Skocz do zawartości

Czy umre sama?- prosze o pomoc w interpretacji.

TheBlueInfant

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W nienajlepszym humorze wyciagnelam wczoraj trzy karty i teraz w zasadzie zaluje, bo zamieszaly mi w glowie.

Od pol roku jestem w szczesliwym zwiazku ale z powodu przeszlosci chodza mi po glowie te nieszczesne mysli, ze wszystko sie zepsuje jak zwykle...

Karty:

- as palek: szczesliwy poczatek? i owszem. psuje go tylko moje czarnowidztwo

- krolowa mieczy: i to jest dziwne. nie utozsamiam sie z ta karta; jestem jej przeciwienstwem

- as pucharow: radosc i spelnioenie

Jakos tu za rozowo. Czy ja czegos nie widze.

Bardzo prosze o podpowiedz.

Pozdrawiam.

Napisano

Co Was wszystkich ostatnio wzięło na jakieś pytania o śmierć?

Cieszcie się życiem a nie... czarnowidztwo... i na co Ci to? tylko sobie (i często innym) psujesz humor, nakręcasz się i pobudzasz podświadomość...

Odsyłam do lektury - Potęga podświadomości...

ja wiem, zę łatwiej jest krytykować, marudzić i przepowiadać złe rzeczy ale od kiedy to droga do szczęscia jest miło, latwa i przyjemna?

Napisano

Ale te karty są odpowiedzia na jakie pytanie:)

widac, ze sie dołujesz (królowa mieczy), jednak to tylko Twoje doły i wyobrażenia. Życie tyle Ci daje: szans: as buław, as kielichów. Bierz kobieto i korzystaj z życia. Eeech... Gdybym ja miała takie karty, u mnie to miecze obecnie królują...

Napisano
Ale te karty są odpowiedzia na jakie pytanie:)

widac, ze sie dołujesz (królowa mieczy), jednak to tylko Twoje doły i wyobrażenia. Życie tyle Ci daje: szans: as buław, as kielichów. Bierz kobieto i korzystaj z życia. Eeech... Gdybym ja miała takie karty, u mnie to miecze obecnie królują...

Widocznie za dużo ost myślisz, stąd masz miecze ciagle w kartach. Zablokowalas sobie czakre korony i 3oka. Dobrze jest sprawdzić sobie czakry. jak sa same miecze to ci Tarot cos podpowiada.

Co do autorki to tez nie wiem jak się odnieść do kart bo nie wiem jakie jest konkretne pytanie. Jak dla mnie karty sugerują, ze jest ok jest impuls a ty zżyjesz zraniona przeszłością i nie otwierasz się na nowe uczucie (as pucharów)

Napisano
Widocznie za dużo ost myślisz, stąd masz miecze ciagle w kartach. Zablokowalas sobie czakre korony i 3oka. Dobrze jest sprawdzić sobie czakry. jak sa same miecze to ci Tarot cos podpowiada.

No, właśnie myślę. Wiem, że za dużo. Bo nie wiem, co robic, co się dzieje, na czym stoję. Tzn.wiem, czego chce, ale nie wiem jak to osiągnąć. I myślę. Dziękuję za sugestię o czakrach (na razie nie wiem z czym to się je. Jak mam sprawdzic czakry).

• Moderator
Napisano

Nie wiadomo jak zinterpretować te karty, bo pytanie jest dość przewrotne, ale królowa mieczy to kobieta odcinająca się, as buław to karta energii, więc z tych kart wynika, że to Ty sama możesz być sprawczynią swojej samotności..

Napisano

As Bulaw, Krolowa Mieczy, As Kielichow ---> XX Sad, HB II Kaplanka

Tu widac po prostu, ze za duzo jedziesz na rozsadku, myslisz, wspierasz sie przesloscia, niekoniecznie dobra i blokujesz to, co dobre. Swoja swiadomosc tego, co sie dzieje, swoja intucje, glos wewnetrzny, ktore uciszasz, bo nawet jak czujesz, ze cos mogloby byc dobrze to od razu uciszasz... gdzie tam? mnie tam sie nic dobrego nie przydarzy, lepiej asekuracyjnie nastawic sie na to, ze bedzie dobrze.

Mieczowa u Crowleya jest nazwana kobieta wykastrowana.

To ladne okreslenie kobiety, ktora nie moze, nie jest w stanie doswiadczac uczuc, otwierac sie itd.

Dlaczego? Bo wszystko odcina, racjonalizuje, zabija w sobie wszelkie pogodne mysli, kieruje sie na czarne scenariusze, jest przeintelektualizowana.

Podsumy jednoznacznie radza, aby ufac w to, co sie dzieje i ufac w to, co czuja Twoje serce i Twoje wnetrze... Nie zabijac tego swoim tzw. glosem rozsadku, ktory nie jest niczym innym, jak tworzenie wlasnej rzeczywistosci w czarnych barwach.

Pamietaj, ze mysli ksztaltuja nasza rzeczywistosc. Jezeli bedziesz ciagle kreowala swiat czarnych mysli... to bedzie tworzyla taki swiat wokol siebie.

Karty to nie wyrocznia. Wylapaly Twoj aktualny stan ducha... i widziesz, co jest... ;) Zmien myslenie, zmienisz swoja rzeczywistosc.

Napisano
Pamietaj, ze mysli ksztaltuja nasza rzeczywistosc. Jezeli bedziesz ciagle kreowala swiat czarnych mysli... to bedzie tworzyla taki swiat wokol siebie.

pod tym sie podpisuję. WIELOKROTNIE przekonałam sie, ze tak to działa. Ty tworzysz swoje życie, rzezcywistość, która Cie otacza. Czasem jest trudno, ale to też jest do czegos potrzebne.

i

Karty to nie wyrocznia. Wylapaly Twoj aktualny stan ducha

To też zauwazyłam. że karty pokazują obecny stan emocjonalny, zwłaszcza jeśli czesto sie je stawia (ja poczatkująca i dla mnie to odkrycie:))

Napisano
No, właśnie myślę. Wiem, że za dużo. Bo nie wiem, co robic, co się dzieje, na czym stoję. Tzn.wiem, czego chce, ale nie wiem jak to osiągnąć. I myślę. Dziękuję za sugestię o czakrach (na razie nie wiem z czym to się je. Jak mam sprawdzic czakry).

po jednej karcie na kazda czakre:

czakra podstawa

czakra sakralna(sexu)

czakra splotu słonecznego

czakra serce

czakra gardła

czakra 3 oka

czakra korony

Napisano

A tak odnosnie pytania "czy umre sama?"

No umrzesz sama. Jak kazdy z nas. Rodzimy sie samotni i umieramy samotni.

Nawet jak bedzie przy Tobie mezczyzna to nie umrzecie raczej razem a nawet jak sie zgracie, to kazde z Was bedzie smierc przezywalo indywidualnie.

To tak pozakarciano... ;)

Napisano

PRZECZYTAŁAM CAŁOŚĆ WĄTKU ALE NADAL NIE WIEM JAKIE PYT DO TYCH KART

a poza kartami

W nienajlepszym humorze wyciagnelam wczoraj trzy karty i teraz w zasadzie zaluje, bo zamieszaly mi w glowie

pamiętaj ze karty wykładasz sobie tylko wtedy kiedy faktycznie chcesz znać odpowiedz i jesteś na nia gotowa nie ze zwykłej ciekawości

a jesli mas zgorszy dzień dola jakiegoś nie szukaj pocieszenia w kartach

wypłakać sie lepiej na ramieniu koleżanki wypić flaszkę odespać ale nie szukać nadziei w tarocie bo to tylko pogorszyć kiepski stan może

Napisano
PRZECZYTAŁAM CAŁOŚĆ WĄTKU ALE NADAL NIE WIEM JAKIE PYT DO TYCH KART

a poza kartami

W nienajlepszym humorze wyciagnelam wczoraj trzy karty i teraz w zasadzie zaluje, bo zamieszaly mi w glowie

pamiętaj ze karty wykładasz sobie tylko wtedy kiedy faktycznie chcesz znać odpowiedz i jesteś na nia gotowa nie ze zwykłej ciekawości

a jesli mas zgorszy dzień dola jakiegoś nie szukaj pocieszenia w kartach

wypłakać sie lepiej na ramieniu koleżanki wypić flaszkę odespać ale nie szukać nadziei w tarocie bo to tylko pogorszyć kiepski stan może

Nic dodać nic ująć!!!

Gość stagnacja
Napisano

na takie bardzo ważne i emocjonalne dla nas sprawy lepiej nie stawiać sobie samemu kart bo zawsze wyjdzie nasz strach albo myślenie życzeniowe

Gość Daffne
Napisano

Blue każdy umiera sam, nawet jeśli jest ktoś obok trzymający Cię za dłoń...