Tonks Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Obecnie czekam na wyniki rekrutacji, stąd też na pewno część osób zrozumie moje zniecierpliwienie Liczę na dostanie się do jednej z dwóch szkół, do których złożyłam papiery. I szkoła jest dość "prestiżowa", II jest równie dobra, choć już nie tak elitarna jak I. Osobiście liczę na dostanie się do I, ale różnie to może wyjść... Proszę o pomoc w interpretacji 1. Jakie mam szanse na dostanie się do I szkoły? - (wypadło Słońce, 4 Denarów) Królowa Kielichów, 2 Buław, Pustelnik - mam szanse, jestem stworzona do tego kierunku, powinnam się dostać. 2. Jakie mam szanse na dostanie się do II szkoły - (wypadł Głupiec) 5 Mieczy, Arcykapłanka, Śmierć - dużo większe szanse niż w I szkole, mogę nawet być pierwsza na liście, ale to zdecydowanie wpłynie na moje dotychczasowe myślenie (nastawienie na I szkołę). 3. Jak przedstawia się szkoła, do której się dostanę? - (wypadło 6 Mieczy, które ustaliłam sobie na II szkołę... eh) Król Mieczy, Arcykapłanka, Wisielec - myślę że tutaj Król Mieczy symbolizuje rygor, czyli I szkoła. Zadając pytanie przyjęłam sobie że I szkołę będzie symbolizować Rydwan lub 6 Buław, natomiast II szkołę właśnie 6 Mieczy, które wypadło... Kolejne karty po tym mnie już zmyliły. 4. Jaka będzie moja reakcja po przeczytaniu wyników? - (wypadł Paź Buław) Paź Denarów, 4 Kielichów i odwrócony Król Mieczy - hmm chyba jednak wyjdzie II... sama nie wiem Nigdy mi się odwrócona karta nie wylosowała, więc tym bardziej jestem tu w kropce. Może się będę nad jeszcze inną opcją zastanawiała? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź Cytuj
Tonks Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Hmm mogę zostać w swoim mieście, ale tego bym nie chciała i nie składałam tam papierów. Jedynie jeśli będzie wolne miejsce... Jest aż tak źle? Cytuj
iridos Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 po tych kartach mogłaby być 1 ale karty na reakcje po odczytaniu.....nie sa najlepsze tyle ze reakcja to taki stan jak myśl ciężko wyłapać co karty gadają Cytuj
Tonks Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Bo ogólnie już po wyborze zaczęłam rozmyślać, że ooo nikogo znajomego nie będzie, jak ja się tam odnajdę, czy ja w ogóle sobie dam radę w takiej szkole... Cytuj
iridos Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 dasz rade nawet tak nie mysl swiat do odwaznych nalezy Cytuj
Tonks Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Co racja to racja, jednak ta druga szkoła od początku strasznie mi się podobała, a do pierwszej złożyłam TYLKO ze względu na powszechny pogląd, że jest lepsza, mimo że poziomem stoją raczej na równi. I teraz wydaje mi się, że to był błąd... Choć jeśli zmieniłabym preferencje, to żałowałabym, że nie spróbowałam. Ciężkie życie niezdecydowanych ludzi ^^ Cytuj
Tonks Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Eh, mi to nigdy nic nie pasuje... Dzięki. Cytuj
Tonks Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Napisano 24 Czerwca 2013 Dziś się znowu nasłuchałam o tym, jak to ta I szkoła jest bez klimatu, nauczyciele patrzą na wszystkich z góry, ludzie się zabijają itd... Czy karty mogły tu pokazać, żebym tam nie szła? Albo może jakaś dobra dusza by mi rozłożyła karty na to, jaka szkoła jest dla mnie najlepsza? Jeszcze jutro mogę wszystko zmienić. Cytuj
Ewitta Napisano 24 Czerwca 2013 Napisano 24 Czerwca 2013 Nie kombinuj i złóż tam, gdzie naprawdę chcesz się dalej kształcić. Karty mają to do siebie, że mogą pokazywać wiele aspektów i nie ma co swoich decyzji na nich opierać. I nie są takie złe na 1 szkołę, pokazują natomiast, że bardzo chcesz się tam dostać. Cytuj
Caliel Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) Mysle, ze bedziesz zdawac do obu szkol. Karty bardzo pokazuja Twoje obawy, i moze nawet obiegowy obraz szkoly... Masz szanse dostac sie do obu, ale chyba wybierzesz szkole nr 2. EDIT: powinnas dostac sie do obu szkol, jednak wydaje mi sie, ze zdecydujesz sie najpierw na szkole nr 1, ktora po jakims czasie zmienisz na szkole nr 2 Edytowane 2 Lipca 2013 przez Caliel Cytuj
Fall Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) Wybacz, ale opiszę tylko pytanie nr.4 ;-) Paź denarów-ewidentnie uczeń, więc gdzieś na pewno się dostaniesz ;-) 4 kielichów to rozczarowanie, niedostrzeganie szans i możliwości..Mi się wydaje, że do którejkolwiek szkoły się nie dostaniesz, nie będziesz zadowolona z wyniku, bo każda ze szkół ma swoje plusy i minusy i zawsze będą mieszane uczucia i wątpliwości w stylu-a może w drugiej szkole byłoby mi lepiej. Ale będą to bardziej obawy siedzące w Twojej głowie, niż stan faktyczny..Trzymam kciuki za wyniki! Edytowane 2 Lipca 2013 przez Fall Cytuj
Tonks Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 Bez problemu dostałam się do szkoły I i jestem bardzo zadowolona Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi