irmelin Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 ostatnio powoli zaznajamiam się z tarotem i z moją pierwszą talią dlatego nie jestem jeszcze wszystkiego pewna i proszę o pomoc. póki co zadałam tylko 3 pytania, jak można się domyślić po tytule wątku we wszystkich odpowiedziach wystąpiła karat 9 pucharów. stosowałam rozkład na jedną kartę, pytanie typu tak czy nie. pierwsze pytanie dotyczyło chłopaka z którym się spotykam - wyszła karta 9 pucharów w pozycji zwykłej. po jakimś czasie pytałam czy zdam bardzo ważny egzamin na uczelni - 9 pucharów odwrócone. no i na koniec czy uda mi się zakończyć studia zgodnie z planem, obrona w terminie itp. - 9 pucharów w pozycji zwykłej. pytanie z facetem nie jest teraz aż tak istotne, chciałam tylko zaznaczyć że za każdym razem mam szczęście do tej konkretnej karty. odnoście egzaminów - nie zdałam tego o który pytałam (pozycja odwrócona), ale zaliczenie go jest wymagane do obrony w terminie, co wg mojej interpretacji się uda. i teraz moje pytanie: czy dobrze rozumiem, że mimo oblania tego egzaminu będzie jeszcze szansa na pozytywne zakończenie sprawy, a co za tym idzie ukończenie studiów? czy może macie jakieś inne propozycje na interpretacje? z góry dziękuję Cytuj
Trida Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 dobrze interpretujesz, ze mimo wszystko sie uda a pytanie - stosujesz odwrócenia czy 'przypadkiem' tak Ci karta wyleciała? czy oczysciłas ja przed pierwszym stawianiem kart? jaka to talia? Cytuj
Gość Daffne Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 polecam na każde pytanie wyciągnąć co najmniej 3 karty, ponieważ może być trudność z dokonaniem interpretacji 1 karty, której znaczeń jest mnóstwo zarówno pozytywnych jak i negatywnych... Cytuj
Gość SooYoung Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 9 pucharów poza tym że oficjalnie to karta tzw. zadowolenia, mówi też o lenistwie i wygodnictwie W tej karcie nie ma ruchu i działania - według mnie nic się nie zmieni. Może zrób na to pytanie rozkład na 3 karty Cytuj
Selenit666 Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 polecam na każde pytanie wyciągnąć co najmniej 3 karty, ponieważ może być trudność z dokonaniem interpretacji 1 karty, której znaczeń jest mnóstwo zarówno pozytywnych jak i negatywnych... + unikać pytań na czy, bo tarot to nie wyrocznia a drogowskaz on ci nie powie masz tak zrobić albo tak się właśnie stanie ale da wskazówki. Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Jw. Dodatkowo dodam, ze 9 Kielichow... mowi o wewnetrznym luksusie i bogactwie, ktorym mozna zaczac obdzielac innych. To dzieje sie, gdy juz przestalismy szukac czegokolwiek na zewnatrz: odpowiedzi, szczescia, uczucia, wypracowalismy to w sobie i teraz zamiast wolac, ze czegos chcemy, wychodzimy na przeciw ludziom i obdzielamy ich tym, co my sami wewnatrz siebie mamy. Wiec w milosci np. bedzie to wreszcie dojrzalosc i prawdziwa gotowosc do zakochania sie. Takie - szukam partnera, ktory bedzie moim odbiciem lustrzanym. Nie boje sie, bo wiem, ze to, co otrzymam w pelni mnie zadowoli. W sensie kontaktow z ludzmi to takze... trafanie w miejsca, gdzie nie kazdy moze miec wstep... wiec jezeli zalezy Ci na przyjeciu gdzie to jak najbardziej ta karta pokazuje spelnienie w tej kwestii. Przychylam sie do tego, co wyzej. Ciagniaj 3 karty... i jezeli chodzi o pyt. na czy... to wahadelko lepiej da rade. Tarot dziala nieco inaczej... Cytuj
Selenit666 Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 9 pucharów to tez karta samolubstwa, singla i folgowania układ czysto sexualny niż partnerski. Zycie i postępowanie tak, żeby to "Tobie" było dobrze i wygodnie. Karta zdobywcy i cieszenia się, ze kolejna/kolejny na liscie zaliczonych. Cytuj
irmelin Napisano 19 Czerwca 2013 Autor Napisano 19 Czerwca 2013 dobrze interpretujesz, ze mimo wszystko sie uda a pytanie - stosujesz odwrócenia czy 'przypadkiem' tak Ci karta wyleciała? czy oczysciłas ja przed pierwszym stawianiem kart? jaka to talia? nie, karta nie wypadła przypadkiem. oczywiście je oczyściłam, a talia to tarot marsylski. w takim razie wyciągnę 3 karty odnośnie pytania o egzaminy skoro tak radzicie bardzo dziękuję za wasze odpowiedzi, dopiero zaczynam taką konkretną przygodę z tarotem więc wszystkie wasze wskazówki biorę sobie do siebie. zastanawiam się jeszcze czy to może mieć jakieś głębsze znaczenie, ze ta 9 tak za mną chodzi? bo przecież kart jest dużo, a tu ciągle te puchary wychodzą. Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 9 to podciagniecie pod Eremite badz opcjonalnie pod Slonce... Takze zawsze jest to cos, co wynika z jednostki, konkretnei ma zwiazek z pytajacym... jak rowniez z jego obecna sytuacja zyciowa... zaleznie od trygonu... moze dotyczyc konkretnego obszaru zycia... materii, ducha, emocji itd. itp. Tu jw... Puchary to woda... czyli uczucia, emocje i intuicja... 9 Kielichow moze tez wskazywac na potrzebe uporzadkowania siebie wewnetrznie... i nie szukania na zewnatrz niczego, czego nie masz w sobie. Jak rowniez na skupienie sie na obecnej chwili i czerpaniu z niej tego, co najlepsze. Na zasadzie, ze co ma przyjsc, przyjdzie samo w odpowiedniem momencie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi