Skocz do zawartości

Dla pewnej Pani na rok

Geranium

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koleżanka mojej mamy z pracy poprosiła mnie o rozkład na to, jak się jej życie w ciągu roku potoczy. Nie miałam pomysłu na tak ogólne pytanie, więc zaczerpnęłam pomysł od Daffne na rozkład :) Także miło by było, gdyby sama Daff się udzieliła, jeśli da radę :) Ogólnie osoby nie znam, ale zależy mi, żeby zrobić to jak najlepiej. Oto moja propozycja:

1. Co było i nie wróci? - Paź denarów/as mieczy/ rycerz denarów -> wisielec

Jakiś chłod emocjonalny, który jej towarzyszył albo bł do niej kierowany, pewien zastój w życiu.

2.To co jest i przemija? - 8 buław/mag/ 8 denarów -> wiara

Ojej, nie wiem, ciężka mieszanka, może jakieś dogłębne analizowanie problemów, na które nie ma się wpływu i rozkminianie wszelkich opcji?

3. To co pozostanie nadal? - cesarzowa/10 buław/ paź pucharów -> wiara

w cesarzowej widzę matkę (pani ma syna dorosłego na studiach), więc może jakaś troska i przejmowanie się jego problemami, bo paź mi też tutaj wskazuje na takie ciepłe uczicua, chęć neisienia pomocy, takie serce na dłoni i wręcz częste odczuwanie zmęczenia tym.

4.To co nadejdzie/nadchodzi? - 10 pucharów/sąd ostateczny/10 denarów -> rydwan

Jakieś spełnienie, tylko chciałabym powiedzieć tutaj coś więcej, w jakiej materii to spełnienie i odrodzenie nastąpi. Pani nie najlepiej żyje się z mężem, tylko tyle wiem, może w 10 pucharach jakoś się dogadają? Bo właśnie nie wiem, czy rozumieć to jako coś nowego z innym człowiekiem, czy nowy etap z mężem. No i 10 denarów też zapowaida poprawę finansową? Nie wiem, czy jest coś, co mogłoby tę poprawę zapewnić, ale czytam z kart, nic więcej.

5. Najwazniejsze wydarzenie - 8 mieczy/głupiec/4 denary -> świat

porzucenie jakichś własnych ograniczeń, pójście do przodu z czystą kartą, ale te 4 denary? hmm..

6.Na co wpływu mieć nie będe? - 9 buław/diabeł/rydwan - > eremita

powiedziałabym, że na problemy z mężem i samotność w związku, ale skoro 4 punkt wskazał spełnienie uczuciowe, to może jednak panią czeka nowy mężczyzna?:) a stare sprawy pozostaną tkaie, jakie są? :P

8.Co osiągne a się nie spodziewam? - rycerz pucharów/2 puchary/paź mieczy-> eremita

Ha! Wydaje mi się, że jednak koło pani się ktoś zakręci :P Ale ten podsum nie wiem, jak rozumieć, bo skoro wcześniejsze punkty mówiły o spełnieniu uczuciowym, to tutaj rozpatrywałabym pustelnika, jako takie doświadczenie i wyciszenie, a nie samotność. Pewną stabilizację.

9.Dobra rada kart - księżyc/5 mieczy/król denarów -> sąd ostateczny

Nie żyć iluzją, uważać na tzw pyrrusowe zwycięstwo, by nie poświęcić całej swojej energii czemuś, co nie ma sensu. Dać się ponieść nowemu i nie bać skonfrontować z niepozałatwianymi sprawami z przeszłości.

Czy ktoś z Was może zauważył tutaj gdzieś rozwód? Bo zastanawiałam się nad tym, pani naprawdę się z mężem nie układa i tego nowego tutaj widać moim zdaniem...

Napisano

Witaj Geranium:)

Pytanie ogólne - bo jak się życie w ciągu roku potoczy, to faktycznie "duża umiejętność" aby wyłuskać "priorytety" - a i jeszcze podporządkować, czy dot. to

sfery zawodowej, partnerskiej czy też emocjonalnej zainteresowanej.

Ale spróbuję się odnieść do twojego rozkładu Geranium -

Rozkład bardzo mi się podoba.

1.Co było i nie wróci - Paź Den, As mieczy, Ryc.Den

--- Pani miała szansę aby się zdecydować na COŚ, co wymagałoby dawania z siebie Wiele - ale niestety, musiałaby czekać Długo na Efekty.

- Denary sugerują pracę, może odrzuciła jakąś propozycję/bo rozsądek jej mówił nie rób tego, to będzie wymagało dużego wkładu pracy/.

--- w kwestii relacji mogła nie przyjąć układu relacji koleżeńskiej - tzn odrzucić proponowany układ przez kogoś.

2. To co jest i przemija - 8 buł, Mag, 8 den

--- Tutaj widać, że sprawa, o którą chodzi wciąż jest aktualna i będzie Nadal.

O co by nie chodziło - to na bieżąco będzie otrzymywała propozycje - w końcu będzie się musiała do tego jakoś odnieść.

Mag może być tutaj zarówno jej obecnym pracodawcą, który coś jej proponuje lub też poznanym facetem, który niespecjalnie się określa - co jej chyba niespecjalnie odpowiada/8 den/.

3.To, co pozostanie nadal - Cesarzowa, 10 buł, Paź.Puch

Te karty /moim zdaniem/ mówią o tym, że Pani Nadal nie popuści i będzie obstawiała przy swoim zdaniu.

Nie będzie jej łatwo, bo pojawia się jednak wątek emocjonalny/Paź.Puch/ - sprawy więc chyba dotyczą uczuć/z Cesarzową i 10 buł/ będzie się zmagać

ze sobą, ale postawi na swoim.

4.To co nadejdzie -10 Puch, Sąd, 10 Den

----- Tutaj wyraźnie widać Rozstrzygnięcie - wyjaśnienie - tego, z czym Pani się Boryka - a więc sprawy ulegną wyjaśnieniu -

- niepokojąca jest tylko/dla mnie/ 10 puch jako 1-sza karta - chodzi o to, czy Pani będzie w stanie emocjonalnie "zrozumieć" to wszystko.

5.Najważniejsze wydarzenie - 8 mieczy.Głupiec, 4 Den

- Pani będzie postawiona w "Szachu" - "pod murem" - jak dla mnie karta Głupca tutaj mówi, że Kompletnie nie będzie wiedziała jaką podjąć decyzję.

Wybierze więc /BRAK decyzji/ - nie będzie w stanie zaryzykować, zmienić cokolwiek w swoim życiu -

--- a więc Nie wykorzysta swojej szansy niestety - no chyba, że Odmieni wróżbę!!!

6.Na co wpływu mieć nie będzie - 9 buł,Diabeł,Rydwan

--- DIABEŁ z RYDWANEM ją porwie.

Nie wiem czy 9 buł. będzie w stanie sprostać tak silnej Energii tych 2-ch kart.

- ona zapewne będzie się bronić, ale nie da rady.

8.Co osiągnie a się nie spodziewa - Ryc.Puch, 2 Puch, Paź mieczy

--- chyba tylko wyobrażenia niestety i kłopoty

9.Dobra rada kart - Księżyc, 5 mieczy, Król Denarów

--- KSIĘŻYC to przede wszystkim złudzenia i samooszukiwanie się.

z 5 mieczy jeszcze większy fałsz i problemy.

Tarot zwraca więc uwagę, że droga, którą zamierza iść Nie jest drogą mającą poparcie w Rzeczywistości!!

- Król Den - powinna wrócić na ziemię i skupić się na Realności/Król Den/.

Pytasz o karty rozwodowe?

PKT 4 na pewno mówi o przełomie w jej życiu/10 puch, Sąd, 10 den/

- sądzę, że Pani jest na Pograniczu emocjonalnym i jest zdeterminowana - ale karty końcowe mówią raczej o tym, aby się OPAMIĘTAŁA i wróciła na ziemię,

- cokolwiek to nie znaczy - może to nie ta pora, aby podejmować jakiekolwiek decyzje.

Nie czytałam twojej interpretacji, spojrzałam tylko na ostatnie zdanie/pytanie.

Może wniosłam jakieś inne spojrzenie na te karty.

Pozdrawiam.

Napisano
Witaj Geranium:)

Pytanie ogólne - bo jak się życie w ciągu roku potoczy, to faktycznie "duża umiejętność" aby wyłuskać "priorytety" - a i jeszcze podporządkować, czy dot. to

sfery zawodowej, partnerskiej czy też emocjonalnej zainteresowanej.

Ale spróbuję się odnieść do twojego rozkładu Geranium -

Rozkład bardzo mi się podoba.

1.Co było i nie wróci - Paź Den, As mieczy, Ryc.Den

--- Pani miała szansę aby się zdecydować na COŚ, co wymagałoby dawania z siebie Wiele - ale niestety, musiałaby czekać Długo na Efekty.

- Denary sugerują pracę, może odrzuciła jakąś propozycję/bo rozsądek jej mówił nie rób tego, to będzie wymagało dużego wkładu pracy/.

--- w kwestii relacji mogła nie przyjąć układu relacji koleżeńskiej - tzn odrzucić proponowany układ przez kogoś.

2. To co jest i przemija - 8 buł, Mag, 8 den

--- Tutaj widać, że sprawa, o którą chodzi wciąż jest aktualna i będzie Nadal.

O co by nie chodziło - to na bieżąco będzie otrzymywała propozycje - w końcu będzie się musiała do tego jakoś odnieść.

Mag może być tutaj zarówno jej obecnym pracodawcą, który coś jej proponuje lub też poznanym facetem, który niespecjalnie się określa - co jej chyba niespecjalnie odpowiada/8 den/.

3.To, co pozostanie nadal - Cesarzowa, 10 buł, Paź.Puch

Te karty /moim zdaniem/ mówią o tym, że Pani Nadal nie popuści i będzie obstawiała przy swoim zdaniu.

Nie będzie jej łatwo, bo pojawia się jednak wątek emocjonalny/Paź.Puch/ - sprawy więc chyba dotyczą uczuć/z Cesarzową i 10 buł/ będzie się zmagać

ze sobą, ale postawi na swoim.

4.To co nadejdzie -10 Puch, Sąd, 10 Den

----- Tutaj wyraźnie widać Rozstrzygnięcie - wyjaśnienie - tego, z czym Pani się Boryka - a więc sprawy ulegną wyjaśnieniu -

- niepokojąca jest tylko/dla mnie/ 10 puch jako 1-sza karta - chodzi o to, czy Pani będzie w stanie emocjonalnie "zrozumieć" to wszystko.

5.Najważniejsze wydarzenie - 8 mieczy.Głupiec, 4 Den

- Pani będzie postawiona w "Szachu" - "pod murem" - jak dla mnie karta Głupca tutaj mówi, że Kompletnie nie będzie wiedziała jaką podjąć decyzję.

Wybierze więc /BRAK decyzji/ - nie będzie w stanie zaryzykować, zmienić cokolwiek w swoim życiu -

--- a więc Nie wykorzysta swojej szansy niestety - no chyba, że Odmieni wróżbę!!!

6.Na co wpływu mieć nie będzie - 9 buł,Diabeł,Rydwan

--- DIABEŁ z RYDWANEM ją porwie.

Nie wiem czy 9 buł. będzie w stanie sprostać tak silnej Energii tych 2-ch kart.

- ona zapewne będzie się bronić, ale nie da rady.

8.Co osiągnie a się nie spodziewa - Ryc.Puch, 2 Puch, Paź mieczy

--- chyba tylko wyobrażenia niestety i kłopoty

9.Dobra rada kart - Księżyc, 5 mieczy, Król Denarów

--- KSIĘŻYC to przede wszystkim złudzenia i samooszukiwanie się.

z 5 mieczy jeszcze większy fałsz i problemy.

Tarot zwraca więc uwagę, że droga, którą zamierza iść Nie jest drogą mającą poparcie w Rzeczywistości!!

- Król Den - powinna wrócić na ziemię i skupić się na Realności/Król Den/.

Pytasz o karty rozwodowe?

PKT 4 na pewno mówi o przełomie w jej życiu/10 puch, Sąd, 10 den/

- sądzę, że Pani jest na Pograniczu emocjonalnym i jest zdeterminowana - ale karty końcowe mówią raczej o tym, aby się OPAMIĘTAŁA i wróciła na ziemię,

- cokolwiek to nie znaczy - może to nie ta pora, aby podejmować jakiekolwiek decyzje.

Nie czytałam twojej interpretacji, spojrzałam tylko na ostatnie zdanie/pytanie.

Może wniosłam jakieś inne spojrzenie na te karty.

Pozdrawiam.

No, zaskoczyłaś mnie. Jakbyś miała wolną chwilę to może zajrzyj w moją interpretację :) Ja tam więcej dobrych rzeczy zauważyłam, bo dostałam później trochę informacji od mamy i poodnosiłam sobie do jej obecnego życia. Też nie lubię tak ogólnych wróżb, bo można tu dosłownie poematy tworzyć, ale zawsze staram się ostrzec przed złym i zmobilizować do dobrego, żeby totalnie człowiekowi nadziei nie odebrać ;P I nie jest to chyba nawet oszukiwanie, bo napisałam to, co zauważyłam.

I jeszcze pytanie a propos karty 10 pucharów, bo też tutaj miałam zonka. Ona oznacza sukces i spełnienie, kiedy jest na wyniku, prawda? A jak na początku to często oznacza, że to co miało być dobre, już się wydarzyło, albo taki ślepy traf, na dwoje babka wróżyła właściwie. Tylko że też tutaj o wynik nie pytaliśmy, bo to nie był konkretny rozkład na jakąś sprawę, no ale może wyłapiesz o co mi chodzi :P Kiedyś po prostu zrobiłam rozkład na faceta koleżance i 10 pucharów wyskoczyło na wyniku dla nich na przyszłość, udało im się i to mam na myśli, że te 10 pucharów to zdradliwe jest, jak wypada na miejscu innym niż wynik ;/

Napisano

Geranium - każdy ma inne podejście do kart.

-Ja nie czytam interpretacji kart - przecież wystawiając rozkład chodzi ci o to, jak rozkład odebrała "obca, inna" osoba.

- po co mam czytać - nie jestem przecież twoim nauczycielem, aby coś zganić - to szkółka - wszystkie się uczymy -

- przedstawiam więc swój odbiór i to wszystko.

Ja się opieram tylko na twoim Opisie aktualnej sytuacji, Pytaniu oraz rozkładzie.

Twoja interpretacja jest twoim odbiorem/ i Nikomu polemizować z tym, czy jest prawidłowy czy też nie/.

To co nadejdzie - 10 puch, Sąd, 10 den.

---- no może nie jest to wynik końcowy wróżby jak piszesz - ale w takim pytaniu na przyszłość i takie karty - jednoznacznie sugerują, że zbliża się

"uwieńczenie" "wyjaśnienie" "zakończenie" - NO jak by to zwał - aktualnego stanu rzeczy - aktualnej sytuacji.

Napisano

1. Co było i nie wróci? - Paź denarów/as mieczy/ rycerz denarów -> wisielec

stagnacja, chłód emocjonalny, zastój, nadchodzi jakaś mała rewolucja

2.To co jest i przemija? - 8 buław/mag/ 8 denarów -> wiara

ciężka praca, praca taka na wariata, odchodzi jednocześnie takie powazne podejscie do wszystkiego (az sie dziwie, ze w sumie nie ma koła fortuny)

3. To co pozostanie nadal? - cesarzowa/10 buław/ paź pucharów -> wiara

widać, ze ona boi się zmian...mimo, iż jest możliwosc na zmiane sytuacji ona uparcie bedzie chciała zostac przy swoim... w niej sie to bedzie kłociło. I jakies emocje zaczna sie kreowac, nadzieja, na lepsze jutro

4.To co nadejdzie/nadchodzi? - 10 pucharów/sąd ostateczny/10 denarów -> rydwan

ja cały czas po kartach widzę, że coś jest niekoniecznie hallo w małżeństwie / w domu... Ona zaczyna sie bardzo skupiać na pracy, po części trochę na siłe. takie - ohh musze zostac dłuzej w pracy a to nie do kocna jest prawda, ze musi a chce...

5. Najwazniejsze wydarzenie - 8 mieczy/głupiec/4 denary -> świat

ja bym powiedziała, że nadchodzacy smutek \, złość, w 4 denarów widze chęc zatrzymania tego, co sie ma na siłe, strach przed utratą

6.Na co wpływu mieć nie będe? - 9 buław/diabeł/rydwan - > eremita

a ja właśnie widzę to inaczej niż Ty... jak dla mnie nie ebdzie miałą wpływu na jakaś niefajną sytuację w małżeństwie, kojarzy mi się mała zdrada (wybacz za bezpośredniość), lub jakieś kłamstwo (szybki romans?) przze co ona zostanie tak jakby trochę sama.

8.Co osiągne a się nie spodziewam? - rycerz pucharów/2 puchary/paź mieczy-> eremita

uhuhu jakas nowa znajomość i to z jej strony... ale znajomosc... Żeby dopiec drugiej osobie, żeby przestac sie czuc choc odrobine samotna a najgorsze to, ze to jej nie pomoze...

9.Dobra rada kart - księżyc/5 mieczy/król denarów -> sąd ostateczny

na pewno zacząć twardo stąpać po ziemi, nie wdawać się w romanse, flirciki... Naiwność mi sie tu nasuwa - by na to uważała.