Skocz do zawartości

Otwieranie czakr (Bezpieczne) Porady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chce odblokować swoje czakry zaczełem od czakry gardła mam zablokowaną o czym doskonale wiem bo dolegliswosci zgadzaja sie wraz z opisem blokady czakry gardła

Możecie mi podac bezpieczny sposób na odblokowanie czakr ?

ja wam pokaze jak ja to dziś zrobiłem :)

Mianowicie puszczam sobie tę muzykę duchową

przedtem uspokajam umysł nastepnie przy tej muzyce wizualizuje sobie niebieski czyli kolor danej czakry kwiat lotosu duzy i zamkniety pozniej z czasem otwieram z obu stron listki tak jak rozrzerzaja sie w kwiecie lotosu gdy dziś otworzyłem jeden listek miałem bardzo przyjemne odczucia :) nastepnie pozniej otworzyłem nastepny ale tylko do połowy wiem ze nie moge od razu przesadzac z tym otwieraniem więc wszystko robie powoli i z cierpliwoscią :) powiedzcie mi czy robie to bezpiecznie i czy ogolnie dobrze ? z Góry pozdrawiam Serdecznie.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Mówiąc szczerze nie rozumiem o czym mówi ten, kto mówi o otwieraniu, czy odblokowaniu czakr, ponieważ przy różnych lekturach dotyczących tego tematu nie znalazłem czytelnych metod na to jak się to robi. Znam natomiast własną dzięki, której potrafię wzbudzić każdą, czyli otworzyć i w efekcie wszystkie, co doprowadza do doświadczenia mistycznego, doświadczenia Absolutu. Czyni się to świadomością-uwagą przez użycie uwagi w sposób przedmiotowy, co znaczy, że uwagą tak jak ręką "dotyka się" i w ten sposób stymuluje sploty nerwów, które są czakrami i je otwiera. Celem jest pobudzenie wszystkich jednocześnie, aby na raz wszystkie były otwarte, dzięki temu energia, w hinduizmie nazywana kundalini ulega wzbudzeniu i podniesieniu z czakry podstawy, która jest jej źródłem przez wszystkie czakry aż do korony. W wyniku wszystkie ulegają otwarciu, wzbudzona energia wszystkie wypełnia i przez czakrę korony łączy się z Absolutem, co wywołuje szczytowe doświadczenie mistyczne. Wywołanie takiego stanu wymaga względnie długiej praktyki, trzeba ćwiczyć, wzbudzenie jednej jest znacznie łatwiejsze, ale także wymaga praktyki trzeba bowiem na własnym doświadczeniu zrozumieć o co chodzi. Jednak wzbudzenie zarówno jednej jak i wielu jest jednoznaczne bowiem wiąże się z doznaniem o charakterze zmysłowym, po prostu czuje się, że w miejscu czakry coś pulsuje, dzieje się, dlatego stan otwarcia jest czytelny i pewny.

Napisano

zgłoś się do sosnowiczanina, on zajmuje sie czakrami. Na gardło dał mi specjalne ćwiczenie bo tez mam z tym problem:)

ps i koniecznie napisz że ja Cię do niego podesłałam, moze bede miałą ulge na jego sesje hahhahahaahah