Skocz do zawartości

9 pucharów mnie 'prześladuje' -proszę o pomoc w interpretacji.

irmelin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ostatnio powoli zaznajamiam się z tarotem i z moją pierwszą talią dlatego nie jestem jeszcze wszystkiego pewna i proszę o pomoc.

póki co zadałam tylko 3 pytania, jak można się domyślić po tytule wątku we wszystkich odpowiedziach wystąpiła karat 9 pucharów.

stosowałam rozkład na jedną kartę, pytanie typu tak czy nie.

pierwsze pytanie dotyczyło chłopaka z którym się spotykam - wyszła karta 9 pucharów w pozycji zwykłej.

po jakimś czasie pytałam czy zdam bardzo ważny egzamin na uczelni - 9 pucharów odwrócone. no i na koniec czy uda mi się zakończyć studia zgodnie z planem, obrona w terminie itp. - 9 pucharów w pozycji zwykłej.

pytanie z facetem nie jest teraz aż tak istotne, chciałam tylko zaznaczyć że za każdym razem mam szczęście do tej konkretnej karty.

odnoście egzaminów - nie zdałam tego o który pytałam (pozycja odwrócona), ale zaliczenie go jest wymagane do obrony w terminie, co wg mojej interpretacji się uda.

i teraz moje pytanie: czy dobrze rozumiem, że mimo oblania tego egzaminu będzie jeszcze szansa na pozytywne zakończenie sprawy, a co za tym idzie ukończenie studiów?

czy może macie jakieś inne propozycje na interpretacje?

z góry dziękuję :)

Napisano

dobrze interpretujesz, ze mimo wszystko sie uda ;)

a pytanie - stosujesz odwrócenia czy 'przypadkiem' tak Ci karta wyleciała?

czy oczysciłas ja przed pierwszym stawianiem kart?

jaka to talia?

Gość Daffne
Napisano

polecam na każde pytanie wyciągnąć co najmniej 3 karty, ponieważ może być trudność z dokonaniem interpretacji 1 karty, której znaczeń jest mnóstwo zarówno pozytywnych jak i negatywnych...

Gość SooYoung
Napisano

9 pucharów poza tym że oficjalnie to karta tzw. zadowolenia, mówi też o lenistwie i wygodnictwie

W tej karcie nie ma ruchu i działania - według mnie nic się nie zmieni.

Może zrób na to pytanie rozkład na 3 karty

Napisano
polecam na każde pytanie wyciągnąć co najmniej 3 karty, ponieważ może być trudność z dokonaniem interpretacji 1 karty, której znaczeń jest mnóstwo zarówno pozytywnych jak i negatywnych...

+ unikać pytań na czy, bo tarot to nie wyrocznia a drogowskaz on ci nie powie masz tak zrobić albo tak się właśnie stanie ale da wskazówki.

Napisano

Jw.

Dodatkowo dodam, ze 9 Kielichow... mowi o wewnetrznym luksusie i bogactwie, ktorym mozna zaczac obdzielac innych. To dzieje sie, gdy juz przestalismy szukac czegokolwiek na zewnatrz: odpowiedzi, szczescia, uczucia, wypracowalismy to w sobie i teraz zamiast wolac, ze czegos chcemy, wychodzimy na przeciw ludziom i obdzielamy ich tym, co my sami wewnatrz siebie mamy.

Wiec w milosci np. bedzie to wreszcie dojrzalosc i prawdziwa gotowosc do zakochania sie. Takie - szukam partnera, ktory bedzie moim odbiciem lustrzanym. Nie boje sie, bo wiem, ze to, co otrzymam w pelni mnie zadowoli.

W sensie kontaktow z ludzmi to takze... trafanie w miejsca, gdzie nie kazdy moze miec wstep... wiec jezeli zalezy Ci na przyjeciu gdzie to jak najbardziej ta karta pokazuje spelnienie w tej kwestii.

Przychylam sie do tego, co wyzej. Ciagniaj 3 karty... i jezeli chodzi o pyt. na czy... to wahadelko lepiej da rade. Tarot dziala nieco inaczej... ;)

Napisano

9 pucharów to tez karta samolubstwa, singla i folgowania układ czysto sexualny niż partnerski. Zycie i postępowanie tak, żeby to "Tobie" było dobrze i wygodnie. Karta zdobywcy i cieszenia się, ze kolejna/kolejny na liscie zaliczonych.

Napisano
dobrze interpretujesz, ze mimo wszystko sie uda ;)

a pytanie - stosujesz odwrócenia czy 'przypadkiem' tak Ci karta wyleciała?

czy oczysciłas ja przed pierwszym stawianiem kart?

jaka to talia?

nie, karta nie wypadła przypadkiem.

oczywiście je oczyściłam, a talia to tarot marsylski.

w takim razie wyciągnę 3 karty odnośnie pytania o egzaminy skoro tak radzicie :)

bardzo dziękuję za wasze odpowiedzi, dopiero zaczynam taką konkretną przygodę z tarotem więc wszystkie wasze wskazówki biorę sobie do siebie.

zastanawiam się jeszcze czy to może mieć jakieś głębsze znaczenie, ze ta 9 tak za mną chodzi? bo przecież kart jest dużo, a tu ciągle te puchary wychodzą.

Napisano

9 to podciagniecie pod Eremite badz opcjonalnie pod Slonce...

Takze zawsze jest to cos, co wynika z jednostki, konkretnei ma zwiazek z pytajacym... ;)

jak rowniez z jego obecna sytuacja zyciowa... zaleznie od trygonu... moze dotyczyc konkretnego obszaru zycia... materii, ducha, emocji itd. itp.

Tu jw...

Puchary to woda... czyli uczucia, emocje i intuicja... 9 Kielichow moze tez wskazywac na potrzebe uporzadkowania siebie wewnetrznie... i nie szukania na zewnatrz niczego, czego nie masz w sobie. Jak rowniez na skupienie sie na obecnej chwili i czerpaniu z niej tego, co najlepsze. Na zasadzie, ze co ma przyjsc, przyjdzie samo w odpowiedniem momencie.