skuteczne podjęcie działań...by go podleczyć...ale jego wola również wazna...wstrząs by się Panu przydał.. Raczej taki opis nawet mu pasuje - niczego sie nie obawia i niczym się nie przejmuje zbytnio, myśli że jest nietykalny. 7.Niespodzianka Paź mieczy (odwrócona)nieprzyjemne słowa, epitety jakie usłyszysz pod swoim adresem. Pan jest tak rozhukany i rozpanoszony, że z łatwością może nieodpowiednio się zachować wiedząc, że i tak ujdzie mu to płazem bo wchodzi na głowę tym, ktorzy na to sobie pozwalają. Ważny tu więc szacunek do samej siebie, jeśli zaczniesz szanować siebie on również będzie musiał... Właśnie na tym to bym musiała popracować- szacunkiem dla samej siebie. Bo ja mu pozwalam na takie nijakie traktowanie mnie - zawsze jestem kiedy mnie potrzebuje i wszystko uchodzi mu płazem. 12.Wgląd na karty Królowa denarów nie kumam tej pozycji...ale po karcie wnioskuję, że w tej relacji to Ty jesteś niezwykle praktyczną i zaradną osobą, która mysli o wszystkim Oj nie wiem czy tak do końca ja jestem taką osobą, chyba raczej chciał bym taką być. Jak na razie to u mnie wszystko w wielkim chaosie i bardziej podążam za uczuciami niż praktyczną stroną życia. 13.Daleka przyszłość 5 buław As Buław 5 denarówdaleka przyszłość pokazuje Twoją walkę...o ten związek, o dobro relacji...problem jednak w tym, że Pan...ogolnie ma to w poważaniu...i nie wygląda na to by w ogóle chciał innego życia...jeśli problem tkwi wyłącznie w nałogach to musiałby chcieć sie wyleczyc, jednak...jeśli problem tkwi głębiej, czyli nie tylko w nałogach, ale także w niedojrzałej osobowości...to niestety...choćby usunąć nałogi i tak będzie związek oparty o zupełnie inne wizje wspólnej przyszłości... Ciężko to widać, może kiedyś w dalszej przyszłości. Szkoda że teraz nic z tego nie będzie bo oboje jesteśmy singlami a wcześniej zawsze jedna ze stron była z kimś innym. Dziękuje Daffne serdecznie za tak wnikliwą interpretację Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Jest raz dobrze kiedy się spotykamy a potem Pan dzwoni, tęskni, myśli a za chwilę znika na 2 lub 3 dni bez słowa wyjaśnienia. Potem znowu dzwoni i wyjaśnia że miał problemy Mialam ten sam problem . Polecam ksiazke autorstwa John'a Gray'a "Mezczyzni sa z marsa a kobiety z wenus." rozdzial 6 - mezczyzni sa jak sprzezynki. Rozklad zajme sie w wolnej chwili :* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi