Skocz do zawartości

Rozkład na kobiecość.

Gość Nayala

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nayala
Napisano

bardzo Was, drogie kobiety proszę o pomoc w interpretacji tego rozkładu, zaczerpniętego z bloga Olcacool ;0)

1. Mój osobisty potencjał - 2 puchary, wisielec, papież MYSLE,ZE MAM w sobie pewną stabilność, poglądy,ktorych się trzymam

2. Moja kobieca mądrość - 10 kielichów, księżyc, giermek mieczy mam duza wiedze w sprawach dotyczących relacji w rodzinie, ntakze przez własne doświadczenie, potrafie wyjasniac, zachowywać ;'zimna krew" w sytuacjach trudnych , rozwiazywac te sytuacje

3. Moja zewnętrzna kobiecość - król denarów,świat, wieża (???!!! jestem facetem :D) może jestem przedsiębiorcza jak krol..

4. Moja kobieca intuicja - śmierć, 4 kielichy, 7 denarów - cos się w niej zmienia i nieraz nie biorę jej pod uwagę...a chybva powinnam

5. Moja pasja do tworzenia, kreatywność - 4 denary, koło fortuny, księżyc no widać spora wyobraznie, ale teaz i zmaykanie tego qwszystkiego..taka przerwotna jestem raz chce, raz zamykam się i nic nie robię..

6. Moja seksualność -cesarz, dwa miecze, 8 denarów raczej skupiam się na pracy,poszukiwaniach i to zaprząta mi głowe przez co zapominam o niej..jest jakby przyblokowana, uspiona.

7. Jaką kobietę widzę w sobie - 8 denarów, pustelnik, dwa miecze taka, która chce zajmować się czyms konrketnym, znac się na tym co robi, często zamysloną

8. Jak mój mężczyżni postrzegają mą kobiecość (zmianiam z oryginału:"jak postrzega ja mąż/partner") dwa denary, 3 buław 8 mieczy, no poramansowaliby..raczje w tych kategoriach..a ja na nich 'leję :P "

9. Jaką jestem córką - cztery denary, księżyc, 9 denarów - raczej zajmuje się sobą, dużo zachowują dla siebie,mniej ingeruje

10. Jaką jestem/będę żoną/partnerką, jak się będę realizować w tej roli -10 mieczy, sprawiedliwośc,kochankowie - będę starala się znaleZc zloty srodek,z zapewne roznym skutkiem to mne może bardzo zmienić, zamknie pewien etap mojego zycia, tego jaka jestem

11. Jaką jestem/będę matką, jak się będę realizować/realizuję w tej roli - 10 buław, 6 denarów, 4 puchary - ta 10 to mi się z z sama ciaza skojarzyla :D hcyba będę chciała nieść pomoc dziecku, jak to matka, jak najlepiej, ale nieraz mnie to przytłoczy :P

12. Co mnie motywuje, pobudza do działania - 2 buławy, 5 buław, królowa kielichów perspektywy, nadzieje na zmiany, emocjonalność tez ma wpływ na to jaka jestem

13. Największy problem - dwa puchary , dwa buławy, as mieczy hm, jakbym potrzbowala wyjasniac pewne rzeczy ?

14. Moja osobista siła i moc - jakiej dziedziny dotyczy - 5 pucharów, król buław, as buław (?!) kurcze nie bardzo wiem..jak to rozgryźć siła jest w tym,ze po nieudanych probach zmianach, zawodzeniu się potrafie wziąć się i dzialac

15. w jakich sytuacjach staje się silna - siła, kapłanka, 8 denarów kiedy musze przeskakiwać własne leki,w pracy również, a takz,e gdy działam na rzecz innych

16. Co przede mną w najbliższym czasie? trójka buław, sąd, swiat ...hm...jakiś wyjazd...? może nawte z kims z rodziny, albo pogodzenie się z kims?

Napisano

1. Mój osobisty potencjał - 2 puchary, wisielec, papież ---> VII Rydwan, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Ogolnie Twoj potencjal polega na tym, co masz w sobie. Jest w Tobie duza otwartosc, ale i bezwarunkowa milosc do ludzi. Co jest na niekorzysc to to, ze bardzo sie ograniczasz, sama z siebie i nie dajesz sobie mozliwosci ruchu i rozwoju. Powinnas natomiast podchodzic do zycia bardziej na luzie, jednoczesnie rowniez nie wahajac sie odpowiednio, gdy trzeba, zadzialac. Bo czesto Twoje leki, Twoje jakies wymysly, ograniczaja Ciebie na tyle mocno, ze po prostu tkwisz w miejscu.

2. Moja kobieca mądrość - 10 kielichów, księżyc, giermek mieczy ---> 0 Glupiec, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Tak, tu masz swiadomosc swojej kobiecosci. To jest cos, co jest w Tobie i prosi o uwolnienie sie. Wiele z tego tkwi wewnatrz Ciebie jeszcze stlumione i bardzo gleboko wewnatrz, ale prosi i wola, abys znalazla dla tego ujscie. I tu znow rada, abys do zycia podchodzila bardziej na luzie i radosnie i nie bala sie czesciej pokazywac swoich kobiecych atutow... korzystala z nich. Intuicja, kobieca swiadomosc, swiadomosc lona... madrosc, ktora posiada tylko energia zenska.

3. Moja zewnętrzna kobiecość - król denarów,świat, wieża ---> II Kaplanka, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Pokazujesz sie jako osoba taka bardzo zdecydowana w dzialaniach, konkretna, wiedzaca czego chce i burzaca po drodze wszystko, co stoi Ci na przeszkodzie. Wazne, abys w tym wszystkim uwazala, aby nie stracic swojej kobiecej delikatnosci i nie dzialala zbyt pochopnie. Staras sie byc w zyciu bardziej uwazna i rownowaz rozne swoje dzialania. Patrz, czy aby nie postepujesz zbyt szybko, zbyt eksplozywnie... To wazne.

4. Moja kobieca intuicja - śmierć, 4 kielichy, 7 denarów ---> 0 Glupiec, HB VI Kochankowie

Swiadomosc zmian w zyciu napawa Cie taka rezygnacja... tak, jakby gdy konczy sie jedno, konczylo sie wszystko. A powinno byc inaczej. Swiat i zycie to ciagle zmiany. Traktuj to jako przejscie z jednego w nastepny etap. W podsumie wyszedl Ci Glupiec a on ma podobny potencjal do Smierci... tez z niego rodzi sie nowa struktura. Traktuj wiec zmiany jako szanse na cos nowego... i pozwol dzialac swojemu sercu. Nie nastawiaj sie na porazke, mysl tak, zeby zawsze dawac dojsc do glosu swojemu serduszku.

5. Moja pasja do tworzenia, kreatywność - 4 denary, koło fortuny, księżyc ---> XX Sad, HB V Papiez

Wiesz... Ty masz cos w sobie, o czym albo nie zdajesz sobie sprawy, albo to tlumisz w sobie. Cos, czemu nie dajesz sie rozwinac i nie dajesz temu zyc. Boisz sie, ze nie podolasz czemus, lub ze to nie ma sensu. Powinnas jednak zaufac zarowno sobie, jak i swoim umiejetnosciom. Zajmij sie tym, co kochasz i pracuj nad tym... ;)

6. Moja seksualność -cesarz, dwa miecze, 8 denarów ---> II Kaplanka, HB XIV Umiarkowanie

No jestes osoba, ktora na powaznie i jak juz to malzenstwo.

Tu jest wazne, abys dopuscila do siebie bardziej glos swoj wewnetrzny kobiecosci, zaufala w swoje mozliwosci i umiejetnosci jako kobieta. ;)

7. Jaką kobietę widzę w sobie - 8 denarów, pustelnik, dwa miecze ---> VII Rydwan, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Kobiete pracowita, zdecydowana w dzialaniach, powazna, umiejaca dzialac konkretnie, ale i logicznie. Kobiete, ktora potrafi przewidziec rozne opcje zdarzen, ale i kobiete, ktora zyje gdzies uwieziona posrod swoich lekow i ograniczen. Powinnas, znowu to jest, zyc bardziej na luzie i bardziej zdecydowanie dzialac.

8. Jak mój mężczyżni postrzegają mą kobiecość (zmianiam z oryginału:"jak postrzega ja mąż/partner") dwa denary, 3 buław 8 mieczy ---> I Mag, HB XIII Smierc i IV Cesarz

Jako osobe pelna wahania, niezdecydowana... wyczekujaca na to, ze bedzie lepiej, ale sama z siebie nie dopuszczajaca nikogo zbyt blisko.

9. Jaką jestem córką - cztery denary, księżyc, 9 denarów ---> VII Rydwan, HB IV Cesarz

Cicha, pokorna, za bardzo nie podskakujesz. Jak Ci sie cos nie podoba, zachowasz to dla siebie. Za malo tu dzialania, za malo tu asertywnosci.

10. Jaką jestem/będę żoną/partnerką, jak się będę realizować w tej roli -10 mieczy, sprawiedliwośc,kochankowie ---> II Kaplanka, HB VI Kochankowie

Kurcze. Tu mi kojarzy to sie z taka perfekcja. Mozesz miec problemy z tym, ze chcialabys wszystkiemu podolac, byc the best. A tu po prostu duzo duzo milosci... i ufania w swoja kobiecosc. Wiecej Tobie nie trzeba. Bazuj na tym, co juz masz, ale nie mysl o tym za duzo, nie racjonalizuj swoich uczuc.

11. Jaką jestem/będę matką, jak się będę realizować/realizuję w tej roli - 10 buław, 6 denarów, 4 puchary ---> XVIII Ksiezyc, HB XX Sad i II Kaplanka

Tu widze takie rozpieszczanie tych dzieci, lizanie ich ranek, chuchanie, dmuchanie, poswiecanie sie do ostatecznosci, dzwiganie wszystkiego na wlasnych barach... taka matka kwoka... jednym slowem no... doskonala matka polka...

12. Co mnie motywuje, pobudza do działania - 2 buławy, 5 buław, królowa kielichów ---> XIX Slonce, HB VII Rydwan

Kurcze, Ty jakbys lubila zyc pod napieciem. Wtedy dopiero czujesz, ze zyjesz. Lubisz czuc bat nad soba. Powinnas natomiast nauczyc sie relaksowac. Moze medytacja jakas, techniki relaksacyjne. Nie umiesz zbytnio spokojnie siedziec. Jak nic sie nie dzieje to odlatujesz.

13. Największy problem - dwa puchary , dwa buławy, as mieczy ---> XV Diabel, HB V Papiez

Zbyt powaznie podchodzisz do znajomosc. Jak kogos poznajesz to juz od razu chcesz wiedziec, czy to aby powaznie, woz albo przewoz. Mozesz kogos tym nawet przestraszyc.

14. Moja osobista siła i moc - jakiej dziedziny dotyczy - 5 pucharów, król buław, as buław ---> XVII Gwiazda, HB VI Kochankowie

Przede wszystkim jestes realistka, to bardzo duzo. Nie roisz sobie niepotrzebnych rzeczy, bo widzisz jak jest. Jezeli widzisz mozliwosci dzialania, wtedy dzialasz. Powinnas jednak patrzec nieco szerzej na rozne sprawy i niekoniecznie tylko przy uzyciu rozumu, czasem wiecej serca, pozwoliloby Ci na szerszy wglad w niektore sprawy... i byc moze wtedy widzialabys je duzo optymistyczniej.

15. w jakich sytuacjach staje się silna - siła, kapłanka, 8 denarów ---> IX Eremita, HB XXI Swiat i III Cesarzowa

W sytuacjach, ktore czujesz... tam, gdzie mozesz poruszac sie wykorzstujac juz wiedze, ktora posiadasz.

Jednak... zeby tak bylo, musisz jeszcze lepiej poznac siebie. Mozna to zrobic tylko gdy poswieca sie regularnie czas sobie, swojemu wnetrzu... wtedy tez masz mozliwosc isc za ta wstazka czerwona, ktora prowadzi Cie prosto do celu.

16. Co przede mną w najbliższym czasie? trójka buław, sąd, swiat ---> 0 Glupiec, HB XXII Glupiec i IV Cesarz

Tak, mozliwe podroz za granice... i to mozliwe, ze wlasnie z kims bliskim.

Ogolnie jednak powazne zmiany w Twoim zyciu. Cos sie konczy i cos sie zaczyna... ;)

Gość Gość3
Napisano

Podoba mi sie ten rozklad na sama siebie .............> taki RTG ....

sama zaraz sobie zrobie ...........

• Maestro
Napisano

1. Mój osobisty potencjał - 2 puchary, wisielec, papież otwarcie na ludzi, silnie wpojone zasady, umiejętność patrzenia na sprawy z rożnych punktów widzenia

2. Moja kobieca mądrość - 10 kielichów, księżyc, giermek mieczy przede wszystkim serdeczność i rodzinność, intuicja, takie trochę dogryzanie innym,zaczepianie,zadziorność,umiejętność prowadzenia tzw. inteligentnych flirtów

3. Moja zewnętrzna kobiecość - król denarów,świat, wieża jestes zadbana,prawdopodobnie masz w sobie dość spore pokłady testpsteronu,stąd karty widzą Ciebie w królu (a nie królowej;)), masz w sobie potencjał kobieocści mimo to, umiesz zaskakiwac wygladem (zmiana koloru włosów etc.)

4. Moja kobieca intuicja - śmierć, 4 kielichy, 7 denarów - tu nastąpiła jakaś poważna zmiana,jakbyś coś zmieniła, w pogladach,myśleniu, itp., starasz się ją rozwijać poprzez poszukiwanie nowych sposobów...

5. Moja pasja do tworzenia, kreatywność - 4 denary, koło fortuny, księżyc jestes zamknięta w jakims miejscu, tak jakbyś bała się utracić to, co masz, jakby pojawiały sie u Ciebie znienacka lęki i obawy przed tym co mogłoby się wydarzyć

6. Moja seksualność -cesarz, dwa miecze, 8 denarów zapomniałaś o niej, jesteś twarda w poglądach, skrywasz ją głęboko w sobie, tak, że inni mogą jej nie dostrzegać nawet, 8 denarów mówi o tym, żebyś jeszcze nad tym popracowała

7. Jaką kobietę widzę w sobie - 8 denarów, pustelnik, dwa miecze taka, skupioną na poszukiwaniu zajęcia, samotną, izolującą się nawet od innych,tak jkabyś nie chciała być dostrzeżona

8. Jak mój mężczyżni postrzegają mą kobiecość (zmieniam z oryginału:"jak postrzega ja mąż/partner") dwa denary, 3 buław 8 mieczy uważają, ze jesteś ok,ale chyba dostrzegają w Tobie niedostępność

9. Jaką jestem córką - cztery denary, księżyc, 9 denarów - zamkniętą w swoim świecie ze swoimi myślami,marzeniami i problemami

10. Jaką jestem/będę żoną/partnerką, jak się będę realizować w tej roli -10 mieczy, sprawiedliwośc,kochankowie - nie wiem jak do 10 mieczy podejść, może taką trochę awanturnicą?;), z drugiej strony uczciwą i kochającą, ale też z wieloma dylematami

11. Jaką jestem/będę matką, jak się będę realizować/realizuję w tej roli - 10 buław, 6 denarów, 4 puchary - wymagającą, ale i potrafiącą nagradzać dziecko za dobre sprawowanie, z wieloma pomysłami

12. Co mnie motywuje, pobudza do działania - 2 buławy, 5 buław, królowa kielichów szanse na rozwój, na zawalczenie o siebie, generlanie motywuje Cię sytuacja, gdy wiele się dzieje

13. Największy problem - dwa puchary , dwa buławy, as mieczy brak bliskiej relacji,gdzie mogłabyś sie realizować, pogadać, itp., chyba sytuacje, gdy te relacje się nagle kończą

14. Moja osobista siła i moc - jakiej dziedziny dotyczy - 5 pucharów, król buław, as buław umiesz realnie, bez sentymentów oceniać rzeczywistość, potrafisz być niezłomna w działaniach

15. w jakich sytuacjach staje się silna - siła, kapłanka, 8 denarów gdy masz dużo możliwości, gdy osiągasz cele, gdy masz dobrą pracę i kogoś bliskiego obok siebie (przyjaciółkę), gdy czujesz, że jesteś rozumiana

16. Co przede mną w najbliższym czasie? trójka buław, sąd, swiat ..pomyslałam też o wyjeździe i o powrocie kogoś z przeszłości

• 2 tygodnie później...
Gość Nayala
Napisano

rzeczwiscie donowil się kontakt z koleznka, zktora chyba ok roku jak nei więcej nei mialysmy kontakt...cieplo, rozlay się na nas emocje drugiej osoby, fajne spotkanie, dużo wnoszące i zblizajace...dużo przezyla..przez ten czas. :)