Skocz do zawartości

Pilne dla kolegi :(

Gość alles-in1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alles-in1
Napisano

Jak zrealizuja sie oczekiwania Pana x w sprawie zaplaty za wykonana prace? Pan wykonal prace i Pani nie chce zaplacic, kwota duza (Pani na podstawie faktury od Pana otrzymala pieniadze z banku).

7 mieczy As bulaw 4 mieczy - widac oszustwo, Pani zaplanowala to wczesniej, ze nie zaplaci, ona juz nie ma tych pieniedzy...

Slabe karty, wiec dociagnelam Sad Smierc Krolowa Kielichow ---> mysle, ze bez sadu sie nie obedzie inaczej Pan nie odzyska pieniedzy. Dalszej wspolpracy z Pania nie bedzie.

Prosze o pomoc w interpretacji.

Napisano

Jak zrealizuja sie oczekiwania Pana x w sprawie zaplaty za wykonana prace?

7 mieczy As buław 4 miecze - no nie wygląda to zbyt dobrze... wydaje mi się, że teraz to się nie zrealizuje, ale patrząc na karty dalsze powiedziałabym, że będzie jakiś przełom w sprawie, ale na pewno nie wszystkie pieniążki odzyska wydaje mi się ze tylko jakąs tam część

Napisano

Jak ma umowę z Panią zawartą - to nie bedzie większego problemu z odzyskaniem pieniędzy. Bardziej mnie martwi, że mógł nie dopełnić wszystkich papierków i w ten sposób wpadl Pani do głowy, że nie musi płacić. W tym dociagnięciu może być widać, ze Pani zmieni zdanie. Mnie to ogólnie wyglada - jakby ta sprawa nie była do konca czysta z obu stron ale pewnie tu mogę się mylić.

Gość alles-in1
Napisano

Z Pana strony jest wszystko ok, ale zrobil blad na fakturze, ludzka pomylka, nic celowo, bo to na swoja niekorzysc zrobil :(

Napisano

zreazlizuje jeżeli ją podejdzie sprytem. np. nastraszy komornikiem.

Gość SooYoung
Napisano

Myślę że pani wykorzystała ten błąd na fakturze (7 mieczy) i stąd taka a nie inna sytuacja. No cóż są ludzie i ludziska :/

Nie zapłaci ( 4 m) i dlatego bez sądu się nie obędzie.

Napisano

Podsum w pierwszym rozkladzie jest XII Wisielec i III Cesarzowa. Wiec w ten sposob jak pan teraz dziala wobec pani, nic nie osiagnie. Pani jest sprytna i wykorzystala jego blad. Musi inaczej zadzialac, zupelnie.

Sad? Byc moze. Lub jak pisze Selenit, komornik. Tak czy inaczej, niech na spokojno przemysli swoje mozliwosci, ewentualnie skonsultuje z kims, kto ma tu pojecie (podsum calego rozkladu Eremita)... np. prawnika jakiegos... i zmieni sposob dzialania. Bo ten na razie jest nieskuteczny. A szanse na odzyskanie kasy sa, tylko ze w inny sposob musi wobec pani zadzialac.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Szczerze powiem że ja w tych kartach nie widzę rozstrzygnięcia sprawy...

Prędzej w 4 Mieczy - widziałabym rezygnację Pana ze swoich roszczeń....

Aaale, pytałaś "Jak zrealizuja sie oczekiwania Pana x w sprawie zaplaty za wykonana prace?" - no tak, że w pewnym momencie zrezygnowałby...

Zatem prędzej zapytałam co może zrobić w tej sprawie by pieniądze odzyskać, bo ja np w tych kartach odzyskania ich naprawdę nie widzę...

Gość alles-in1
Napisano

MyStErIoUs_WoMaN - zadalam pytanie zgodnie z Twoja sugestia

Co moze zrobic Pan aby odzyskac pieniadze

Rycerz mieczy 5 kielichow 4 monet - chyba ich jednak nie odzyska :(

Napisano
Jak zrealizuja sie oczekiwania Pana x w sprawie zaplaty za wykonana prace? Pan wykonal prace i Pani nie chce zaplacic, kwota duza (Pani na podstawie faktury od Pana otrzymala pieniadze z banku).

7 mieczy As bulaw 4 mieczy - widac oszustwo, Pani zaplanowala to wczesniej, ze nie zaplaci, ona juz nie ma tych pieniedzy...

Slabe karty, wiec dociagnelam Sad Smierc Krolowa Kielichow ---> mysle, ze bez sadu sie nie obedzie inaczej Pan nie odzyska pieniedzy. Dalszej wspolpracy z Pania nie bedzie.

Prosze o pomoc w interpretacji.

odwleczeniem w czasie i powrotem do tematu

ja tu nie widzę odzyskania kasy