Skocz do zawartości

Studia psychologiczne - jeszcze raz!

Farfalla209

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozważałam ostatnio co chcę robić w życiu i na jakie studia iść, czy tą Azję Wschodnią, czy Psychologię i w końcu mi się wyklarowało, że psychologia. Więc wyciągnęłam karty z ciekawości co tam zobaczę wobec tej decyzji.

Studiowanie psychologii w tym roku:

Papież V . Mag I . 7 Denarów -> Mag I

No wygląda na to, że w końcu nadszedł ten czas! Chyba bardziej sprzyjające karty nie mogły wyjść :).

Tylko zastanawiam się czemu poprzednio takie dziwne karty ( Kapłanka II . Diabeł XV (O) . Cesarzowa III (O) -> Sąd ostateczny XX ) na to wyszły, ale może się pokazało wtedy moje zamieszanie wewnętrzne i nie zapowiadało się wtedy jeszcze na to bym była w stanie być wytrwała w tym postanowieniu :).

Napisano

A ja uwazam, ze to jeszcze nie czas. Moze sie przeciagnac lub nawet zrezygnujesz z nich na rzecz czegos innego. 7 Monet to jak dla mnie rezygnacja albo po prostu cierpliwosc. Mag chce i dziala, ale w polaczeniu z 7 Monet moze to znaczyc, ze albo bedziesz pchala te sprawe pomimo przeciwnosc losu i na pozniej, albo podejmiesz inne zupelnie dzialania. Podsum HB to XIII Smierc i IV Cesarz. Tak jakby tu mial sie narodzic jeszcze inny pomysl.

Napisano

O no proszę.. :) Dzięki za interpretację. więc może jednak nie tak optymistycznie, ale mocno to czuję w sercu teraz, żeby iść.

Napisano

Probuj. To az i tylko karty. Ty kreujesz swoja rzeczywistosc.

Napisano

Uwazam podobnie jak Sacral - to nie ten czas.

7 denarów to dojrzewanie, powolny postep ale jednocześnie zbieranie plonów.

Papież to dla mnie takie zastanowienie, Mag działanie, owszem i nauka ale patrząc na 7 den to mozliwem, ze poczekasz jeszcze troche, Mag sprawi, ze 'coś' Ci wypadnie.

Napisano

mam takie wrazenie,ze Sacral ma racje. 7 Denarow posiada rowniez nazwe "Wladczyni Niepelnego Sukcesu"

a Mag dla mnie to taki czarus.:_smutny:

Napisano

Hmm no tak, ale jednak Kapłan to jest karta stricte związana z wiedzą i zdobywaniem jej, zdobywaniem mądrości, stopnia naukowego :). A ta 7 denarów jest na 3 miejscu więc widzę ją bardziej jako ostrzeżenie niż faktyczne zagrożenie wobec tak mocno optymistycznych kart jak Papież i Mag :).

Ale może po prostu patrzę przez swoje własne filtry i oczekiwania, czas zweryfikuje ;).

Napisano
"Wladczyni Niepelnego Sukcesu"

sukcesu, na który trzeba poczekać (wg mnie).

Coś owszem - zostało wprawione w ruch ale trzeba na to cierpliwości (na większosci kart pokazana jest osoba siedząca przy łące - więc zasiała i czeka na żniwa - i się ich doczeka. Cierpliwość odgrywa, wg mnie, przy tej karcie pierwsze skrzypce)

Napisano

Papież to zamyślenie, kontemplacja etc

ojjj okaze sie jak bedzie :)

Tarot to nie wyrocznia :)