pawel116 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Kupiłem starter w Orange, wczoraj aktywowałem kartę SIM. Działa bez zarzutu. Niestety mój telefon kupowany był w salonie firmowym Ery, w związku z czym posiada oprogramowanie operatora. Na wyświetlaczu nieustannie figuruje logo Ery, prócz tego są tapety, opcje w menu, których nie da się usunąć... Planuję pójść z tym problemem do serwisu GSM. Jak zrealizuje się próba oddania telefonu do serwisu? 2 Buław, 7 Kielichów, 10 Buław -> VII Rydwan, HB XIX Słońce wydaje mi się, że facet przyjmie telefon z pocałowaniem ręki, choć cena może okazać się wygórowana (10 Buław) Cytuj
Caliel Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 watipie by cos z tym zrobili. Raczej rozloza rece, powiedza: Panie, z nieba pan spadl? I zaczna namawiac na kupno telefonu z ich sieci Cytuj
pawel116 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 watipie by cos z tym zrobili.Raczej rozloza rece, powiedza: Panie, z nieba pan spadl? I zaczna namawiac na kupno telefonu z ich sieci Serwis GSM to nie to samo co salon GSM. Cytuj
Caliel Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Moze i nie, ale wiaze sie to z wymiana calego oprogramowania od nowa wiec raczej kiepsko to widze, bo z reguly machaja na to reka... i mowia by sie przyzwyczaic, w koncu telefon dziala. Mi te 10 bulaw mowi ze raczej sie nachodzisz:P albo ogolnie raczej bedie z tym duzo zachodu, ale jestes uparciuch wiec swego dopniesz;) ale nie za szybko Cytuj
Fall Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Myślę, że w końcu załatwisz, ale ile się namęczysz..i trochę nerwów też będzie Cię to kosztować.. Cytuj
panna.marta Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Moim zdaniem bedziesz za tym problemem sporo chodzil i probowal egzekwowac swoje prawa.Ktos Ci pomoze i przyjmie twoja reklamacje czy zgloszenie/ mysle,ze na poczatku moga wyjsc tez z zalozenia,ze nie potrafia Ci pomoc i wymagasz od nich zbyt wiele (moze pojawi sie odsylanie do innych?). Finalnie mysle,ze uda Ci sie rozwiazac te sprawe, ale moim zdaniem bedziesz musial sie z tym troche nauzerac,zeby osiagnac swoj cel. Powodzenia! Edytowane 5 Lipca 2013 przez panna.marta Cytuj
pawel116 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Napisano 6 Lipca 2013 Poszedłem dzisiaj do serwisu, facet wziął ode mnie ten telefon i kazał się po niego zgłosić we wtorek. Koszt naprawy 40 zł. Cytuj
Fall Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Mam nadzieję, że wymiana oprogramowania pójdzie bezproblemowo ;-) Cytuj
panna.marta Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 no to dobrze, zobaczmy jak to pojdzie dalej czy na przyklad bedzie trzymal sie terminu Cytuj
fajnamagda Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 po kartach to ja bym powiedziala, ze 400, a nie 40 moze Twoje obawy wyszły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi