Maestro Inez2503 Napisano 25 Czerwca 2013 Maestro Napisano 25 Czerwca 2013 W zasadzie w mojej pracy jest w miarę ok, ale jest nowa dziewczyna, którą trzeba utemperować. Tzn. niby jest ok, pogadamy (ja jako szefowa nie lubię stwarzać dystansu), ale brak jej pokory...Dzis zaczęła się mnie czepiać, bo lekarka chciała dąc mi zwolnienie lekarskie, ja odparłam, że się zastanowię. Gdy wspomniałam o tym w pracy usłyszałam, że nie mam prawa, bo ona ma urlop zaplanowany!! Powiedziałam jej, że jest za młoda wiekiem i stażem, żeby mi podskakiwać. Wynikła mała sprzeczka, która ucięłam. Ale juz bez wdawania się w szczegóły. Polozyłam celta na to, jak się będzie układała nasza relacja do końca roku. 1. Rys osoby, o która pytamy - 2 monet zmienna, niezdecydowana, za bardzo jeszcze nie wie czego chce 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów uważam, że jest jeszcze młoda,poza tym przypomina mi kogoś 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc - najpierw mam wrażenie, że jest ok, że są perspektywy na poprawę, a za chwile zawodzę się na niej 4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Królowa Buław - ona nieświadomie pokazuje mi swoja buntowniczość 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy - wcześniej się nie znałyśmy 6. Najbliższa przyszłość 7 buław Kapłan suma Wisielec/Cesarzowa będą spięcia i pyskówki, będę jej pokazywała kto tu rządzi 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik najchętniej to by mnie wygryzła chyba 8. Wpływ innych osób Król Buław - ona może byc pobudzana przez swojego faceta 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka chyba obawia się, że może coś pójdzie nie po jej myśli i będzie musiała złagodnieć 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowie nie wiem, tu jakby ona miała ode mnie dostać szansę, której nie wykorzysta, ta 5 mieczy to moga być plotki Cytuj
Kędry Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 1. Rys osoby, o która pytamy - 2 monet - jest wytrawnym graczem - umie ustawić się w pracy - próbuje na ile może sobie pozwolić 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów - chciałabyś z nią normalnych, serdecznych stosunków służbowych 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc - chciałabyś poprawnych relacji - ale na razie są złudne palny na poprawę sytuacji 4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Królowa Buław - czuje się pewnie - jak królowa 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy - osoba nieznana Ci do tej pory 6. Najbliższa przyszłość 7 buław Kapłan suma Wisielec/Cesarzowa - bardzo dynamiczna - Ty będziesz chciała postawić na swoim, zaprowadzić porządek wg swoich zasad - potrwa to trochę zanim ją utemperujesz 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik cięty język ma ta osoba, chciałaby coś po swojemu zadzaiłać, zwrócić na siebie uwagę - wbrew pozorom czuje sie samotna 8. Wpływ innych osób Król Buław - ktoś może ją instruować jak ma postępować 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka ma świadomość, że jest za słaba - czasem goni w piętkę 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowie powinno się nieco unormować - za jakiś czas może nastąpić przełom w Waszych relacjach- ale duzo nerwów wcześniej będzie Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Maestro Napisano 25 Czerwca 2013 1. Rys osoby, o która pytamy - 2 monet - jest wytrawnym graczem - umie ustawić się w pracy - próbuje na ile może sobie pozwolić2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów - chciałabyś z nią normalnych, serdecznych stosunków służbowych 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc - chciałabyś poprawnych relacji - ale na razie są złudne palny na poprawę sytuacji 4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Królowa Buław - czuje się pewnie - jak królowa 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy - osoba nieznana Ci do tej pory 6. Najbliższa przyszłość 7 buław Kapłan suma Wisielec/Cesarzowa - bardzo dynamiczna - Ty będziesz chciała postawić na swoim, zaprowadzić porządek wg swoich zasad - potrwa to trochę zanim ją utemperujesz 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik cięty język ma ta osoba, chciałaby coś po swojemu zadzaiłać, zwrócić na siebie uwagę - wbrew pozorom czuje sie samotna 8. Wpływ innych osób Król Buław - ktoś może ją instruować jak ma postępować 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka ma świadomość, że jest za słaba - czasem goni w piętkę 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowie powinno się nieco unormować - za jakiś czas może nastąpić przełom w Waszych relacjach- ale duzo nerwów wcześniej będzie Masz rację Faktycznie jest świetnym graczem...Mam nadzieję, że okiełznam ja i nauczę szacunku dla pracy:)Nie wiem co się teraz porobiło,ale jest coraz więcej młodych osób, bez wykształcenia i doświadczenia, którym się wydaje, że są rewelacyjni i to im się NALEŻY WSZYSTKO! Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 1. Rys osoby, o która pytamy - 2 monet – bardzo zmienna, niezdecydowana, wahająca się 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów przypomina Ci kogoś z przeszłości lub rodziny, lub może Ciebie samą jak byłaś młoda 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc – praca z Tobą, to przymus dla tej osoby nie do zniesienia, jest nieszczera, a Księżyc to potwierdza. Księżyc często pokazuje mi kogoś, kto obgaduje, plotkuje…. 4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Królowa Buław – no chyba przyjaciółką Twoją to ona nie jest… wręcz przeciwnie…. 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy – może na początku waszej sytuacji była jakaś sytuacja konfliktowa, na którą nawet nie zwróciłaś uwagi 6. Najbliższa przyszłość 7 buław Kapłan suma Wisielec/Cesarzowa – będą przepychanki, ale te kłótnie też Ciebie bardzo dużo nauczą 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik gdyby była inna karta po tej 6M to powiedziałabym, że jest szansa na zgodę… ale te 3M… no to ja nie widzę tutaj czystych intencji 8. Wpływ innych osób Król Buław – może być jakiś mężczyzna, który ją podjudza… 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka myślę, że ona walczy o swoją pozycję, ale tutaj paź to ktoś, kto ma małe doświadczenie no i koło wskazuje, że los to chyba zmieni… Kapłanka w podsumie zakrywa rezultat…. 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowie tak, to tak wygląda, jakbyś dała jej szansę, ale ona z niej nie skorzysta… 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Maestro Napisano 26 Czerwca 2013 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów przypomina Ci kogoś z przeszłości lub rodziny, lub może Ciebie samą jak byłaś młoda 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc – praca z Tobą, to przymus dla tej osoby nie do zniesienia, jest nieszczera, a Księżyc to potwierdza. Księżyc często pokazuje mi kogoś, kto obgaduje, plotkuje…. Ona przypomina mi jedną z moich koleżanek, ale broń Boże nie mnie samą, ja miałam zdecydowanie więcej pokory:) Co do plotek, to wg moich odczuć masz 100%, sama widzę, że nastawia kogoś przeciwko mnie.. 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy – może na początku waszej sytuacji była jakaś sytuacja konfliktowa, na którą nawet nie zwróciłaś uwagi Owszem była, zauwazyłam to,teraz patrze na tę kartę - pokój przywrócony! Faktycznie zaistniała zgoda między nami, ale bez rozwoju,takie złożenie broni.. 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik gdyby była inna karta po tej 6M to powiedziałabym, że jest szansa na zgodę… ale te 3M… no to ja nie widzę tutaj czystych intencji bardzo prawdopodobne... 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka myślę, że ona walczy o swoją pozycję, ale tutaj paź to ktoś, kto ma małe doświadczenie no i koło wskazuje, że los to chyba zmieni… Kapłanka w podsumie zakrywa rezultat…. na pewno o pozycję walczy, jest młoda, waleczna, bez skrupułów.. 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowietak, to tak wygląda, jakbyś dała jej szansę, ale ona z niej nie skorzysta… To jest bardzo prawdopodobne... Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 1. Rys osoby, o która pytamy - 2 monet zmienna, niezdecydowana, za bardzo jeszcze nie wie czego chce Jest pelna wahania, bada grunt, ale nie jest niczego pewna. Wiecej sobie naddaje, niz rzeczywiscie taki chojrak z niej. 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów uważam, że jest jeszcze młoda,poza tym przypomina mi kogoś Masz w stosunku do niej taka poblazliwa wyrozumialosc, chociaz sa rzeczy, ktore Cie w niej draznia. Traktujesz ja jak dziecko jeszcze, taka mloda, glupia, tolerowac dopoki za bardzo nie napsoci, wtedy moze dostac po lapkach. 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc - najpierw mam wrażenie, że jest ok, że są perspektywy na poprawę, a za chwile zawodzę się na niej Tu jej postawa w stosunku do Ciebie, wiec nie rozpatruje tego pod katem Ciebie, bo tu chyba chodzi o to, jako ONA ma postawe w stosunku do Twojej osoby. Otoz ona ma przeswiadczenie, ze Ty jej nie lubisz i z Twojej strony raczej nic dobrego jej nie spotka, ze masz wyrobione o niej zdanie i na nim bazujesz. Takze to obustronne takie nielubienie sie jest. Ogolnie, jest bardzo niepewna siebie (na co wskazuje Ksiezyc) i jw. juz pisalam, naddaje sobie. Jest niesmiala, niepewna siebie i nie wie, czego do konca moze sie po Tobie spodziewac. 4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Królowa Buław - ona nieświadomie pokazuje mi swoja buntowniczość No nie jest taka, zeby mozna bylo jej rozkazywac. Lubi nadawac ton. Szefowac wrecz. 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy - wcześniej się nie znałyśmy Moze macie jakiegos wspolnego znajomego? Ewentualnie polaczyla Was praca po prostu. 2 Mieczy to tez taka probla znalezienie wspolnego srodka. Przeszlosc to niekoniecznie miesiac temu. Wszystko sprzed pisania rozkladu jest juz przeszloscia, wiec Wasze mizerne proby porozumienia sie w pracy tez moglo sie objawic w 2 Mieczy. 6. Najbliższa przyszłość 7 buław Kapłan suma Wisielec/Cesarzowa będą spięcia i pyskówki, będę jej pokazywała kto tu rządzi Tak, widac tu starcia. Jednak podsum zacheca, aby odrzucic te forme kontaktow, bo w ten sposob nie zajedziecie daleko. Tak naprawde jest zle tylko dlatego, ze obie jestescie uparte a moglaby byc z tego wcale niezla znajomosc, a przynajmniej strawna bardzo. Min. na polu zawodowym. Nie musi byc tak zle, ale musicie obie zmienic sposob dzialania wobec siebie. 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik najchętniej to by mnie wygryzła chyba Nie wiem. Ona chyba ogolnie taka nietowarzyska jest. Samotnik taki bardziej, izoluje sie dosyc i nie jest skora do kontaktow. Podejrzewam, ze nie ma tu zlej woli tak do konca a taka osobowosc. Poza tym Eremita wskazuje tu na to, ze ona sama do konca nie jest pewna, jak chce, zeby to wygladalo. 3 Mieczy rownie dobrze moze byc rozmowa oczyszczajaca atmosfere. Jezeli sytuacja przypomina gangrene, moze oznaczac wyciecie chorych, psujacych sie czesci... 8. Wpływ innych osób Król Buław - ona może byc pobudzana przez swojego faceta Ewentualnie jakis wplyw mezczyzny. Mozliwe, ze jakis mezczyzna zalatwil jej tam prace i ja niejako wspiera tam? 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka chyba obawia się, że może coś pójdzie nie po jej myśli i będzie musiała złagodnieć A ona nie ma dziecka? 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowie Nie wiem kurcze, tu jakbys sie jej wrecz pozbyla. Jakis sposob, zeby sie jej pozbyc, ewentualnie jakos ja uziemic, uciszyc. Kochankowie jednak wskazujac, zeby kierowac sie w tym wszystkim rowniez sercem, wiec nie byc takim bez serca do konca. W kazdym razie powinno sie udac zalatwic te sprawe tak zeby bylo dobrze. 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Maestro Napisano 26 Czerwca 2013 SacralNirvana 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów uważam, że jest jeszcze młoda,poza tym przypomina mi kogośMasz w stosunku do niej taka poblazliwa wyrozumialosc, chociaz sa rzeczy, ktore Cie w niej draznia. Traktujesz ja jak dziecko jeszcze, taka mloda, glupia, tolerowac dopoki za bardzo nie napsoci, wtedy moze dostac po lapkach. Zgadzam się z tą wyrozumiałością, natomiast jak dziecko jej nie traktuję, chocby dlatego, że mimo wieku wygląda na tyle poważnie, ze nikt nie wierzy w to, że między nami może być jakaś większa róznica lat... 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc - najpierw mam wrażenie, że jest ok, że są perspektywy na poprawę, a za chwile zawodzę się na niejTu jej postawa w stosunku do Ciebie, wiec nie rozpatruje tego pod katem Ciebie, bo tu chyba chodzi o to, jako ONA ma postawe w stosunku do Twojej osoby. Otoz ona ma przeswiadczenie, ze Ty jej nie lubisz i z Twojej strony raczej nic dobrego jej nie spotka, ze masz wyrobione o niej zdanie i na nim bazujesz. Takze to obustronne takie nielubienie sie jest. Ogolnie, jest bardzo niepewna siebie (na co wskazuje Ksiezyc) i jw. juz pisalam, naddaje sobie. Jest niesmiala, niepewna siebie i nie wie, czego do konca moze sie po Tobie spodziewac. nie wiem co jej w głowie siedzi, w każdym razie ja jestem dla niej zyczliwa, chyba, że u niej występuje zjawisko znane w psychologii jako przeniesienie.. 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka chyba obawia się, że może coś pójdzie nie po jej myśli i będzie musiała złagodniećA ona nie ma dziecka? nie,ona nie ma dziecka 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB KochankowieNie wiem kurcze, tu jakbys sie jej wrecz pozbyla. Jakis sposob, zeby sie jej pozbyc, ewentualnie jakos ja uziemic, uciszyc. Kochankowie jednak wskazujac, zeby kierowac sie w tym wszystkim rowniez sercem, wiec nie byc takim bez serca do konca. W kazdym razie powinno sie udac zalatwic te sprawe tak zeby bylo dobrze. Co jak co, ale czegoś takiego jak pozbycie się kogos z pracy nigdy się nie dopuściłam i nie zamierzam..Nie jest to mój styl. Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Nie wiem kurcze, tu jakbys sie jej wrecz pozbyla. Jakis sposob, zeby sie jej pozbyc, ewentualnie jakos ja uziemic, uciszyc. Kochankowie jednak wskazujac, zeby kierowac sie w tym wszystkim rowniez sercem, wiec nie byc takim bez serca do konca. W kazdym razie powinno sie udac zalatwic te sprawe tak zeby bylo dobrze. to samo pomyślałam.... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Maestro Napisano 26 Czerwca 2013 to samo pomyślałam.... Iwka, ja to juz pisałam SacralNirvanie :to nie mój styl, ja wolę sprawy sama łagodzić, prędzej sama odejdę niż dopuszczę się czegoś takiego jak pozbycie się pracownika...Ja jestem wobec niej ok, dostaje urlopy bez problemu (jednodniowe) , pomogłam jej kilka razy jak miała kłopot, tzn. podwiozłam do domu, załatwiłam leki itp. Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Inez... nie bierz tego do siebie, ja tylko czytam karty. Nie ma tu nic zlosliwego, ale sytuacja roznie moze sie rozkrecic i czasem nie pozostaje NIC INNEGO, jak tylko sie pozbyc osoby, ktora np. nam szkodzi lub przeszkadza... lub intryguje. Co do tego Pazia Kielichow i Kola... z poczatku myslalam, ze moze byc, ze ma dziecko i np. wychowuje sama lub ma jakies zobowiazania takie, co przenosi sie na jej zachowanie w pracy (niepewnosc jakas, ewentualnie troski, ktore sprawiaja, ze sobie odbija to w pracy lub probuje jakos odbic cos)... Ale skoro nie ma... to mysle, ze ona w swojej niedojrzalosci wierzy, ze samo sie jakos ulozy i niejako nie planuje swoich dzialan w sposob taki, zeby patrzec, co one moga przyniesc z czasem. Wszystko takie na tu i teraz, na chybcika... i chaotyczne, jak rowniez wlasnie nieprzemyslanie. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Maestro Napisano 26 Czerwca 2013 Inez... nie bierz tego do siebie, ja tylko czytam karty. Nie ma tu nic zlosliwego, ale sytuacja roznie moze sie rozkrecic i czasem nie pozostaje NIC INNEGO, jak tylko sie pozbyc osoby, ktora np. nam szkodzi lub przeszkadza... lub intryguje. Co do tego Pazia Kielichow i Kola... z poczatku myslalam, ze moze byc, ze ma dziecko i np. wychowuje sama lub ma jakies zobowiazania takie, co przenosi sie na jej zachowanie w pracy (niepewnosc jakas, ewentualnie troski, ktore sprawiaja, ze sobie odbija to w pracy lub probuje jakos odbic cos)... Ale skoro nie ma... to mysle, ze ona w swojej niedojrzalosci wierzy, ze samo sie jakos ulozy i niejako nie planuje swoich dzialan w sposob taki, zeby patrzec, co one moga przyniesc z czasem. Wszystko takie na tu i teraz, na chybcika... i chaotyczne, jak rowniez wlasnie nieprzemyslanie. Będe szczera : istotnie wzięłam to do siebie, co oznacza, ze jeszcze trochę pracy nad soba mnie czeka:) Ona nie ma dziecka, ale to co mnie irytuje to brak pokory. Po 3 miesiącach pracy tutaj jest zmęczona kontaktami z ludźmi, czasem okazuje im pogardę, delikatnie zwracałyśmy jej uwagę z inną koleżanką, czy aby na pewno chce z ludźmi pracować. Próbujemy ją temperować. Druga dziewczyna, zatrudniona równorzędnie z nią w jej wieku zresztą ma zdecydowanie lepsze maniery i odpowiedzialne podejście do obowiazków. Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Iwka, ja to juz pisałam SacralNirvanie :to nie mój styl, ja wolę sprawy sama łagodzić, prędzej sama odejdę niż dopuszczę się czegoś takiego jak pozbycie się pracownika...Ja jestem wobec niej ok, dostaje urlopy bez problemu (jednodniowe) , pomogłam jej kilka razy jak miała kłopot, tzn. podwiozłam do domu, załatwiłam leki itp. nie miałam na myśli sensu negatywnego, raczej taką sytuację, że ona się złamie i to złamanie będzie polegało na tym, że ona sama odejdzie.... niektórzy ludzie tak mają, że jeżeli nie mogą zaakceptować czyjejś jurysdykcji z różnych względów to odchodzą sami, a po kartach widać, że masz silniejszą pozycję i ona tu nie ma szans.... kilka lat temu miałam konfliktową sytuację z Szefową.... Nie umiałam się dostosować, tylko ona naprawdę miała problem ze sobą - liczyła mi czas z zegarkiem w ręku jak długo byłam w toalecie, albo jak długo parzyłam herbatę..... o reszcie nie będę wspominać.... Nie byłam w stanie się z nią dogadać... i po prostu z dnia na dzień odeszłam... i tu sobie pomyślałam, że może być podobnie - ona widzi Cię jako tą "złą", i może sama chcieć odejść, jeżeli zobaczy, że Ty się do niej nie dostosujesz.... ps. sprostowanie - żeby nie było, że ja myślę, że Ty to taka moja szefowa z przeszłości... okey? :-) Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Iwka78 dopisek Cytuj
Kędry Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Będe szczera : istotnie wzięłam to do siebie, co oznacza, ze jeszcze trochę pracy nad soba mnie czeka:). Dokładnie - nadajesz wagę słowom innych ludzi zarówno pochwałom jak i krytyce- naucz się podchodzić obojętnie tdo wypowiedzi innych ludzi co nie znaczy, że masz ich ignorować - nie cieszyć się zbytnio ani nie smucić - taka zdrowa równowaga - mnie na przykład ani pochwały nie rajcują ani krytyka nie boli - po prostu nie nadaję im emocjonalnego znaczenia nie utożsamiam się z nimi - i dobrze mi z tym Cytuj
Vivere Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Ja tylko tak pokrótce zaproponuje do rozważenia, co mi się rzuciło w oczy….. 2 denarów, jest to osoba, jak piszesz wyżej, która właśnie dopiero co wchodzi w nowe srodowisko, więc musi balansować tak, by nie zatracić siebie i własnych potrzeb a dostosować się do zastanych zwyczajów/zasad, które nie muszą się jej podobać. 6 kielichów natomiast nie lubi zmian, nowych ludzi ( i tu Inez, nie o Ciebie chodzi lecz o wszystkie osoby, które tworzą zespół)’ . 6 Kielichów jest bierne i chce mieć spokój. Tradycja, to rzecz święta i najlepiej niech nikt jej nie narusza! Królowa Buław z natury swojej wnosi dużo energii- świeży powiew, który może burzyć ten święty spokój- często przez interpretatorów tarota zwanym bagienkiem - w 6 kiel. Reasumując wszystkie karty, myslę, że to nie problem w złych intencjach tej dziewczyny ani doświadczonej stałej załogi. Dziewczyna asymiluje się nieco dłużej niż inni a załoga źle znosi „narzucane nowe” . Wydaje mi się, że jest szansa na „dotarcie’ pod warunkiem, że 6 kiel – czyli stara załoga – da szanse poszaleć młodzieży ( takie czasy, że już w przedszkolu uczy się dzieci jak wygrać w wyścigu szczurów) niech sama się potknie ( bo 5 mieczy – to częto samozagłada) to spuści z tonu. Cytuj
Gość gość5 Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 W zasadzie w mojej pracy jest w miarę ok, ale jest nowa dziewczyna, którą trzeba utemperować. Tzn. niby jest ok, pogadamy (ja jako szefowa nie lubię stwarzać dystansu), ale brak jej pokory...Dzis zaczęła się mnie czepiać, bo lekarka chciała dąc mi zwolnienie lekarskie, ja odparłam, że się zastanowię. Gdy wspomniałam o tym w pracy usłyszałam, że nie mam prawa, bo ona ma urlop zaplanowany!! Powiedziałam jej, że jest za młoda wiekiem i stażem, żeby mi podskakiwać. Wynikła mała sprzeczka, która ucięłam. Ale juz bez wdawania się w szczegóły. Polozyłam celta na to, jak się będzie układała nasza relacja do końca roku. 1. Rys osoby, o która pytamy - 2 monet zmienna, niezdecydowana, za bardzo jeszcze nie wie czego chce 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów uważam, że jest jeszcze młoda,poza tym przypomina mi kogoś 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc - najpierw mam wrażenie, że jest ok, że są perspektywy na poprawę, a za chwile zawodzę się na niej 4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Królowa Buław - ona nieświadomie pokazuje mi swoja buntowniczość 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy - wcześniej się nie znałyśmy 6. Najbliższa przyszłość 7 buław Kapłan suma Wisielec/Cesarzowa będą spięcia i pyskówki, będę jej pokazywała kto tu rządzi 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik najchętniej to by mnie wygryzła chyba 8. Wpływ innych osób Król Buław - ona może byc pobudzana przez swojego faceta 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka chyba obawia się, że może coś pójdzie nie po jej myśli i będzie musiała złagodnieć 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowie nie wiem, tu jakby ona miała ode mnie dostać szansę, której nie wykorzysta, ta 5 mieczy to moga być plotki może tak pokrótce opisze co widzę: ja nie wiem czy ta osóbka nie jest rozchwiana emocjonalnie- raz by chciała tak a raz siak. Z kart widac, że traktujesz ja jak kogos, kto jeszcze sporo musi sie nauczyć- taki nieopierzony kurczak, mam wrazenie, że chciałaby pokazac na ile ja stać a ze nie wychodzi to i roczarowanie w jakissposób musi okazać, jednym słowem chciałaby mieć dużo do gadania i do rządzenia. W najbliższej przyszłości widać, że bedziesz ja sukcesywnie pacyfikować, bo nie ma co liczyc na to że panna się zmieni. Poza tym ona chyba boi sie pokaząć z innej- lepszej strony, żeby nie wyjść na ciamciaramcię . Ponadto w ostatnim punkcie pokazało się dość gwałtowne wyjście z sytuacji- ucięcie sprawie łba- albo sie dziewcze zmieni albo wyleci.... tak to juz jest z młodymi wilczkami, duzo chcą mało z siebie daja, a jak popracuja trochę jak normalny człowiek to tacy od razu doświadczeni, że "starymi" rzadzic by chcieli. Spox- dasz radę Inez Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Maestro Napisano 26 Czerwca 2013 Dokładnie - nadajesz wagę słowom innych ludzi zarówno pochwałom jak i krytyce- naucz się podchodzić obojętnie tdo wypowiedzi innych ludzi co nie znaczy, że masz ich ignorować - nie cieszyć się zbytnio ani nie smucić - taka zdrowa równowaga - mnie na przykład ani pochwały nie rajcują ani krytyka nie boli - po prostu nie nadaję im emocjonalnego znaczenia nie utożsamiam się z nimi - i dobrze mi z tym Jestem z natury czysto emocjonalna, takie podejście, o jakim piszesz jest nieco sprzeczne z moją osobowością. Mogę nad pewnymi cechami popracować, zresztą wiele juz osiągnełam, jestem inna niz kilka lat temu. Reaguję radośnie na pochwały pod warunkiem, że są SZCZERE , krytyka tez czasem zaboli - nie byłabym człowiekiem, gdyby tak nie było. Znam swoje zalety, znam swoje ułomności, nie wstydze sie ich,akceptuję siebie. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 15 Września 2013 Autor Maestro Napisano 15 Września 2013 W zasadzie w mojej pracy jest w miarę ok, ale jest nowa dziewczyna, którą trzeba utemperować. Tzn. niby jest ok, pogadamy (ja jako szefowa nie lubię stwarzać dystansu), ale brak jej pokory...Dzis zaczęła się mnie czepiać, bo lekarka chciała dąc mi zwolnienie lekarskie, ja odparłam, że się zastanowię. Gdy wspomniałam o tym w pracy usłyszałam, że nie mam prawa, bo ona ma urlop zaplanowany!! Powiedziałam jej, że jest za młoda wiekiem i stażem, żeby mi podskakiwać. Wynikła mała sprzeczka, która ucięłam. Ale juz bez wdawania się w szczegóły. Polozyłam celta na to, jak się będzie układała nasza relacja do końca roku. 1. Rys osoby, o która pytamy - 2 monet zmienna, niezdecydowana, za bardzo jeszcze nie wie czego chce 2. Nasz stosunek do niej 6 kielichów uważam, że jest jeszcze młoda,poza tym przypomina mi kogoś 3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 3 buław 5 kielichów suma Księżyc - najpierw mam wrażenie, że jest ok, że są perspektywy na poprawę, a za chwile zawodzę się na niej 4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Królowa Buław - ona nieświadomie pokazuje mi swoja buntowniczość 5. Przeszłość relacji, znajomości 2 mieczy - wcześniej się nie znałyśmy 6. Najbliższa przyszłość 7 buław Kapłan suma Wisielec/Cesarzowa będą spięcia i pyskówki, będę jej pokazywała kto tu rządzi 7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa 6 mieczy 3 mieczy suma Pustelnik najchętniej to by mnie wygryzła chyba 8. Wpływ innych osób Król Buław - ona może byc pobudzana przez swojego faceta 9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Paź Kielichów Koło suma Kapłanka chyba obawia się, że może coś pójdzie nie po jej myśli i będzie musiała złagodnieć 10. Dalsza przyszłość Królowa Denarów As Denarów 5 mieczy suma Wisielec/Cesarzowa HB Kochankowie nie wiem, tu jakby ona miała ode mnie dostać szansę, której nie wykorzysta, ta 5 mieczy to moga być plotki Częściowa weryfikacja (reszta pod koniec roku) Relacja między nami poprawiła się,być może wpływ na to miał wypoczynek, a także fakt, że bardzo mocno walczyłam o to,żeby szefostwo dało każdej z nas urlop w zaplanowanych przez nas terminach, a także, że biorę ją, czy drugą dziewczynę w obronę, gdy są niegrzecznie traktowane przez pacjentów (co zdarza się często, niestety).W każdym razie wyszła z inicjatywą spotkania po pracy,razem z inną dziewczyną, na co chętnie przystałam:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi