Skocz do zawartości

I mój nów lipcowy... :)

Caliel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1.Co trzeba odpuścić: Paź mieczy, Glupiec, 2 kielichów

Suma: Księżyc -> Pustelnik

HB: Kapłanka

Frustrację gniew,humorki - wynikające być może z frustracji, że wychodze na Głłupka;)

Parcie na związki też trzeba wyłączyć...

Podsumy mogą mówić o poczuciu niezrozumienia, zamartwianiu się na zapas, skrytości..

Może trzeba wyłączyć bariery ochronne i dopuścić ludzi bliżej?

2. Co trzymać jak najbliżej: Rycerz Monet, 6 kielichów, Królowa denarów

Suma: Rydwan

HB: Kochankowie

Patrząc na same karty - przyjaciół, ludzi z przeszłości, może przyjaciółkę.

Podsumy mogą mówić o ludziach, z którymi byłem związany, albo emmm byłem w łóżku? ;)

Takze chęc zmiany, motywację...

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem: Rycerz kielichów, As denarów, Księżyc

Suma: Sąd -> Kapłanka

HB: Słońce/Koło fortuny/Mag

Moja wrażliwość, intuicja - może to znak, że pora wrócić do bardziej aktywnego wróżenia i zarabiac na tym?

Wykorzystywać bardziej swoja intuicję i wierzyć jej, bo wciąż mam z tym problem...

4. Jak świat wpływa na mnie: Król mieczy, 8 kielichów, Glupiec, Wieża, Księżyc Suma: Gwiazda/Sprawiedliwość

HB: Rydwan

Jestem zdystansowany, może trochę zgorzknialy i cyniczny... ale mój świat niedawno się rozleciał i jeszcze zbieram się do kupy. Chcialbym zaczać od nowa, móc coś zbudowac... ale czy to tylko mrzonka?

Mam silne poczucie sprawiedliwości i krzywdy, może nalezaloby coś z tym zrobić...?

5. Co mozesz i musisz dac innym: Śmierć, 7 kielichów, As kielichów, 5 denarów Suma: Wisielec/Cesarzowa

HB: Sprawiedliwość

Jestem w stanie dobrze doradzić komuś, zmienić punkt widzenia, wyjść obok i popatrzeć z innego punktu widzenia.

Potrafię też pokazać, ze nie wystarczy wiele, by być szczęśliwym, ale tez może ten głód uczuć ze mnie wyziera:D

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca 6 buław, 4 buław, Moc

Suma: Świat/Cesarzowa

HB: Świat/Cesarzowa

Może w końu odzyskam trochę kontroli nad życiem, będę mógł nadać mu pożądany kierunek i kształt.

Nabiorę wiary w siebie, swoją atrakcyjność, pewności siebie... No i... że będę w końcu szczęśliwy ;)

Zwracają moją uwagę sumy, które się pokrywają (chyba że machnąłem się w obliczeniach ;) )

Tylko nie wiem co mi mówią... że Świat mi sprzyja?

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z powyższych Moc, 2 denarów, Rycerz denarów

Suma: Księżyc/Pustelnik

HB: Śmierć/Cesarz

Muszę nauczyć się panować nad sobą tak, by nie wpadać ze skrajności w skrajność. Umieć się kontrolować, ale nie ubierać się w sztywny gorset norm, zakazów i nakazów... Umieć komuś zaufać. Pogodzić się ze stratą, żyć dalej.

Być dla innych oparciem, dla siebie również. I wyrobić sobie konsekwencję i silną wolę.

Pomoże ktoś?? ;)

PS. Sumy wyliczyłem głownie Wam do ułatwienia, ale przy HB moglem sie machnac, bo dawno nie liczyłem ;)

Sam raczej ich nie stosuję.

Gość Daffne
Napisano

1.Co trzeba odpuścić: Paź mieczy, Glupiec, 2 kielichów Suma: Księżyc -> Pustelnik; HB: Kapłanka

trzeba odpuścić czarne myśli, niepewność siebie i związaną z tym sceptyczność, która w sposób automatyczny torpeduje na starcie pewne działania. Ładnie karty pokazują by szczerze w siebei spojrzeć i skupiać się na pozytywach, jakie też są (2 kielichy). Pokochej siebie :)

2. Co trzymać jak najbliżej: Rycerz Monet, 6 kielichów, Królowa denarów Suma: Rydwan; HB: Kochankowie

jak najbliżej trzymaj relacje i dążenia, które pozytywnie na Ciebie wpływają, mobilizują do działania i czujesz, że dobrze rokują na dalszą przyszłość. Pewna kobieta z przeszłości albo ktoś z rodziny może pojawić się obok dosłownie albo dzięki rozmowom blisko, ona może pomóc Ci, doradzić czy wskazać kierunek gdy najdą Cię wątpliwości. Jest to kobieta praktyczna, zaradna o większej wiedzy tej ezoterycznej czy energetycznej (ciężko dokładnie określić).

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem: Rycerz kielichów, As denarów, Księżyc Suma: Sąd -> Kapłanka HB: Słońce/Koło fortuny/Mag

nabytkiem może być Twoje samopoczucie dobre na skutek jakichś podjętych działań, nowych możliwości rozwoju? Wygląda jakbyś miał wrócić do czegoś co już robiłeś/uczyłeś się. Da Ci radość i zadowolenie. Zaczniesz coś praktykować, magia? Jakieś rytuały może? Albo cuś innego ;>

4. Jak świat wpływa na mnie: Król mieczy, 8 kielichów, Glupiec, Wieża, Księżyc Suma: Gwiazda/Sprawiedliwość HB: Rydwan

potrafisz odgradzać się emocjonalnie od niejasnych czy wątpliwych dla Ciebie znajomości, umieć odciąć i iść dalej swoją drogą. To dobra cecha,zwłaszcza jesli czujesz, że coś nie wpływa na Ciebie tak jak chciałbyś.

5. Co mozesz i musisz dac innym: Śmierć, 7 kielichów, As kielichów, 5 denarów Suma: Wisielec/Cesarzowa HB: Sprawiedliwość

powinieneś dać innym dobre słowo,radę,tchnąć więcej wiary w siebie , w daną sprawę by pobudzić do działania z trudnych sytuacji pewne osoby.

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca 6 buław, 4 buław, Moc Suma: Świat/Cesarzowa HB: Świat/Cesarzowa

zacznie się konkretne działanie, kontynuacja tego czego się podjąłeś, ale też szukanie nowych rozwiązań w celu poprawy swego życia. A może spotkasz kogoś interesującego na swej drodze i porazi Cię magnetyzm? Albo te praktyki :mysli::P Wszystko możliwe bo ta moc tu jest bardzo ciekawa. Będziesz w każdym razie zadowolony :)

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z powyższych Moc, 2 denarów, Rycerz denarów Suma: Księżyc/Pustelnik HB: Śmierć/Cesarz

wierzyć w siebie i pokładać energie w to co ma sens i może zaowocować w przyszłości dla Ciebie. Także doszkalanie się widać, wytrwałość i cierpliwość oraz spory zapał,co przyniesie z czasem efekt zadowalający :)))

Napisano (edytowane)

Działanie pod wpływem chwili, spontaniczność - jakieś idealistyczne spojrzenia na relacje międzyludzkie - podsum mówi właśnie o takim trochę nierealnym patrzeniu na wiele rzeczy - takie wewnętrzne roztrząsania - za bardzo jesteś uwewnętrzniony - wyjdź na zewnątrz do realnego świata

Osoby stabilne, które mają coś do zaoferowania - m. in. zainteresowania, pasje, podobne zajęcie

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem: Rycerz kielichów, As denarów, Księżyc

Umiesz otwierać się na nowe i dobrze- bo w Tobie drzemie ogromny potencjał, który czeka na realizację - ponadto jesteś bardzo uczuciowy, masz bogate życie wewnętrzne - podsum zachęca aby patrzeć na sprawy takimi jakimi one są w rzeczywistości - włączyć w prawidłowy osąd swoją intuicję - podsum HB mówi o Twoim optymistycznym patrzeniu na świat, umiejętności przystosowania się do różnych sytuacji życiowych i ich kreatywnego wykorzystania - jesteś elastyczny

4. Jak świat wpływa na mnie: Król mieczy, 8 kielichów, Glupiec, Wieża, Księżyc Suma: Gwiazda/Sprawiedliwość

Bardzo trzeźwiąco- widać rozsypkę uczuciową - poczułeś się wykorzystany, ktoś nadużył Twojego zaufania, stąd Twoje zamkniecie się w swojej ciemnej wieży rozczarowania i złych doświadczeń - podsum mówi by uczciwie podejść do tego co przeżyłeś - sprawiedliwie i obiektywnie ocenić to co zaszło- nie robić żadnych nadinterpretacji - w gwieździe masz szansę wrócić do formy - takiej innej, odrodzonej, nowej - którą w rydwanie masz szansę zbudować

5. Co mozesz i musisz dac innym: Śmierć, 7 kielichów, As kielichów, 5 denarów Suma: Wisielec/Cesarzowa

Pokazać jak radzić sobie z różnymi sytuacjami - szczególnie takimi, które wymagają od nas gruntownej i czasami bolesnej reorganizacji - umiesz wskazać drogę do spełnienia - patrzenie na różne sytuacje z różnych płaszczyzn, danie sobie czasu do ich realizacji a także pokochanie siebie - to klucz do szczęśliwego życia

Poprzednie karty Ci sugerowały już aby wyjść do ludzi, otworzyć się na nowe, wykorzystać swoją wewnętrzną moc w konkretnym działaniu - wtedy poczujesz się prawdziwym zwycięzcą w życiu - ukształtujesz go według własnego scenariusza

Musisz pobudzić swoją wewnętrzną moc w realnych już działaniach - wykazać się dyplomacją i przemyślanym działaniem - wykorzystuj swoją wewnętrzną mądrość do przebudowy swojego życia - bądź w nim cesarzem - w tym księżycu to kojarzysz mi się z wrażliwym romantycznym człowiekiem lub za bardzo podejrzliwym mężczyzną - może się mylę.

Edytowane przez Kędry
  • Lubię to! 1
Napisano
Działanie pod wpływem chwili, spontaniczność - jakieś idealistyczne spojrzenia na relacje międzyludzkie - podsum mówi właśnie o takim trochę nierealnym patrzeniu na wiele rzeczy - takie wewnętrzne roztrząsania - za bardzo jesteś uwewnętrzniony - wyjdź na zewnątrz do realnego świata

Wlasnie ta spontanicznosc gdzies mi zaginela po drodze ;)

Umiesz otwierać się na nowe i dobrze- bo w Tobie drzemie ogromny potencjał, który czeka na realizację - ponadto jesteś bardzo uczuciowy, masz bogate życie wewnętrzne - podsum zachęca aby patrzeć na sprawy takimi jakimi one są w rzeczywistości - włączyć w prawidłowy osąd swoją intuicję - podsum HB mówi o Twoim optymistycznym patrzeniu na świat, umiejętności przystosowania się do różnych sytuacji życiowych i ich kreatywnego wykorzystania - jesteś elastyczny

100%

Bardzo trzeźwiąco- widać rozsypkę uczuciową - poczułeś się wykorzystany, ktoś nadużył Twojego zaufania, stąd Twoje zamkniecie się w swojej ciemnej wieży rozczarowania i złych doświadczeń - podsum mówi by uczciwie podejść do tego co przeżyłeś - sprawiedliwie i obiektywnie ocenić to co zaszło- nie robić żadnych nadinterpretacji - w gwieździe masz szansę wrócić do formy - takiej innej, odrodzonej, nowej

taaa... ktos mnie skrzywdzil w bardzo niemily sposob, niestety, traume i skutki bede miec do konca zycia :)

ale staram sie nie poddawac depresji ani smutom, ani niczym takim.

Pokazać jak radzić sobie z różnymi sytuacjami - szczególnie takimi, które wymagają od nas gruntownej i czasami bolesnej reorganizacji - umiesz wskazać drogę do spełnienia - patrzenie na różne sytuacje z różnych płaszczyzn, danie sobie czasu do ich realizacji a także pokochanie siebie - to klucz do szczęśliwego życia

Coś w tym jest, wiele razy slyszalem, ze potrafie spojrzec z zupelnie zaskakujacej perspektywy ;) zawsze moje mysli podazaja innym torem, niz ogółu. Jestem przekorny i krnabrny hahaha

Musisz pobudzić swoją wewnętrzną moc w realnych już działaniach - wykazać się dyplomacją i przemyślanym działaniem - wykorzystuj swoją wewnętrzną mądrość do przebudowy swojego życia - bądź w nim cesarzem - w tym księżycu to kojarzysz mi się z wrażliwym romantycznym człowiekiem lub za bardzo podejrzliwym mężczyzną - może się mylę.

No wlasciwie sek w tym ze nie mam za bardzo pomyslu na siebie. Dyplomacja to moja dosc mocna strona. A jestem i wrazliwym romantykiem i bardzo podejrzliwy (dmucha na zimne, kto sie sparzył) - ale nie wpadam w manie przesladowcza;)

Napisano

Daffne:

Pewna kobieta z przeszłości albo ktoś z rodziny może pojawić się obok dosłownie albo dzięki rozmowom blisko, ona może pomóc Ci, doradzić czy wskazać kierunek gdy najdą Cię wątpliwości. Jest to kobieta praktyczna, zaradna o większej wiedzy tej ezoterycznej czy energetycznej (ciężko dokładnie określić).

Niestety nikogo takiego nie znam... Chyba ze ktos z forum ;)

nabytkiem może być Twoje samopoczucie dobre na skutek jakichś podjętych działań, nowych możliwości rozwoju? Wygląda jakbyś miał wrócić do czegoś co już robiłeś/uczyłeś się. Da Ci radość i zadowolenie. Zaczniesz coś praktykować, magia? Jakieś rytuały może? Albo cuś innego ;>

hmmm.. sek w tym ze nie ma mpoki co mozliwosci powrotu. Magii niepraktykuje, poniewaz.... w nia nie wierze za bardzo.

Nie jestem zbyt konsekwentny i cierpliwy, niestety :D

potrafisz odgradzać się emocjonalnie od niejasnych czy wątpliwych dla Ciebie znajomości, umieć odciąć i iść dalej swoją drogą. To dobra cecha,zwłaszcza jesli czujesz, że coś nie wpływa na Ciebie tak jak chciałbyś.

Oj tak... wystarczy ze ktos wzbudzi moje podejrzenia albo zawiedzie, to od razu sie dystansuje. Ostatnio mnie zycie tego nauczylo i nie zaluje, ze to umiem.

może spotkasz kogoś interesującego na swej drodze i porazi Cię magnetyzm? Albo te praktyki :P Wszystko możliwe bo ta moc tu jest bardzo ciekawa. Będziesz w każdym razie zadowolony :)

Nie wiem... karta Mocy to moja osobista karta (jestem 11:P ) wiec ona wychodzi mi rownie czesto jak Wieża.

Napisano

1.Co trzeba odpuścić: Paź mieczy, Glupiec, 2 kielichów ---> XVIII Ksiezyc, HB VI Kochankowie (Glupek u Banzhafa to 22 ;) ).

Przede wszystkim chaos i robienie wszystkiego na raz. Masz w sobie taki dzieciecy ped do tego, zeby cos w zyciu sie dzialo. Jakbys ostatnio musial duzo przycupnac i siedziec bezczynnie a teraz masz wreszcie okazje sobie troche poszalec. Takze tutaj po prostu uwazaj bardziej. Oczywiscie nie ograniczaj sie zbytnio, ale odrobinka rozsadku bedzie ok. Czasem zastanowic sie nad czyms bardziej... posluchac serducha przy okazji.

2. Co trzymać jak najbliżej: Rycerz Monet, 6 kielichów, Królowa denarów ---> VII Rydwan, HB VI Kochankowie

Mozliwe, ze jakas przyjazn z jakas kobieta... :)

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem: Rycerz kielichów, As denarów, Księżyc ---> XX Sad, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Tak, Twoja wiedza i intuicja. Umiesz laczyc to, co juz wiesz z tym, co czujesz. A jednak bywa, ze nie ufasz sobie i swoim umiejetnosciom, tak jak powinienes. Tu sumy wskazuja wlasnie na to, abys pelniej sobie i swoim umiejetnosciom zaufal.

4. Jak świat wpływa na mnie: Król mieczy, 8 kielichów, Glupiec, Wieża, Księżyc ---> XVII Gwiazda, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Jest jeszcze troche tego, nad czym musisz pracowac. Jestes w fazie, kiedy rozwazasz, aby postawic krok znaczaco do przodu, wyjsc zyciu na przeciw, ale... jeszcze chwile sie zastanawiasz... jeszcze sie wahasz. Nie jest latwo, prawda?

Nie martw sie. Dojrzewa to w Tobie powoli i doslownie z dnia na dzien przyjdzie moment, ze poczujesz, ze nie masz innego wyjscia. Zmiany juz zachodza w Tobie a w pewnym momencie stana sie one tak bardzo widoczne i odczuwalne rowniez przez Ciebie, ze nie bedzie odrotu. Odczuwasz przed tym lek. Co mozesz zrobic.

Poza uwaznoscia i przygladaniem sie swojemu zyciu, niewiele. Ale to tez duzo. Nic na sile... ale patrz, co dzieje sie w Twoim zyciu. Jak przyjdzie odpowiedni moment to zadzialasz... i pojdzie to wrecz automatycznie... bo jestes de besciak... (Magus z Kola i Slonca) i dasz sobie rade. ;)

5. Co mozesz i musisz dac innym: Śmierć, 7 kielichów, As kielichów, 5 denarów ---> XII Wisielec, HB VIII Sprawiedliwosc

Sam jestes w fazie transformacji, stoisz przed takim wlasnym przelomem i uczysz sie sobie ze wszystkim radzic... balansujesz pomiedzy racjonalnym podejsciem do zycia a marzeniami. Mozesz wskazac innym, jak radzic sobie z przemijaniem, jak radzic sobie, gdy wszystko jest nie tak, jak trzeba. Mozesz siegac wglab siebie i wglab swojego doswiadczenia zyciowego, dzielic sie nim.

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca 6 buław, 4 buław, Moc ---> XXI Swiat, HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Zaczniesz zyc. Wroci Ci power. Zaczniesz designowac swoj wlasny zywiot, swoje 4 sciany i swoj wlasny swiat... :) z powodzeniem zreszta. :)

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z powyższych Moc, 2 denarów, Rycerz denarów ---> XVIII Ksiezyc, HB XIII Smierc i IV Cesarz

Badz wytrwaly i nie przejmuj sie, ze sily czasem sa wieksze a czasem mniejsze. Ze pewnosc czasem jest glebsza a czasem jej prawie nie ma. Nie boj sie isc do przodu i nie trac celu sprzed oczu. :)

• Lubię to! 1
Napisano

Przestań ciagle pierwszy wyciągać rekę na zgodę

Relacje ze swoją mama albo dobrą przyjaciółką ale bardziej stawiam na kogoś z rodziny a raczej na kobiete z rodziny :)

Wyjaśnienie pewnych spraw...a może posadziles jakąś roślinkę i musisz ją pielęgnować :))

Wkurza cię ale i uczy nowych zachowań, uczy dystansu i trzymania pewnych spraw tylko dla Siebie

Teraz powienienes się skupić na sobie a może ktoś czeka na Twoje pocieszenie.

Odniesiesz jakieś satesfakcjonujące zwycięstwo albo uda ci się zakonczyc pewne kwestie.

Bronić swoich przekonań i trzymania nerwów na wodzy :)

• Lubię to! 1
Napisano

Wymądrzanie sie.. paż mieczy bywa kłotliwy i zadarty,ale według mnie również poszukuję prawdy,jest mistrzem logicznego myślenia,wgłebiania się w tematy..a co za tym idzie jakas nowa droga.. (głupiec) zatem moze nie pownieneś węszyć i dochodzić się jakiś prawd względem innej osoby??.. podsumowanie mówi- ze każdy ma swoje dwa oblicza..i pewne tajemnice..(Ksieżyc,Kapłanka) czasem trzeba je pozostawić w cieniu,dac poukładac sobie pewne rzeczy innej osobie(Pustelnik)

Patrząc na karty wyżej.. ja mam wrażenie,że odnowi sie jakas relacja z Panią z przeszłości.. byc moze jest matka..a jeśli nie to na pewno ciepła i wartościowa osoba.. byc może łączył was jakiś projekt,praca..moze zainteresowania..Myślę,że pownienes trzymać jak najblizej decyzje co dalej z tym fantem zrobić..w która stronę iść..jaki kierunek obrać..

Ty faktycznie pownienes uwierzyć bardziej w siebie, przestać się ciagle wachać..Myślę,że musisz trochę wrócic wstecz do swoich wspomnień co sprawiło,że przestałes wierzyć w swoje możliwości...naprawić to i owo..hb-obiecuje poprawę,niespodziewany zwrot akcji który przyniesie ci radosc..

Tniesz..nawet gdy cierpisz stwarzasz pozory..ze nic cie to nie boli i idziesz przed siebie..potrafisz zrobić rozpierdziuche..tak jakbys palił mosty za soba..wyjmujac wszystkie karty (KSIEZYC).. obierasz kierunek i jedziesz.. wiec wpływa nawet agresywnie bo rydwan potrafi byc agresywny..

Możesz pokazać ,że wierzysz nadal,ze miłość istnieje i Cie spotka(mniej cynizmu,patrzenia na wiekszość spraw uczuciowych z góry).. jestes taki hmm smutny...bo nie masz nikogo,tej jedynek(WISIELEC<CESARZOWA)

Pojawi sie kobieta która moze odmienić to i owo.. i wnieść radość w twoje zycie..tak według mnie..

Pewne bariery musisz w sobie przekroczyć,myślę,że sam fakt,zastoju ,wahań..zmienić coś czy tez nie.. sam nie do końca pokazujesz swoja twarz i wrazliwość(KSiezyc) może poniekąd potrzebowałes na pewne refleksje czasu by samego siebie zrozumieć a moze owy czas miał właśnie czegoś Ciebie nauczyc by mów wyciagnac wnioski(Pustelnik) po najwiekszej grozie i spustoszeniu(smierc) nastepuje odrodzenie(zycie) i przychodzi coś lepszego.. wszysto musi utrzymywac swoja równowage.. Czas jest płynny..my sie rodzimy,dorastamy,starzejemy,zmieniamy swoje poglądy..po smierci jest nowa droga..trzeba ustalić struktury(Cesarz)

• Lubię to! 1
Gość ANEZ
Napisano

1. Co trzeba odpuścić Paz mieczy , Głupiec 2 kielichów- wyjść z ukrycia, pożegnać się z obawami i lękami dotyczącymi życia, więcej robić niż mówić.

2.Co trzymać jak najbliżej: Rycerz monet, 6 kielichów, Królowa denarów -zatrzymać trochę przeszłości, która dawała Ci pewną stabilizację, wykorzystanie możliwości, które posiadasz i pewne cele do których dążyłeś /Rycerz monet/, chęć stworzenia swojej przestrzeni życiowej, powrót do utrzymania dawnych kontaktów, które w niektórych przypadkach były dla Ciebie siłą napędową skłaniającą do dokonywania wyborów w życiu.

3.Ci jest teraz najważniejszym nabytkiem Rycerz kielichów, As denarów, Księżyc - odrodzenie na nowo, po prostu chęć do życia, wprowadzania w nim zmian/ As denarów/. Jak widzisz pomyślałeś o wróżeniu tylko w innej formie /zapłata/ i bardzo dobrze bo odcięcie energetyczne w tej formie nie będzie niszczyło Twojej energii. Tylko musisz się tego nauczyć bo masz z tym problem /Księżyc. Słóńce w podsumie/.

4.Jak świat wpływa na mnie: Król mieczy, 8 kielichów, Głupiec, Wieża ,Księżyc - doświadczając Cię żebyś wyciągał wnioski z nadzieją

że większy obiektywizm, odpowiednia ocena sytuacji wzmocni Cię do dokonywania i podejmowania decyzji, tu chodzi o Twoją pewność,

żę to co robisz jest zgodne z Twoim wnętrzem.

5.Co możesz i musisz dać innym : Śmierć, 7 kielichów, As kielichów, 5 denarów - swoją wiedzę i doświadczenie żę trzeba się nieraz zatrzymać w miejscu żeby przekonać się co dla danej osoby jest w życiu najważniejsze. Uważam że masz duszę analityka i Twoja pomoc dla ludzi byłaby niezwykle cenna.

6.Co zacznie w Twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca - 6 buław, 4 buław, Moc - SUKCES! Odrodzisz się , znajdziesz swoje miejsce , poczujesz się szczęśliwy i ATRAKCYJNY, wzmocni się Twoje wnętrze, odporność.

7.Lekcja , którą muszę wynieść z powyższych Moc, 2 denarów, Rycerz denarów - Twoja stabilność pod każdym względem zależy tylko od Ciebie, koniec wahań, należy otworzyć się na innych ludzi, bycie samym ze sobą to tylko na pewien czas. Przyszedł czas żębyś przeszedł do roli Cesarza.

Napisano

Sacral :*

Przede wszystkim chaos i robienie wszystkiego na raz. Masz w sobie taki dzieciecy ped do tego, zeby cos w zyciu sie dzialo. Jakbys ostatnio musial duzo przycupnac i siedziec bezczynnie a teraz masz wreszcie okazje sobie troche poszalec. Takze tutaj po prostu uwazaj bardziej. Oczywiscie nie ograniczaj sie zbytnio, ale odrobinka rozsadku bedzie ok. Czasem zastanowic sie nad czyms bardziej... posluchac serducha przy okazji.

Oj tak... mam tendencje do lapania srok za ogon. Wielu. ;)

Tak, Twoja wiedza i intuicja. Umiesz laczyc to, co juz wiesz z tym, co czujesz. A jednak bywa, ze nie ufasz sobie i swoim umiejetnosciom, tak jak powinienes. Tu sumy wskazuja wlasnie na to, abys pelniej sobie i swoim umiejetnosciom zaufal.

Caly czas nad tym pracuje, ale jest ciężko ;)

Jest jeszcze troche tego, nad czym musisz pracowac. Jestes w fazie, kiedy rozwazasz, aby postawic krok znaczaco do przodu, wyjsc zyciu na przeciw, ale... jeszcze chwile sie zastanawiasz... jeszcze sie wahasz. Nie jest latwo, prawda?

Nie martw sie. Dojrzewa to w Tobie powoli i doslownie z dnia na dzien przyjdzie moment, ze poczujesz, ze nie masz innego wyjscia. Zmiany juz zachodza w Tobie a w pewnym momencie stana sie one tak bardzo widoczne i odczuwalne rowniez przez Ciebie, ze nie bedzie odrotu. Odczuwasz przed tym lek. Co mozesz zrobic.

Poza uwaznoscia i przygladaniem sie swojemu zyciu, niewiele. Ale to tez duzo. Nic na sile... ale patrz, co dzieje sie w Twoim zyciu. Jak przyjdzie odpowiedni moment to zadzialasz... i pojdzie to wrecz automatycznie... bo jestes de besciak... (Magus z Kola i Slonca) i dasz sobie rade. ;)

tak, wlasnie czuje ze cos sie zmienia, ale nie wiem co. Jak sie dowiem - napisze;) i dziekuje, mam nadzieje ze mi tego debesciarstwa wystarczy:D

Sam jestes w fazie transformacji, stoisz przed takim wlasnym przelomem i uczysz sie sobie ze wszystkim radzic... balansujesz pomiedzy racjonalnym podejsciem do zycia a marzeniami. Mozesz wskazac innym, jak radzic sobie z przemijaniem, jak radzic sobie, gdy wszystko jest nie tak, jak trzeba. Mozesz siegac wglab siebie i wglab swojego doswiadczenia zyciowego, dzielic sie nim.

Akurat jeszcze zdarza mi się marzyć;) zycie we mnie tego jeszcze nie zabilo, i mam nadzieje - nie zabije. Owszem, duzo przeszedlem, i potrafie wiele zrozumiec, wczuc sie... Potrafie chyba w miare dobrze doradzic.

Zaczniesz zyc. Wroci Ci power. Zaczniesz designowac swoj wlasny zywiot, swoje 4 sciany i swoj wlasny swiat... :) z powodzeniem zreszta. :)

Mam nadzieje ;) Bardzo Ci dziękuję.

GdzieTaIrlandia :) zaskoczylas mnie swoja interpretacja:)

Wymądrzanie sie.. paż mieczy bywa kłotliwy i zadarty,ale według mnie również poszukuję prawdy,jest mistrzem logicznego myślenia,wgłebiania się w tematy..

oj tak... zawsze musze miec wlasne zdanie hahah

Patrząc na karty wyżej.. ja mam wrażenie,że odnowi sie jakas relacja z Panią z przeszłości.. byc moze jest matka..a jeśli nie to na pewno ciepła i wartościowa osoba..

ogolnie z kobietami mam bardzo dobre relacje, ale faktycznie - z mama relacje bardzo sie poprawily ostatnimi czasy.

Tniesz..nawet gdy cierpisz stwarzasz pozory..ze nic cie to nie boli i idziesz przed siebie..potrafisz zrobić rozpierdziuche..tak jakbys palił mosty za soba..wyjmujac wszystkie karty (KSIEZYC).. obierasz kierunek i jedziesz.. wiec wpływa nawet agresywnie bo rydwan potrafi byc agresywny..

Wszystko sie zgadza, ale mostow nie pale. Uwazam, ze zycie jest zbyt przewrotne by pozbawiac sie jakiejs drogi paląc most.

Potrafie mowic, co mnie boli, ale najczesciej jest to poker face i trzymam wszystko w sobie.

estes taki hmm smutny...bo nie masz nikogo,tej jedynek

ano jestem singlem i nic na to jeszcze nie poradze, do tanga trzeba dwojga;)

Pewne bariery musisz w sobie przekroczyć,myślę,że sam fakt,zastoju ,wahań..zmienić coś czy tez nie.. sam nie do końca pokazujesz swoja twarz i wrazliwość(KSiezyc) może poniekąd potrzebowałes na pewne refleksje czasu by samego siebie zrozumieć a moze owy czas miał właśnie czegoś Ciebie nauczyc by mów wyciagnac wnioski(Pustelnik) po najwiekszej grozie i spustoszeniu(smierc) nastepuje odrodzenie(zycie) i przychodzi coś lepszego.. wszysto musi utrzymywac swoja równowage.. Czas jest płynny..my sie rodzimy,dorastamy,starzejemy,zmieniamy swoje poglądy..po smierci jest nowa droga..trzeba ustalić struktury(Cesarz)

Jestem refleksyjny z natury (taki samotny wilk, chociaz oswojony i przylepa), wiec juz tak mam. Zgadza sie ladnie ;)

Napisano

Anez, madra interpretacja. Napisana dobrze, w sposob wywazony.

wyjść z ukrycia, pożegnać się z obawami i lękami dotyczącymi życia, więcej robić niż mówić.

Tak.. niestety wiecej gadam, niż robię ;)

zatrzymać trochę przeszłości, która dawała Ci pewną stabilizację, wykorzystanie możliwości, które posiadasz i pewne cele do których dążyłeś /Rycerz monet/, chęć stworzenia swojej przestrzeni życiowej, powrót do utrzymania dawnych kontaktów, które w niektórych przypadkach były dla Ciebie siłą napędową skłaniającą do dokonywania wyborów w życiu.

ta chęć aż mnie rozrywa;)

drodzenie na nowo, po prostu chęć do życia, wprowadzania w nim zmian/ As denarów/. Jak widzisz pomyślałeś o wróżeniu tylko w innej formie /zapłata/ i bardzo dobrze bo odcięcie energetyczne w tej formie nie będzie niszczyło Twojej energii. Tylko musisz się tego nauczyć bo masz z tym problem /Księżyc. Słóńce w podsumie/.

Ogólnie mam duży problem z tak zwanym zdrowym egoizmem... ;) nie lubię upominać się o swoje, zero przebojowości ;)

doświadczając Cię żebyś wyciągał wnioski z nadzieją

że większy obiektywizm, odpowiednia ocena sytuacji wzmocni Cię do dokonywania i podejmowania decyzji, tu chodzi o Twoją pewność,żę to co robisz jest zgodne z Twoim wnętrzem.

Akurat mam tak od malego, staram sie robic wszystko w zgodzie ze soba i swoimi wartosciami i zasadami;)

swoją wiedzę i doświadczenie żę trzeba się nieraz zatrzymać w miejscu żeby przekonać się co dla danej osoby jest w życiu najważniejsze. Uważam że masz duszę analityka i Twoja pomoc dla ludzi byłaby niezwykle cenna.

tu mnie bardzo zaciekawila ta analityczna dusza:D faktycznie lubie wiedziec co jak dlaczego i za co ;D ale czasami rozkminiam pierdoly, zupelnie niepotrzebnie... ale do liczb nie mam glowy niestety;)

UKCES! Odrodzisz się , znajdziesz swoje miejsce , poczujesz się szczęśliwy i ATRAKCYJNY, wzmocni się Twoje wnętrze, odporność.

To byłoby bardzo miłe i... pożądane ;) dziekuje

Napisano

Selenit :*

Przestań ciagle pierwszy wyciągać rekę na zgodę

Cos w tym jest, zauwazylem ze przewaznie (99%) ja ustepuje komus.

Relacje ze swoją mama albo dobrą przyjaciółką ale bardziej stawiam na kogoś z rodziny a raczej na kobiete z rodziny :)

Myslę , że jedno i drugie :D

Wyjaśnienie pewnych spraw...a może posadziles jakąś roślinkę i musisz ją pielęgnować :))

Czas pokaże, czy to roslinka, czy chwast... i czy cos wyrosnie:D

Wkurza cię ale i uczy nowych zachowań, uczy dystansu i trzymania pewnych spraw tylko dla Siebie

tak, ogolnie uwazam je [zycie] za troche niesprawiedliwe... ale nauczylem sie i dystansu, i trzymania jezyka za zebami:D

Teraz powienienes się skupić na sobie a może ktoś czeka na Twoje pocieszenie.

Zawsze pocieszam tego, kto potrzebuje.. ;) chociaz nei zawsze mi to wychodzi ;D

Dziekuje

Napisano

Bardzo dziękuję wszystkim za trud interpretacji (a jak wiecie, na wyciaganiu kart nie oszczedzam, zawsze dociagam)

Daliscie mi wiele do myslenia, i cenne sugestie.

Dziękuję Wam dziewczyny, jestescie boskie ;)

• 5 tygodni później...
Napisano

WERYFIKACJA

Ogolnie... troche bylo wyjasnien, odpuscilem sobie pare znajomosci., ale skupilem sie bardziej na sobie.

ten paź mieczy to chyba kwitesencja lipca - przeleciał jak burza.

Trzeba bylo sobie opuscic mrzonki o szczesciu ;)

Musialem sie skupic na pracy ;) i na sobie (Q den hahahah)

Pospotykalem sie z osobami, ktore znam dluzej (6 kielichow), w tym kumpela z córeczką,

co mi bardzo doladowało akumulatorki, bo było fantastycznie.

Nawyk pracy nad sobą. Nad swoją intuicją. Medytacja.

Ojjj... wku...łem się, usunąłem też parę kont, bo czułem że to nie daje żadnych efektów, tylko pochlania mój czas.

Skupiłem się na tym co najwazniejsze. ogolnie troche demolka, jesli chodzi o zycie towarzyskie.

Ale tez mialem ochote pobyc sam, przez wiekszosc miesiaca.

Mysle, ze chodzilo o to, ze dawałem pewnego rodzaju wsparcie, odskocznie od codziennosci innym osobom.

Spedzanie razem czasu wzajemnie nas podbudowalo. Doradzilem tez kolezance zmiane image, i ten proces jeszcze trwa, ale mysle ze sie uda sukcesem.

W sumie poza wieksza kontrola nad swoim zyciem (tak jakby), duzo czasu spedzalem w domu.

Medytowalem, oczyszczalem sie... I to jeszcze plan na najblizszy czas.

Oprocz konsekwencji i dyscypliny, rozwijam tez umiejetnosc operowania bardzo ograniczonym budżetem,

jest cięzko ale da się przezyć.