Skocz do zawartości

sen

Erza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiejszej nocy miałam taki o to sen:

Siedzę sobie u okulisty. Jest spore zamieszanie. Pełno ludzi. Wchodzę do gabinetu. Wita mnie kobietą (znam ją w rzeczywistości, pracuje w zakładzie optycznym, który czasem odwiedzam), jest miła, ubrana w czerwony kostium. Po chwili widzę profesora, jest stary, siwy. Gabinet też wygląda na stary. Parkiet jest już podniszczony, żaluzje w oknach zakurzone, do gabinetu wpada mało światła, w powietrzu unosi się kurz. Mam mieć badany wzrok laserem. Informuję lekarza, że na oczach mam soczewki, on mówi, że to nic nie szkodzi. Najpierw bada prawe oko kierując wiązkę czerwonego światła na oko. Jest ok. Potem lewe oko. I wtedy zaczyna się robić zamieszanie. Laser zaczyna wariować, jeździ po całym pomieszczeniu (zupełnie jak pociąg na torach), a do gabinetu wpadają inni pacjenci, próbują złapać ten laser. Po chwili lekarz mówi mi, że coś z tym okiem nie jest do końca ok. Wtedy się budzę. Dodam, że na co dzień noszę soczewki, ale od 3 tygodni noszę okulary z powodu zapalenia spojówek. Dziś miałam kontrolę i jeszcze 2 tygodnie zakraplania i wizyta. Nie mam pojęcia, czy to ma związek, jedno z drugim, czy może jest coś ponadto?

Signifikator snu Moc

sen dotyczy mnie osobiście, tego, co się dzieje w sferze fizycznej, jak i umysłu

1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości?

6 buław

być może tak, ogólnie z okiem było już ok, ale potem znowu przez klimatyzację w pracy zaczęło szczypać

2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć?

Słońce, Paź kielichów, 8 buław ---> suma Słońce/Koło/Mag

mam wrażenie, że tu chodzi o tematykę uczuć (wiązka czerwonego światła, kobieta ubrana na czerwono), że coś na tym gruncie się wydarzy niebawem

3. Jak należy rozumieć symbolikę snu?

6 monet, 4 monet, Królowa mieczy ---> suma Wieża\Rydwan

pojęcia nie mam; może ja czegoś nie dostrzegam, zamykam się na coś?

4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego?

Pustelnik, 2 monet, 10 monet ---> suma Słońce/Koło/Mag

no przez to, że z powrotem zaczęłam nosić okulary, nieco wycofałam się z życia towarzyskiego, nie chcę, aby każdy się wypytywał, a czemu nosze okulary, a co się stało

5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość?

Kapłanka, 2 kielichów, Mag ---> suma Diabeł/Kochankowie

żeby zacząć słuchać intuicji? współpracować z nią? nie wiem, ciągle mam wrażenie, że tu chodzi o uczucia

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość?

Królowa kielichów, As kielichów, Śmierć, Król mieczy ---> suma Mag

że uczucie do mężczyzny nie umarło? przechodzi zmianę....

7. Przed czym ostrzega sen?

7 buław, Sąd, Królowa monet ---> suma Mag

przed walczeniem z samą sobą

8. Do czego zachęca sen?

9 monet, 7 kielichów, Królowa buław ---> suma Wieża/Rydwan

do pracy nad sobą, do podążania za marzeniami i pragnieniami

Napisano (edytowane)

Kochana

Jak tylko zaczęłam czytać Twój sen od razu przyszło mi do głowy otwieranie czakry trzeciego oka

Za nim zinterpretuję sen - chciałam CI powiedzieć, że swego czasu też miałam sen o oczach - a dokładniej o operacji oczu - była to prospektywna zapowiedź otwierania tej czakry -

otóż w chwili obecnej masz dużą kumulację energii okolicy trzeciego oka - powinnaś czuć mrowienie, uwieranie na łuku między brwiowym - energia dała znać o sobie w sposób spontaniczny - stąd takie szaleństwa lasera. Ogólnie kolor czerwony - kostium i laser to przecież symbole energii

Moim zdaniem idziesz bardzo ładnie w kierunku mocy- gdy zharmonizujesz energię w tej czakrze - ja sugerowałabym skorzystanie z pomocy osoby znającej się na tym - lub we śnie poprowadzi Cie Twój przewodnik duchowy (ja tak miałam) to wtedy ładnie zbalansujesz powstałą tam energię - możliwe że ten profesor będzie Twoim wewnętrznym mędrcem i w kolejnych snach Cię poprowadzi.

Moja Droga - co za tym idzie - zaczniesz widzieć oczami duszy - zobaczysz jak wyostrzy Ci sie intuicja- będziesz wyczuwać intencje osób na odległość - z mimiki, z zachowania - to jest niesamowite uczucie

Następnie zmieni Ci się struktura oka - stanie się takie przejrzyste - można się będzie w Twoich oczach przejrzeć - zobaczysz jak ludzi zaczną Ci się przyglądać - następnie zmieni CI się ułożenie oczu - staną się bardziej skośne -

Będziesz czytać innych jak rentgen - zaczniesz widzieć "podwójnie" zwyczajnie i inaczej

Powodzenia

Edytowane przez Kędry
  • Lubię to! 1
Napisano

Bardzo dziękuję Kędry. :) To ciekawe, co napisałaś, bo zupełnie mi do głowy nie przyszło, że to może mieć związek z trzecim okiem. Mi się kiedyś cyklopy-kobiety śniły właśnie w czerwonych strojach, więc może coś jest na rzeczy. Możliwe, że to ma związek. Aaaa i zanim zaczęły się fizyczne problemy z okiem, to miałam właśnie objawy jakie przytoczyłaś (mrowienie, kłucie) w okolicach trzeciego oka i inne widzenie. Wtedy pamiętam, że ludzie bardzo mi się przyglądali. Co do widzenia podwójnego to chyba wiem o jakie doświadczenie Ci chodzi. :)

Dziękuję. :*

Napisano

Kobiety -cyklopy - czyli postacie o jednym oku w okolicy między brwiowej - czyli z tzw. trzecim okiem

Chciałam dodać że otwarcie czakry trzeciego oka spowoduje, że Twoje dolegliwości z oczami znikną - zobaczysz

Cieszę się, że mogłam pomóc

• Lubię to! 1
Napisano
Kobiety -cyklopy - czyli postacie o jednym oku w okolicy między brwiowej - czyli z tzw. trzecim okiem

Chciałam dodać że otwarcie czakry trzeciego oka spowoduje, że Twoje dolegliwości z oczami znikną - zobaczysz

Cieszę się, że mogłam pomóc

oby to nastąpiło jak najszybciej :) już było ok, ale znowu szczypanie lewego oka powróciło

postaram się pomedytować z 3 okiem, może tu jest klucz

jeszcze raz dziękuję :)

• Maestro
Napisano

Sygnifikator snu Moc

dla mnie te karty mówią o wielkiej mocy energetycznej, jaką w sobie posiadasz, może nie jesteś do końca jej świadoma,ale ona sie w Tobie rozwija i być może niebawem znajdzie ujście

6 buław

tak, odniosłaś jakiś sukces

Słońce, Paź kielichów, 8 buław ---> suma Słońce/Koło/Mag

pomyslałam to samo, że o uczucia chodzi, w Twoim zyciu nadejdzie szczęsliwy okres pełen intensywnej wymiany kontaktów, miłych gestów i radości

w Twoim zyciu nie ma pełnej równowagi, TY jeszcze jesteś zablokowana, powinnaś to w sobie przepracować, możliwe, że świadomie nie zdajesz sobie z tego sprawy

jesteś w głębi duszy samotna i do końca nie wiesz co by CI jednak bardziej odpowiadało,pełny związek,czy bycie singlem

Kapłanka, 2 kielichów, Mag ---> suma Diabeł/Kochankowie

wszystko co dzieje się w Twoim życiu dzieje się dla Ciebie, po to,abys TY się czegoś nauczyła, abyś zdobyła umiejętności potrzebne do kreowania swojego losu, bo masz w sobie zdolności Maga i masz w sobie intuicję i mądrość Kapłanki

Królowa kielichów, As kielichów, Śmierć, Król mieczy ---> suma Mag

masz szansę dzięki swojej uczuciowości doprowadzić do przełomu w relacji,sprawic, aby mężczyzna traktował Ciebie powazniej

7 buław, Sąd, Królowa monet ---> suma Mag

przed staraniem się o kogoś, opanuj emocje, uzdrów je i zachowuj się jak na damę przystało

8. Do czego zachęca sen?

9 monet, 7 kielichów, Królowa buław ---> suma Wieża/Rydwan

ciesz się sobą, baw się, żyj jak lubisz, życie i tak przyniesie Ci szczęsliwe chwile:))

• Lubię to! 1
Napisano

Inez,

w Twoim zyciu nie ma pełnej równowagi, TY jeszcze jesteś zablokowana, powinnaś to w sobie przepracować, możliwe, że świadomie nie zdajesz sobie z tego sprawy

tutaj właśnie powiedziałabym, że to jest moje świadome działanie, kiedy jestem zamknięta na pewne interakcje z ludźmi, bo one przynosiły mi szkodę, aczkolwiek z drugiej strony wiem, że powinnam być otwarta zarówno na te pozytywne wpływy, jak i negatywne, które do mnie docierają, bo wtedy będzie pełnia

jesteś w głębi duszy samotna i do końca nie wiesz co by CI jednak bardziej odpowiadało,pełny związek,czy bycie singlem

coś w tym jest, póki co uczę akceptacji tego, że jestem sama i nie myślę w kategorii, że to już na zawsze

bardzo Ci dziękuję :*

• 4 tygodnie później...
Napisano

Kędry, jesteś niesamowita!!!

Moja Droga - co za tym idzie - zaczniesz widzieć oczami duszy - zobaczysz jak wyostrzy Ci sie intuicja- będziesz wyczuwać intencje osób na odległość - z mimiki, z zachowania - to jest niesamowite uczucie

Następnie zmieni Ci się struktura oka - stanie się takie przejrzyste - można się będzie w Twoich oczach przejrzeć - zobaczysz jak ludzi zaczną Ci się przyglądać - następnie zmieni CI się ułożenie oczu - staną się bardziej skośne -

Będziesz czytać innych jak rentgen - zaczniesz widzieć "podwójnie" zwyczajnie i inaczej

problemy z okiem zakończone:) czy mam bardzo przejrzyste :D dziś dwie osoby w pracy zapytały się mnie, czy założyłam jakieś kolorowe soczewki, bo moje oczy wyglądają inaczej i świecą się z daleka :) oczy chyba zrobiły mi się bardziej okrągłe niż skośne, przynajmniej mam takie wrażenie i to prawda inaczej patrzy mi się na świat - jakby wyraźniej i ostrzej, trudno to opisać słowami :)

• Lubię to! 1
Napisano

Signifikator snu Moc

sen dotyczy mnie osobiście, tego, co się dzieje w sferze fizycznej, jak i umysłu

Mozliwe, ze kwestia badan wzroku w ostatnim czasie miala tez wplyw na to, co Ci sie snilo. Ja mam np. duzo snow, ktore wlasnie odnosza sie bezposrednio tez do tego, co dzieje sie w moim zyciu, od razu to w nich przezywam. Takze nie kazdy sen u mnie ma znaczenie symboliczne. Bywaja doslowne, bywaja tez prekognicyjne.

Tu Moc moze wskazywac, ze lubisz miec kontrole nad tym, co dzieje sie w Twoim zyciu. Lubisz trzymac wszystko w garsci. Jezeli dzieje sie cos poza Twoja wola, ewentualnie nie masz na to bezposrednio lub calkowicie wplywu... to czujesz sie z tym niepewnie. Tu wskazowka, zeby bardziej ufac swojej intuicji i czasem tez pozwolic sie dziac.

6 buław

Tak. Jakimis konkretnymi dzialaniam. Z Twojej strony. Majacymi wprowdzic w Twoje zycie zadowolenie. Podjelas jakas decyzje lub zdecydowalas sie zrobic cos, co mialo Tobie zdecydowanie sluzyc.

Słońce, Paź kielichów, 8 buław ---> suma Słońce/Koło/Mag, suma HB IX Eremita

To dzieje sie w trakcie. Jest to cos, o czym duzo myslisz... co zajmuje bardzo Twoj umysl. Masz 1000 mysli i to powoduje Twoj niepokoj. Mozliwe, ze dotyczy to takze Twojego zycia uczuciowego. Tu zalecany luzik jest i nie przyspieszanie niczego, co sie dzieje. Badz caly czas w zgodzie ze soba a zachowasz pelny obraz sytuacji. Nie boj sie stracic kontroli nad tym, co sie dzieje. Masz dosyc sprytu, ale i rozwagi, aby umiec nad tym zapanowac jak i wykorzystac na swoja korzysc.

6 monet, 4 monet, Królowa mieczy ---> suma Wieża\Rydwan, suma X kolo Fortuny i I Mag

Boisz sie wyjsc poza to, co znasz. Boisz sie, ze jak pozwolisz sie czemus dziac to panowanie nad tym przejmie ktos inny. Masz nieciekawe doswiadczenia za soba a teraz powinnas wyjsc poza nie i zaczac zupelnie od nowa. Tu jest rada, aby zwyczajnie pozwolic sie dziac. Przyjac postawe moze nie do konca pasywna... ale obserwowac. Nie lapac wszystkiego na raz. Jezeli cos Cie niepokoi, zastanowic sie, dlaczego tak sie dzieje? Czy aby to mnie nie ogranicza? Te niepokoje itd...

Pustelnik, 2 monet, 10 monet ---> suma Słońce/Koło/Mag, suma HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Tak, nastapilo wycofanie sie, ale nie przejmuj sie tym. Okulary to moze rzeczywiscie powod, moze kryje sie za tym co innego. Wazne, daj sobie czas. Chwile posiedzisz, zajmiesz sie moze nieco bardziej soba i znowu w sposob naturalny popedzisz w swiat. Wszystko w swoim czasie.

Kapłanka, 2 kielichów, Mag ---> suma Diabeł/Kochankowie, suma HB V Papiez

Zeby nie bac sie otwierac na ludzi, Zeby nie bac poddac sie fascynacji druga osoba. Nie wiem. Mi tu caly czas pachnie aspektem uczuciowym i potrzeba kontrolowania tego, co sie u Ciebie dzieje. Boisz sie, bazujesz na tym, co bylo... i tak to idzie. Wazne, abys pozwolila w pelni swojemu sercu dzialac, bic i kochac... ;)

Królowa kielichów, As kielichów, Śmierć, Król mieczy ---> suma Mag, suma HB XIV Umiarkowanie i V Papiez

Twoja potrzeba obdarzania miloscia i bycia kochana przeszla metamorfoze... Pewne sprawy (mezczyzna?) odeszly w przeszlosc... Teraz skupiasz sie na tym, gdzie rowniez Ty mozesz otrzymywac. Bardziej patrzysz teraz pod katem siebie, abys i Ty byla zadowolona. Czas kobiety wyczekujacej az mezczyzna zechce... minely.

7 buław, Sąd, Królowa monet ---> suma Mag, suma HB IX Eremita

Zebys sie nie zabunkrowala... sama ze swoimi oczekiwaniami. Wychodz z tym na zewnatrz, czego pragniesz, czego chcesz. Najpierw jednak utwierdz to w sobie wewnatrz, Poznaj to w sobie.

8. Do czego zachęca sen?

9 monet, 7 kielichów, Królowa buław ---> suma Wieża/Rydwan, suma HB XVI Wieza i VII Rydwan

Dbac o siebie. Skupiac sie na sobie... i podarzac za spelnianiem swoich marzen. Chwytac to wszystko, czego pragniesz. Pozwolic sobie oderwac sie od ziemi. Nie kontrolowac wszystkiego. Jezeli cos dzieje sie, co jest poza Twoimi dzialaniami... nie bac sie tego. Wejsc to, dzialac razem. Pokonac swoje leki, wyjsc poza wlasne bariery. ;)

Nie tylko Ty musisz wszystko kontrolowac. Ludzie wokol Ciebie rowniez biora w tym udzial.

Napisano

Sacralku, dziękuję :) rozkład jest w zasadzie nieaktualny, bo już po weryfikacji, ale dziękuję za Twoje słowa :) także coś nowego wniosły :)