Geranium Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Koleżanka mojej mamy z pracy poprosiła mnie o rozkład na to, jak się jej życie w ciągu roku potoczy. Nie miałam pomysłu na tak ogólne pytanie, więc zaczerpnęłam pomysł od Daffne na rozkład Także miło by było, gdyby sama Daff się udzieliła, jeśli da radę Ogólnie osoby nie znam, ale zależy mi, żeby zrobić to jak najlepiej. Oto moja propozycja: 1. Co było i nie wróci? - Paź denarów/as mieczy/ rycerz denarów -> wisielec Jakiś chłod emocjonalny, który jej towarzyszył albo bł do niej kierowany, pewien zastój w życiu. 2.To co jest i przemija? - 8 buław/mag/ 8 denarów -> wiara Ojej, nie wiem, ciężka mieszanka, może jakieś dogłębne analizowanie problemów, na które nie ma się wpływu i rozkminianie wszelkich opcji? 3. To co pozostanie nadal? - cesarzowa/10 buław/ paź pucharów -> wiara w cesarzowej widzę matkę (pani ma syna dorosłego na studiach), więc może jakaś troska i przejmowanie się jego problemami, bo paź mi też tutaj wskazuje na takie ciepłe uczicua, chęć neisienia pomocy, takie serce na dłoni i wręcz częste odczuwanie zmęczenia tym. 4.To co nadejdzie/nadchodzi? - 10 pucharów/sąd ostateczny/10 denarów -> rydwan Jakieś spełnienie, tylko chciałabym powiedzieć tutaj coś więcej, w jakiej materii to spełnienie i odrodzenie nastąpi. Pani nie najlepiej żyje się z mężem, tylko tyle wiem, może w 10 pucharach jakoś się dogadają? Bo właśnie nie wiem, czy rozumieć to jako coś nowego z innym człowiekiem, czy nowy etap z mężem. No i 10 denarów też zapowaida poprawę finansową? Nie wiem, czy jest coś, co mogłoby tę poprawę zapewnić, ale czytam z kart, nic więcej. 5. Najwazniejsze wydarzenie - 8 mieczy/głupiec/4 denary -> świat porzucenie jakichś własnych ograniczeń, pójście do przodu z czystą kartą, ale te 4 denary? hmm.. 6.Na co wpływu mieć nie będe? - 9 buław/diabeł/rydwan - > eremita powiedziałabym, że na problemy z mężem i samotność w związku, ale skoro 4 punkt wskazał spełnienie uczuciowe, to może jednak panią czeka nowy mężczyzna? a stare sprawy pozostaną tkaie, jakie są? 8.Co osiągne a się nie spodziewam? - rycerz pucharów/2 puchary/paź mieczy-> eremita Ha! Wydaje mi się, że jednak koło pani się ktoś zakręci Ale ten podsum nie wiem, jak rozumieć, bo skoro wcześniejsze punkty mówiły o spełnieniu uczuciowym, to tutaj rozpatrywałabym pustelnika, jako takie doświadczenie i wyciszenie, a nie samotność. Pewną stabilizację. 9.Dobra rada kart - księżyc/5 mieczy/król denarów -> sąd ostateczny Nie żyć iluzją, uważać na tzw pyrrusowe zwycięstwo, by nie poświęcić całej swojej energii czemuś, co nie ma sensu. Dać się ponieść nowemu i nie bać skonfrontować z niepozałatwianymi sprawami z przeszłości. Czy ktoś z Was może zauważył tutaj gdzieś rozwód? Bo zastanawiałam się nad tym, pani naprawdę się z mężem nie układa i tego nowego tutaj widać moim zdaniem... Cytuj
niiwa Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Witaj Geranium:) Pytanie ogólne - bo jak się życie w ciągu roku potoczy, to faktycznie "duża umiejętność" aby wyłuskać "priorytety" - a i jeszcze podporządkować, czy dot. to sfery zawodowej, partnerskiej czy też emocjonalnej zainteresowanej. Ale spróbuję się odnieść do twojego rozkładu Geranium - Rozkład bardzo mi się podoba. 1.Co było i nie wróci - Paź Den, As mieczy, Ryc.Den --- Pani miała szansę aby się zdecydować na COŚ, co wymagałoby dawania z siebie Wiele - ale niestety, musiałaby czekać Długo na Efekty. - Denary sugerują pracę, może odrzuciła jakąś propozycję/bo rozsądek jej mówił nie rób tego, to będzie wymagało dużego wkładu pracy/. --- w kwestii relacji mogła nie przyjąć układu relacji koleżeńskiej - tzn odrzucić proponowany układ przez kogoś. 2. To co jest i przemija - 8 buł, Mag, 8 den --- Tutaj widać, że sprawa, o którą chodzi wciąż jest aktualna i będzie Nadal. O co by nie chodziło - to na bieżąco będzie otrzymywała propozycje - w końcu będzie się musiała do tego jakoś odnieść. Mag może być tutaj zarówno jej obecnym pracodawcą, który coś jej proponuje lub też poznanym facetem, który niespecjalnie się określa - co jej chyba niespecjalnie odpowiada/8 den/. 3.To, co pozostanie nadal - Cesarzowa, 10 buł, Paź.Puch Te karty /moim zdaniem/ mówią o tym, że Pani Nadal nie popuści i będzie obstawiała przy swoim zdaniu. Nie będzie jej łatwo, bo pojawia się jednak wątek emocjonalny/Paź.Puch/ - sprawy więc chyba dotyczą uczuć/z Cesarzową i 10 buł/ będzie się zmagać ze sobą, ale postawi na swoim. 4.To co nadejdzie -10 Puch, Sąd, 10 Den ----- Tutaj wyraźnie widać Rozstrzygnięcie - wyjaśnienie - tego, z czym Pani się Boryka - a więc sprawy ulegną wyjaśnieniu - - niepokojąca jest tylko/dla mnie/ 10 puch jako 1-sza karta - chodzi o to, czy Pani będzie w stanie emocjonalnie "zrozumieć" to wszystko. 5.Najważniejsze wydarzenie - 8 mieczy.Głupiec, 4 Den - Pani będzie postawiona w "Szachu" - "pod murem" - jak dla mnie karta Głupca tutaj mówi, że Kompletnie nie będzie wiedziała jaką podjąć decyzję. Wybierze więc /BRAK decyzji/ - nie będzie w stanie zaryzykować, zmienić cokolwiek w swoim życiu - --- a więc Nie wykorzysta swojej szansy niestety - no chyba, że Odmieni wróżbę!!! 6.Na co wpływu mieć nie będzie - 9 buł,Diabeł,Rydwan --- DIABEŁ z RYDWANEM ją porwie. Nie wiem czy 9 buł. będzie w stanie sprostać tak silnej Energii tych 2-ch kart. - ona zapewne będzie się bronić, ale nie da rady. 8.Co osiągnie a się nie spodziewa - Ryc.Puch, 2 Puch, Paź mieczy --- chyba tylko wyobrażenia niestety i kłopoty 9.Dobra rada kart - Księżyc, 5 mieczy, Król Denarów --- KSIĘŻYC to przede wszystkim złudzenia i samooszukiwanie się. z 5 mieczy jeszcze większy fałsz i problemy. Tarot zwraca więc uwagę, że droga, którą zamierza iść Nie jest drogą mającą poparcie w Rzeczywistości!! - Król Den - powinna wrócić na ziemię i skupić się na Realności/Król Den/. Pytasz o karty rozwodowe? PKT 4 na pewno mówi o przełomie w jej życiu/10 puch, Sąd, 10 den/ - sądzę, że Pani jest na Pograniczu emocjonalnym i jest zdeterminowana - ale karty końcowe mówią raczej o tym, aby się OPAMIĘTAŁA i wróciła na ziemię, - cokolwiek to nie znaczy - może to nie ta pora, aby podejmować jakiekolwiek decyzje. Nie czytałam twojej interpretacji, spojrzałam tylko na ostatnie zdanie/pytanie. Może wniosłam jakieś inne spojrzenie na te karty. Pozdrawiam. Cytuj
Geranium Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Witaj Geranium:)Pytanie ogólne - bo jak się życie w ciągu roku potoczy, to faktycznie "duża umiejętność" aby wyłuskać "priorytety" - a i jeszcze podporządkować, czy dot. to sfery zawodowej, partnerskiej czy też emocjonalnej zainteresowanej. Ale spróbuję się odnieść do twojego rozkładu Geranium - Rozkład bardzo mi się podoba. 1.Co było i nie wróci - Paź Den, As mieczy, Ryc.Den --- Pani miała szansę aby się zdecydować na COŚ, co wymagałoby dawania z siebie Wiele - ale niestety, musiałaby czekać Długo na Efekty. - Denary sugerują pracę, może odrzuciła jakąś propozycję/bo rozsądek jej mówił nie rób tego, to będzie wymagało dużego wkładu pracy/. --- w kwestii relacji mogła nie przyjąć układu relacji koleżeńskiej - tzn odrzucić proponowany układ przez kogoś. 2. To co jest i przemija - 8 buł, Mag, 8 den --- Tutaj widać, że sprawa, o którą chodzi wciąż jest aktualna i będzie Nadal. O co by nie chodziło - to na bieżąco będzie otrzymywała propozycje - w końcu będzie się musiała do tego jakoś odnieść. Mag może być tutaj zarówno jej obecnym pracodawcą, który coś jej proponuje lub też poznanym facetem, który niespecjalnie się określa - co jej chyba niespecjalnie odpowiada/8 den/. 3.To, co pozostanie nadal - Cesarzowa, 10 buł, Paź.Puch Te karty /moim zdaniem/ mówią o tym, że Pani Nadal nie popuści i będzie obstawiała przy swoim zdaniu. Nie będzie jej łatwo, bo pojawia się jednak wątek emocjonalny/Paź.Puch/ - sprawy więc chyba dotyczą uczuć/z Cesarzową i 10 buł/ będzie się zmagać ze sobą, ale postawi na swoim. 4.To co nadejdzie -10 Puch, Sąd, 10 Den ----- Tutaj wyraźnie widać Rozstrzygnięcie - wyjaśnienie - tego, z czym Pani się Boryka - a więc sprawy ulegną wyjaśnieniu - - niepokojąca jest tylko/dla mnie/ 10 puch jako 1-sza karta - chodzi o to, czy Pani będzie w stanie emocjonalnie "zrozumieć" to wszystko. 5.Najważniejsze wydarzenie - 8 mieczy.Głupiec, 4 Den - Pani będzie postawiona w "Szachu" - "pod murem" - jak dla mnie karta Głupca tutaj mówi, że Kompletnie nie będzie wiedziała jaką podjąć decyzję. Wybierze więc /BRAK decyzji/ - nie będzie w stanie zaryzykować, zmienić cokolwiek w swoim życiu - --- a więc Nie wykorzysta swojej szansy niestety - no chyba, że Odmieni wróżbę!!! 6.Na co wpływu mieć nie będzie - 9 buł,Diabeł,Rydwan --- DIABEŁ z RYDWANEM ją porwie. Nie wiem czy 9 buł. będzie w stanie sprostać tak silnej Energii tych 2-ch kart. - ona zapewne będzie się bronić, ale nie da rady. 8.Co osiągnie a się nie spodziewa - Ryc.Puch, 2 Puch, Paź mieczy --- chyba tylko wyobrażenia niestety i kłopoty 9.Dobra rada kart - Księżyc, 5 mieczy, Król Denarów --- KSIĘŻYC to przede wszystkim złudzenia i samooszukiwanie się. z 5 mieczy jeszcze większy fałsz i problemy. Tarot zwraca więc uwagę, że droga, którą zamierza iść Nie jest drogą mającą poparcie w Rzeczywistości!! - Król Den - powinna wrócić na ziemię i skupić się na Realności/Król Den/. Pytasz o karty rozwodowe? PKT 4 na pewno mówi o przełomie w jej życiu/10 puch, Sąd, 10 den/ - sądzę, że Pani jest na Pograniczu emocjonalnym i jest zdeterminowana - ale karty końcowe mówią raczej o tym, aby się OPAMIĘTAŁA i wróciła na ziemię, - cokolwiek to nie znaczy - może to nie ta pora, aby podejmować jakiekolwiek decyzje. Nie czytałam twojej interpretacji, spojrzałam tylko na ostatnie zdanie/pytanie. Może wniosłam jakieś inne spojrzenie na te karty. Pozdrawiam. No, zaskoczyłaś mnie. Jakbyś miała wolną chwilę to może zajrzyj w moją interpretację Ja tam więcej dobrych rzeczy zauważyłam, bo dostałam później trochę informacji od mamy i poodnosiłam sobie do jej obecnego życia. Też nie lubię tak ogólnych wróżb, bo można tu dosłownie poematy tworzyć, ale zawsze staram się ostrzec przed złym i zmobilizować do dobrego, żeby totalnie człowiekowi nadziei nie odebrać ;P I nie jest to chyba nawet oszukiwanie, bo napisałam to, co zauważyłam. I jeszcze pytanie a propos karty 10 pucharów, bo też tutaj miałam zonka. Ona oznacza sukces i spełnienie, kiedy jest na wyniku, prawda? A jak na początku to często oznacza, że to co miało być dobre, już się wydarzyło, albo taki ślepy traf, na dwoje babka wróżyła właściwie. Tylko że też tutaj o wynik nie pytaliśmy, bo to nie był konkretny rozkład na jakąś sprawę, no ale może wyłapiesz o co mi chodzi Kiedyś po prostu zrobiłam rozkład na faceta koleżance i 10 pucharów wyskoczyło na wyniku dla nich na przyszłość, udało im się i to mam na myśli, że te 10 pucharów to zdradliwe jest, jak wypada na miejscu innym niż wynik ;/ Cytuj
niiwa Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Geranium - każdy ma inne podejście do kart. -Ja nie czytam interpretacji kart - przecież wystawiając rozkład chodzi ci o to, jak rozkład odebrała "obca, inna" osoba. - po co mam czytać - nie jestem przecież twoim nauczycielem, aby coś zganić - to szkółka - wszystkie się uczymy - - przedstawiam więc swój odbiór i to wszystko. Ja się opieram tylko na twoim Opisie aktualnej sytuacji, Pytaniu oraz rozkładzie. Twoja interpretacja jest twoim odbiorem/ i Nikomu polemizować z tym, czy jest prawidłowy czy też nie/. To co nadejdzie - 10 puch, Sąd, 10 den. ---- no może nie jest to wynik końcowy wróżby jak piszesz - ale w takim pytaniu na przyszłość i takie karty - jednoznacznie sugerują, że zbliża się "uwieńczenie" "wyjaśnienie" "zakończenie" - NO jak by to zwał - aktualnego stanu rzeczy - aktualnej sytuacji. Cytuj
Trida Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 1. Co było i nie wróci? - Paź denarów/as mieczy/ rycerz denarów -> wisielec stagnacja, chłód emocjonalny, zastój, nadchodzi jakaś mała rewolucja 2.To co jest i przemija? - 8 buław/mag/ 8 denarów -> wiara ciężka praca, praca taka na wariata, odchodzi jednocześnie takie powazne podejscie do wszystkiego (az sie dziwie, ze w sumie nie ma koła fortuny) 3. To co pozostanie nadal? - cesarzowa/10 buław/ paź pucharów -> wiara widać, ze ona boi się zmian...mimo, iż jest możliwosc na zmiane sytuacji ona uparcie bedzie chciała zostac przy swoim... w niej sie to bedzie kłociło. I jakies emocje zaczna sie kreowac, nadzieja, na lepsze jutro 4.To co nadejdzie/nadchodzi? - 10 pucharów/sąd ostateczny/10 denarów -> rydwan ja cały czas po kartach widzę, że coś jest niekoniecznie hallo w małżeństwie / w domu... Ona zaczyna sie bardzo skupiać na pracy, po części trochę na siłe. takie - ohh musze zostac dłuzej w pracy a to nie do kocna jest prawda, ze musi a chce... 5. Najwazniejsze wydarzenie - 8 mieczy/głupiec/4 denary -> świat ja bym powiedziała, że nadchodzacy smutek \, złość, w 4 denarów widze chęc zatrzymania tego, co sie ma na siłe, strach przed utratą 6.Na co wpływu mieć nie będe? - 9 buław/diabeł/rydwan - > eremita a ja właśnie widzę to inaczej niż Ty... jak dla mnie nie ebdzie miałą wpływu na jakaś niefajną sytuację w małżeństwie, kojarzy mi się mała zdrada (wybacz za bezpośredniość), lub jakieś kłamstwo (szybki romans?) przze co ona zostanie tak jakby trochę sama. 8.Co osiągne a się nie spodziewam? - rycerz pucharów/2 puchary/paź mieczy-> eremita uhuhu jakas nowa znajomość i to z jej strony... ale znajomosc... Żeby dopiec drugiej osobie, żeby przestac sie czuc choc odrobine samotna a najgorsze to, ze to jej nie pomoze... 9.Dobra rada kart - księżyc/5 mieczy/król denarów -> sąd ostateczny na pewno zacząć twardo stąpać po ziemi, nie wdawać się w romanse, flirciki... Naiwność mi sie tu nasuwa - by na to uważała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi