Skocz do zawartości

naprawa telefonu

pawel116

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem starter w Orange, wczoraj aktywowałem kartę SIM. Działa bez zarzutu. Niestety mój telefon kupowany był w salonie firmowym Ery, w związku z czym posiada oprogramowanie operatora. Na wyświetlaczu nieustannie figuruje logo Ery, prócz tego są tapety, opcje w menu, których nie da się usunąć... Planuję pójść z tym problemem do serwisu GSM.

Jak zrealizuje się próba oddania telefonu do serwisu?

2 Buław, 7 Kielichów, 10 Buław -> VII Rydwan, HB XIX Słońce

wydaje mi się, że facet przyjmie telefon z pocałowaniem ręki, choć cena może okazać się wygórowana (10 Buław)

Napisano

watipie by cos z tym zrobili.

Raczej rozloza rece, powiedza: Panie, z nieba pan spadl?

I zaczna namawiac na kupno telefonu z ich sieci ;)

Napisano
watipie by cos z tym zrobili.

Raczej rozloza rece, powiedza: Panie, z nieba pan spadl?

I zaczna namawiac na kupno telefonu z ich sieci ;)

Serwis GSM to nie to samo co salon GSM.

Napisano

Moze i nie, ale wiaze sie to z wymiana calego oprogramowania od nowa :P

wiec raczej kiepsko to widze, bo z reguly machaja na to reka... i mowia by sie przyzwyczaic, w koncu telefon dziala.

Mi te 10 bulaw mowi ze raczej sie nachodzisz:P albo ogolnie raczej bedie z tym duzo zachodu,

ale jestes uparciuch wiec swego dopniesz;)

ale nie za szybko

Napisano

Myślę, że w końcu załatwisz, ale ile się namęczysz..i trochę nerwów też będzie Cię to kosztować..

Napisano (edytowane)

Moim zdaniem bedziesz za tym problemem sporo chodzil i probowal egzekwowac swoje prawa.Ktos Ci pomoze i przyjmie twoja reklamacje czy zgloszenie/ mysle,ze na poczatku moga wyjsc tez z zalozenia,ze nie potrafia Ci pomoc i wymagasz od nich zbyt wiele (moze pojawi sie odsylanie do innych?). Finalnie mysle,ze uda Ci sie rozwiazac te sprawe, ale moim zdaniem bedziesz musial sie z tym troche nauzerac,zeby osiagnac swoj cel. Powodzenia! ;)

Edytowane przez panna.marta
Napisano

Poszedłem dzisiaj do serwisu, facet wziął ode mnie ten telefon i kazał się po niego zgłosić we wtorek. Koszt naprawy 40 zł.

Napisano

Mam nadzieję, że wymiana oprogramowania pójdzie bezproblemowo ;-)

Napisano

no to dobrze, zobaczmy jak to pojdzie dalej czy na przyklad bedzie trzymal sie terminu :D

Napisano

po kartach to ja bym powiedziala, ze 400, a nie 40 ;) moze Twoje obawy wyszły