Gość Gość3 Napisano 15 Czerwca 2013 Napisano 15 Czerwca 2013 Na prosbe mojego znajomego zrobilam rozklad- Celt na ogolna przyszlosc jego do konca roku . To co zobaczylam w kartach ,przeraza mnie troche . Robilam mu juz Celta na jego nowa prace -jej przebieg ,wyszedl rownie mroczny jak i ten i sie sprawdza niestety !!!! Rozklad kart : 1) pytajacy- -IX Mieczy - gosc jest zalamany ,depresyjny wrecz (co w rzeczywistosci sie zgadza ) 2) przeszkoda - II Miecze -odciety od wszystkiego a przede wszystkim pelen wewnetrzych lekow 3)istota rzeczy Ksiezyc - no on zyje tylko w marzeniach zludzeniach i snach 4)przeszlosc sprawy II Bulawy- skonczyla sie mu dobra passa ,przeszlosc byla stabilna ,wartosciowa 5)stan obecny ktory mija Paz mieczy - konczy sie moze jego troche niedojrzalosc 6) najblizasza przyszlosc IX KIelichow - i znowu gosc bedzie bujal w oblokach 7)jego obecna sytuacja zyciowa VIII Bulaw - wszystko az dudni wkolo niego ,masa wydarzen 8)otoczenie ,na co moze liczyc IV Kielichy (odwrocne ) -beda szanse na pomoc ,udzwigniecie problemow ,bedzie wiedzial czego chce 9)obawy i nadzieje AS monet (odwrcone )- straty finansowe , 10) rezultat ,podsumowanie VII Bulaw-VI Mieczy - Wieza -runie cos ,pozostawi przeszlosc za soba ,ale przynajmniej bedzie w nim jakakolwiek determinacja , _____________________________ Nie ciekawa ta jego przyszlosc . Radzila bym mu jakas terapie i pomoc fachowa !!! bo jego psyche ...jest bardzo chore . Moze Wy widziecie tu jakies dobre perspektywy ,bo ja nie ........... Bede wdzieczna ...........,bo jeszcze mu o tym nie mowilam ,a musze .... Cytuj
SacralNirvana Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Wiec tak pokrotce... 9 Mieczy - widac, ze facet duzo mysli i bardzo, ale to bardzo sie zamartwia. Jest typem takiego samoinkwizytora. Tworzy scenariusze horrorow na lata do przodu i karmi regularnie swoje leki. 2 Mieczy - intelektualizuje wszystko. Nawet jak cos mu tam zaswita, ze mogloby byc lepiej, to on od razu mlotkiem tego gwozdzia i zabija to w zarodku. Blokuje sie ciagle i intensywnie. Co trudne nie jest, zwazywszy na jet postawe w 9 Mieczach. Z luboscia sie katuje. Pejcz na plecy i JAZDA! XVIII Ksiezyc - no ogromna niepewnosc i lek. Sam siebie pyta sie, jak dlugo tak jeszcze pociagne? Co bedzie jutro? Kiedy wreszcie zaswieci dla mnei slonce? Ale odpowiedzi niestety nie udzieli mu nikt poza nim samym. Tam tez moze odnalesc stabilizacje i pokonac wlasne leki. Z czasem to przyjdzie. 2 Bulaw - w przeszlosci mial bardzo duzo nieprzemyslanych dzialan. Dzialaj pod wplywem impulsu, czasem w sposob gwaltowny, glupi i nie raz sie na tym przejechal ostro. Paz Mieczy - no mija ten etap rzucania sie, jak przepraszam, ale to przyszlo mi do glowy, "jak wsza na grzebieniu". 9 Kielichow - bardzo ladna karta. Przydzie to, czego wlasnie mu potrzeba. Wreszcie wewnetrzne poukladanie i to najlepszy i JEDYNY punkt startowy, z ktorego mozna rozpoczynac cos sensownego. 8 Bulaw - no dzieje sie. Ciagle cos. Pytanie, ile z tego jest rzeczywiscie dla niego, produktywne, z sensem, co z tego wykorzystuje? Odnalesc sie w tym i wybierac tylko to, co pasuje na 100%. 4 Kielichy (-) - otoczenie zajete soba i znudzone nim po czesci a moze nie tylko poczesci. Moze liczyc tylko na siebie. As Monet (-) - no boi sie, ze cokolwiek gdzies sie pojawi, jakakolwiek szansa to i tak nigdy nic z tego nie bedzie. Kubus Fatalista... zaklada sobie, ze on ma pecha i inni sa szczesliwi a on nie ma szans (9 Mieczy w pkt. 1.). 7 Bulaw, 6 Mieczy, XVI Wieza ---> VII Rydwan, HB XI Pasja i II Kaplanka - hmm.. wreszcie przestanie sie miotac bez sensu. Ruszy ostro do przodu. Wyjdzie poza ten swoj fatalizm walke z wiatrakami, ktorych nawet nie ma. W efekcie widac tu jego konkretne dzialania z powerem, branie zycia we wlasne rece i ufanie sobie w pelni. Facet wyjdzie na prosta... (ok... nie umrze ale bedzie sobie duzo lepiej w zyciu radzil)... Dobrze bedzie... Zdecydowanie lepiej niz teraz... Facet po prostu dojdzie do punktu, gdzie jego umysl juz nie bedzie w stanie sie dalej samobiczowac i bedzie trzeba zrobic WRESZCIE w zyciu cos konkretnego. Cytuj
Gość Daffne Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 1) pytajacy- -IX Mieczy - Pan jest w potrzasku, martwi się o swoją sytuacje finansową 2) przeszkoda - II Miecze - przeszkodą jest zbyt duże zamartwianie się (9 mieczy), przez które zaczyna blokować się i niedostrzegać innych rozwiązań sytuacje, które są. Na karcie widnieje postać z zawiązanymi oczyma...spowija ją mrok...w tym przypadku jest to mrok myśli negatywnych i poczucie niemożności wyjścia z problemu. Bezsilność się pojawia, ale jest subiektywna, ponieważ zawsze jest jakieś wyjście, trzeba tylko chcieć je dostrzec. 3)istota rzeczy Ksiezyc - mroczne mysli, snucie czarnych wizji, popadnięcie w marazm psychiczny z powodu zmartwień. 4)przeszlosc sprawy II Bulawy - w przeszłości Pan przyglądał się swym kłopotom zbyt biernie, być może nie było jeszcze tak źle jak jest obecnie. 5)stan obecny ktory mija Paz mieczy - obecnie Pan jest sfrustrowany, poddenerwowany, gdyż nie ma tego co chciał. 7)jego obecna sytuacja zyciowa VIII Bulaw - aktualnie próbuje wyjść z padoła frustracji jaka go ogarnęła, dużo aktywności, ale takiej hm nieukierunkowanej albo nieprzemyślanej. 8 buław kojarzy mi się tu z takim brawurowym, zapalczywym podejściem do trudności. Ogromną energią buntowniczą jaka się budzi w obliczy problemów. Jednak jest to energia intensywna, ale i równie szybko się wypalająca. 8)otoczenie ,na co moze liczyc IV Kielichy (odwrocne ) - hm generalnie każdy patrzy z żalem dostrzegając jego chandrę, brak motywacji, poczucie bezsensu życiowego, a może nawet zobojętnienie na otaczające go problemy. Mogą stać i się przyglądać od czasu do czasu rzucając dobrym słowem,które nie przynosi wielkich efektów. 9)obawy i nadzieje AS monet (odwrcone ) - obawa, że finansowo pogrąży się jeszcze bardziej, że nie będzie szans na polepszenie swej sytuacji - nadzieje odwrotnie, że uda się wyjść powoli na prostą 10) rezultat ,podsumowanie 7 Bulaw- 6 Mieczy - Wieza -> Rydwan -----------------------------------Śmierć-----Głupiec----Mag---------- ------------------------------------------Śmierć----Mag--------------- --------------------------------------------Umiarkowanie--------------- - będzie się Pan szamotał, walczył z sobą, z innymi, strasznie skrajne postawy może przybierać, czym de facto może odpychać innych od siebie, a to mu nie ułatwi poprawy...myślę, że będzie swoim zachowaniem i podejściem sam sobie szkodzić, winnych jednak może szukać wokół siebie, a nie w sobie. W wieży jest nadzieja, że może dość nagłe wydarzenie poprawiłoby jego sytuację...więć oby zaczął myśleć kreatywnie Cytuj
SacralNirvana Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Ups... robilam ogolnie, dopiero doczytalam, ze chodzi o prace... wiec w kontekscie tego tutaj... jeszcze dopisze, ze widac, ze wyjdzie z tego, co jest teraz. Jego zmartwienia sa w duzej mierze napedzane przez niego samego. Martwi sie tak bardzo, ze jest niezdolny do dzialania. 9 Kielichow w najblizszej przyszlosci wskazuje na to, ze powinien sie ladnie w tej pracy jednak zintegrowac i widac wreszcie takie powolne odsapniecie i wyluzowanie. Z czasem powinien odnalesc zadowoleie w tym, co robi, jak rowniez rownowage i przestac sie szamotac. Tak czy inaczej bedzie dobrze, tak uwazam po tych kartach. Pan nauczy sie bardziej umiejetnie radzic sobie w zyciu... i z nadmiernego myslenia przejdzie po prostu do dzialania. Zamiast duzo myslec zacznie bardziej insyntkownie dzialac, co mu wyjdzie rowniez zawodowo/finansowo, na dobre. Cytuj
Gość Gość3 Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Ups... robilam ogolnie, dopiero doczytalam, ze chodzi o prace... wiec w kontekscie tego tutaj... jeszcze dopisze, ze widac, ze wyjdzie z tego, co jest teraz. Jego zmartwienia sa w duzej mierze napedzane przez niego samego. Martwi sie tak bardzo, ze jest niezdolny do dzialania.9 Kielichow w najblizszej przyszlosci wskazuje na to, ze powinien sie ladnie w tej pracy jednak zintegrowac i widac wreszcie takie powolne odsapniecie i wyluzowanie. Z czasem powinien odnalesc zadowoleie w tym, co robi, jak rowniez rownowage i przestac sie szamotac. Tak czy inaczej bedzie dobrze, tak uwazam po tych kartach. Pan nauczy sie bardziej umiejetnie radzic sobie w zyciu... i z nadmiernego myslenia przejdzie po prostu do dzialania. Zamiast duzo myslec zacznie bardziej insyntkownie dzialac, co mu wyjdzie rowniez zawodowo/finansowo, na dobre. ______________________ Witam , Dobrze zrozumials,ten rozklad Celta byl w ogolnym temacie jego przyszlosci . W innym temacie robilam mu rozklad na przebieg jego pracy /w ktorej jest no obecnie ,ale wszystko jest na nie i sprawdza sie to co powiedzialy karty/ _______________________ Dziekuje za zaangazowanie . Probuje mu pomoc ....,znamy sie od dziecka praktycznie . Ale on jest takim dziwakiem troche ,takze to co sie wokol niego dzieje to nie tylko wplyw zlej passy. Cytuj
SacralNirvana Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Sacral - dobrze, ten jest ogólny...założycielka pisze o tym że robiła też na prace i się sprawdził...czy źle rozumiem ? Mysti... pije w trakcie moja pierwsza kawe... intuicja dziala jako tako... reszte ogarniam z trudem. Niedziela... luz blues i kofeina... Cytuj
Gość Gość3 Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Paz Mieczy - no mija ten etap rzucania sie, jak przepraszam, ale to przyszlo mi do glowy, "jak wsza na grzebieniu". ... _____________________ Trafnie ujelas !!!!,bo jak juz napisalam ,znamy sie od dziecka ....on byl wczesniej taki bunczuczny i bardzo egoistyczny ,wszystko i wszystkihc zamiatal za soba wrecz palil mosty !!! A teraz pokornieje troche ....,czas najwyzszy godzic pomalu i akceptowac realnosc ...i dzialac rozsadnie Cytuj
Gość Gość3 Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Ja wypiłam jedną ... teraz zaparza się druga (to codzienny standard - 2 kawy, dopiero jestem zdolna do działania) bez kofeinki ani rusz . Miłej Niedzieli Dziewuszki. i uciekam stąd bo dostane klapsy za off top :* ____________________ Milej tez Tobie .... Kawa mysli rozjasnia .....i slonce .... Cytuj
SacralNirvana Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Paz Mieczy - no mija ten etap rzucania sie, jak przepraszam, ale to przyszlo mi do glowy, "jak wsza na grzebieniu". ... _____________________ Trafnie ujelas !!!!,bo jak juz napisalam ,znamy sie od dziecka ....on byl wczesniej taki bunczuczny i bardzo egoistyczny ,wszystko i wszystkihc zamiatal za soba wrecz palil mosty !!! A teraz pokornieje troche ....,czas najwyzszy godzic pomalu i akceptowac realnosc ...i dzialac rozsadnie 2 Bulaw w przeszlosci i Paz Mieczy w terazniejszosci, ktora mija... to ladnie potwierdza, co piszesz. 2 Bulaw rozpatrywane jest pod katem wahan i braku zdecydowania, ale np. Crowley juz widzial te karte inaczej. 2 Bulaw to ogien i ogien... to dzialania nieprzemyslane, takie na hurra... czesto wynikajace ze zbyt wybujalego ego, typowo pod nas samych. Paz Mieczy to wlasnie tez takie troche dzialani... wszystko mi sie nalezy... szukanie z zewnatrz. Pieknie natomiast te 9 Kielichow tu pasuje. Pokazuje, ze on zacznie pracowac wreszcie nad soba wewnetrznie, bo 9 Kielichowy czlowiek jest wewnetrzne ulozony i na etapie tym, ze moze tym, co ma w sobie pieknego, obdarzac innych. Wiec idzie to juz w druga strone. Z postawy wyczekujacej i roszczeniowej przejdzie z czasem w postawe... hojnego dawcy. Nie tyle materialnie, co wlasnie tu chodzi o kwestie emocjonalna... jak i rozwojowa... taki bardziej spoleczny czlowiek sie z niego zrobi. Co mu wyjdzie tylko na dobre. Wieksze ugruntowanie w sobie samym i zyciu i wiecej zadowolenia... ktore bedzie wynikalo z niego samego a nie z zewnatrz. Cytuj
Gość Gość3 Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Dziekuje Wam dziewczyny....> bardzo . Probuje tego "nieszczesnika " jakos sprowadzic przede wszystkim na ziemie ,ze swoich okopow. Zbiore w jedna calosc wasze trafne rady ....i wyloze mu kawe na lawe . Mnie sie troche chlopisko slucha ....wiec mam nadzieje ...,ze cos to da. Maszeruj albo gin .... ________________ Taka nachodzi mnie refleksja ,po tym co napisalyscie i stwierdzenie ,jak wiele prawdy ukazalo sie w kartach . Bo weryfikuje ja z tym co ja wiem o nim i jak go widze . Cytuj
Gość Gość3 Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Naszla mnie taka refleksja ,po tym jak przeczytalam interpretacje dziewczyn ...rozkladu Krzyza Celtyckiego Wyszlo szydlo z worka ....sa one tak trafne ,gdy weryfikuje je z tym co ja wiem o nim i jak go postrzegam ,ze az mnie to zadziwia !!! ______________ ..." bo wszystko co nas dotyka ,przychodzi z poza nas " ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi