bridge Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Dzień dobry, od 3 tygodni mam problem z synkiem - nie chce ssać piersi. Jestem już zdesperowana i znalazłam płatnego doradcę laktacyjnego, zastanawiam się, czy skorzystanie z jego pomocy przyniesie efekty. Postawiłam 3 karty na nasz problem. Sytuacja - 5 buław (walka w najczystszym rozumieniu, ja i M. rywalizujemy o pierś - ja chcę, on nie) Przeszłość - Kochankowie odwr. (M dokonał wyboru, który jest i dla mnie i dla niego ciężarem, "rozstanie" z piersią) Przyszłość - 4 denary (zadowolenie z tego, co się nagromadziło, czyżby wygranie "walki"?) Największy problem mam z interpretacją ostatniej karty, nie wiedziałam czy mam ją interpretować na plus czy na minus. Proszę o pomoc w interpretacji. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Daffne Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 może Ciężko przyswaja laktozę z mleka? Wówczas trzeba podawać zamiennik niestety i nie zmuszać na siłę bo szkodzi się dziecku. Była już jakaś konsultacja z lekarzem badania? Cytuj
SacralNirvana Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Zaraz popatrze na karty... ale napisz, jezeli mozesz do mnie na priv... ja w tych sprawach jestem dosc doswiadczona tez... (3 cory karmione... min. rok czasu... ) takze moze cos doradze. Oczywiscie doradca laktacyjny oprocz tego... Cytuj
SacralNirvana Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Nie bede tu duzo mowic... stawiam po kartach: a) skok rozwojowy faza "klotni z cyckiem" Gdybys opisala mi dokladniej sytuacje na priv, ile dziecko ma m-cy... jak to wyglada... moglabym napisac cos wiecej... Cytuj
bridge Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Ma alergię pokarmową, jestem na ostrej diecie, jem ziemniaki, ryż, kukurydzę, mięso i dyniowate. Bardzo zależy mi na piersi bo nie chce jeść tego paskudnego mleka dla alergików, dlatego chciałam wiedzieć czy warto dalej walczyć. Lekarz powiedział "przystawiać do piersi, zrelaksować się". Wszystko zawodzi. Cytuj
SacralNirvana Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Podajesz butelke? Ila ma maly? Z alergia to czesto bzdura jest... chociaz rzeczywiscie bywa, ze sa dzieci uczulone. Czy synek mial robione testy alergiczne? Mozna robic juz malym niemowlakom testy z krwi na konkretne skladniki. Jezeli podajesz butle... to bardzo czeste, ze dziecko zaczyna odrzucac piers... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Według mnie 4 denarów końcowa pokazuje raczej na zamkniecie się na ten temat synka.. Cytuj
Selenit666 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 4 denarów to cieszenie się z tego co jest i brak rozwoju w tym. Ja odpuściłam karmienie piersią po 5 tygodniach bo i tak okazało się, ze młody ma taka alergie na laktozę (po mamusi) ze robił kupe z krwia. Odstawiłam dostał Nutramigen i szalał z rozkoszy. Uwielbiał to mleko. Cytuj
bridge Napisano 7 Lipca 2013 Autor Napisano 7 Lipca 2013 Dostawiłam dwie karty do 4 denarów. Giermek Kielichów (odwr) i 5 mieczy (odwr). Co jak co ale 5 mieczy chyba mówi samo za siebie. Poza tym 4 (Giermek) + 4 (denary) + 5 (mieczy) = 13 Śmierć Chyba nie pozostaje mi nic innego jak pogodzić się z sytuacją. Dziękuję wszystkim, którzy udzielili się w moim wątku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi