zakretka23 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Moje mocna strona w nauce języka angielskiego IV Kochankowie, 6 buław, As monet Mam możliwość uczyć się u osób, które bardzo dobrze uczą języka. Potrafię odnaleźć w nauce radość. As monet mówi, że mam zdolności o których mogę nawet nie wiedzieć. Moje słabe strony w nauce języka angielskiego 7 buław, 7 monet, VIII Siła Karty wyraźnie pokazują, że brakuje mi pewności siebie oraz cierpliwości. Co w nauce języka jest niezbędne. Nie widząc efektów szybko się zniechęcam. Efekt po 3 miesiącach nauki X Koło Fortuny, XVII Gwiazda, XIX Słońce Wygląda na to, że zmieni się moje podejście. Jakbym uwierzyła w siebie i swoje możliwości. Czyżby sukces Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Moje mocna strona w nauce języka angielskiego IV Kochankowie, 6 buław, As monet ---> I Mag, HB XIII Smierc i IV Cesarz Twoja mocna strona na pewno jest to, ze lubisz sie uczyc. Jednak za malo tu pewnosci siebie. Powinnas zmienic sposob podchodzenia do nauki, mniej wahac sie, bardziej pewnie wykorzystywac to, czego sie nauczylas. Bardziej intuicyjnie to robic i z glebi siebie, mnie zastanawiac, sie myslec. Takze to, co Cie spowalnia, bo powoduje wewnetrzne rozterki "czy aby dobrze? czy aby nie jest zle?" itd. itp. moze byc jednoczesnie Twoja mocna strona, jezeli nauczysz sie to swiadomie wykorzystywac. Moje słabe strony w nauce języka angielskiego 7 buław, 7 monet, VIII Siła ---> X Kolo Fortuny, HB XXII Glupiec i IV Cesarz I to, o czym pisalam wyzej. Boisz sie wykorzystywac w pelni posiadana czy wyuczona wiedze. W nauce jezyka wazne jest, aby isc na zywiol. To, co juz wykorzystalas i stale tego uzywac, wykorzystywac itd. Wiem co nieco, jako ze przykladowo niemieciego uczylam sie juz na biezaco w DE. Lapiesz pewne podstawy i idziesz na zywiol. U Ciebie jest lek, czy aby to wystarczy, czy sobie poradze? Tak, poradzisz sobie. Zaloz jedynie, ze na poczatku masz prawo sie mylic i nie wszystko musi isc profesjonalnie. Ale praktyka czyni mistrza i czym wiecej bedziesz ten jezyk uzywac, tym lepsza z czasem bedziesz. Efekt po 3 miesiącach nauki X Koło Fortuny, XVII Gwiazda, XIX Słońce ---> X Kolo Fortuny, HB X Kolo Fortuny i I Mag Na poczatek widac Twoj taki jeszcze lek. Bedziesz sie uczyc, ale bardziej obserwowac, niewiele dzialac. Z czasem widac Twoje cora wieksze otwarcie sie i coraz bardziej odwazne wykorzystywanie tego, co sie nauczylas. Na poczatek niesmialo i ostroznie, potem coraz pewniej i na koniec powinnas juz dosc pewnie sobie radzic. Takze kurs Ci sie na pewno przyda. Cytuj
Iwka78 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Moje mocna strona w nauce języka angielskiego IV Kochankowie, 6 buław, As monet - moim zdaniem szybko uczysz się nowych słówek i masz bogate słownictwo. VI kochankowie kojarzy mi się z osobą gadatliwą, która lubi mówić i jest elokwentna. Nie wiem, na jakim etapie jesteś, ale właśnie wydaje mi się, że rozmówki, zasób słów to są Twoje mocne strony. Moje słabe strony w nauce języka angielskiego 7 buław, 7 monet, VIII Siła - jest pewnie tak jak pisałaś, że szybko oczekujesz efektów, jesteś niecierpliwa, ale wydaje mi się, że to wynika z nadmiernego perfekcjonizmu - "chcę szybko i bezbłędnie". Efekt po 3 miesiącach nauki X Koło Fortuny, XVII Gwiazda, XIX Słońce - no pewnie, że sukces! Cytuj
Trida Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Moje mocna strona w nauce języka angielskiegoIV Kochankowie, 6 buław, As monet lubisz się uczyć, poznawać nowe rzeczy, taka wewnetrzna ciekawość Moje słabe strony w nauce języka angielskiego7 buław, 7 monet, VIII Siła ale tutaj wkrada sie rozkojarzenie. Że mozesz sie uczyc, ale chwile, bo zaraz cos innego zajmuje Twoja głowe. 7 monec to takie - bazujesz bardziej na wiedzy zdobytej kiedys, nie do konca jestes pewna tego, czy nauczysz sie czegos ejszcze Efekt po 3 miesiącach naukiX Koło Fortuny, XVII Gwiazda, XIX Słońce znajdziesz sposob na nauke i jeja - bedziesz smigała Cytuj
Iwka78 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 a jaką metodą się uczysz? tradycyjną? czy może Sita albo Callan? Cytuj
zakretka23 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Tradycyjną ...chodzę na korepetycję Cytuj
Trida Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 pomyslałabym nad czymś nowym na Twoim miejscu jakaś alternatywa etc Cytuj
Iwka78 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Tradycyjną ...chodzę na korepetycję Ja też uczyłam się tradycyjną, natomiast mój mąż chodził na Callana i zrobił ogromne postępy w przeciągu roku.... Wcześniej dukał, a nie mówił, a po roku czasu to mnie przegadywał.... Bardzo duży postęp zrobił, więc mogę polecić tą metodę. Poza tym, jeżeli chodzisz na lekcje 1 x 1, to moim zdaniem osiągniesz mniejsze efekty niż w grupie do 6 osób, ale to już moja subiektywna ocena.... Cytuj
zakretka23 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Dzięki pomyśle nad tym hehehe oczywiście od razu musiałam postawić karty Która metoda jest dla mnie lepsza ? Tradycyjna - tzn jak do tej pory 1 x 1 10 mieczy, Gwiazda, Słońce Zdecydowanie karty wskazują na dotychczasową metodę skupieni się na nauce słówek. Metoda Callana 7 monet, 7 buław, 9 mieczy Nie samowite, że powtórzyły się karty z rozkładu, który kładłam wczoraj. Myślę, że tutaj zmierzyłabym się ze swoimi słabościami, ale to chyba jeszcze nie odpowiedni moment na tą metodę. Być może ona będzie odpowiednia dla mnie za jakiś czas. Cytuj
Iwka78 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Dzięki pomyśle nad tym hehehe oczywiście od razu musiałam postawić karty Która metoda jest dla mnie lepsza ? Tradycyjna - tzn jak do tej pory 1 x 1 10 mieczy, Gwiazda, Słońce Zdecydowanie karty wskazują na dotychczasową metodę skupieni się na nauce słówek. Metoda Callana 7 monet, 7 buław, 9 mieczy Nie samowite, że powtórzyły się karty z rozkładu, który kładłam wczoraj. Myślę, że tutaj zmierzyłabym się ze swoimi słabościami, ale to chyba jeszcze nie odpowiedni moment na tą metodę. Być może ona będzie odpowiednia dla mnie za jakiś czas. hehehe dobre:-) a jaki masz mniej więcej poziom? Cytuj
Trida Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Tradycyjna - tzn jak do tej pory 1 x 1 10 mieczy, Gwiazda, Słońce Metoda Callana 7 monet, 7 buław, 9 mieczy Na razie dociągnij swoje lekcje 1x1, bo to Ci służy a za jakiś czas zmień metode. Na razie Callan Ci nie podejdzie. Chcoiaz metoda 1x1 - to wg mnie bardziej pzryzwyczajenie (10 mieczy) i strach przed nowością Cytuj
zakretka23 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Na razie chce nabrać pewności siebie, utrwalam podstawy Zaczynam kolejny raz od nowa jakieś A2 :/. W grupie na pewno bardzo bym się stresowała, ale to i tak jest nieuniknione na studiach, będę miała angielski przez 4 miesiące po 6 godzin tygodniowo hehehe Cytuj
Iwka78 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Na razie chce nabrać pewności siebie, utrwalam podstawy Zaczynam kolejny raz od nowa jakieś A2 :/. W grupie na pewno bardzo bym się stresowała, ale to i tak jest nieuniknione na studiach, będę miała angielski przez 4 miesiące po 6 godzin tygodniowo hehehe na początku to nikt nie ma pewności siebie... A Rzym to nie od razu zbudowano:-) Daj sobie trochę czasu... ale trochę to nie 3 miesiące na język... tylko chociaż rok.... Cytuj
zakretka23 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Myślę, że będę się uczyć dłużej niż rok ..nie mam zamiaru tym razem przerywać czy rezygnować. Zadałam pytanie na trzy miesiące, gdyż od jakiegoś czasu mój angielski był dosłownie w Wisielcu, a to przerwa bo problemy z oczami, a to sesja itd. zero postępów. Chciałam zobaczyć czy coś drgnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi