Gość Noa20 Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Śniło mi się, że moja współpracowniczka z innego działu zabrała dla siebie służbową kołdrę (purpurową), wyniosła ją z biura firmy które wyglądało bardziej jak prywatne mieszkanie. Dotknęło mnie to gdyż kołdra była wspólna, powiedziałam jej że ma ją oddać ale nie chciała. Chciała też zabrać lustro i zdjęła je ze ściany ale ja powiesiłam z powrotem. Potem jednak kołdrę oddała bo szef kazał ją zwrócić. Proszę o interpretację Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Witaj, Odnoszę wrażenie, że sen dotyczy stricte pracy i relacji w niej panujących pomiędzy koleżanką, a Szefem lub inną osobą decyzyjną. Kołdra najprawdopodobniej symbolizuje zabiegi koleżanki o protekcje i poczucie bezpieczeństwa u Szefa, bowiem kołdra otula nas, sprawia, że czujemy się przytulnie i jest nam komfortowo. Z kolei jej kolor purpurowy świadczy, że może czynić te zabiegi poprzez próby oczarowania, a nawet zauroczenia urokiem osobistym wpływowych osób w firmie...Kradzież może więc oznaczać...nieuczciwe zagrywki z jej strony by uzyskać wpływy i nietykalność w firmie... Z kolei lustro jak wiadomo jest zwierciadłem naszego wnętrza, duszy...w tym przypadku może symbolizować brak szczerości z jej strony. Zwróciłabym uwagę na formę prywatnych relacji pomiędzy koleżanką a Szefem...może świadczyć to dosłownie o zażyłości, która dość szybko może się skończyć... Pozdrawiam Cytuj
OazaSpokoju Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Ewentualnie, pomieszanie biura z domem we śnie może świadczyć, że biuro angażuje za dużo twojej uwagi i energii i przydało by się trochę odsapnąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi