Gość AngeloYasmine Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Witam serdecznie wszytskich po długim niewidzeniu i nie odwiedzaniu forum.Mam duży dylemat dostałam propozycje wyjazdu na misje do Afganistanu ,chce coś zmienić w życiu i zastanawiam się czy powinnam jechać .Kontrakt opiewa na 6 miesiecy ,była to by ciężka praca szalenie niebezpieczna ale przygoda życia.Potrzebuje zmian pożegnać stare i wyjechać. Inez postawiła mi decyzje problem 7 buław-moje niezdecydowanie walka sama z sobą jak sie potoczy Twoje życie jak pojedziesz? Król Buław Słońce 4mieczy będę zadowolona z wyjazdu mimo że coś wydarzy się niespotykanego i mogę wylądować w szpitalu jak nie pojedizesz 2 mieczy 6 denarów świat oj bedę zawiedziona i że nie skorzystałam z szansy wynik wynoik 7 mieczy królowa buła umiar kurde gdyby nie ta 7 to bym powiedziała że mam działać z rozwagą ale postawić na swoim i wyjechać.... A wy jak sądzicie?? powinnam jechać??? Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Afganistan i przygoda zycia. Hmm... ok... przechodze do rozkladu... Mysle, ze jakis mezczyzna moze miec na Ciebie wplyw taki, ze zawiesisz ten pomysl... juz bedac tam... na jakis czas. Cos moze wyskoczyc niespodziewanie, co zmieni Twoje plany. Jezeli natomiast nie wyjedziesz teraz to wyjedziesz pozniej. Nie tam, to gdzie indziej. Moze jakis wolontariat, cos, gdzie bedziesz niosla pomoc. Takze wyjazd tu czy to, jest Ci i tak pisany. Pytanie, czy akurat Afganistan... Cytuj
Vivere Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 problem 7 buław-moje niezdecydowanie walka sama z sobąjak sie potoczy Twoje życie jak pojedziesz? Król Buław Słońce 4mieczy będę zadowolona z wyjazdu mimo że coś wydarzy się niespotykanego i mogę wylądować w szpitalu nie koniecznie w szpitalu, niby pojedziesz w świat a będziesz od świata odizolowana - 4 mieczy. I chyba trzeba będzie funkcjonować pod czyjeś dyktando - Król Buław + Słońce. Możesz się w tych warunkach czuć wyobcowana. jak nie pojedizesz 2 mieczy 6 denarów świat Tu świat stoi przed Tobą otworem. Pojawi się inna opcja Cytuj
Gość ANEZ Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 Witaj Angelo, miło że się pojawiłaś.! Problem - nie wiem co naprawdę jest problemem że chcesz podjąć taką decyzję ale myślę że chodzi o związek i osobę trzecią, która się pojawiła. Chcesz zawalczyć ale poprzez ucieczkę z całym swoim życiem i trzeba się nad tym zastanowić, czy to ta droga. Wg mnie wyjeżdzając odetniesz się od obecnej rzeczywistości a zwłaszcza od mężczyzny ale zostawisz kogos z rodziny na kim Ci zależy i to Cię będzie męczyć. Jak nie wyjedziesz będziesz zastanawiała się, a może to była jakaś szansa w moim życiu i jej nie wykorzystałam ale to się wiąże z Twoim życiem, wile jest do wyjaśnienia i załatwienia zanim poczynisz ten krok. Wynik Ci mówi żebyś sobie dała trochę czasu, starała się doprowadzić do końca i wyjaśnić to co nie pozwalałoby Ci spokojnie przebywać gdzieś tam "na końcu świata" a może w ogóle wtedy nie będziesz potrzebowała wyjeżdżać tylko realizować się na miejscu. Masz możliwości i taki potencjał w sobie żeby to zrobić i wtedy jeżeli decyzja będzie zgodna z Twoim wnętrzem /umiarkowanie/ będziesz się realizowała czy to tu czy w Afganistanie . Konieczne wewnętrzne oczyszczenie od niepewności poprzez Twoje działanie na ten moment. Cytuj
niiwa Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 ",chce coś zmienić w życiu i zastanawiam się czy powinnam jechać ??" - to twoje pytanie Angelo. problem 7 buław - - chcesz przeskoczyć swoje słabości? udowodnić samej sobie, że jesteś silna, że potrafisz trwać, jeśli tak postanowisz? - to w takim razie jedź. jak sie potoczy Twoje życie jak pojedziesz? Król Buław Słońce 4mieczy - z tych kart nie widać aby to była szalenie niebezpieczna praca/jak piszesz/ - zapewne skazana będziesz na podporządkowanie się i słuchanie poleceń. - Król Buław twój szef, który ma pozytywne podejście do "świata" - choć OSTRO się trzyma ZASAD - - ale spoko, tutaj wszystko jest pod kontrolą i nic złego się nie dzieje. jak nie pojedziesz ? 2 mieczy 6 denarów Świat - będziesz się zadręczać myślami - czy jednak nie powinnaś udowodnić sobie, że jesteś w stanie dać z siebie wiele innym. - jeśli nie pojedziesz, to nie zaznasz spokoju - i tak cię gdzieś pogna, aby ukoić swoją potrzebę pomocy komuś. WYNIK 7 mieczy Królowa buław Umiar - W wyniku widać spryt w temacie rozkładu oraz jakby odwlekanie. - a może to było pytanie RETORYCZNE??? - Umiar oddala zamiary - nie pojedziesz - chyba jednak było to bardziej retoryczne pytanie... Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Anez masz po części racje, ten wyjazd jest w jakimś stopniu związany z odcięciem się od świata ale też tutaj są kwestie i finansowe i realizowania się w moim zawodzie bo stanełam w martwym punkcie i nie wiem co dalej.Nie moge już pracować tam gdzie pracuje bo to nie ejst to miejsce dla mnie.Wyjazd otworzylby mi mozliwośc i realizacje w bojowych warunkach tą adreanalinę którą kocham,to ryzyko niepewnosc dnia nastepnego...........a pozatym kwestie finansowe .....ale masz w pewnym stopniu racje.......Skąd wziełaś 3 w związku i odcięcie się od świata przez faceta??? kurde niezła jesteś:) też Cię serdecznie witam Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 tak Iridos jako cywil....... Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Dzięki fakt gna mnie w świat :) a ja czuję że pojadę.....jest bardzo niebezpieczna bo to udział w konwoju wojskowym:) Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 oczywiście że wyjadę ,jest pisany mi z góry:) dziękuje Cytuj
Gość ANEZ Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Anez masz po części racje, ten wyjazd jest w jakimś stopniu związany z odcięciem się od świata ale też tutaj są kwestie i finansowe i realizowania się w moim zawodzie bo stanełam w martwym punkcie i nie wiem co dalej.Nie moge już pracować tam gdzie pracuje bo to nie ejst to miejsce dla mnie.Wyjazd otworzylby mi mozliwośc i realizacje w bojowych warunkach tą adreanalinę którą kocham,to ryzyko niepewnosc dnia nastepnego...........a pozatym kwestie finansowe .....ale masz w pewnym stopniu racje.......Skąd wziełaś 3 w związku i odcięcie się od świata przez faceta??? kurde niezła jesteś:) też Cię serdecznie witam PROBLEM 7 BUŁAW to jest ta trzecia osoba i ona mówi o wszystkim. Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Poza kartami... Niefajnie sie dzieje w takich krajach, jak Irak, Libia, Afganistan czy im podobnych. Duzo mniej jest oficjalnie pokazywane, niz dzieje sie naprawde. Ostatnio ogladalam to... Jest o Iraku, ale z tego, co kojarze, chyba tez o Afganistanie. Ogolnie ciekawe to jest... bo pokazuje kulisy tego, co sie tam dzieje... z perspektywy takze wojska. Np. mowa oficjalnie o Al Kaidzie w Iraku a w przeciagu bodajze 2. lat czy ilu (pamiec u mnie dobra, ale krotka) ani razu, w zadnym z raportow wojskowych nie bylo wspomnienia o udziale Al Kaidy... Takze moim skromnym zdaniem warto sie zastanowic, czy zyski (adrenalinka, nowe zycie) nie bede mniejsze od strat (trauma, psychoza itp. do konca zycia... albo do skutecznej psychoterapii)... Powiem szczerze, ze lubie ryzyko... mam rodzine (poprzez dzieci) w Iraku i Libii... i szczerze... wole wybrac sie na wycieczke do lasu deszczowego czy Tajlandii niz na odwiedziny do tych krajow... Tesciowa (jeszcze) caly czas powtarzala, do nie dawna... od niedawna sa loty z Niemiec prosto do Iraku, takze lepiej... ze jak spotkac sie to na boga nie w Iraku! Syria... np. ok... Kraje tego typu to cos wiecej niz adrenalinka.... Ale to tak pozakarciano... Pozdrawiam i zycze podjecia jak najbardziej slusznej decyzji. Cytuj
iridos Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 oj syria juz nie tam dzieje sie gorzej niz nam media przekazuja i zgodze sie z postem sacral w calej rozciagłosci ja sie do kart nie odniose bo bałabym sie opierac zyciowej decyzji w oparciu o wrozby.... zycze ci rozsadnych decyzji zdrowego podejscia do sprawy p.s. mnie czesto 4 miecze pokazjue katafalk w dosłownym tego slowa znaczeniu Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 29 Czerwca 2013 Maestro Napisano 29 Czerwca 2013 Mi 4 mieczy pokazała to samo co iridos.... Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Jak ma mi się coś stać to stanie mi się tutaj w kraju................poprostu życie....Wiem Iridos ze musze podjąć decyzje zgodnei z własnym sumieniem i rozsądnie............ale poprosiłam Inez tylko o podpowiedź....Dziekuję wszystkim za posty i za wszystko:) Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 WERYFIKACJA Dostałam odpowiedź odmowną,ale w między czasie wystąpiła druga opcja inna praca:) Dziękuję kochane za pomoc i życzliwość Cytuj
iridos Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 i ta druga jesli wyjazdowa mozesz dostac dzieki za weryfikacje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi