Skocz do zawartości

Mieszkanie do wynajęcia - prośba o pomoc w interpretacji.

Gość e

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kochani, dawno mnie nie było. Po karty też ostatnio rzadko sięgałam, bo brakło czasu - dużo pracy, zawirowania, problemy... Na koniec czerwca muszę wyprowadzić się z mieszkania w którym obecnie mieszkam z bratem. Szukamy pokoju 2osobowego tylko na lipiec bo On nie wie czy znajdzie pracę a trochę bez sensu płacić za pokój jak może wrócić do domu i wysyłać CV na oferty przez Internet. Dziś widzieliśmy 1 pokój - ogólnie OK. Jednak musielibyśmy podjąć decyzję dziś a na poniedziałek mamy jeszcze umówione spotkanie. Postawiłam 2 krzyże celtyckie na mieszkanie 1 i mieszkanie 2 - poniedziałkowe. A może zobaczycie w kartach jakąś podpowiedź, żeby się nie martwić bo samo się szybko rozwiąże...

Wiem, ze to pracochłonne rozkłady jednak prosiłabym o krótką zwięzłą wypowiedź, aby nie zabierać Wam czasu, chyba, ze ktoś ma ochotę na odczytywanie dokładnie każdej pozycji to nie pogardzę (;

Najtrudniej czyta się swoje rozkłady stąd moja prośba.

Pytania ogólnie nie było. Prosiłam karty o radę w sprawie 1 mieszkania jak i w sprawie drugiego mieszkania.

MIESZKANIE 1

1) To jest - 2 Denary

2) Krzyżuje się - 7 Mieczy

3) Korzeń problemu - 10 Buław

4) Korona problemu - Rycerz Pucharów

5) Mija - Rycerz Buław

6) Najbliższa przyszłość - As Mieczy

7) Nasza postawa - Król Buław

8) Otoczenie - 6 Denarów

9) Nadzieje - Słońce Obawy - Rycerz Mieczy

10) Wynik - 8 Buław, 5 Mieczy, Królowa Pucharów

Ogólnie w kartach widać, że się wahamy, chcielibyśmy na pewno zobaczyć to jeszcze 2. Ciężko nam podjąć jakąkolwiek decyzję i trochę się obawiamy, ze jak się zgodzimy tak szybko to będziemy żałować. Ogólnie pozytywnie odbieramy i mieszkanie i przyszłych współlokatorów. Mija - chyba czas szukania... A najbliższa przyszłość to wyjaśnienie. A wynik - moje pierwsze skojarzenie było takie, że jednak nie będziemy tam mieszkać. Że jakby nagle to wszystko zaczęło się samo układać... No i ta Królowa Pucharów - to jakoś intuicyjnie odczytuję, że to jednak właścicielka tego drugiego mieszkania...

MIESZKANIE 2

1) To jest - 10 Buław

2) Krzyżuje się - 8 Mieczy

3) Korzeń problemu - Rycerz Mieczy

4) Korona problemu - 4 Pucharów

5) Mija - 4 Buław

6) Najbliższa przyszłość - 7 Pucharów

7) Nasza postawa - Paź Pucharów

8) Otoczenie - Zmartwychwstanie

9) Nadzieje - 4 Denary Obawy - Pustelnik

10) Wynik - 8 Buław, 6 Pucharów, Rycerz Buław

Sytuacja taka sama. Ciężka sprawa i taka blokada - co zrobić, co zrobić... Korzeń - to znów ta szybkość, nerwowość, że mało czasu już zostało na znalezienie mieszkania... A mija - 4 Buław - jakby jednak wyszło na to, ze będę sama mieszkać w tym mieszkaniu a Brat wróci do domu do czasu znalezienia pracy... Ogólnie najbliższa przyszłość pozytywnie. Mi 7 Pucharów pokazuje, coś fajnego i spełniającego, satysfakcjonującego. Nasza postawa - Pazik Pucharów - rozmyślanie i zastanawianie się... Ale niezdecydowanie od nas bije. Otoczenie - znów pozytywnie - też bardzo lubię tą kartę. Jakbyśmy wywarli dobre wrażenie. Nadzieje, 4 Denary - dom, stabilność. Obawy, że będzie nudno i trochę samotnie... Wynik - też szybkość, ale rezygnacja z mieszkania...

PROSZĘ BARDZO O POMOC!

Edytowane przez e
Gość Daffne
Napisano

a jakie są pytania do celtów odnośnie tych mieszkań? Bo nie dopatrzyłam się...a możem ślepa :D

Napisano (edytowane)

Radę czy wybierając mieszkanie 1 lub 2 to będzie dobry wybór - chodziło mi o ogólnie spojrzenie kart na te mieszkania... ): Czy będzie się dobrze mieszkało, tak ogólnie... i pewnie znów namieszałam i nic nie warte są te rozkłady... ): Przepraszam, że tak chaotycznie piszę, ale trochę zamieszania mam obok...

Po prostu jak kiedyś oglądałam Ezo TV a nawet RodinT to czasami było tak, że Oni kładli rozkład jak ogólnie przedstawia sie sytuacja i co z Niej wyniknie i ja też tak chciała i kładłam karty...

Edytowane przez e
Napisano

aaaaa rozumiem ok.

To ja mieszkanie nr 1 wygląda na bardziej przyzwoite i będzie się dobrze w nim mieszkać. Przynajmniej wibracje na mieszkanie nr 1 sa lepsze niż na nr 2 :))

• Maestro
Napisano

MIESZKANIE 1

1) To jest - 2 Denary

2) Krzyżuje się - 7 Mieczy

3) Korzeń problemu - 10 Buław

4) Korona problemu - Rycerz Pucharów

5) Mija - Rycerz Buław

6) Najbliższa przyszłość - As Mieczy

7) Nasza postawa - Król Buław

8) Otoczenie - 6 Denarów

9) Nadzieje - Słońce Obawy - Rycerz Mieczy

10) Wynik - 8 Buław, 5 Mieczy, Królowa Pucharów

Myslę,że tego nie weźmiecie, bo ktoś Was może oszukać (7 mieczy , 5mieczy), tu coś jest nie tak, nie wiem,lokalizacja,otoczenie? Wg mnie mozesz się tu ogólnie niezbyt dobrze czuć,masz 6 denarów w otoczeniu, może zażądają większej opłaty za wynajem i wmówią coś, co nie miało miejsca (np.że zużyliście więcej wody czy pradu...)

MIESZKANIE 2

1) To jest - 10 Buław

2) Krzyżuje się - 8 Mieczy

3) Korzeń problemu - Rycerz Mieczy

4) Korona problemu - 4 Pucharów

5) Mija - 4 Buław

6) Najbliższa przyszłość - 7 Pucharów

7) Nasza postawa - Paź Pucharów

8) Otoczenie - Zmartwychwstanie

9) Nadzieje - 4 Denary Obawy - Pustelnik

10) Wynik - 8 Buław, 6 Pucharów, Rycerz Buław

ja mam wrażenie. że weźmiecie to, sytuacja jest dośc ciezka 10 buław i macie ograniczone pole działania - 8 mieczy, jak również czujecie taką presję, że gdzies się trzeba przenieść, pozycja mija mówi o chwili obecnej, która nadchodzi (to trzeba brać pod uwagę!!),wiec uważam, że tu zamieszkacie - 4 buław, aż nadejdzie inna możliwosć - 7 pucharów, wynik mówi o krótkim pobycie tutaj,ale i możliwe, że powrócicie w to miejsce:)

Napisano

Drugie miszkanie byłoby tylko na lipiec. Zamierzalismy podpisać umowę że na lipiec i z suma jaką mamy zapłacić więc chyba nawet mój brat nie zgodziłby sie na zapłacenie wiecej niż w umowie. Ale wiadomo różnie bywa... Kurcze, co tu zrobić... );

• Maestro
Napisano
Drugie miszkanie byłoby tylko na lipiec. Zamierzalismy podpisać umowę że na lipiec i z suma jaką mamy zapłacić więc chyba nawet mój brat nie zgodziłby sie na zapłacenie wiecej niż w umowie. Ale wiadomo różnie bywa... Kurcze, co tu zrobić... );

Nie wiem,ale wg kart to drugie mieszkanie wygląda na lepsze:)

Napisano (edytowane)
Nie wiem,ale wg kart to drugie mieszkanie wygląda na lepsze:)

No właśnie, gdybyśmy widzieli to drugie mieszkanie to byłoby porównanie a tak człowiek się zastanawia czy jak weźmie to pierwsze to czy to drugie będzie korzystniejsze... Eh Eh... Dziekuje Wam dziewczyny za Wasze spojrzenie (:

Edytowane przez e
Napisano

myslę że weźmiecie mieszkanie nr 1, tam w asie mieczy i 6 denarow widziałabym umowę

widać w rozkladzie że macie 2 opcje i kombinujecie w tej 7 mieczy

a drugim rozkladzie może byc na wyniku powrót do opcji nr 1

Napisano
myslę że weźmiecie mieszkanie nr 1, tam w asie mieczy i 6 denarow widziałabym umowę

widać w rozkladzie że macie 2 opcje i kombinujecie w tej 7 mieczy

a drugim rozkladzie może byc na wyniku powrót do opcji nr 1

Jeśli zrezygnujemy z mieszkania 1 i tym samym w poniedziałek pojedziemy zobaczyc mieszkanie 2 i np. nam się nie spodoba to opcji powrotu do mieszkania 1 nie będzie bo jest druga 2 ludzi którzy chcą je wynajac i jeśli my rezygnujemy to Oni na 100% je wezmą to opcji powrotu nie będzie bo już tam ktoś inny będzie mieszkać...

Napisano

obstawiam opcje nr 3

żadna z tych 2 nie wróży bezstresowego tam życia i w świetle kart jakbyście mieli z obu zrezygnować

a jesli jedno z 2 to zdecydowanie 2 mimo ze mniej sie bedzie podobać

Napisano
obstawiam opcje nr 3

żadna z tych 2 nie wróży bezstresowego tam życia i w świetle kart jakbyście mieli z obu zrezygnować

a jesli jedno z 2 to zdecydowanie 2 mimo ze mniej sie bedzie podobać

Zrezygnowaliśmy z mieszkania 1. Jutro się okaże jak tp mieszkanie 2. No możliwe, że będzie opcja 3. Jeszcze tydzień możemy szukać (:

Napisano (edytowane)

Jeszcze dodatkowa weryfikacja. Mieszkanie 2 o wiele gorszy standard od 1. Nie wynajmiemy. Gratulacje dla Bridy, rzeczywiście chcemy wrócić do 1. Napisałam do tej dziewczyny jednak brak odzewu. Selenit rowniez dobrze zinterpretowala. Jeśli wynajęła to tak jak pisała Iridios - opcja 3.

Brido gdzie w kartach widziałaś ten powrót? Które karty to wskazały?

Ta 5 Mieczy mnie zmylila. A w drugim rozkladzie 7 Pucharňw pokazaly zludne wyobrazenia. Tylko ten wynik w mieszkaniu 2 na prawde myslalam ze bedzie OK... ):

Edytowane przez e
Napisano

6 pucharów + rycerz buław na końcu w podsumie w 2 mieszkaniu.

Napisano (edytowane)

Ah, a ją myślałam, że te 6 Pucharó w to że przytulne mieszkanie w starym stylu a się okazało że wcale nie... ): No a Rycerz Bulaw jako przeprowadzka.... Jeśli chodzi o mieszkanie 1 niestety zostało wynajęte. Więc pozostała opcja 3. Mamy już jakieś na oku tylko trochę daleko od mojej pracy. No i jeszcze wchodzi w grę pokój a Akademiku.

Edytowane przez e
Napisano
Jeszcze dodatkowa weryfikacja. Mieszkanie 2 o wiele gorszy standard od 1. Nie wynajmiemy. Gratulacje dla Bridy, rzeczywiście chcemy wrócić do 1. Napisałam do tej dziewczyny jednak brak odzewu. Selenit rowniez dobrze zinterpretowala. Jeśli wynajęła to tak jak pisała Iridios - opcja 3.

Brido gdzie w kartach widziałaś ten powrót? Które karty to wskazały?

Ta 5 Mieczy mnie zmylila. A w drugim rozkladzie 7 Pucharňw pokazaly zludne wyobrazenia. Tylko ten wynik w mieszkaniu 2 na prawde myslalam ze bedzie OK... ):

w otoczeniu miałas odrodzenie, a na wyniku 6 pucharów

Napisano
6 pucharów + rycerz buław na końcu w podsumie w 2 mieszkaniu.

a to były podsumy?? czy karty 3 na wyniku

ja nie sumuje to nawet nie potafie policzyc czy to podsuma :-)

potraktowalam te karty jako wynik,

o powrocie do tematu mowily mi karta 8 i wynik

Napisano

To wynik był - nie sumowałam (:

Zle zrozumiałam 6 Pucharów, szukałam głebszego znaczenia a wystarczył podstawowy. No i tak mieszkanie 1 zajęte już ): Szukamy dalej...

Napisano

i tu masz własnie 5 mieczy

a że drugie brzydsze mówiły 4 pucharów, a potem 7 pucharów że to wyobrażenia tylko,miałaś tam tez 10 bulaw, 8 mieczy i Pustelnika chyba też

- stare było to mieszkanie?

Napisano

tak myślalam że bedzie własnie brzydkie albo stare czy przytłaczające