Skocz do zawartości

Sytuacja uczuciowa do końca roku

Jasminex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zrobiłam rozkład na moją sytuację uczuciową do końca roku. Obecnie nie jestem w związku.

Lipiec- Król Mieczy

Mężczyzna mający władzę, ale bardzo chłodny uczuciowo. Może to być jakaś dziwna relacja, ale nie oparta na uczuciach. Być może jakiś mężczyzna, do którego jest trudny dostęp.

Sierpień-Sprawiedliwość

Wrzesień- Rydwan

Tutaj może coś się ruszyć, coś powinno się dziać.

Październik- Cesarz

hmm i znów jakiś władczy mężczyzna, ale tym razem trochę bardziej "uczuciowy".

Listopad- Królowa Mieczy

Być może to ja, przykre doświadczenie w życiu minęły i dzięki temu jestem silniejsza i ostrożniejsza. Być może będzie mi trudno zaufać komuś i będę trochę zamknięta/niedostępna.

Grudzień- 5 Monet

No i tu znów jakieś problemy, smutek i samotność... Aż się boję tego grudnia.

Karty jakoś mało "uczuciowe". Wydaje mi się, ze w tym roku nic szczególnego nie wydarzy się. Może coś koło września się ruszy, ale w grudniu 5 monet zwiastuje jakieś rozczarowanie i ubóstwo emocjonalne. Bardzo często tak karta wypada mi na grudzień. Wg mnie jeśli w ogóle jakaś relacja się zawiąże to będzie bardzo chłodna i racjonalna- żadnych uczuć tu nie widzę. Czy też tak to widziecie???

Napisano

Lipiec- Król Mieczy

Kochana, a Ty jesteś po jakimś rozstaniu? tutaj wydaje mi się, że będziesz sobie "obrzydzać" pewnego pana, rozbierać go na czynniki pierwsze, analizować co zrobił nie tak

Sierpień-Sprawiedliwość

tutaj może dojść do poznania kogoś; nawiązanie nowej znajomości lub już ugruntowywanie tego, co poznało się wcześniej - rozwój znajomości

Wrzesień- Rydwan

emocjonalne wycieczki i huśtawki; faktycznie może coś ruszyć, ale mogą być wahania, poczucie rozdarcia rozdarcia, taka gotowość i niegotowość na coś

Październik- Cesarz

pojawienie się konkretnego faceta o cechach Cesarza, pewny siebie, władczy mężczyzna

Listopad- Królowa Mieczy

Mieczowa to raczej kobieta rozczarowana lecząca rany, co dalej widać w 5 monet; warto byłoby uniknąć tego, co tu może wyjść i już teraz zastanowić się czego tak naprawdę chcesz i czy faktycznie jesteś gotowa na wchodzenie w bliższe relacje

Grudzień- 5 Monet

no taka zima na wygnaniu :( a tak jeszcze mam skojarzenie odnośnie Cesarza wyżej i 5 monet tutaj (kiedyś mojej znajomej to połączenie pokazało mezalians), a dziś patrząc na Twój rozkład pomyślałam o tym, że być może masz tendencję do przyciągania facetów, którzy dosłownie ogołacają Cię z uczuć, sprawiają, że w rezultacie jesteś wypalona, zmęczona i udręczona relacją, nie wiem, czy tak jest, to tylko takie moje dywagacje, ale jeśli jednak tak jest, to też warto przyjrzeć się temu

czasami nie jesteśmy wewnętrznie gotowi na nowe uczucie, nawet jeśli nam się wydaje, że już, bo ja chcę

do końca roku to raczej okres gojenia się ran i szukania przyczyn co było przedtem nie tak, że teraz też jest ciężko i nie tak jakbyś chciała

owszem mogą pojawić się możliwości wejścia w związek, poznania kogoś nowego, ale tutaj za Tobą ciągnie się jakiś spory bagaż emocjonalny z przeszłości

Napisano

Dziękuję Baamisjanka! Może być dużo prawdy w tym co piszesz... chyba lepiej darować sobie jakiekolwiek znajomości do końca roku... Tak jestem po rozstaniu, chociaż już od tego czasu minął prawie rok, ale dopóki będę sama, dotąd będę rozmyślała o tym, co było, bo po prostu nie mam o czym...teraźniejszością ciężko żyć jak jej prawie nie ma...

Napisano

Kochana, to nie o to chodzi, żeby sobie darować znajomości, bo poznawać przecież możesz. A nuż się zjawi jakiś wartościowy mężczyzna. Nie można przesądzać, tylko jedynie w Twojej sytuacji trzeba znaleźć złoty środek.

ale dopóki będę sama, dotąd będę rozmyślała o tym, co było, bo po prostu nie mam o czym...teraźniejszością ciężko żyć jak jej prawie nie ma...

to trochę brzmi tak, jakbyś chciała uleczyć to, co było, tym co mogłoby przyjść

a to niestety tak nie działa, bo nawet jeśli poznasz kogoś, wejdziesz związek, to z czasem zrozumiesz, że to błędne koło; nie da się pustki po kimś zapełnić kimś innym; sama musisz tą pustkę czymś wypełnić

a teraźniejszość, jak i przyszłość budujemy sobie sami, o ile zrozumiesz to, co w Tobie siedzi, zaakceptujesz to i wtedy zaczniesz zmieniać, to sama zobaczysz, że sprawy zaczną układać się inaczej :)

Napisano

Dziękuję za cenne rady :* Próbowałam już wszystkim wypełnić tę pustkę, ale niestety cały czas czegoś brak...

Napisano

spróbuj najpierw poczuć się sama ze sobą w swoim własnym towarzystwie poczuć dobrze :) :*

Napisano

Problem w tym ,że ja czuję się dobrze sama ze sobą, ale nie jestem typem samotnika...

Napisano

jak większość z nas :) Kochana przyjdzie czas i na spełnienie we dwoje :)