Skocz do zawartości

Nowe szanse

zakretka23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zadałam kartą na co mam uważać, a gdzie są dla mnie szanse w ciągu roku :) Zastosowałam krzyż celtycki.

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy.

Głupiec Pojawienie się nowych możliwości i kontaktów. Entuzjazm i chęci do nowego działania i poznawania nowych ludzi.

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane.

Świat Otwartość na świat, na nowe kontakty.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest.

Kapłan Najważniejsza dla mnie jest nauka i to jest cel numer jeden.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia,okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy.

Pustelnik Ostatnie dwa lata bardzo się wycofałam by powoli i konsekwentnie zamieniać w szczególności w sobie to co nie działało na bardziej skuteczne. Porządkowałam swoje życie, wyznaczyłam sobie nowe cele, które realizuję.

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą!

Kochankowie Dążę do zbudowania zdrowej i fajnej relacji :) opartej na miłości, szacunku i zaufaniu, a któż tego nie pragnie ;)

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości.

10 monet Stabilizacja i radość z sukcesu, jakaś dobra transakcja przede mną.

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może.

7 pucharów Bujam w obłokach :) cała ja :P mało realistyczne podejście do rzeczywistości. Choć ja wierze, że dla mnie karta 7 pucharów zwiastuje realizacje moich marzeń.

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić.

Umiarkowanie Otocznie przyjazne i harmonijne. Odpowiedni podział ról.

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia.

Król buław Oczekuję od partnera bardzie zdecydowanego działania.

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę.

As pucharów Szansa na piękne uczucie ;)

Rada: 4 puchary Karty radzą bym w rutynie dnia codziennego nie przegapiła swojej szansy !!!