Skocz do zawartości

Rozkład drogi, rycerz kielichów kartą przeszlości

dredkot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Dziś naszło mnie, po dość długiej przerwie zrobić sobie krótki rozkład tarota, ale interpretacja przekroczyła trochę moje możliwości.

Rozkład:

1- to co było, przeszłość- Rycerz kielichów

2- gdzie jestes teraz- 4 buław

3- jaki jest następny krok- 3 denary

4- co ci to da - królowa mieczy

5- wynik drogi- głupiec

Największy problem z interpretacją mam w przeszłości i teraźniejszości. Ten Rycerz mieczy sybolizujacy młodego mężczyznę albo np spotkanie osoby którą się pokochało, głęboka zmiana w sferze uczuć. Ogólnie przyjmując uczucie do innej osoby. Nie potrafię tego dopasować do siebie, bo jestem w związku już długi czas. Czy interpretować to jako wewnętrzne zakończenie uczucia pomino tego, iż związek nadal trwa?

A teraźniejszość w postaci 4 buław objawiła mi się zupełnie na odwrót. Powiedzmy,że wewnętrznie dąże do zmiany pracy, całego zawodu, ale żadne oznaki zewnętrzne nie sygnalizują zmiany. Uwolnienie od przeszłości też nie wchodzi w grę. Chyba, że można teraźniejszość potraktować jako przyszłe wydarzenia ale na przełomie kilku dni.

W interpretacjach jestem początkująca więc proszę o wyrozumiałość :)

Napisano

Ja to widzę tak ;-) :

1. Spotkałaś mężczyznę, którego pokochało Twoje serce, ale też karta ta może oznaczać np. oświadczyny..

2. Albo Wasz związek nadal nie jest zalegalizowany, albo planujecie wspólne zamieszkanie/kupno domu/wesele/wyjazd..Może też oznaczać po prostu radość i zabawę, cieszenie się z tego, co się ma..

3. Skupisz się na pracy, będzie Ci dawać satysfakcję i spełnienie, zarobki też będą zadowalające :-)

4. Prawdopodobnie osiągniesz sukces na polu zawodowym, ale emocjonalnie będziesz niedostępna,zamkniesz się w sobie troszkę..

5. Pojawią się jakieś nowe możliwości, pomysły..Zapragniesz zacząć wszystko od nowa..

Napisano

W przeszłości zachowywałaś się bardzo emocjonalnie, teraz osiągnęłaś równowagę, której dawniej ci brakowało. Teraz zaczniesz kształtować swoją przyszłość. Będziesz w końcu kowalem swojego losu. To sprawi, że staniesz się kobietą sukcesu, inteligentną, zaradną, która ze wszystkim sobie poradzi. To sprawi, że w twoim zyciu zaczną się pozytywne zmiany, które na początku chyba będą dość chaotyczne, ale szczęśliwe dla ciebie.

Napisano

Dziękuję Wam za pomoc! Ta druga interpretacja bardziej zbliżona do rzeczywistości, bo cały ten rozkład jakoś tak trochę wyrwany od mojej obecnej sytuacji. Te moje karty zawsze jakoś mi tak na przekór :D