Skocz do zawartości

Kontrakt

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Mamy problem...Nasz drogi NFZ zabrał nam 75% kontraktu na poradnię okulistyczną, co oznacza nie tylko straty finansowe mojej firmy, ale i setki sfrustrowanych, schorowanych pacjentów, spośród których mało kogo stać będzie na leczenie prywatne. Wiem, że prezydent wystosował pismo do Funduszu (zabrali lub zmniejszyli kontrakty wszystkim przychodniom) z odwołaniem. Zadałam kartom pytanie jak potoczy się ta cała sprawa z kontraktem?

Wieża 3 pucharów Koło Fortuny 6 pucharów suma Sprawiedliwość/Kapłanka, suma HB Siła (8)

widac szok w pierwszej karcie, ale chyba tutaj zostaniemy pozytywnie zaskoczeni i jednak przywrócą nam stan poprzedni, w każdym razie w tym Kole na pewno wydarzy się coś co zadziwi

Napisano

Moim zdaniem podpiszecie z NFZ kolejny kontrakt na bardzo podobnych warunkach jak wcześniej.

Napisano

Trudno będzie z tym kontraktem, pewne zmiany mogą być wprowadzone na korzyść pacjenta ale dopiero w 2014 roku.

Napisano

Mnie się wydaje, że nic z tego nie będzie. Tylko wspominanie jak to było kiedyś, no cóż wszystko zgodne z prawem..... taki los

• Maestro
Napisano
Mnie się wydaje, że nic z tego nie będzie. Tylko wspominanie jak to było kiedyś, no cóż wszystko zgodne z prawem..... taki los

Konkurs został przeprowadzony zgodnie z zasadami, nikt nic nie może zarzucić...Wiem, ze piszą już odwołania, to zabijanie ludzi w białych rękawiczkach...

Napisano

Wg mnie nie zwiększą Wam kontraktu. NFZ tnie koszty, bo brakuje pieniędzy w budżecie. Przecież większość kasy zgarniają posłowie :lol:

Napisano

Mysle tak, ze jezeli im nie popuscicie to pojda Wam na reke. Niekoniecznie tak, jak bylo wczesniej, chociaz sa duze szanse, ale na pewno powinno byc lepiej niz teraz. Moze rzeczywiscie uda sie odzyskac to, co bylo.

W Wiezy upatrywalabym wyjscia poza terazniejsze ograniczenia (czyt. ciecia). Warto wiec zawalczyc o to.

Napisano

Wg mnie, może być podpisany aneks do tego niewygodnego kontraktu. Koło odwróci niewygodną sytuację (z Wieży) na poczucie bezpieczenstwa 6 pucharów... tego zyczę :)

• Maestro
Napisano

Podejrzewam, że szef zawalczy...Pozabierali kontrakty dużym poradniom,całkowicie...Nam coś chociaż zostawili...Z tego co wiem dali te kontrakty przychodniom połozonym na peryferiach, w małych miejscowościach..Gdzie tu sens i logika? Ludzie z tych miejscowości pracują w dużych miastach i tam się leczą..

Mam codziennie przeprawy ze zdenerwowanymi pacjentami..

Napisano
Z tego co wiem dali te kontrakty przychodniom połozonym na peryferiach, w małych miejscowościach..Gdzie tu sens i logika? Ludzie z tych miejscowości pracują w dużych miastach i tam się leczą..

Na peryferiach leczy się mniej ludzi, a więc są mniejsze koszty ;)

• 3 tygodnie później...
  • Maestro
Napisano
Mamy problem...Nasz drogi NFZ zabrał nam 75% kontraktu na poradnię okulistyczną, co oznacza nie tylko straty finansowe mojej firmy, ale i setki sfrustrowanych, schorowanych pacjentów, spośród których mało kogo stać będzie na leczenie prywatne. Wiem, że prezydent wystosował pismo do Funduszu (zabrali lub zmniejszyli kontrakty wszystkim przychodniom) z odwołaniem. Zadałam kartom pytanie jak potoczy się ta cała sprawa z kontraktem?

Wieża 3 pucharów Koło Fortuny 6 pucharów suma Sprawiedliwość/Kapłanka, suma HB Siła (8)

widac szok w pierwszej karcie, ale chyba tutaj zostaniemy pozytywnie zaskoczeni i jednak przywrócą nam stan poprzedni, w każdym razie w tym Kole na pewno wydarzy się coś co zadziwi

Informacja dosłownie sprzed kilkunastu minut : szefowa NFZ z mojego regionu została dzisiaj odwołana:))) Właśnie za złe zarządzanie kontraktami i brak dialogu z pacjentami i środowiskiem medycznym:) Oznacza to, ze jest szansa na polepszenie obecnej (fatalnej ) sytuacji:) Jak coś więcej się dowiem, to napiszę:)